IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, March 31, 2010

Lemas

really need a vacation!!!!!

tapi sedar diri, suami tgh bz nk final exam
tapi andai suami saya baca blog ni, saya tak mintak pegi jauh pun :)

genting pun ok..tak dpt dok kt AWANA, kite stay kt First World Hotel pn takpe



tak pun kite gi CAMERON..kite amik resort BNM nak?? save bajet :p
lama gak tak mkn stoberi, minum teh tarik terbaekkk dari ladang




paling2 tak pun moh kite ke PORT DICKSON
kite amik chalet BNM gak.pastu kite main2 tepi pantai tgk sunset.sbb kalo nk tgk sun rise kite ni selalu terbabas bangun lewat :p


kite stay 2D 1N cukup la
ok tak cadangan saya, suami??
:)

~peace no war~

Tuesday, March 30, 2010

Kain dari Jepun

salam sume :)

ok sambil2 aku nak cari mood utk update blog, meh aku buat iklan sket nooo

sape2 yang berminat nak beli Japanese Fabrics, boleh la klik blog ini : http://iuchantique.blogspot.com/

peniaga nye adalah kakak sedara tersayang aku yg mmg stay kt Jepun sana
bile tgk price dia, not bad gak..so moh la kite cuci mata ye..
kalo ade yg minat boleh la order :)

ni baru 1st collection..kalo ade sambutan yg beshh dr korg, insya Allah akan bertambah new collection.boleh la pilih2 utk raya ye

selamat bersoping :)

Monday, March 29, 2010

Salam kekasih

selamat petang..eh da petang eh??
huhu hari ni bz sgt2..
bkn jek tak layan blog, FB, blog korg pn aku just tgk2 gitu jek

sure korg da muak nk masuk blog aku kan..asyik la takde entry baru
tapi kalo korg mau, bleh la jelajah entry2 lama nun
banyak gak yg best :)

duit nuffnang aku pn da makin slow..takpe la, takde rezeki nk mencanak kan
aku pn tak terdaya da nk pulun 2-3 entry 1 hari

tapi ape yg aku harap, jangan la lupe blog aku ni ye :)
jemput2 la jengok ok

bye

Thursday, March 25, 2010

Menggila ke Genting

Kronologi kes

Time: 8.30 malam tadi
Tempat: depan TV kat rumah

Tepon berbunyi: trutt..truttt..
Jiran: Heloooo..kat mana??
Syarul: kat rumah ni..awat??
Jiran: bukak pintu ni ha..aku depan umah ang

Syarul: ha knape??
Jiran: Jom gi makan kt Genting

(di pendekkan kronologi, setelah aku bersetuju, maka kami ber4 pun menuju ke Genting)

gile wey..kul 9 patut aku da tido..
ni malam tadi aku mendaki Genting bersama jiran
semata2 nak makan..boleh???
hentam je lalalalallaa

sampai2 kt puncak, teros masuk hotel menuju ke Coffe Terrace


tapi sebabkan kami smp da kul 10.00, maka buffet dinner sudah tamat
kena la tggu 10.30 utk sesi Ala carte

sambil tu layan la gambar aku posing bersama jiran (Azu - sori ek kalo salah spelling)


padahal aku sakit pinggang, tapi da smp sana teros elok ko
hahhaa ubat yg mujarab la genting ni


sambil tggu nk Supper, kite lepak2 dulu sambil makan dessert
tapi aku just minum jek..tak lalu nk mkn manis2 mlm td


tu la dia jiran yg membuat onar mengajak kami mendaki malam2 buta
Shuib & Azu


nasib la genting tak sejuk berkabus sgt mlm tadi..kalo tak gigil weyy



ok masa utk makan!!!!!


nasi goreng Nyonya mereka..ingat nasi goreng cina
rupenye lari jauh..ala2 mcm nasi goreng kampung gitu
nyonya dok kampung kot :p


aku jek makan spageti..tak lalu la mkn nasi
nasib sedap


para suami up Sup Ekor yg power
gile pekat..


kesimpulannye:
kami hepi dapat makan kt puncak genting
:)


lepas mmg teros turun balik
sedar diri esk nk bgn pagi bekerja
ikot hati mcm nk amik bilik tido sana jek




Abg Syarul...............jom holiday berdua-lebih-baik :)

Beautiful ke?

wah!!! lama tak dpt award
tag pun lama tak buat..padahal ade jek yg tag aku
hehehe hamponnn ok aku malas la nk buat tag la ni

kalo korg bg award konfem aku tepek
tapi kalo award yg bersyarat tu, aku skip ye syarat2 nye
hehehee

ok award kali ni aku dpt dari super mommy (AFNE)
harapan aku, aku nk fully BF anak mcm afne nnt :)


beautiful ke??? heheee

1- Thank & link the person that gave you the award.
afne ~ http://noorafne.blogspot.com/
tq afne..tag ko tu halal ek :p

syarat2 lain aku skip ok..jangan ade yg marah ye aku cengkelat :)

Wednesday, March 24, 2010

Nando's

eeerrkkk alhamdulillah..kenyang makan ari ni :)
korg da gaji???
hehehe aku gaji ari ni, so td gi bank teros makan kt BANGSAR VILLAGE

ingat nk makan nasi ayam sedap tapi memandangkan cuaca panas keting teros kena cr tempat econ
so menuju ke NANDO'S la kami2 ni


air kami :)
aku ngan kimm beria amik bottomless ice lemon tea..konon nk refill byk kali la
sekali tu minum 1 gelas tu pn sendat perot


aku amik sup..saje buat lapik perot :p


Mine..mild



Kimm's


Wan's


kami yg hepi sbb perot kenyang :)
sape kah org ke3 tu???
ini la Wan..adik kt opis aku ni ha
single mingle lagi ni
muda remaja lagi..ade yg mau???
CIK HELENA???? mau berkenalan kah???
hehheee
kimm tgh gigih isi survey form

punye la selamber badak, ari ni masuk opis balik kul 3.30ptg
muhahahaaa masing2 takot nk masuk opis..
takot kena marah :p

Desperate Housewives

eeiiiii geram oooo
aku punya la tggu season baru desperate housewife ni mlm tadi
ingat kot start kul 9mlm..bleh la gigih lagi mata ni
sekali tu rupenye kul 10.30mlm
huwaaaaaa mencik tau..awat buat lambat sgt



tapi sbb nk sgt tgk, aku gigih gak tahan mata sorg2 sbb syarul kuar jumpa member dia
(aku selalu kena tinggal mlm2..sian kan)
tapi tak smp ke mana pn aku tgk

tau2 sedar da kul 12mlm
huhu..aku ttido depan TV

frust gile ok..huhu
punya la lama aku tggu new season ni
1st episod da miss..huhu
harap2 next week aku bleh tahan mata ni..

Tuesday, March 23, 2010

Tak kan kebulur la

Selamat tengahari :)
sume da prepare nk lunch?? sharp kul 1pm sure laju2 gi kedai makan kan

sementara tggu lunch, aku kt opis ni insya Allah la tak kebulur
sebab..kat opis aku ni banyakkkk cookies
kalo raya, kite panggil KUIH RAYA :)


tapi bukan la aku hadap kuih ni hari2
tak lalu wey..dlm seminggu tu ade la sekali 2 jek aku makan..

tapi stok mmg always ade.sambil bos meting, bleh depa ngup ngap ngup ngap

setelah lama tak makan, tadi aku sental la 3 ketol :)

sangat crunchy ok..


ok nak show off baju aku hari ni
baju ni aku beli looooonggg time ago
beli kt UPtown jek
b4 aku buat IVF lagi..pastu tak pakai sbb bile aku pakai jek nmpk cam org peknen


nyaris aku tak jual kt Kak Phira :p
boleh jugak kau pakai baju ni


pasni bleh la cari baju jerut2 kt dada gini
:)

Monday, March 22, 2010

Badan panas takpe..janji hati sejuk

selamat petang..
gile lama tak update..huhu bkn ape korg, kurang semangat mau taip2 ni

ni cerita smlm..aku paksa syarul beli durian sbb terliur tgk JALAN-JALAN CARI MAKAN
si Serina tu beria makan durian..huhu

org ckp tak elok la mkn durian, nnt badan panas wat so ever kan
tp aku nak jugakkkkk
maka nye ni la hasil rembatan syarul smlm


makan ramai2 kt umah mama..walaupun manis tapi sedap sbb nipis lemak berkrim :)




ni tekak ni rse tak puas makan even aku mkn byk semlm..hahhaaa
tapi lepas mkn durian ni kena minum air banyak2 tau
baru la badan tu tak panas
so far mlm td aku tido tak la panas beria..panas lite2 jek :p

rse nak makan durian KG BARU la :)
jom abang!!!

Wednesday, March 17, 2010

Nak tengok ke perot aku??

ramai yg dok tanya "da besar ke perot??"
meh aku tunjuk perot aku (22weeks)

tp tak la besar mana..
bile org tgk aku, pastu tanya da brape bulan??
aku kabo 5 bln sume mcm "eh kecik nye perot.."


selalu mmg 1st baby perot tak besar kan :)
lagi 1 aku suspek perot aku nmpk kecik sbb dada aku besaq..
so automatik perot nmpk kecik :p


tapi doc ckp perot kecik ke besar ke tak kesah..janji pekembangan baby sehat
kalo 5 bulan perot da boyot gile, camne aku nk kendong smp 9bln kan
so mmg kena la ngan badan aku yg ketot ni :p

so far aku muat lagi pakai baju lama yg besar2
tp kalo dtg gediks aku pakai gk baju peknen..saje nk merasa
padahal tak pakai pn takpe :)


ok ni bekalan bekpes aku ari ni
sandwich telur rebus + kurma


mmg nampak selekeh sandwich tu..tapi sedapppp
skrg ni kalo bleh mmg aku elak la bekpes nasi lemak or roti canai pagi2
1 sbb nak jaga berat, 1 lagi sbb aku kena elakkan makan benda pedas la ni

tapi nasi mmg aku wajib amik sekali sehari..kalo tak syarul bising2 kt telinga aku
pakcik tu takot nau anak dia tak cukup zat..hahahaa
aku kabo roti pn ade kaborhidrat ape..dia ckp "no..no..no..makan separuh hidangan pn takpe..janji mkn nasi sekali sehari.."
"baikkk bosssss...."

Tuesday, March 16, 2010

Nasi Ayam Sos Tiram Bangsar Mariiii

alhamdulillah :) kenyang perot aku
ari ni aku lunch kt opis jek sbb kim cuti..nasib la adik opis aku ni mau ke bangsar ade hal telekom
teros aku order Nasi Ayam Sos Tiram

aku kalo gi Bangsar mmg akan cari nasi ayam kt kedai brader ni :)
terbaekkk dari ladang (bak kata erryn) hahahaa

so menjamah la kau sorg2 td..sob sob sob


sedap sgt ayam ni..dulu aku suke amik ayam berlada..tp sejak2 tak bleh mkn pedas ni, mmg aku sedar diri la kan

perot kenyang mata pun da ngantok..kan best kalo ade bantal :p

meh 1 lagi aku nk tunjuk :)
ubat terbaru doc bg aku ari tu
ala sape2 yg ngandung sure tau ubat ni kan
OBIMIN..bkn nk cerita kebaikan ke ape..
tapi nk cerita..aku suke ubat ni sebab

dia kaler pink :)


sgt comel kaler ubat tu..
so aku pn nk feel comel la sbb pakai tudung pink kan..posing la dgn ubat yg comel tu :p

*perkembangan terkini:
badan makin kembang :p
sakit belakang menjadi2
baby bergerak dgn aktif
cepat letih lagi2 kalo tgahari

ok tu je :)