IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, June 30, 2010

Mali's Corner Danau Kota

sure ramai yg tau kan Mali's Corner ni kat mana
asalnye gerai kt Taman Bunga Raya (TBR)..ade gak la aku pegi sana
tp situ paking susah. pastu kebersihan dia sdiri mau ingat la kan, tepi jalan, tepi longkang

pastu malam td aku try Mali's Corner Danau Kota
bersih, paking pn tak la susah pn (maybe sbb bkn cuti kot)
yg penting, rasa dia sama jek ngan kt TBR tu..

sampai2 jek aku teros tamak..
nasi lemak aku nak, char kuew teow pn aku nak
hahahaaa...gemok la :p

mula tu aku makan nasi lemak ayam goreng
sedap gile wey sambal dia. manis2 pedas gitu


makan nasi lemak 1/2, aku stop usha2 char kuew teow syarul
heheee dia pn paham, so pinggan bertukar tangan :p
sedap jugakkkkkk
heheeee..puas hati dpt mkn dua2



balik umah teros godek2 brg2 yg kim bg dari Pekan Rabu, Kedah
lumayan weyyyyy


tak menahan teros buat rojak buah nenas + mangga masam
makan sambil tunggu Desperate Housewives
gile real mcm rojak kt kedai

byk gile aku makan *yehuuu*

hasilnye: aku sakit perot dok nk gi toilet jek..ok la kan, kempis sket perot aku :p

Lauk Berpantang: Sup Ikan Haruan

ok, start hari ni aku akan cuba bg resepi2 utk lauk berpantang
kot la ade sape2 nak cuba kan..
Shiera darling, jgn lupa salin letak dlm diary tau :-)

ok utk yg 1st meh kite tgk resepi Sup Ikan Haruan Bahan2:
1 ekor ikan haruan - potong
500 ml air
2 sudu besar minyak jagung
30gm halia
3 biji bawang merah (tumbuk)
2 biji bawang putih (tumbuk)
1 sudu besar lada hitam (tumbuk)
1 keping asam keping
Garam secukup rasa

Cara:
1. Tumis bahan tumbuk smp naik bau. Masukkan air.
2. Da didih, masuk asam keping, ikan & garam. Tggu didih.
3. Boleh ngappppp

Tuesday, June 29, 2010

Jalan-jalan Cari Makan

hok hok hok...pagi2 ni aku nak jamu mata korg ngan foods yg aku makan last week
buat 1 entry cukup la ek.lambak kan sume dlm ni
malas aku nak asing2 kan
sbb gambar pn tak byk sgt

ok, 1st aku nk tunjuk steamboat
ttibe tekak aku sgt la nk mkn steamboat
panas2 pastu hirup kuah tomyam
nom nom nom

yg ni aku makan kt SABAK STEAMBOAT Taman Melati
sorg kena RM25++ makan la byk mana ko nk makan


udang dia sgt manis..sedapppp



lepas tu tekak aku nk makan pizza plak
hahahaa sume la tekak pny pasal kan :p

ni aku malas kuar buat delivery jek
mula tu nk amik pizza hut, tapi nak try DOMINOS la plak


Ya Allah....sumpah sedap gile chicken wing ni
dgn sos hot & spicy dia
rasa mcm tak cukup jek


pastu amik pizza Extravanganza..aku amik yg double cheese
bior lebih2 cheese aku suke..
yg ni pn sedap gile...licin wey aku ngan syarul makan ber2
rasanye tak smp 2jam settle sume :-)



pastu ni smlm, tgh drive nk balik umah rasa mcm nk makan benda masam
sup2 masam..sekali tu toingggggggg terbayang SR
so makan la sorg2 kt SR Sri Damansara


aku makan Noodle TomYam Soup
sedap nyeeee..puas rasa tekak aku




heheee puas hati aku :p
ni agak2 ade tak yg meroyan tgk food ni pagi2

*tak yah la komen ckp tak elok makan tu, tak elok makan ni
nnt gemok, nnt baby besar sgt
alaaaaa bg can la kat aku, lagi 11 hari jek aku nk tadah perot kt doc :p

Monday, June 28, 2010

Pemenang GA sempoi aku

hehehee..ttibe plak jd GA ek
tp GA yg sempoi je la..nk buat haibat mcm korg aku takde masa
membizi sgt la ni..

ok, bile aku check balik komen tu takde sorg pn yg berjaya teka dlm tempoh masa yg aku bg
(smp kul 12pm)

tapi pada pkul 12.45 gitu ade sorg teka btol

so nak bg dia hadiah ke tak ek????

ok la aku bg la ye..saje suke2

jawapan: RM50.00

pemenang: http://salldann.blogspot.com/
(byk kali dia teka.takpe, tak salah teka byk kali)

sall, sile email address ko ye. tak pn sms aku :p
insya Allah esk aku pos hadiah tak seberapa tu

*mcm best jek buat GA ni..hehehee ketagih kah??

Ala-ala Giveaway

ha korang..meh join cepat
kan aku ade buat entry KARI KEPALA IKAN kt bawah ni kan
ok aku nk korang teka brape rege aku makan sume tu

sape btol aku bg hadiah
bleh try byk kali, dan hanya jawapan yg tepat jek akan aku bg hadiah
yg sipi2 e'mmmm soriiiiii no hadiah ok :-)

ok aku close sampai kul 12 tgahri
da ade pemenang esk aku pos teros hadiah
ok????
senang kan..cepat ek

*so far takde sape yg btol lagi
korang bleh jawab kt kotak komen entry ni ye
senang aku nk tgk :-)
hanya 1 pemenang saje ye..sape yg jawab btol dulu

Thursday, June 24, 2010

Kari Kepala Ikan

Gile weyyyyy kenyang perot aku
Alhamdulillah :-)

tadi pegi MBB Bangsar, pastu dok la teringat kt NASI AYAM BANGSAR tu
konon lepas settle keje nk mkn situ

sekali tu, drebar bos aku ajak gi mkn kepala ikan
aku pn ok la tak kesah pn sedap gak bunyi nye kan

aku ingat nk gi Restoren ke kan
sekali tu Gerai-bawah-pokok jek dia bwk aku
da la ramai org, panas plak tu
aku sound dia, harap2 berbaloi la ye aku berpanas ni

sekali ko mmg berbaloi2....

gile besar kepala ikan merah ni
mmg cukup la utk 3 org





pastu up ayam goreng 3 ketol


ok, jom main teka teki
brape RM utk sume food bawah ni??
-Kepala ikan merah (besar)
-ayam goreng 3 ketol
-sayur
-nasi 4
-air teh ais 2
-air kosong 2

*teka meh*

Durian oh durian

selasa ari tu pegi la beli durian kt pasar malam
tgk ade la yg 4 biji RM10
5 biji RM10
2 biji RM10

pastu syarul pn amik la yg 2biji RM10
pastu brader tu kabo, "takpe la sye bg 1 biji extra sbb org ngandung ni suke makan durian.."

oh kembang2 kuncup hidung aku dpt doyan free
rasa mcm baikkk nye ko brader bg aku free

so dpt la 3biji utk santapan

sekali tu korg, durian2 tu tak shedappppp langsung
gile tawar..pastu ade yg keras plak tu
kecewa gile aku :(

musnah harapan nk mkn durian sedap

pastu kopek2 masuk dlm esbok, smlm aku buat bubur durian
nasiiibbb la menjadi kan
even tak brape sedap
jadi la dr takde

lepas hajat aku nk mkn bubur durian
cuma roti jala jek takde..ok la cicah roti gardenia :p

*abanggggg jom gi makan durian kt kg baru* wink*wink*

Tuesday, June 22, 2010

Mimpi

ntah kenapa selalu mimpi benda sama
mungkin sbb teruja plus berdebar kot
mimpi yg sgt best bercampur aduk dgn mimpi yang tak best
mohon kepada Allah dijauhkan semua malapetaka
aminnnnnn

-time ni berharap sgt "mimpi hanya mainan tidur"-

Thursday, June 17, 2010

Kaki bengkak

see, kaki aku bengkak gile..
tapi bukan everyday.selalu jd kalo kaki byk digunakan :p


kalo jalan byk, berdiri lama..nnt dia kembang la gini


selalu yg kembang lebih belah kiri
smp kadang takde buku lali da


tapi aku suke experience ni. sbb bukan selalu dpt kaki kembang gini
bile baring, tgk kaki kembang rasa mcm bukan kaki sdiri plak
comel2 jek aku rasa sbb montok2 gitu jari dia
hahahaaa

Wednesday, June 16, 2010

Scary ok

mmg scary award ni
ttibe rse diri sgt besar sbb dpt award ni
hahahaaa

tq la jiejah sudi panjangkan kt aku :p


Award KUAT MAKAN!!!!!

jiejah ckp aku takpe kuat makan sbb aku tgh peknen..
yo la tu kan nk bg sedap ati aku..kekekee

sape nak award ni???
amik la kalo sudi :-)

ha tapi kan nama bawah ni wajib amik
*sori malas letak link*

- nana (ibudamia)
- erryn (mamatisya)

Lauk bajet

Suami: sayang lapar tak?
Isteri: lapar :(
Suami: nnt lepas maghrib kite kuar makan ye
Isteri: sayang masak la ari ni. smlm kan abg da spend duit makan yang sama rege ngan car seat baby :p



*berpijak di bumi nyata*

Tuesday, June 15, 2010

Victoria Station

fuh!!! alhamdulillah terpotong 1 wishlist makan2 aku..hahaaa
mcm byk jek wishlist kan

ari tu sembang2 ngan kak phira psl lobster. mula tu kak phira yg teringin makan lobster
sekali tu bile sembang2 aku pulak teringin
hahahaa pasni tolong jgn cerita pasal makan2 kt aku
kang aku bertambah balik wishlist aku :p

makanye mlm tadi syarul pun ajak la aku pegi VS
even hidung ku selsema, gigih jugak sbb takot offer di tutup


ape nak makan ek???


org VS tu advice suh amik sekor lobster pastu bleh belah 2
1 aku, 1 syarul
pastu bleh tambah lamb, ciken or fish
tu diaaaaaa..fresh lobster.
dia suh aku pegang, tapi takotttttt


mamat ni ngantok. tu mata ade eye bag


pastu gedik mau minum red sparkling juice
padahal bukan abis pun amik 1 botol tu
rugi jek :(
1 botol RM49.90


ok makan roti yg sedap ni dulu ye
rasa mcm tak cukup jek.tak tau la sbb sedap btol ke or aku lapar gile :p


ok da sampaiiiii
aku amik lobster + lamb
atas lobster tu cheese ye..sgt la sedapppppp


syarul pn amik lobster + lamb
tapi dia amik sambal
kalo da melayu tu, tekak melayu gak..sambal gak dipilihnye


nasib la org VS tlg bukak kan lobster tu
kalo harap kitorg mau hancur


buruk lantak jek rupenye kan
hehehe


ok kenyang sudah!!!!!
balik ni bleh tido nyenyak :p
tq suami sbb belanja isteri :-)

isteri: tq ye abg..baru la tenang nak tadah perot kat doktor nnt :p
suami: pasni jgn dok me"reka" macam2 da
*oohhh tak bleh mintak da ek pasni :(

Friday, June 11, 2010

Buat Aku Tersenyum

meh aku nak share 1 lagu feveret aku :-)
aku suke lirik dia, sbb mcm comel jek
dan aku rasa sesuai jek lagu ni utk org2 yg kkdg panas baran mcm aku
kenapa??? tgk la lirik bawah ni

lagu ni saya tujukan untuk en. syarulazmi yang berada dalam kelas tgh belajar skrg..
hayati la lirik ni ye :p


Buat Aku Tersenyum
Sheila On 7

Datanglah Sayang
Dan Biarkan Ku Berbaring
Di Pelukanmu,walaupun ‘tuk Sejenak
Usaplah Dahiku
Dan Kan Kukatakan Semua

Bilaku Lelah
Tetaplah Di Sini
Jangan Tinggalkan Aku Sendiri
Bilaku Marah
Biarkan Ku Bersandar
Jangan Kau Pergi Untuk Menghindar

Rasakan Resahku
Dan Buat Aku Tersenyum
Dengan Canda Tawamu,walaupun Tuk Sekejap
Kar’na Hanya Engkaulah
Yang Sangggup Redakan Aku

Kar’na Engkaulah Satu-satunya Untukku
Dan Pastikan Kita Selalu Bersama
Kar’na Dirimulah Yang Sanggup Mengerti Aku
Dalam Susah Maupun Senang

Dapatkah Engkau Selalu Menjagaku
Dan Mampukah Engkau Mempertahankanku …

Thursday, June 10, 2010

Amboiii menjadi2

iskhhh iskhhhh iskhhh
makin menjadi2 aku la ni..smlm piza, ari ni KFC plak
makin gemok la aku...

next week nak gi check up sure berat naik lg 2kg..hohoho
cemerlang nye kan :p

tadi kim telah bersuara mengatakan beliau teringin ayam KFC
jadi lunch KFC la kami
senang, suh Wan gi rempit beli


setting baikkk punye depan TV



ok ni bukti aku makan nasi
*smlm langsung tak mkn nasi, hasilnye tgh malam aku muntah2*
syarul da sound hari ni wajib makan nasi..see nasi kan tuuuuu


ceria mereka makan :-)
syiok, sambil makan tgk TV
pastu mata mcm nk terlelap

end up ade balance ayam seketol + nasi + whipped potato..
simpan makan malam kang..jimattttt :p

*oh hari ni bajet poket sdiri. no belanja2 :-)