IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, July 23, 2010

Saya sayang dia

Selamat hari jumaat :-)
aku lupa nak habaq yg aku la ni pantang kt gombak
tak jadi ari tu blk Taiping

so aku stay umah mama jek. insya Allah monday ni balik umah sdiri
syarul pn da abis exam, so bleh la dia jaga kitorg

aku pn alhamdulillah da kuat sket..bleh la buat keje yg tak berat
takat mandi iman mmg aku yg buat

syukur Iman pn sehat & makin kuat
kaki dia mmg kuat, suke tendang aku time mandi
tapi ok la sbb tak la aku takot nk mandikan dia
sbb aku rasa tulang dia da keras

ni gambar Iman hari ni. baru lepas mandi :-)
haah mata Iman mmg sepet, ikot mata papa dia
tang idung ikot aku :p


ni la gambar terbaru aku..
esk aku nk cabut jahitan. so next week da bleh kot start pakai bengkung
cuma tak bleh la ketat2 kan..
lepas ni proses pasang badan utk raya la pulak :p

Tuesday, July 20, 2010

Kisah 10 Julai 2010

hi lama aku tak update kan
so far alhamdulillah aku & iman sehat
dan sgt bersyukur iman tak kena jaundice yg terok smp kena tahan bagai
syukur sgt2
semoga iman menjadi anak yg sehat :-)

ok meh aku story sket kesah kelahiran iman
takde ape yg mengejutkan sbb da sah2 tau aku akan czer pagi tu
cuma dada debar tak hengat start dr aku mula bercuti (awal 3hari)

malam b4 10 Julai tu aku susah nak tido, tak sabar nk tggu pagi esk
then aku bangun pagi2 mandi siap shampoo bagai sbb syarul ckp nnt aku takot nk mandi basah rambut.kang busuk :p

dalam kul 7pagi aku, syarul & FIL aku gerak ke pusrawi kota damansara
dup dap dup dap makin kuat
samapi2 teros kena tukar baju pastu amik HB baby

dalam kul 8 gitu nurse panggil masuk OT sbb doc bius da sampai
time tu rasa nk patah balik rumah
rasa mcm biar la baby ni dok dlm perot aku jek
tak yah kuar pn takpe..hahahaa

doc bius tu sgt pandai tenang kan aku, mcm2 lawak dia buat smp aku langsung tak rasa sakit time dia cucuk tulang belakang aku
sampai kan masa dia suh aku baring balik tu aku siap tanya dia "da ke doc??? nape tak sakit??" hahhaa..syukurrr abis 1 part paling aku takot (sbb ramai org kata part bius tu paling sakit)

pastu aku da rasa kebas sume masuk plak doc aku..time tu mulut tak benti baca zikir2 ayat2 yg aku hafal..aku da pesan ngan syarul suh dok dekat kepala aku..aku suh dia usap2 rambut aku bg aku tenang..
tapiiiii ko tau dia dok mana?? nun kt hujung kaki aku siap pegang camera rekod video lagi
huh!!!!
nasib la doc bius tu ade teman aku..sembang2 buat lawak

aku dok terbaring kt katil tu tak tau ape dorg tgh buat..sbb tak rasa ape, cuma rasa mcm bergerak2 badan aku
atleast kalo ade syarul bleh la aku tny dia ape doc tgh buat kan
ni dia sebok ngan keje dia..

pastu tak lama tu doc bius ckp "ok..ok..Allahuakbar!!!"
then aku dengar suara baby nangis...
oh part ni paling aku tak tahan..rasa sebak gile...baby nangis sgt kuat..
pastu ngan aku2 sekali nangis..tapi dalam nangis2 tu aku siap tanya kt syarul "abang, kira jari dia.." hahhaaa
sbb aku mimpi bukan2 b4 aku deliver ari tu :p
alhamdulillah syukur baby sempurna sifat

tapi yg tak syok nye, nurse just tunjuk baby gitu jek kt aku..aku tak pegang pn
dia teros bwk bersihkan..tapi dr atas katil tu aku bleh dengar baby nangis
kuat sgt2..hehhee

da siap jahit sume tu nurse bwk aku kt bilik, teros nampak syarul & baby tgh tggu aku
sgt la sebak bile tgk baby tido dlm katil tu
rasa berbaloi sgt2 ape yg kitorg lalui selama ni..ape yg kitorg tggu da ade depan mata
baby yg sgt comel, sehat sempurna :)

bile tgk keadaan kitorg ber3 dlm wad tu, aku teros ckp ngan syarul "One happy family at home...."

Tuesday, July 13, 2010

Introducing Syamil Iman Bin Syarulazmi








aku upload sket dulu ye..
skrg ni aku kt umah sdiri.esk baru nk balik pantang kat Taiping
nnt ade masa aku update story bersalin ye
tq member2 yang doakan aku :-)
aku & Iman sehat da skrg...alhamdulillah

Wednesday, July 7, 2010

Menghitung Hari

hi, lokasi aku skrg kt depan TV di rumah :-)
aku da start cuti ari ni
saje amik cuti awal 3 hari nk rest2 kt umah

barang2 sume da kemas, cuma rumah la tak kemas lg
tp rumah ni asal kemas je sepah balik
mcm ade anak kecik plak
aku tak tau la sape yg buat sepah benor nye
hahhaaa
aku rasa sdiri kemas, sdiri sepah kot

konon esk nk tgk eclipse, tapi sume takmo bawak aku da
sume takot kot aku terberanak dlm wayang
hahhaa ape2 ntah dorg ni
aku ok lagi la *insya Allah*

tadi berjaya masak sambal sotong
da lama kot syarul tak mkn aku masak
siannnnn dia
lepas ni nk basuh botol susu baby, steril pack siap2 nak bawak umah mama aku

lepas tu mau tidooooooo
selamat bekerja sume!!!!

Monday, July 5, 2010

Tart Nenas Untuk Raya

selamat hari isnin!!!
esk aku last keje, pastu cuti!!!!
saje amik awal 3 hari nk tenangkan jiwa raga
nk lepak2 kt umah sorg2 time syarul gi kelas siang tu

nk gi ronggeng mmg sume org da tak bg da
cesss baru nk tgk Eclipse khamis ni :p

ce korg tgk tart nenas kt bawah ni

sgt comel ok bentuk dia. rasa pun sedap. tak manis sgt
just nice dgn tekak aku
tart ni dibuat oleh kakak sedara syarul
mmg dia bukak order utk raya smp 27/7 ni
sape2 yg minat bleh call dia
Hubungi 013-3256700-mazlina utk sebarang pertanyaan..
harga: RM20 saje (dlm tu ade 50biji ++..ikot penuh bekas) ~ yang ini untuk pengedar

harga biasa: RM25

Lokasi: Gombak
selain tart ade gak dia buat coklat
cth macam ni

cute kan..pastu ade jugak kek
macam2 la..

so kalo nk tgk ape lg dia jual, bleh add dia kt FB : Mazlina Omar


Friday, July 2, 2010

Baby dapat hadiah

salam :-)
yehuuu murah rezeki aku & baby
sbb dapat hadiah dr auntie2
tq ye.baby tak kuar lg da dpt brg

smlm dpt box ni dr sall..tq sall
dia pemenang GA sempoi aku ari tu
aku bg hadiah tak seberapa, dia balas balik plak bg aku hadiah
toceyyyy

macam2 jenis ubat dia bg
ade minyak sapu utk baby & ibu jugak
*ko jual ke minyak2 ni beb??



pastu td dpt lg parcel..
dari kak ina. aku kenal dia sbb dia add aku kt FB
silent reader blog aku ni..tq sgt2 kak

dapat 2 barut, 1 towel pastu ade bekas tisu yg sgt comel
ade jugak kad.terharu aku
rupenye kak ina ni ade kedai online tau
jual barang2 hand made
ade barut, pastu bag pn comel2
korang tgk la kedai dia: http://linaoutlets.blogspot.com/
aku nk ucapkan terima kasih kepada sall & kak ina
siyes terharu aku..tak sangka kan, dlm tak pernah jumpa just kenal kt blog bleh plak korg bg aku brg2 ni *ttibe emo*
lebiu la :-)

Thursday, July 1, 2010

Lauk Berpantang: Sup Lobak Putih

Bahan2
500 ml air
1/2 batang lobak putih - kerat setebal 1/2cm
Sedikit lobak merah - hiris halus
Sikit daun kucai - potong pendek
Garam secukup rasa

Cara:
1. Didih air dlm periuk
2. Masuk lobak putih rebus smp empuk
3. Masuk lobak merah, daun kucai & garam.Biar jap b4 angkat.

*resepi ni baik utk bykkan susu badan



*sori ye kalo aku tak sempat singgah blog korg.ade tu yg aku singgah tp tak sempat mau komen.
agak bz skrg ni sbb nk settle keje yg tak abis2
rabu depan aku da start cuti :-)