IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, August 30, 2010

Experince shopping

aku kan da abis pantang, so rabu lepas decide mau kuar soping ngan Iman & syarul
kitorg pegi time ari keje so tak la ramai sgt umat manusia

gerak lepas zohor ke Jusco Wangsa Maju.mula plan nk buke pose kt sana la
soping punye soping dapat byk la baju Iman
suke suke :-)
pastu mencari barang aku plak
pusing punya pusing tak jmp yg aku suke

last2 terus tuju ke Sogo.nasib la iman sgt behave
dok diam je dlm stroller dia.nangis pn sbb lapar je
lepas bg susu diam teros dlm tu
dalam kete pn diam dok elok je kt car seat dia.

elok sampai paking sogo, bleh plak dia dok meneran nk berak
hahahaa saje tau nk test kepakaran aku basuh montot dia
teros dgn terer menuju ke nursing room
terkial2 la aku basuh montot dia ngan baby wipes
aku biasa kt umah pakai kapas + air suam
mcm susah je pakai baby wipes tu
huhu nasib la bersih tu pn brape keping aku pakai

pastu dia pn selesa da, mulakan la misi mencari
ate, da nursing room tu kt children floor harus mata aku dok mengusha baju iman
hahahaa dapat lagiiii dia baju beberapa pasang
iskh iskhhhhh

pastu turun ke tempat ladies, baju yg aku suke takde
huhu aku tak tau la takde atau yg aku suke aku tak muat
hehehee sedey :-( badan menggemok tak tentu hala

pastu teros misi mencari tempat nk buke pose
time aku beratur nk beli makanan (syarul jaga iman)
aku dgr suara baby yg sgt kuat
hehehe rupenye anak aku wey nangis lapar
aku smp2 syarul tgh cuak sbb tak tau nk handle iman nangis
org kiri kanan depan blkg dok tgk siap sengih2 lagi
rupenye iman lapar.dia nk buke pose dulu
iskhh papa dia tak tau anak nangis sbb ape..aku da tau da, kalo pesyen dia nangis gitu sbb lapar, kalo gini sbb tak selesa nk suh kite angkat

last2 balik umah mmg sume baju iman jek.dr jusco ke sogo semata2 beli baju iman
btol la kan, bile ade anak ni, napsu nak beli brg sdiri kurang
(tipu :p sbb aku beli brg aku sabtu ari tu time kuar soping ngan adik ipar)

itu la kisah 1st experience aku berjalan ngan iman.seronok gile jalan ngan anak
:-) even kena pk keselesaan dia, tp aku hepi
yiipiieeeee

Thursday, August 26, 2010

Help me!!!!

ade sape2 jual rompers long sleeve mcm kt bawah ni??
aku dok survey kedai online sume da sold out
sape2 ade jual sile btau aku ye

kalo korg ade blog kedai online sile link kt aku
TQ





cun kan kalo baby pakai gini.ye la kot nk gi soping mall tak la sejuk tangan dia kan
tolong ye korg

Monday, August 23, 2010

Percutian Terakhir Sebelum.....

korek2 draft tgk ade entry aku tak publish..hehee
lama gile kesah ni..time kenduri ejam kt Ipoh

ni kire last holiday aku b4 bersalin
layan je la gambar ek malas nk story cerita da basi
cuci mata je la korg


























































Thursday, August 19, 2010

Stroller Oren

ingat tak stroller oren aku tunjuk dulu??
ramai gk yg suke.siap ade yg sms tanya rege lagi :-)

aku kately ni mmg suke kaler oren.rasa stylo jek :p

ni ari tu test suh Iman dok dlm ni.tak pegi mana pn.test dalam umah jek


suke sgt!!! elok2 jek dia dok dlm tu
tak sabar nk gi jalan2 soping bwk Iman pakai stroller :p



aku yg tak kurus lagi..huhu
takpe la..later2 kite pk pasal diet ek
skrg ni malas nk pk ape2..lagi2 nk raya ni kan..kang diet beria time raya pulun makan
hehehe









ari tu time peknen tak sempat nk buat photoshoot kan..ni rasa mcm nk buat photoshoot dgn Iman..1 family la sekali ngan papa Iman

Tuesday, August 17, 2010

Kari Kepala Ikan Merah

korg puasa??? aku alhamdulillah puasa.miss 1st 3 days jek..start sabtu lps aku da puasa..
lega kalo tak jenuh la nk ganti byk2 kan
gamaknye kalo czer darah kering cepat kot kan

ni menu semalam..sonok dapat masak2 mcm dulu
mood rajin pn ade je so tak elok sia2 kan :-)

Kari Kepala Ikan Merah..yg ni aku bleh makan sbb tak letak santan langsung


Ayam Masak Kicap


Aljamdulillah ade jiran bg bubur lambok kg baru
sedapppp


nasib la budak domok ni tido time aku nk masak
tapi ko, malam td tak tido..dok meragam smp kul 5pagi


nasib syarul yg jaga dia..aku mmg da serender tak larat..aku tido smp kul 5pagi pastu bgn sahur
org kata mmg baby dlm pantang meragam lebey..harap2 gitu la sbb next week da abis pantang hopefully Iman ok la
tido ikut time sbb kalo gini gaya nye matik la aku nk bgn pagi gi keje

ape2 pn umi & papa sayang Iman sgt..meragam la camne pn, Iman tetap di hati
hahahhaa

Monday, August 16, 2010

Telan air liur je la

huhu sendiri masak, sdiri telan air liur..hahahaa
smlm utk berbuke aku masak sambal udang utk syarul
pastu aku yg teringin..huwaaaa sabar syana lg brape ari je nk abis pantang :)


untuk diri sdiri ayam halia je..pun sedap :p


berjaya sediakan hidangan berbuke utk suami tersayang

ari ni pn nk masak lagi..semangat ni!!!
janji papa tolong tgk Iman da la..senang aku nk bersilat kt dapor


Iman smlm kena cucuk utk sebulan.berat Iman da 5.05kg
yuuhuuu anak aku membesar dgn jaya nye
suke!!!!





tq kpd kawan2 yg support aku BF..skrg ni aku dok urut2 breast..bile picit tu ade la kuar sket2
so aku akan amik petua2 & semangat korg..
insya Allah ade rezeki utk Iman :-)