IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, January 29, 2010

Help..help...help..

hi selamat petang kawan2..
ari ni senak kepala pk nk update ape..kuikui

ni aku nk mintak tlg sahabat2 yg baik hati :)
sape pernah tgk kad bwh ni???


korangggggg kalo korg ade kupon tu yg tak mau pas meh kt aku boleh?? *wink*wink*


sbb aku tak cukup time da nk kumpul ni..huhu sian aku kan :(
last benda ni 24/2/2010
tak dan da nk kumpul smp 40 keping tu..huhu

aku teringin sgt kepala tiger tu..tak dpt tiger lion pun ok...

sape baik hati????

Thursday, January 28, 2010

Hamboii selera ko syana!!

hi kawan2..da lunch?? makan ape td??
wah aku makan besaq ari ni..bukan makan hebat ye..besar sbb mmg big portion
ala2 cukup 3-4 org tp aku mkn sorg..gile!!

actually mlm td la aku bermimpi makan di kedai ini..smp termimpi2 ok :)
so harus terjah..kang terkilan plak kan

lauk nye simple dimple jek..aku amik tomyam sup..boleh la buat banjir nasi..tp sumpah sedap lg tomyam makcik siam..yg ni 1 mangkuk RM8.00


yang ni la smp termimpi2 aku..ayam goreng special sos (ok tipu!! nama dia lain tp aku tak hafal)
yg ni RM15.00
tapi mmg byk ok..ketat perot aku




da abis 1/2 nasi aku tak larat nk makan..syg lauk..kim plak kenyang mkn kuew teow dia..nasib la driver call kim nk amik brg..teros ajak dia dtg suh perabih lauk..kalo tak membazir jek..

aku la ni mmg kena makan nasi hari2..ni pun mkn tghari kang kul 6 gelupur lapar balik..tp alhamdulillah aku bleh mkn..ade yg teros tak bleh mkn lg kesian..makan jek muntah makan je muntah kan..so selagi korg bleh makan tak yah la diet2 beria..makan jek :p
sbb pengalaman 3 bulan aku tak bleh mkn mmg menyeksakan..tak mo da jd gitu..tak larat ok

ok sekian.

Makanan tambahan

good morning!!!! cerianye aku..hhahaaa
tak sabar mau cuti 3hari ni..sape2 keje KL monday ni cuti kan..yahooo!!!

tapi cuti tak kemana pun..da plan ngan syarul nk kemas bilik buku..hajatnye nk buat bilik baby :)
so kemas dulu ape yg patut buang2 ape yg tak guna..ateee umah kecik harus bijak guna ruang

tapi barang baby mmg tak beli 1 ape pn lagi..later2 la. skrg just simpan jek duit gaji ke tepi..nnt nk soping teros kuarkan sekali harung..

ok meh nk tunjuk benda2 yg wajib masuk mulut aku hari2..smp aku pn tak lalu da nk ngadap..sbb bukan feveret aku pun :p

1st air soya..since aku tak minum susu, so ade yg cadangkan aku minum soya..ok fine aku minum even kaler dia mcm susu..huhu

2nd kismis..yg ni pun tak gemor sgt..tu yg dr dulu kurang bijak..hahahaaa..so takmo la anak mewarisi kan..makannnnn jugak la aku..beli yg pack besar, dlm tu ade pack2 kecik..senang sehari 1 kotak kecik..ngadap la aku benda tu sambil buat keje

yg lain pulak, biasa la vitamin2, ubat2..
pagi aku kena amik 4 jenis: folic acid, kalsium, duphaston & neurogain tu..
even mahal neurogain tu, tapi syarul kata demi nk anak bijak dia tak kesah..masuk ni da 4 botol kot aku mkn..gigih wey nk anak cerdik..hahhaaa

malam pulak amik 2jenis jek: foloc acid & duphaston jek
nasib la aku ni bab2 ubat ni very the easy..sekali telan jek..kkdg tanpa air pun boleh..terer kan aii??? :p

benda2 lain seperti kurma + kacang2 yg tu makan ikot mood..bukan ape, kurma hanya bleh dpt kt umah mama..sbb mcm ngarut jek letak kt umah aku..sure aku tak usik kalo dlm esbok aku. so blk umah mama baru aku mkn..hahhaaa ye ye sye tau kurma bagus..

kacang2 plak ikot mood..sbb aku ni kalo mkn kacang sure perot aku kembung..mmg aku ade buat kajian da..dr b4 peknen pn mmg gini..so yg tu mmg kena kurangkan

ok tu je nk btau :)

Wednesday, January 27, 2010

Ketika Cinta Bertasbih

KETIKA CINTA BERTASBIH

Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu

Bisikkan doaku dalam butiran tasbih
Ku panjatkan pintaku pada Maha Cinta
Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta

Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih


*suke lagu ni :)

Baby oh baby

selamat pagi!!!!

later2 la aku update psl tutttt ye..meh aku nk story pasal baby dlm peyot ni..
tak sabar nk tggu monday ni nk gi check up..kalo ikot kiraan time tu 16weeks..debar nye nk tgk baby..rindu pn ye gak..rse tak puas tgk scan ari tu..

ramai org tny aku, "eh ade rse gerak2 tak baby??"
sumpah korg..aku tak dpt nk pasti kan rse dia camne..agaknye kecik sgt lg kot..tp ade la aku rse mcm perot aku "gruk..gruk.." dlm hati aku berkata "angin kot.." hahhaaaa


tak sabar gk nk rse yg mcm korg ckp tu..lagi 1 perot aku ni mmg tak besar sgt..sbb aku compare kan ngan gambar2 perot ibu ngandung yg sewaktu ngan aku, perot aku ni mmg tak nmpk sgt..lega gak la sbb aku ade lg 5bulan aku nk kendong baby..kalo awal2 ni da besar patah pinggang aku kang

berat aku pn tak naik lg secara mendadak..last 3months mmg berat aku turun smp 48kg (b4 ni berat aku 53kg)..so masuk minggu ni aku timbang baru naik 50kg..aku rse mmg nxt month akan naik..dan naik..dan naik..hahhaaa ready ko syana!!!

selera makan aku pn da semakin ok even tak sepenuhnye..tp jgn la slack sket smp masuk angin..masuk angin jek menahan la ko uwek..uwek..
mmg tak bleh lapar langsung..kalo da start uwek tu mmg aku lemau je la..mmg potong stim abis la..udang, daging mmg aku tak tertelan..padahal b4 ni aku ni jenis tolak kayu & batu jek..sume aku belasah :p

*ape2 pn aku bersyukur setakat ni aku still bleh buat aktiviti mcm biasa..iskhh aku tak dpt byg kalo aku dok msk sepital melepek mcm kak phira dulu..huhu syukurr!!!!!




eh korg, aku nk tny la..pernah tgk tak vitamin ni?? korg kalo tau price kt tempat korg btau ye..kt farmasi umah aku mahal jek aku rse..huhu ke mmg stendet price dia gini
bleh plak PUSRAWI Kota Dsara takde vitamin ni..kalo tak bleh jek dpt free (ateee guna GL)

Tuesday, January 26, 2010

Lebih hangat dari biasa :)

edited (tunggu next entry)

:)

Adnan Semp-It & Filem MELAYU


aku rasa mmg byk da blogger review pasal filem ni..tapi sbbkan aku takde idea mau update ape, so aku pn tumpang review la ye..
saje mau bg pendapat sdiri jugak :)
ok, aku tgk filem ni last week..tgk kt wayang ok..no DVD cetak rompak..

bagi aku cerita ni tak la hebat melampau..tp boleh la nk tgk utk release tension..sbb mmg kelakar. byk part yg buat aku ngan syarul gelak kuat..
part last tu paling aku suke..mmg sempoi la si ADNAN ni..

dgn muke si Adnan tu yg sengal2..mmg best la dia berlakon.tak la poyo mcm setengah2 hero tu kan..aku rse dia ni bleh naik kalo di beri peluang..cewahhh
so aku saran kan (mcm ahli politik plak) korg tgk la cerita ni..sbb aku sedih jek tgk panggung ari tu, bleh kira brape row jek yg penuh..
****************************************************************
ala..tak yah la malu tgk movie melayu..
bukan sorg 2 yg aku kenal kuar kan statement "aku tak kan tgk cerita melayu kt wayang.." mmg ramai gk member & family aku yg gitu...buat ape nk malu??? kenapa? korg malu ke jadi MELAYU???
kalo kata sbb kan kualiti korg tak mo tgk, smp ke sudahla kualiti filem malaysia ni cam gini jek..
sbb takde support dr rakyat sdiri...bistu, buat filem kuar juta2..tapi kutipan tiket hancusss..so camne depa nk kuarkan filem len yg lebih bagus??? modal kurang..
aku ingat lagi cerita 2012 yg di tayang dulu tu..fuh!!! penuh panggung wey..tapi ujung2 aku tgk takde ape yg best pn cerita ni..tu bg aku la..tp tu la bile filem luar, org kite beria beratur nk beli tiket..
sori la kalo aku terEmo sket..sbb aku mmg sensetip sket bab2 ni..sbb ade gak family aku yg cari makan dlm industri ni kan..so kalo bleh biar la dorg bleh maju mcm kt negara2 luar sana..
akhir kata: kalo malu nak ngaku tgk wayang melayu, da tgk ko senyap2 jek tak yah cerita kt org :p

Friday, January 22, 2010

Moh pekena kopi

tadi ttibe jek tekak rse nk minum kopi sedap + mahal..hahahhaa
plus nk makan sandwich..makanye teros kaki melangkah ke Starbuck bawah opis ni ha
dok sana sorg2 sgt tenang sbb tak ramai org..

minum kopi sambil melayan fb, membaca magazine..ohhh sgt relax minda ku :)
org peknen kan kena hepi2..so kalo ade anasir2 luar yg mcm syaitoonnnnn pangai ttibe nk meroyan boleh blah ok..
takmo aku ngumpat2 ko kang muke anak aku mcm ko..mintak simpangggg :p





aku lately ni kan selalu rse keadaan keliling busuk..hahhahaa padahal diri sdiri yg busuk *wink*wink* so utk melega kan pengudaraan, aku suke hidu benda ni

vicks kanak2..sgt comel bau nye :) secomel penutup kaler pink

tapi syarul tak suke sgt aku hidu ni..takot ade effect..sbb tu aku amik kanak2 punye..sah selamat kot utk kanak2 dlm perot aku ni..

tapi idak la 24/7 aku bau benda ni..hahaha da mcm candu plak aku rse :p

Cerita hari rabu

salam kawan2...
oh cerita basi da ni..tp takpe la ye layanzzz je la :)

hari rabu lepas, erryn a.k.a mamatisya dtg opis aku..kami mau lunch together2..
pk punye pk last2 makan kt Penang Village



dulu kalo dtg sini aku suke laksa asam dia..tp sejak2 peknen ni, aku cannot telan laksa..tak kena jek rse laksa tu kt tekak aku :)


oh yg meriah tu air erryn..chocolate ape ntah..selera jek aku tgk erryn sedut :)
aku amik air kopi jek


pastu aku amik mee ni..tak shedapp ok..



ni erryn punye..sedap ke wey??


pastu dessert puding sago gula melaka


ahli majlis :)

erryn a.k.a mamatisya
thanks erryn dtg jauh2 lunch ngan aku :)


syana

us :)


ade kejadian yg tak best tgh makan tu..tgh syok2 makan sambil ngumpat2 gosip2 aku dpt call dr SIL aku..makngah syarul telah meninggal dunia :(
so aku mcm hilang selera da time tu..
lepas makan, balik opis teros shot blk umah sbb nk kemas2 gerak blk seberang perak..
Al-Fatihah utk arwah makngah limah..aminn

Wednesday, January 20, 2010

Haaihhh..bawak2 bersabar

hi kawan2 sume..selamat pagi :)
mulakan pagi anda dgn senyuman :D

aku da ok..cuma smlm ade anasir2 luar yg mematikan mood aku..tapi takpeee...hari ni aku da ok..tak perlu la aku cerita lebih lanjut kt FB, forum or blog ni..sbb mana la tau kan, kalo aku luahkan kt sini dia membaca..aku takmo jd tak matang gitu..nk sentap2 kan hati org..
biar la...
ape yg aku buat, aku luahkan kt org terdekat..tq kepada suami & my sis :)

ok lupakan hal yg sengal tu..
minggu ni aku da start drive sdiri gi keje..sbb kelas syarul bermula seawal jam 8.30pagi
harus tak sempat mau hantar aku
tapi mmg dugaan aku kot..dr hari senin ari tu, jalan mmg jem luar biasa..
time syarul anta dulu takde jem melampau gini
kejadian berlaku di Tol Jalan Duta

gile wey..lepas byr tol aku stuck kt sini 1/2jam..dr pintu tol tu, nk melintas depan Shell tu 1/2jam ok..gile wey..


1 mmg la da jem kan..pastu ade yg dr lorong tunai belah kiri tu mau cross ke kanan jalan..melintang2 kete kt situ..tu yg bertambah jem tu..



pastu lg sengal ade yg bwk kete mcm org takde otak..ko tgk kete2 yg dok lorong kiri tu..tu kan ke emergency lane..ko ade emergency case nk terberak ke smp nk lalu situ
sian aku tgk motor2..tersepit la depa celah2 tu..aku mmg pantang org2 yg potong line gini
dulu syarul mmg ade gak buat peel gini..tp sejak kena saman RM300 time musim raya teros dia serik :p

kepada semua pemandu di luar sana: tak yah la nk tunjuk ko hebatt mau cilok2..bg aku, ko nk drive laju2 smp abis meter bleh..tp biar la time tak byk kete..atleast kalo ko terbabas, ko terbabas sorg..ni kalo tgh2 jem gini, please la behave ye..
perlakuan begini hanya memburukkan jem itu

sekian.

Tuesday, January 19, 2010

Thursday, January 14, 2010

Bravo Syana!!!!

Suatu hari di jalan raya, dalam kete tgh jem...

suami: kite ni da kena start berjimat..kang nk beli brg baby lagi..bla..bla..tp kalo hari2 makan kt luar camne..sekali mkn da RM bla..bla..camne kite nk nyimpan..bla..bla..

isteri: ok la, syg pn da start ok sket ni..nnt la try masak ye..

aku berjaya!!! walaupun hanya sardin + ikan masin + ulam
*smlm blk keje, tak duduk rehat pn teros zass msk dapur..sempat siap masak b4 maghrib



isteri: kalo hari2 gini, bkn takat bleh simpan beli brg baby bang..bleh pegi haji kite ni :p

Wednesday, January 13, 2010

Moh makan Kenny Roger ari ni :)

berjaya jugak aku pegi KR ni..tak sia2 pakai MERAH :)
tadi laju2 call Erryn suh dia dtg lunch sini
dia pn pakai MERAH..mmg sakan masing2

smp2 depan KR tu, kena beratur dulu..mula bajet tak ramai org..rupenye mmg tersebar meluas ye email tu.cess!!

da beratur, tggu plak nk ngambil oder..pastu tggu food smp..ade 1/2jam lebih gak la
masing2 tgk jam takot msk opis lambat kan
ampunnn bosss :)

mula tu aku ingat email tu tipu ke kan..so malu2 la nk turun KR tu..kot aku beria sorg2 pakai MERAH rupenye email palsu kan..sekali turun ramai pakai MERAH

so layan la hidangan kami ber4 ye :)















setiap meja ade yg MERAH..tapi ade gak takde..dia pakai MERAH kat dlm kot :p






Meja kami 2 pakai MERAH..aku & erryn :)
so kami entitle Buy2 Free 2 la :)

Hazel & Erryn


aku & Mamamanja

*aku tak sure dia smp kul brape..tp kalo ikot promo tu, utk 1 day ni kan..so harus la smp mlm kot..sorg pakai MERAH entitle 1 free
tapi aku rse ari ni mmg KR penuh di mana2..so sile bersabar ye..
tapi rugiii kalo tak pegi..sile pegi ye :)
wah iklan baekk punye ni

RED @ Kenny Rogers Roasters

meh pakat serbu KR ari ni..
tapi kena pakai benda yang kaler MERAH la..pastu akan dpt free food
wahhhh lumayan..lumayan...


aku sah2 la tak lalu nk mkn KR ni..
tapiiiii demi masa depan, aku pakai gak MERAH



bukan ape, kot kang ttibe rse nk mkn KR kan..so sape2 yg tak pakai MERAH ari ni, meh dtg Plaza Damas..bleh tumpang MERAH aku :p
kat sini pn ade KR tau :)




Monday, January 11, 2010

Selamat pulang da :)

selamat pagi isnin sume :)
syarul da selamat smp KL mlm tadi..kejap jek pn dia pegi kan..hahahaha aku jek melebeh mcm laki tinggalkan bertahun :p

hari sabtu lepas, aku call dia ngendeng2 mintak permision nk gi Jusco ngan kak phira..ye la boring tau dok terperuk kt umah..dia risau takut ape2 jd kt aku kan

nasib baik dia bg green lite..tp dgn syarat "syg tu jalan ingat sket..jalan tu nnt kaki pijak bumi..bukan nye jalan kaki terbalik kt langit.." (gitu la ayat dia..)
maksud nye: sile sedar diri :)

sampai2 terus cari makan..pastu sume blur2 nak makan ape..mula nk masuk Egg House..tp bile tgk menu kembang tekak aku..no more western2 ok

last2 makan tepanyaki..janji ade nasi putih pastu lauk kena yg kering2 takmo kuah2

thofea yg cedera kt bwh bibir..mula tu aku tgk mcm comot cekelat jek


mummy & thofea


Mai & syana..


thofea mula buat perangai..hahahaa tapi comelll jugak..


best gile dpt jalan2 soping..lama ooo tak rse gini :p
sempat la sambar baju 2 helai + sandal 1

bile tgk rak kasot + dlm kete aku, byk gile kasot yg tak pakai..tapi condition elok lg..
kot2 aku nk jual lelong RM10/pair ade yg nak ke? :p
aku pakai size 5 kekadang tu size 4
*kak phira, ke ko nak beli lelong dari aku?