IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, February 25, 2010

Muara Ikan Bakar

Good morning!!!
camne mood keje ari ni? ok? ke da takde mood sbb esk holiday??
:)

ptg smlm after blk keje, aku plan nk masak..kobar2 ni nk msk ikan masak lemak cili api
sekali tu start2 kete minyak da blink2..
dr opis ke umah aku dlm 20-30 minit
so kalo aku pegi isi minyak, konpem2 akan tersasar timing tu

sekali mmg btol, 6.45 gitu br aku smp umah..nk masak ape..sume tak siap lagi..ngan nnt nk kejar maghrib la *alasan ttibe2 malas*

pastu tgh lepak2 sambil pk nk dinner ape..ttibe syarul bg idea yg sgt bernas pada mula nye :)
dia ajak gi Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan, Port Klang

kami gerak dr umah kul 8mlm


huh!! org yg bz ngan hp..kejap2 kang call masuk..kejap2 kang sms plak..



suasana malam tadi :)
hari keje pun ramai org ok..


air kepala dia punya..ais kosong aku punya :)


pelengkap rasa

Kailan masak kicap kot..tp pahitttt


ketam 3 rasa yang ade nenas :p


Sotong masak pedas


yang ni terbaekkk
ikan bawal kukus asam boi..
kalo korg dtg sini, sile try tau


kenapa aku ckp idea yg bernas pada mulanya???
sbb time tgh makan tu aku tgk jam da pkul 10mlm..huhu biasanye aku kul 9 da golek2 atas katil nk start tido
nyesal ooooo
tapi ok la sbb kenyang :)

Wednesday, February 24, 2010

Tuesday, February 23, 2010

Maternity Leave

Selamat petang!!!
eh aku nk mintak tlg korg la..
aku ade prob ni :(
idok la prob besar..

camni....

kt opis aku ni, tak pernah lagi staff yg amik maternity leave. so mmg b4 ni takde pn akta2 yg state benda ni.
so da aku ni due bulan 7 harus la aku cari benda2 tu sume start dr skrg..kang kecoh plak last minit kan

so kalo korg ade akta2 ckp pasal maternity leave ni bleh email kt aku tak??
ye la nk tunjuk kt bos aku tu..kang dia bg gaji 1/2 la..pastu dia tak puas hati aku cuti lama la..
(tp bos aku baikk)

senang ade black & white nk discuss nnt..
tolong ye korg

email aku: shana@ketapang.com.my

Monday, February 22, 2010

Birthday Party Sofea

Selamat pagi!!
smlm entry aku 1 jek kan..huhu la ni kurang idea la..plus MALAS :p
iklan nuffnang pn da merosot (camne nk kayo ni)

ok ni story last saturday..kak phira ade buat makan2 for family
nk celebrate bday sofea (11/2) tp sbbkan sebok dgn jalan2 CNY so postpone

bday girl yg tak berapa sehat..sian :(


tahun2 lepas tema nye Barney..tp tahun ni sofea da jd girl2..so tema nye Princess
comel!!!


pakngah gigih tiup belon yg da reput.."kak phira, ni belon tahun bile??"

pak lang, auntie, sofea & tok ma


cake ni auntie yg sponser (auntie tu gf ejam..nxt yr tukar jd maklang kot :p aminnnn)


foods..sume bukan kak phira masak :p


yang ni kak phira buat..triffle ni menu wajib dia..pantang ade pot luck or party sure dia buat ni..sedappppp


kelakar oh sofea ni..time ni sume nyanyi lagu bday kt dia..teros dia tersipu2 malu..
kalo bday org, dia yg sebok nk nyanyi pastu blow candle..tp bday sdiri malu2..
hehheee





lepas maghrib ade sesi bukak hadiah..
ni aku nk tunjuk hadiah yg sofea dpt..yg ni pn auntie bagi
ko nmpk kasot tu..getik ok..pakai high heels..hehehee


siap ade hbag bagai..ni hadiah yg dia paling suke..teros suh bukak nk pakai

da nk jd anak dara budak ni..
ok makngah nk wish happy bday kt sofea..be a good girl ok :)
ok.sekian :)

BBQ Chicken

selamat pagi isnin!!!
meh kite mulakan entry pgi ni ngan gambar makan2 :)
lama tak cuci mata kan

lepas turun balik dr cuti2 bersama family ari tu, the nxt day (Monday) mama belanja anak2 makan kt sini

yg terletak kt Jusco Setiawangsa

ni kali ke2 aku makan sini..not bad la food nye
mama ade voucher BUY 1 FREE 1 MEAL
so sgt la untung kan

ahli majlis:
Mai & Ejam


Mama (kkdg mama mmg suke buat muke lawak gitu :p) & Syana


Drinks



Foods (ttibe malas nk letak caption..aku da lupe nama menu tu)











Banana Split ni free tau..sbb ade kupon FREE 1 DESSERT :)

so kalo korg da jemu mkn kt kedai2 yg biasa korg pegi, meh try BBQ Chicken ni
utk tekak aku ok-ok jek

sekian :)

Friday, February 19, 2010

Chalet Janda Baik

ok ramai yg tanya aku pasal chalet Janda BAik tu kan
nama dia Al-Sakinah..
ala2 islamic la nama dia :)
korg bleh call owner dia teros..
nak details no tepon sume sila klik:
http://sakinahriverlodge.blogspot.com/

harga sume ko tny pakcik arifin tu ye..baik org nye..
kot dia tny mana tau tempat dia, ko kabo la member saya bernama shana btau
kot2 la kan ade diskaun2 ke..hahahahaa

mmg tak rugi wey sbb tempat tu sgt bersih..selasa, terjaga sgt2
nk pegi family yg sket jumlahnye boleh, nk buat gathering besar2 pun boleh

so sila la lawat blog ni ye :http://sakinahriverlodge.blogspot.com/

sekian :)

Pusat Kesuburan UIAM catat sejarah

KUANTAN: Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) kampus Kuantan mencatatkan sejarah dengan kelahiran pertama seorang bayi lelaki hasil kaedah persenyawaan luar rahim 'Penyuntikan Sperma Intrasitoplasmik' (IVF ICSI) yang dikendalikan Pusat Kesuburan UIAM (PKUIAM), di sini, kelmarin.

Bayi seberat 2.5 kilogram yang diberi nama Muhammad Afeef Jazimin itu adalah milik pasangan Noor Hasni Hamdan, 30, dan suaminya, Muhammad Jalani Sulong, 32, selepas menunggu selama lebih lima tahun untuk menimang cahaya mata pertama.

Muhammad Afeef yang dilahirkan melalui kaedah pembedahan pada jam 1.19 pagi, 14 Februari lalu adalah simbol kejayaan pusat itu dalam mengendalikan rawatan kesuburan kepada pasangan suami isteri yang mempunyai masalah untuk mendapat anak.

Pengarah PKUIAM, Dr Ahmad Murad Zainuddin, berkata pusat berkenaan yang ditubuhkan pada Jun tahun lalu adalah yang pertama di Pantai Timur serta kelima di seluruh negara.

"Kadar kejayaan pasangan yang mengandung selepas menjalani rawatan kesuburan di pusat berkenaan adalah sebanyak 25 peratus dan pada masa ini, pihak kami masih dalam proses memantapkan lagi rawatan yang diberikan kepada pasangan yang sudah berdaftar," katanya ketika ditemui di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini.

Katanya, penubuhan pusat berkenaan adalah sebahagian daripada sumbangan yang diberikan UIAM kepada sektor perubatan negara.
"Ia mampu memberikan bantuan dan khidmat nasihat kepada pasangan yang masih belum menimang cahaya mata," katanya.

nak baca lebih detail, klik bawah ni ye

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Wednesday/Nasional/20100217004452/Article/

***********************************************************************
ok aku nk btau, sini la tempat aku buat IVF ari tu..UIAM Kuantan..Dr Murad tu la uncle aku..so pada sape2 yg berminat nk try buat treatment kt sini, dialu2 kan..

mana tau ade rezeki korg kt situ..utk gomen staff, aku rasa bleh claim utk treatment ni..just tny nurse kt sana cara2 nye..

ape yg perlu, duit saje..prepare la dlm 10K - 15K..tp aku rse tak smp kot 15K tu..& aku pn kena bayar ok time buat tu..bkn clinic uncle aku pn kan..dia pn keje situ jek

bg aku kalo btol2 mau zuriat sdiri, tak salah mencuba..biar la duit abis mcm air..insya Allah lama2 Allah akan makbulkan jugak..

Thursday, February 18, 2010

Luahan jek..takde ape pun

Lelaki & Perempuan takde istilah kawan..
lantak la ko dulu bestfren time tadika ke time skolah ke..bile da masing2 dewasa ni lain da feling nye..
kot dulu banyak hingus la ni da gorges kan ..kite mana tau kan..
so tak yah la ek nk fren2 ngan lawan jantina..
fren2 ngan sama jantina kan ramai..baik cegah dr mengubati
ye dak???

ok noktah!

Wednesday, February 17, 2010

Bukit Tinggi

selamat pagi!!!
adoi penat mau update cerita holiday..ok ok ni last story ek

lepas da bye2 kt depan chalet Janda Baik tu, kami pn pulang..tp suku perjalanan, aku call mama kt kete depan tny sape mau ikot gi Bukit Tinggi
da sume pn mau ikot..hahhaaa

ngan sofea2 ikot kitorg..tp mummy & daddy nye balik teros
1st destination adalah ke Rabbit Park..
tiket berharga RM3 sorg


lepak2 sat sambil hilangkan lapar + dahaga









kat dlm ni banyakkkk rabbit..comel2 ko
kami tetap tersenyum riang even panas membahang


kat situ ko bleh main2 ngan rabbit tu..tp tak bleh angkat dia..just ko usap2 pastu kejar2an jek







*ttibe aku malas mau letak caption*




















































































lepas da puas main2 ngan rabbit naik atas lagi..
ke Colmar..sini bangunan ala2 ko kt negara omputih nun..cantek sgt
tp panas terikkkk

















































aku pakai shawl tu bkn sbb sejuk, tp cover bonjolan2 kt badan..hahahaaa
















tgk susunan gambar sofea kt bawah ni:
1)muke org nak sgt bubble yg bateri tu
















2)oh tak sabar nye dia nk tggu aku celup benda alah tu
















3)laju jek jalan da dpt pistol bubble
















4)tembak makngah!!!!
hahahaa sofea da 3 tahun..nampak sgt dia mcm kakak2 time ni :)
















one happy family:)


































































































destinasi terakhir adalah ke Japanese Garden (eh ye ke nama nye tu??)
plannye nk jalan2 tgk umah2 jepun tu..tp bile smp sana tgk bukitnye adoi tak larat aku nk panjat
last2 mama & babah jek yg naik
anak2 tunggu sofea kt bawah..

tgh2 lepak makan eskem, dengar plak org panggil nama aku..
rupenye DIANA..heheee bawak baby Aidil panjat bukit tinggi eh :)
aku sebenarnye tergamam tau tgk ko diana..hahaa teros blur2 nk sembang ape..kekeee
















caya la Aidil..baru 3 bln da panjat Bukit Tinggi..auntie 29thn ni ha baru smp..heheee
















tak lama pn kt sana..ni tgh tggu shuttle..sbb paking kt Colmar td














da penat jalan2 teros balik umah tidooooo :)
sangat penat tp syiok..