IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, October 30, 2009

Doa dari hamba Allah

"Ya Allah Yang Maha Pengampun..ampun kan dosa-dosa hamba Mu ini..Sesungguhnya aku sangat jahil dalam beribadat kepada Mu..Kemudian aku sangat tamak meminta-minta dari Mu Ya Allah..
Ya Allah Yang Maha Pendengar..Jika ia jalan terbaik, Kau kurniakan la kami zuriat sebagai pewaris di dunia ini..Waris yang akan mendoakan kami bila kami mati kelak..
Jika ia jalan terbaik, Kau kurnia kan la kami zuriat yang soleh Ya Allah..
Tapi, jika sebaliknya, aku redha Ya Allah Tuhan Yang Maha Mengetahui.."


Thursday, October 29, 2009

Mari main mekap2 bersama syana

adoi korg tak tau gile bosan dok umah tak buat ape..jd bodoh gitu kan..hahhaaa kalo umah sdiri bleh la aku tido tak bgn2 kan..ini umah org mau kena keji ko buat perangai gitu..kena behave ok

permulaan hari aku sgt awal..pagi2 bangun konpem kul 6am..kalo kt umah time keje paling awal pn sure 6.40am gitu, subuh pn da ujung2 kan..huhu..not good
pastu tu kul 9pm da masuk bilik siap2 nk tido..awal gile kan..sbb bosan la tgk tv je kan..mmg awal tido..sbb tu kalo bleh siang aku takmo tido..nnt malam susah nk lelap kan..kang mula la dok takot sorg2 dlm gelap

pastu siang nye, lepas bekpes, dok tgk tv sambil melayan FB kt hp..yg ni bleh buat kt downstairs..kalo nk update blog ke kena pakai laptop..dan aku adalah tak reti nk on wifi laptop merah ni..so harus kena cucuk brodband yg hanya kuat kt dlm bilik di atas saje..

so aku ni kalo da lepak bwh mmg malas nk naik atas kan..pastu brodband nye huh sgt la lembab weyyy...harap maaf kalo ade blog yg aku jengah tp tak tinggal komen..mmg kkdg asyik la fail sesaje..takat aku bukak pastu baca, kali tak komen ampon dipinta :p

ok ni story smlm..aku sudah bosan plus konon mcm "eh duit gaji aku tak usik lagi la..gatal tgn nk beli brg neh..."
makanya aku dok belek2 katalog COSWAY, sudah jatuh ati pada mekap set nye..tgh offer ok..

gigih la bibik pegi membeli brg2 ini di COSWAY berhampiran


yg set mekap tu RM39.90 sgt best ok *wink*wink*
pastu yg tiub tu foundation..after diskaun RM27 (50% less)
yg kecik 4segi tu cream perfume..harga dia sekali ngan body perfume (body perfume aku bg bibik) RM15..murah kan..

sile jumpa agen COSWAY anda!!!!
hahahaa
ok KIM pn ahli tau..


petang tu bosan2, aku pn try2 la guna benda2 ni..hahahaa mmg takde keje kan

pakai 5 minit, snap2 gambar pastu cuci..gile nk kuar bilik ngan mekap gitu..hilangggg akal ape????

ok la..sat lg aku nk masak..ari ni plan nk msk ayam masak halia sos tiram..uuuhhhuuuuu


*edited*
ade plak sms aku kecik ati tak tulis nama dorg..huh senang tak yah mention sume nama
ape2 pun aku sayang korg..tq atas keikhlasan mendoa kan aku ye :)

Tuesday, October 27, 2009

Spa bergerak di Kuantan

dok kt umah uncle & mak uteh aku ni mmg takde mende sgt yg aku bleh buat..keje umah bibik ade settlekan..cuma kalo aku rajin nk msk sket2 tu ok la kan..tapi nk update blog punye payah. bukan ape korg, takde bahan nk update.bistu da aku pn terperok kt umah kan..kejap ke depan jap kang ke dapor tu je la..dok makan sesaje..mmg complete meals la..dr pagi smp ke mlm

tapi pagi td mak uteh aku da callkan org yg bleh dtg buat facial kt umah..atleast boleh la aku manja2 kan diri hilangkan stress kan..hahaha stress sgt la kan!

actually budak ni jiran mak uteh..depan nun je umah nye..mula tu ingat pangkat kakak..rupenye baru 26 ko..buek malu jek..
tapi nmpk matang la maybe sbb kawen ngan org yg berumur so aura matang tu kena tempias2 sket..kekee



bukan takat facial jek..manicure pn dia buat tau..mmg dibelai2 nye aku td..hahahaa
rse lega sgt


iskh asal dlm gambar nmpk len sgt mukenye..mmg kalo tgk depan2 cantek sgt..ngan kulit muke yg licin gebu..nama dia anne


so kalo2 ade korg2 yg dok Kuantan tu malas nk kuar umah mencari spa buat2 facial, call je no kt bawah ni..harga pn ok..jimat minyak korg



ok aksi2 kt bawah ni takyah tgk pn takpe..hahahaa ni khas utk en syarulazmi..
sebok dok suh aku update blog..rindu la tu :p
muke lepas di belai2 buat facial




*yang pasal treatment aku ni, mmg blom kompem aku peknen ke tak..kena tggu lagi 3 weeks scan br tau result dia..cuma skrg ni just mkn ubat pastu kena cucuk every sunday & wednesday smp minggu ke3 tu..

lagi 1 nk habaq mai..henpon aku ade prob. miskol2 mmg aku tak bleh check sape pny no..aku pn tak tau ape pasal henpon neh..so kalo sape2 call tak kena time kkdg aku tgh mandi, tgh solat tgh makan mmg aku tak angkat la kan..so sile tepon semula..
sbb byk gk miskolnye tp aku tak tau sape..
bukan takmo angkat tau..& bukan takmo return call

Monday, October 26, 2009

IVF

hari ahad hari paling debar2..dup dap dup dap..
pagi da bersiap nk ke hospital

ni la baju baru..ladylike ade sales 50%..jimat tak aku???? hahahaa


aku 1st patient..ade 2 org je yg buat procedure hari tu..sorg lg Chinese buat IUI
amik berkat ngan suami dulu :p


pastu amik berkat ngan nurse plak..(watie, ni kan kak yati tu??? dia kem salam kt awk)


kejap je procedure dia..dlm 1jam gitu aku da bleh balik umah..
kali ni takde bius2 da..mmg time dia transfer telur tu, aku sedar 100% tapi tak sakit pun..

ade 3 embryo yg cantek, tapi transfer 2 jek
yg 1 lagi tu dorg freeze kot2 bleh guna next time..

ni aku snap gambar yg dia print..
ni la rupenye telur2 aku tu..hahhaaa
yg da dicantumkan ngan sperm..jadi la embryo
aku ni mana la paham sgt bab2 biologi ni..dulu time subjek sains suke nau ngelat2 kan..



kagum aku tgk gambar2 ni..
kot2 ade rezeki, ini la anak2 aku nnt
hahahaa

ok bubye!

Sabtu yang bz

salam kawan2..skrg aku still kt Kuantan lagi. syarul & mai da selamat pulang ke KL ptg smlm..tinggal la aku sorg2 kt sini..huhu
procedure IVF smlm berjalan lancar. yg tu later aku story ye..
skrg aku nk share cerita hari sabtu kitorg..

sebabkan cuaca sgt baik, so kami decide nk lepak kt Teluk Chempedak..tgk air laut yg membiru..ngan pasir pantai yg putih..ewahhh


budak 2 org ni pandai ok berlakon..mula2 tu sengseng seluar..just main2 air jek..sekali tu dorg bleh buat2 jatuh konon wave tolak..hahahaa sabar je la kan...


lepas budak2 tu da washup, teruskan jalan2 area situ..pastu bekpes kt McD..dgn angin sepoi2 sungguh nyaman :)


Mai adik aku yg lagi tinggi dr kakak nye


kul 11 gitu da start panas teros chow balik..mmg best la dpt tgk laut..


pastu lepas zohor, uncle bawak aku & syarul gi beli ikan kt Beserah..katanye ikan fresh terbaik dr ladang..ehh terbaik dr laut :p
beli la barabg sekor 2 ketam ikan nk bg kt mama..geram aku tgk sotong tu..
menyabarkan hati sdiri..biar sume ok baru aku berani nk makan beria



pas da beli ikan, balik umah balik...lepak2 kejap kul 5 kuar gi EC Mall Kuantan..jalan2 sambil mencari baju baru aku nk pakai gi sepital esk :p
pastu shampoo pn da abis..




aku setiap event yg penting mesti nk beli baju baru..so treatment ni ala2 event penting la kan..
so harus sume baru :p

ok next entry kite story pasal treatment eh

bye. selamat bekerja

Friday, October 23, 2009

Aku stone!!

hahhaa ni aku tunjuk gambar aku tgh stone lepas kena bius..mokekkee
tadi time pick up telur mmg kena bius..
sekali da settle jadi gini aku
hahahaa uncle aku la sempat snap gambar aku tgh senget


gile mmg aku tak leh tahan nk gelak..




ok bye. nk tunjuk gambar terkini jek :p

*alhamdullilah sume ok..ahad ni penentuan nye :)

Thursday, October 22, 2009

Entry lite2..

baru balik dari dating2..hehehe org bg can, dr pagi smp ke ptg br nk balik ye..
tadi sempat la singgah umah pak sedara syarul..pastu jalan2 kt town..laut mmg tak jmp langsung..tak tau nk amik jalan ke mana..kang aku heret gi cherating :p




ni anak bongsu uncle aku..Ya Allah..petah gile..sonot melayan..hahahaa

jalan2 dlm Berjaya MegaMall..hentam je la..tak tau nk ke mana..tp dok tak smp sejam teros kuar..bosan..bosan..


sempat paw syarul Java Frapacino Starbuck..aku rse mmg aku mintak ape pn sume dpt la ari ni..muhahahahaa (gelak syaiton)




sebab..aku saje mintak tudung ARIANI pn dapat :p
b4 ni syarul mmg tak gemor aku pakai tudung gini..ade awning2 ni mmg tak suke dia..
tapi tadi aku saje kabo nk tudung, last2 terpaking dpn Ariani..hahahaha pastu dia tny "syg teringin ke tudung tu??"
lajuu aku angguk..
bukan 1 aku paw..



tapi 2..muhahahaha...

nasib ade diskaun kan..hehehe
aku tny takpe ke aku paw ni??
dia ckp "takpe..janji syg hepi utk bertelur esk..." muhahahaaa
mcm ayam nk bertelur plak kan..

esk kul 8 pagi kena gi sepital..sobsob..debor nye..

Nak dating

syarul smp umah uncle kul 11 lebih mlm tadi..
ari ni free takde wat treatment..so kena focus utk esk..
ni tgh siap2 nk kuar dating. uncle suh spend time together2..siap suh jalan ke pantai lagi..
mokekekee..tapi aku plan nk cari tempat org jual tudung
pastu nk ajak syarul gi mana2 mall..hahahaa sempat lagi tu nk soping kan

ok la korg..selamat bekerja :)

Wednesday, October 21, 2009

1st: Scan telur

ok da settle 1st step. tadi pegi scan nk tgk telur2 ku camne rupenye..
sehat ke takke kan..byk ke sikit ke, besar ke kecik ke..

uncle amik aku teros bwk pegi tempat keje dia..dekat UIA Kuantan..pastu dlm kampus tu ade la Fertility Clinic..mmg kalo org nk buat fertility treatment dtg kt situ

ni view dr 4th floor..gile wey kitorg mendaki tangga..sbb lif lembab kedaung..
mengah2 aku..bersepah nafas :p



jalan, jalan, jalan, baruu jumpa klinik nye..fuh!! otw ke klinik tu nmpak la student2 UIA tgh menjalani kehidupan dorg..ade yg tgh mkn kt cafe, tgh jaga booth pameran..rindu suasana campus..huhu



uncle aku yg scan td..katanye telur2 aku bagus..ade 2 yg besar sebelah kanan..sebelah kiri tu ade 3 tp tak la besar sgt..so da decide utk buat IVF jumaat ni..

tapi bukan jumaat tu teros2 buat tau..Jumaat tu nnt nk pick-up telur dulu..pastu dia akan camtumkan ngan syarul punye..pastu sunday baru transfer ke aku blk..
paham tak??? tak paham takpe..nnt later2 aku terangkan ye..

ni la alat scan tadi..scan ikot bwh erk..malu wey ngan uncle aku..merah2 muke aku bukan tahan sakit, tapi tahan malu..moekkeeke

pastu kena cucuk lg sedas kt perot..malam kang kul 12mlm kena lg 1 cucuk..aiyoo


ni tadi dok melayan cousin aku main monopoly..ni anak bongsu uncle & mak uteh aku..mak uteh aku gi kursus kt China..so tinggal anak2 2 org & bibik jek..


dan sempat jugak aku msk ayam kicap..hehehe ttibe roh rajin masak dtg kan..dan2 kt umah org nk rajin :p


bibik just goreng ikan ngan sayur jek..

ok, abis 1st step..esk takde ape..bleh releks..Jumaat baru procedure besar..

Tuesday, October 20, 2009

Selamat sampai

fuh!! sampai sudah :)
tadi gerak dr Gombak pkul 5ptg..bas delay 15minit..
blom pkul 8 da smp Kuantan..mmg laju aku rse bas tu. aku dok antara yg belakang, rse mcm melayang2 jek bas tu..
nasiib selamat tiba


oh! aku da start rindu dia..huhu



nasib la ade adik yg baik ati nk teman kakak dia..da abis PMR bleh la ponteng kan :p


aku naik bas tranasional..tapi agak pelik la seat dia..depan tu seat dua2..pastu start tgh dia seat single..kiri kanan pastu tgh2..aku dapat yg tengah..pening kepala aku..
belakang tu mmg kosong.tak penuh la bas ni.sbb bukan cuti kot


hentian bas Kuantan yg lengang..tggu Uncle aku smp 1jam gak la..dia ingat 4jam, so dia pegi masjid stay smp Isyak

sambil tggu tu aku bwk Mai makan kt mamak sebelah ni. nasib la ade tempat lepak kan..


sampai2 umah uncle, teros mandi2 pastu try brodband..hahhaaa nasib baik la elok even lembab gile..boleh la dr takdeee

ILIA: tu laptop ko..kot rindu tgk la gambar ni ye :p


esk pagi nk pegi hospital. nak scan dlm perot ni..nk tgk telur cantek ke tak..
oh ye, ramai yg tanya aku buat treatment ape kan..ok aku akan buat IUI atau IVF (depends keadaan telur)
IUI murah la dr IVF kan..tak kesah la mana2 pun..
& ade yg tanya "awat smp ke Kuantan??" jawapannye: uncle aku doc kt sini. so dia yg akan buat sume procedure ni..sbb putrajaya mana ade procedure IUI or IVF ni..
tapiii jangan ingat free erk..aku still kena bayor mcm org len gak..ateee bukan sepital dia pun..dia hanya doc di situ :)

ok. esk aku update lagi..