IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, May 27, 2010

Apa susah sekarang??

mmg mood malas masak makin menjadi2 ni
mau takmo mmg kena mkn luar la kan..
tapi smlm balik keje syarul malas nk kuar, aku pn malas
tapi perot lapar :(

ttibe syarul usulkan suh call delivery
bukan pizza, bukan McD ye
tapi...Kedai Padi Damai

tgk menu dia ni..ari tu la dia letak kt bawah pintu umah aku
bagus gak ade benda ni
just call jek


harga dia sama jek mcm mkn kt luar nun. jimat sket sbb bleh masak nasi kt umah
kite just beli lauk la kan. pastu kalo gedik, tambah la air :-)
tp bleh jimat minum air kt umah jek



tapi aku gedik smlm sbb order mango ice blended..saje mau try
sedap oh. rasa mangga nye asli sgt..nom nom nom

org tu kabo 20 minit smp.tapi tak smp 20minit da terpacak kt pintu umah
gile cepat..bagussss


ni la hidangan mlm tadi..

mmg senang btol hidup skrg ni
malas masak makan luar, malas keluar order jek :-)

Wednesday, May 26, 2010

Zety & family nak g mane?


ok zeti, aku nak teka ni :-)


1) Langkawi
2) Sarawak



Hint ko tak byk la.so tak reti aku nk teka.hehehe


sape2 nk join contest ni pegi la blog zeti : http://superzetymarlia.blogspot.com/
*ape2 pun hepi holiday!!!!!!!!!!!

Penjagaan Luka Cesarean

sekarang ni aku tgh study info2 pasal bersalin czer ni
banyak yg kena tau, ye la bukan bleh buat main luka2 ni
silap jaga merana badan :(

ni antara yg aku dapat time blogwalking kat blog ni

-Makanan makanan tambahan untuk mempercepatkan proses pemulihan di luka, seperti Jeli, pati ikan haruan dan lain lain bahan di pasaran tidak dicegah.

-Apa yang dilarang ialah mengaplikasikan terus ubat pati gamat atau pati haruan pada bahagian bahagian luka ketika 3 minggu pertama selepas dibedah.
Ia akan menyebabkan jangkitan kuman dan kesakitan yang teramat sangat berlaku.

-Jika ini berlaku anda mesti bersihkan kawasan yang dijangkiti kuman dengan savlon yang dicampur air suam, berserta kapas bersih pada kawasan itu. Picit air bisa dan nanah keluar setiap hari dan biarkan luka terdedah kepada udara.

*mmg aku pernah baca yg luka czer tak bleh disapu dgn ape2 ubat pn.baik gel gamat atau ape2 la.biar je dia kering
cara nk lap luka dr basah plak, pakai hairdryer

kalo korg ade experience yg nk share bleh drop komen ye :-)

Tuesday, May 25, 2010

Makanan Arab

malam tadi berjaya ikot syarul gi kedai Arab kt Jalan Ampang nun
nasib la tak susah sgt nak mencari *tipu*

nama kedai Al-Andalus



kami try Arab pny arak.eh ye ke arak.hahaa tapi takde akohol la
aku amik stoberi, syarul epal
dia ade 7 flavor
sebotol RM3 jek



pastu order AYAM MANDI
portion sgt besar.mmg cukup utk 2 org
tapi aku tak abis pn.syarul pn tak bleh nk masuk da part aku.sbb mmg banyak sgt
ayam dia bg 1/2
RM25 sepinggan


tempat dia sgt havoc. ramai budak2 lepak sambil isap shisha
price dia pn ok la.ade yg murah ade yg mahal
so pandai2 pilih la :-)
tp yg pasti portion adelah besar



ye aku tau, aku gemok :p
tak yah btau ye. tq

aku terkilan sbb tak dpt try food len.sbb menu dia takde description
so tak paham sgt.tgk gambar pn mcm tak pasti ape benda tu
nk tny waiter dia sume mcm blur2 jek.dok terkejap sana sini
sbb ramai org kan

*jalan ke sana:
-dari KLCC (klcc belah kanan ko), kan depan sket ade trafic lite simpang 4 besar tu
yg ade Fish Mahanttan belah kiri.

-ko teros jek lepas lampu hijau

-pastu belah kiri ade balai polis (aku lupe balai ape) tp dekat la ngan trafic lite tu

-ko slow2 nnt ade simpang msk kiri (kawasan perumahan) taman sejahtera tak silap aku
pastu ko teros jek

- nnt smp simpang 3 mcm ade flat kt depan tu.ko belok kiri.pastu ko terossssss smp la snmpk kedai ni.mmg byk kedai Arab kt situ.
pandai2 la ko nk pilih mana :-)


Sampai termimpi2

woohooo..dapat jugak akhirnye :-)
ngidam kah aku?? hahhaa..padahal KFC je pun
sampai terbawak2 ke mimpi :p

ari Jumaat ari tu, dok sembang ngan adik opis aku ni (WAN)
dia cerita psl ayam KFC blackpepper baru tu
padahal time tu tak la teringin sgt.biasa2 jek aku rasa

tapi malam tu jugak aku mimpi makan ayam ni. dlm mimpi tu terasa la ranggupnye ayam ni
smp kan mama kejut aku bgn pn aku takmo sbb nk suap ayam dlm mulut dulu :p

tp tak la aku kabo kt syarul nk mkn KFC. sbb aku rasa mcm bleh control lg
tapi smlm lepas gi bank amik gaji, driver dgn baik hati tny mak yong nk mkn ape :p

laju aku ckp KFC!!!

dapat jugak aku mkn..hahahaa
padahal bleh je pegi & beli sdiri
tapi nikmat makan org belanja ni lain sket..sedap dia tu len macam la :p

*korg terliur ke??? lunch nnt cr KFC ye



belah kiri tu la driver 2nd bos aku. opis ni ade 3 driver.
dorg ni kkdg murah hati belanja aku & kim kalo time gaji or OT
belah kanan tu WAN.dia la pny pasal smp aku mimpi KFC.cissss


*rezeki jgn ditolak.musuh jgn dicari :-)

Monday, May 24, 2010

Checklist Hospital Bag

skrg ni aku tgh usha2 list2 brg nk letak dlm hospital bag
prepare sket2 takot ade yg termiss plak kan

so jom cekidautt :-)

Baby:
1) Tuala & tuala muka
2) Mini toiletries & wet tissue
3) Baju baby utk pakai time balik
4) Barut, mitten, booties & topi
5) Selimut / kain bedung
6) Diapers 8-10 pcs

Mommy:
1) kad hospital & I/C
2) HP & Camera
3) Mineral, biskut, roti
4) Tuala & tuala muka
5) Toiletries & tissue
6) Seliper toilet
7) Maternity pad & disposal panties 8 - 10 pcs
8) Nursing bra & nursing pad
9) Sweater & stokin
10) Baju nak pakai balik
11) Nursing pillow

*so kalo ade yg tertinggal, korg tlg tambah ek
ni pn aku dpt dr blog org *terlupa sape* nway tq pada sume sumber2 info ni ye

Friday, May 21, 2010

Stroller Oren

yeeehuuuuu..puas hati syarul dpt beli stroller 3 tayar
lama da berangan pakcik tu. tercapai jugak ye
da dia pilih design, so aku pilih kaler

oren menjadi pilihan sbb boring la bile boy jek asyik biru kan
so kasi la len sket



ini la rupe paras stroller oren :-)
amik yg murah2 jek
jadi la dr takde kan




ha ok la kan jambu sket anak aku nnt
katil putih, wall kaler purple
hahhaa lantakkkkk
ni pn amik yg kecik size nye. sbb bilik adelah kecik


suke sgt..pagi td masuk bilik baby, rasa hepi jek tgk katil da pasang
rasa mcm dia da ade jek :p
hahaahaha angau..
lepas ni misi mencari cabinet plak. nak cr kaler putih gak la kasi sama
ade ke yg nak cakap aku ni poyo siapkan awal2???
sile la komen ye..aku tak kesah
janji aku seronok..hahahahaa

Chawan Bangsar

malam tadi lepas balik keje, syarul ajak gi KL makan Arab food
tapi aku mcm takde mood mau makan nasi mlm2..lagi2 bile terbayang kambing segala :(

makanye kami pusing2 bangsar.
pusing punye pusing jumpa Cafe Chawan ni

tu gambar kt menu dia ye.suke aku tgk gambar tu.real sgt cawan kopi tu
ngan kotor2 comot2 nye


tgk2 menu ttibe mata aku terblink2 tgk LONTONG
feel ari raya plak la :p
sgt besar portion nye
aku amik Lontong + Sambal Sotong
mmg tak abis pn aku makan. gile bleh share 2 org



aku rasa syarul yg ngidam nk mkn beriyani la
sbb dia amik beriyani kambing *tapi yg dtg ayam*



pastu mata ternampak plak kedai Baskin Robin
walllaaaaweeyyyy lama aku teringin
ari tu kt genting bleh out of stock.gile



so beli sepotong kek eskem. tapi hampa sbb sampai umah sudah cair :(
tapi tetap abis ok..
padahal mata da ngantok sbb da kul 11 lebih.tapi gigih gak makan

nanti kena makan kt kedai tu jugak la kek eskem.baru best

*balik dari makan2 tu teros kitorg gigih kuarkan stroller dari kotak.pasang siap2
pastu pasang baby cot. da letak pn dlm bilik baby
sgt semangat aku nk deco plak
pasni misi mencari cabinet dia. pastu basuh siap2 baju dia. semangat..semangat...

Thursday, May 20, 2010

Jcard Day

kalau anda gembira tepuk dahi *adoii* hahahaa
aku gumbira!!!!!

kelmarin erryn ade canang kt FB yg Jcard Day OU akan start 19-20 May
tapi aku bajet mmg kalo usul kt syarul kena reject la kan
tapi nekad jugak nk btau..

sekali tu mmg dia bg green lite ko...
sekali jek aku cakap, tak yah pujuk2 da..
teros setuju jek
heheehee tq bapak (Baby dlm perot berkata) hahhaaha

misi ade lah mencari baby cot & car seat..stroller plan nye lepas dia kuar la kan
sbb nak test nnt sekali time baby da ade

tapiiii, syarul ade lah teruja bile melihat stroller ini
tak nyempat2 tgk benda len, teros angkut stroller dulu
dia pilih design, aku pilih kaler
so fair la kan


aku takmo la amik kaler blue kan
sbb mcm tipikal sgt, bile boy jek kena biru
so aku amik kaler oren
ok pe oren :-)

kusyuk bapak tgk org tu godek2
aku pn suke jugak :-)

lepas tu teros mencari baby cot. mula tu plan nk amik play pen, tapi sedar diri, bilik tu kecik bile di ukur mmg tak muat
so redha amik cot jek
amik sekali ngan tilam, da katanye ade sales jugak kan
malas mau pening2 nk survey tilam len plak

pastu misi mencari car seat menggagal. design da ok, sekali kaler plak fail
yg ade kaler ijau & cekelat.takmo la kan
kalo bleh nk kaler oren jugak,tak pun merah ke itam ke
tapi takpe, yg tu kite hold dulu. dr beli tak puas ati baik tggu la kan

so ini la brg yg di rembat
smp ke pagi ni mmg kt situ la brg nye
malas mau alih
tggu la rajin sket br bukak2 kemas


paling syok dapat voucher..
yippieeeeee bleh soping lagi
yg ini utk emaknye ye..nak beli hbag kot :-)
lama jek rasa takde hbag baru


so sape2 yg pegi bersoping tu, moh le ke OU
Jcard last ari ni ye..aku tgk hbag banyak gile
murah2 plak tu
pegi jangan tak pegi ye :-)

Wednesday, May 19, 2010

Kasut comel

comel ke??? hehee
lepas entry TAG: KASUT ANDA tu, ttibe aku rasa kesian kt diri sdiri sbb hanya ade seliper seret jek :(

makanye, time nk turun gi bday party mama dr genting sabtu lepas sempat aku singgah ke Jusco Wangsa Maju. saje nk hadiahkan diri sdiri kasut *yiippieeeee*

jalan punye jalan, tersuke kasot ni.
kaler dia ala2 buruk sket.tapi sebenarnye cantek :p


ye ye, da ade kasot :p
skrg ni aku pegi keje tidak lagi berseliper seret ye
aku da pakai kasot

walaupun kaki aku mcm bulat pakai kasot ni, tp aku rasa comel jek..

Kami & Salji

huhu tak dpt main salji btol, main salji tipu2 pn boleh la
tapi siyes sejuk gile dlm SNOW WORLD ni
smp ketar2 lutut aku..bile aku tak larat jalan jek syarul suh aku gerak2 kan badan
sbb bile kite stop tak buat ape, lagi sejuk

masuk dlm ni pn semata2 nk merasa plus nak posing dlm tu
b4 ni kalo pegi Genting tak penah pn teringin msk dlm tu

dlm ni tak bleh bwk camera jadinye, kena la bayar duit gambar ni


aku rasa mata aku sume da bengkak2 sbb sejuk sgt
tapi elok lepas org ni snap gambar kitorg, teros aku ajak syarul kuar
tak tahan beb!!



ekceli mmg pregnant lady tak bleh msk. ntah camne aku tak pasan.budak kaunter pn tak pasan aku peknen.tapi time ni beratur tu br aku sedar
teros aku suh syarul tny kot tak bleh aku nk la refund balik kan

sekali budak tu kabo takpe, cuma suami kena pegang la takot licin..
ok la dlm tu. syok pelok2.hahaha sbb sejuk kan
tapi jaket, glove boot dorg sume tu busuk gile.
mmg kena kental la hidung tu.

*teringin nak holiday main salji betol2*

Tuesday, May 18, 2010

TGI Fridays

adoiii...senak perot aku lunch tadi
gile kenyang wey..alhamdulillah

tadi lunch ngan kim kt TGIF
amik set yang RM29.90 tu

aku amik Mac & Cheese

Pastu main course burger
bapak besar potion..ni kalo share ber2 pn mmg ok

kim amik sup ni

dgn ayam. aku lupe nama dia
sape2 yg nk pegi makan sini, kalo amik set ni share pn bleh. mmg tak larat wey nk abis kan
ni kalo ade bantal mmg teros lelap aku

Genting Kota Keriangan

kalo aku cakap tak puas lepak genting boleh?
tak puas ronda kt atas tu. tp wat to do takkan la tak pegi bday mama sdiri kan

aku pn silap, masa buat reservation tu tak pasan date 15/5 tu :-(

ok takpe, nnt kite repeat bile baby da kuar ek..hahaaa
tahun bile tu??

ok ni da check out siap2 nak balik


budak ni da ngantok. so da makin slow..hehee


baru aku pasan, gambar syarul langsung takde pun :(
ok la snap la 1
tq kanda :-)


da siap2 letak brg dlm kete, kami pegi lepak sat kt cafe sebelah pool
konon nk mkn eskem, sekali out of stock plak
cessss


kemudian, suami2 kata nk pegi jadi Robin Hood
maka tinggal la kami isteri2 kt cafe tu

sakan korg ek.


abg, tarik nafas....cover perot..hahahaaa ampun :p





panas gile kt cafe tu. takde kipas langsung
genting kalo kt puncak tu sejuk la, tapi kalo kt bawah ni mmg panas jek
pastu dlm bilik takde econ plak tu
tak syiok langsung
EL & family


hehehe syarul kena paksa pakai pink :p


ok da abis cerita genting..
penat tapi seronok, tapi tak puas. so nak kena pegi lagi
lepas turun tu teros pegi kenduri kt Gombak.terkejar2 tu yg tak sempat nk pusing lagi tu
kalo tak, bleh jek jalan2 atas nun dulu