IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Sunday, May 31, 2009

Happy Birthday Abang!!!

ari ni (31 May) bday syarul.yg ke 28..muda lagi somi sye ni.hiks
28thn yg lepas aku da 5 bulan dia baru kuar..kirenye aku minum susu dulu la.

kepada abg,
- semoga panjang umur
- semoga abg sehat selalu, kalo abg sakit sape nk jaga syg :(
- semoga abg berjaya ngan study abg
- harap2 bisnes abg makin sukses (bleh aku rse tempias)
- hadiah syg da bagi kan..ok la kot tu ye..kering da ni :p
- love u


skrg ni kami berada di pangkor. so ini auto publish ye


Friday, May 29, 2009

Keperluan or kehendak

adoii kopak duit aku..masuk ari ke2 gaji duit da paras2 da..camne nk survive ni???
smlm bleh plak aku beli contact lens kaler2 ni..ye la kan dulu aku pernah btau ade sales kt Focus point buy 2 free 1 lens tu..so aku rembat la..kt kedai tu smlm tak sempat pk keperluan ke kehendak..siap call shiera a.k.a cherating tanya kaler ape cun..tq yang..pastu aku main bayo jek..da blk opis tu mcm nyesal pun ade gak..tgk duit dlm maybank2u makin susut..huwaaaaa

tapi tadi cina tu btau aku contact lens sudah siap..bleh dtg amik..horayyyy cergas aku amik..
skrg aku hepi sbb bleh melaram :p
aku amik kaler grey + pure hazel + amethyst (purple2 sket)..ni shiera yg advice :)





tapi hujung bulan depan baru aku start pakai..sbb aku baru tukar contact lens aku pakai skrg ni 4 hari lepas..so baru lagi sayang mau buang..nnt aku jaja biji mata baru aku ye..

-azam baru mau jimat sbb pojek ngan air asia bulan 7 ni..kena simpan duit ma..

Jumpa teman alam maya

tadi sekali lagi ade keje di bank bangsar. so amik kesempatan makan di station 21. tapi tak mkn la western..amik nasi ayam berlada cam ari tu gak..mmg best gile ayam + sambal dia..

da alang nk ke sana call kimmi ajak jmp..opis dia mmg area situ gak. kimmi ngan baik ati oderkan kitorg nasi ayam dulu sbb brader tu mau tutup kedai gi solat jumaat..alhamdullilah...

1.30 baru la kedek2 smp sbb jem melampau. sian kimmi tggu lama. dan tima kesih gak sbb blanja kami ber2..semoga murah rezeki kimmi..tapi tu la kejap jek jmp sbb b4 kul 2 kimmi da kena msk opis..kocoh2 dia balik td..nasi pn tak sempat abis..sowey tau kimmi lmbt smp :(
ape la tudung aku kemek..ni kimmi da nk balik sgt2 da ni



smp kt paking opis suh kimm amik gambar 1 badan..heheeh pakgad tgk heran jek..nk tunjuk korg baju baru beli ari tu..aku soka purple skrg..



ni kasot baru gak..purple jugaks..cantek kan purple gelap ni..


sape2 yg suh aku undi anak korg tu sowey byk2..sbb da ade sorg mama tu dr smlm da book aku suh undi..kan hanya bleh undi sekali je kan..

-good luck-

Tag pasal saya dari jaja

meh kite layan tag dr jaja si photog yg hebat..nasib la tag ko senang..so aku buat ko punya dulu..yg aku hutang tu bukan takmo buat, tapi tag kamo mencabar sgt nk jawab..nnt aku langsaikan ok..


1.Apa Perasaan Anda Sekarang?
kenyang sbb baru pas makan + tak sabar nk gi pangkor esk

2.Saya nak makan?
tgh kenyang jgn ko tny pasal makanan..nk muntah aku

3.Saya tak suka?
tak suke?? ermmm tak soka jem td..lambat nk smp kedai makan kt bangsar..lapor tau td

4.Impian saya?
nk mencapai cita2 sbg seorg surirumah yg berjaya

5.Haiwan yang saya tak suka?
sume haiwan aku tak suke..even kucing pun..(aku rse lebih kepada takot)

6.Saya harapkan?
badan yg ramping so that saya bleh pakai kebaya..bior syarul leleh tgk aku..

7.Jika boleh putarkan masa?
tak mo makan nasi ayam td..da skrg aku rse gemokk...time mkn td tak rse ape..

8.Saya pada 10 tahun akan datang?
rumah banglo + aku jd surirumah sepenuh masa menjaga anak2

9.Handphone saya adalah sebuah?
alat syarul check aku kt mana..& aku pun spot check dia kt ne..+ sbg alarm kejot bgn pagi

10.Saya pernah bercinta sebanyak?
erm...wey syarul la cinta pertama aku :p (ayat coverline).

11.Saya suka pada?
foods...

12.Kawan-kawan saya..?
mereka yg terbaekkk

13.Pernah dikhianati?
ntah la..kes "itu" bleh dikira khianat ke??

14.Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
buat bodoh sudah

Senaraikan 8 orang untuk di Tag

- fieza
- sara mummydanny
- helena (tak kira buat gak..senang jek tag ni)
- gieyana
- zai
- erryn
- mamamanja
- imah

fuh!!! susah la mau pk sape kena buat...ok korg tau sape korg kan..aku malas mau letak link..sile jawab dgn tekun ye..


Resepi Spageti Bakar

rse cam bodoh jek aku nk letak resepi tu..sbb mmg resepi bodoh namanye
tapi sbbkan syg kt korg2 yg suh aku letak rsepi aku letak la ye..jgn gelak la ye..ni kire resepi jujur dr aku..

bahan: (utk 2 org makan)
bawang besar 1 labu (potong dadu)
bawang putih 2 ulas (potong dadu)
spageti ikot suke la..aku boh secekak
cili kering da diblend 3 sudu besar
sos cili jenama megi 3 sudu besar
keju (aku pakai yg keju yg bleh mkn kapit roti tu)
air
garam
ayam

cara:
- rebus spageti dlm air yg dicampur secubit garam (tos)
- panas kan kuali, tumis bawang2 tu smp kuning
- pastu mskkan ayam biar biar separuh masak
- masukkn cili + sos cili
- masukkan air rebusan td secukup sukatan
- biar agak2 kering masukkan garam
- masukkan spageti gaul sebati. biar kering
- alihkan dlm loyang
- susun keju atas tu
- pastu bakar la ikot brape lama korg nak


kan aku kata resepi bodoh..heheee
selamat mencuba

Spageti bakar hentam je la...

smlm blk keje tgk syarul tak smp umah lagi..dia gi poya2 smp ke serdang nun..amboiii amboii amboiiiii

pastu aku kelaparan plak tu..time drive tu mmg da set nk benti beli goreng pisang dpn umah. sekali tu ade angel dtg bisik kt aku "syana, masak la spageti bakar..sedappp" pastu sambil drive tu dok pk ape brg yg ade kt umah aku..
owhhhh cukup..cukup...sume ade..bleh la msk..

smp2 jek teros zassss msk dapor...dlm sekelip mata siap!!!!

ni la hasil spageti bakar hentam je la..



heaven makan smlm..da nk abis baru tingat nk simpan sket kt syarul..dia kata kenyang aku simpan sket je la..





pagi td aku bgn tgk sink ade bekas dia mkn megi..heheee bgn malam2 masak megi ye??sian, laki sape la tu :p

nk gak ke resepi ni?? tak yah la kot..biar jd rahsia perot aku =)

Meh Shooping Crocs

hari tu kan korg dok tanya ade lagi ke jual kasot cros morah tu kan...so tokey kedai da bukak oder tu..pegi la tgk kt kedai ayien ni cepat..sbb oder da nk tutup

ni antara kasot yg ade


budak punya pun ade



aku minat kasot cleo ni..agak2 ade tak yg nak bg hadiah kt aku :p





so pegi la usha kedai ayien tu ye..baca betol2 syarat pembelian


Thursday, May 28, 2009

Mari beli kain lagi

fuhhhh, gaji pagi petang duit da susut...gara2 aku soping kain online..ye la kang da nk raya baru sebok nk cr kain kan..ni aku beli sket2 lama2 jd bukit..pastu jenuh tarah duit bayar upah jahit plak :p

tadi lepas blk lunch tgk benda ni da ade atas meja..sungguh pantas ko smp ye kain..



cantek tak?? owhh yg ni aku beli time ade sales kt kedai kain tu..morah2 la tokey jual..aku tak sure ade lg tak lelongan kain tu..kalo ade ko kena rembat..sbb sgt puas ati kualiti nye..yg penting ko tak yah berpanas2 kt kedai makcik kain..




tgh pk nk buat baju pesen mana..sbb aku kurang gemar pakai baju kurung biasa..aku soka yg ade pesen2 sket..tapi kalo kebaya aku mmg dilarang pakai oleh syarul..bukan sbb menjaga aurat :p tapi dia ckp aku tak cun pakai kebaya!

aku rse dia ade ratu kebaya dia sendiri la..bior la..tggu la perot aku nipis, leleh abg tgk syg pakai kebaya :p

-perot aku masih sakit la. mmg gini ke? tapi aku sanggop tahan sbb nk gak gi pangkor-

Jauh perjalanan luas pemandangan

ape2 ntah smlm..syarul anta aku smlm.blk tu dia lapor.so kena la mkn dulu da kata isteri malas masak kan..so haros gi cari mkn dulu

konon nk mkn laksa + bubur nasi kt hentian jejantas sg buloh..tapi kedai tu tutop plak..
teros tekan pedal ke sg buloh..sket punya jaoh cr makan..

last2 syarul mkn nasi campur kt gerai tepi jln. dia mmg da ketaq lapar gile



aku tapau kfc depan gerai tu...iskhh kemain jauh nk mkn nasi campur + kfc..smp ke sg buloh tu ha..

korg pasan tak ayam kfc makin kecik..ke aku je yg rse gitu ha??


tapi mmg sengal jek rse..kalo nk mkn gitu baik la mkn kt kedai depan umah ni ha..mmg sedap dia masak..buat letih badan + buang minyak jek

tapi ape pun aku tetap sengih sbb dpt makan...

aku da buat azam nxt month baru aku diet.bulan ni kite melantak cukup2 :p


Petua: Hilangkan pahit peria

tau kan peria tu ape?? bukan pria..aku kkdg suka gak mkn peria ni.ikot mood gitu..tapi kalo yg pahit mmg aku luah balik..so sape2 yg b4 ni tak soka peria sbb pahit, moh tgk petua nk hilangkan pahit peria..

caranya:
-beli peria kt kedai Acheh dpn umah
-potong peria. eloknye hiris nipis2
-pastu rendam ngan air yg bercampur garam halus
-bior selama 25 min
-pastu ko sejat & masak la ikot soka kamo..

peria ni mmg byk khasiat..alaaaa kan korg kata kalo sedap bukan ubat namanye..lebih kurang la ni :p

Barcelona- 2 , MU- 0

awal pagi tadi perlawanan euro cup final 2009 menyaksikan Barcelona menang 2-0 dgn MU..wah!!!! syana ttibe story pasal bola..aku tak la minat sgt bola ni..baik bola mesia atau pun luar..so aku tak kesah pun sape2 yg menang kalah..tapi jgn Syarul, kalo Liverpool kalah owhh kemain moody ko..pastu kalo sape2 yg lawan MU kemain disokong..sbb dia anti-MU. aku pun saje provok dia ckp minat gile MU..padahal tak koser aku..
syarul tido awal, 9++ da lelap da..konon nk bgn tgk bola..last2 smp ke pagi baru bgn..

ok ni bukan nk cerita sgt pasal bola..nk share betapa sonok nye aku drive ari ni..jalan lengang ko..aku rse ramai yg mc sbb tak larat bangun pagi..hahahaaa tq la ye sape2 yg cuti or mc tu.anda memudahkan hidup sye..mmg tenang jek ari ni..

-selamat ari khamis-

Wednesday, May 27, 2009

BuahLaici

gara2 tgk blog diana la ni..teros aku teringin laici..
smlm ade pasar malam..mula tu tak tau nk cari ape..saje mau excercise jalan2 tawaf pasar..last2 ting!!! teringat blog diana story pasal laici...moh kite cari laici la bang..


aku tak tau murah ke tak RM5 sekilo...bg aku murah la tu..siap aku tny brader tu eh elok lagi ke ni?? ye la brg reject selalukan murah..bile aku rse manis teros jadik!!!

beli la seikat ni..RM5..ade lagi dlm esbok..tak larat aku nk abis kan..kembung perot makan byk




pastu beli mee claypot..kire mee claypot tapau la ni..aku risau je benyek mee tu kalo bior lama..blk tu plan nk teros makan panas2..sekali syarul sound "iskhh tak suke btol la syg ni kul 8 kang baru nak mandi, semayang..gi la mandi siap2 dulu...bla..bla..."

hahhaaa..somi sye mmg suke gitu..sbb sye degil selalu kena marah ngan somi sye..huhu bukan ke aku baca makan dulu kang solat tak kusyuk..

akhirnye kul 7.30 dapat gak aku makan mee ni...nasib la tak benyek, kalo tak sure tak sedap..murah tau mee ni RM2 jek..aku kan terer bajet :p

balik ni nk sambung makan laici..sure lagi sedap sbb da sejuk...owhh lagi kembung perot aku kang...camne ha nk buat air laici??? ecewahh mcm rajin..nk kopek pun malas beno nye..




Station 21 di hari selasa

tak tau nk letak tajok ape da..hentam je la janji korg paham ape aku nk sampaikan..hehee
cerita lunch di Station 21 di hari selasa..
mula tu nk mkn Mcd saje sbb nk gi maybank bangsar..tapi disebabkan da masuk pusingan ke 5 still tak dapat paking teros aku tekan minyak pulas stereng ke station 21 ni..hangin gak wey 5kali tawaf takde paking..perot tak lapar teros jd kebuluq..

kimm biasa la ngan pasta nye..pun ade kesah gak ni..punya la lama nunggu rupenye dia lupe nk buat..bleh?? mmg station 21 hilang pelanggan sorg..padan muke ko..sape suh lupe oder cik kimm..



aku disebabkan kebuluq secara ttibe teros oder nasi ayam berlada + lecikang
sgt mantop woo ayam berlada dia..mmg kena repeat balik ni..laicikang pun sedap menyegarkan..elok da nk abis aku makan baru spageti kim sampai..aku pun tumpang hangin..
nasib kimm punya kalo aku punya mmg aku cancel..


ni story lain plak..aku kuar mkn2 kt dsara damai ngan syarul...pastu jumpa air ni..
kecik2 dulu suke beli air ni..org panggil air ni oren bodo...sian oren jd bodo..tapi ari tu aku amik eskem soda..gas dia tak la berasa sgt..

sebelum aku lupa nk habaq mai ni..aku nk gi pangkor sabtu ni...hiks..nk gi pangkor pun kecoh ye..saje la nk btau korg..aku kan sayang korg *ttibe*

Sijil Kawen Adikiparaku

owh..adikiparaku bagi sijl kawen dia..hiks..tak la..aku tipuuuu
dia bg sijil 100 follower..dia ckp kalo sijil ni takde dlm blog kami2 ni dia akan merajok..so saje aku biar sijil ni kuar lambat..nk tgk dia merajok tak ngan aku...merajok tandanye sayang..hahaaa


dia kata dia buat sdiri sijil ni..sweet kan..pandai adikiparaku








tima kacih adikiparkusayangdiasgt.....

Selamat Pengantin Baru Effa Suria

Sabtu lepas (cerita basi) aku gi wedding member sekolah menengah aku..time aku form 1-2..kt sek men projek, seksyen 11 shah alam...ecewahh nama penuh ko...

aku da berjanji ngan kecik (zuraida) nk jmp kt tepi jalan lrt kelana jaya. lama woo aku tak jmp kechik ni..lepas aku kuar sek tu time form 2 smp la ni..brape tahun tu..tapi kechik da tak kecik da...da tinggi...jom jalan ke dewan...


pengantin namanye Effa Suria & Zakri...aku & effa ni 1 dorm dulu..



ni la kechik...dia solo lagi tau *pomot member* :p



tq en syarul sbb tlg snap2 gambar panten



aku bz ngan member2 lain...lama gile tak jmp dorg ni..sume ni 1 dorm la dulu time sekolah..mmg happening la time tu..



sume da ade life masing2..padahal aku last jmp dulu time tu budak2 hingusan lagi..kekee










effa ni keje kt HotFm...tu la ade selit2 muke dj hotfm..




amboi ko kechik..gelak sakan no...




effa & azura. cute la zura ni..tinggi btol



ala..ni je gambar yg elok..tapi sume tak pandang camera..




ni baru btol comolot ni..hahaaa




terjumpa plak ngan member time active buat luxor dulu..fara nama dia..da ade anak sorg ni..tapi body mcm anak dara...mantoppp




kechik...nnt jumpa lagi ye..tak puas sembang




aku: takpe kechik..nnt aku carikan calon utk ko ye...
kechik: ok carikan la ye..aku mmg takde bf ni...
*tipu...*



membawa haluan masing2....sedey :(


lepas itu kami pun pulang ke rumah....
abis cerita
-end-