IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, September 29, 2010

TQ Nuffnang

alhamdulillah :-)
sejak aku mula berblog ni, da 3 kali aku dpt payment dr nuffnang
ni tgh tggu chq ke3 la ni

nampak amount last sekali tu?? yang unpaid tu??
RM300 lebih..yeaaahhhh
tu paling banyak aku dpt tu.tapi jenuh nk kumpul.dari aku peknen aku simpan xmo cash out
so smlm tergerak ati mau cash out.bleh soping2 lepas ni *wink*wink*

skrg ni slow sket iklan aku.maybe sbb aku pn da tak tegar mcm dulu2 baru2 join
plus skrg ni banyak sgt blogger yg join nuffnang.so sume iklan diagih2kan
dapat la sorg ciputkan..tapi ok la dr takde :-)

lepas ni berjanji akan kembali tegar!!!
korg tlg support aku ye.tq pada yang setia bersama aku *ecewahhh*

-rasa mcm nk buat contest la- lalalalalaaa

Rutin sejak ada Iman

dulu time peknen, aku da risau2 da takut aku kelam kabut nk urus sume mende
takut aku lagiii penat dr biasa *b4 ade anak pun aku mmg selalu letih-kurang tenaga-*
tp so far alhamdulillah da 2 bulan lebih ade Iman & da 3 minggu aku start keje, tapi aku bleh handle

aku tau ramai ckp "ala itu pun nk kecoh cuak2 kan"
tapi siyes, aku pny tahap keletihan tu mmg boleh membawa kepada kemalasan peringkat tertinggi
kekeee

so far jadual aku mmg fix.xde lagi berubah:

5.30am - Iman nak susu & tukar pampers
6.00am - Siap2 kan diri sdiri. basuh botol susu segala.letak dlm bag Iman
7.30am - aku touch up b4 gi keje
7.45am - main2 ngan Iman sambil tggu syarul panaskan enjin kete
8.00am - anta Iman kt bbsitter *teros aku gi keje*

ni gambar dia b4 aku anta gi bbsitter..mata mmg susah nak bukak..liat nau bgn pagi
haiihhh ikot sape ek :p



aku kuar ofis sharp kul 6.00pm
sampai umah kalo xjem kul 6.30pm..teros amik Iman

smp umah lepak2 sat main2 ngan Iman..siap2 kan diri masing2
kalo aku masak ari tu, letak2 iman teros aku bersilat kt dapur.settle masak b4 maghrib

kalo xmasak kite makan luar je la ek :-)
mood masak2 blom mai lagi la..tu yang relax sket kot
kekeee
*aku ade masak gak ari tu*

smlm mmg tak masak, so makan kedai depan umah tu
ko tgk dorg dok buli Iman
budak tu senyap jek..ateee xkenal org lagi kan.ce kalo da kenal org konfem xmo ngan org asing pny :-)


saje aku suke bwk Iman kuar time diaa kecik2 gini.ade org kata xelok sbb kt luar nun banyak kuman..tp insya Allah aku pantau kesihatan dia..
percaya la, aku ni cpt gelabah.Iman batuk sket teros nk bwk gi klinik..







sian suami ku, makan lauk kedai jek
tggu ye mood masak mariiiii :p

Jadual tido Iman kul 8 lebih aku teros bedung dia dlm bilik
saje suh tido awal senang aku nk buat keje umah *senang aku nk tgk TV* :p
lagi pun, aku nk bg dia displin sket.tau waktu tido.jangan ko ngade2 nak tido lambat tgk TV da besar nanti.umi garang ok !!! hahahaa
konon minggu ni nak start masak2.
tp syarul xpegi pasar beli ikan segala.so jgn salahkan ku ok :-)

Tuesday, September 28, 2010

Jom jalan2 bersama Iman

btol la, da ade anak ni xtau nk cerita pasal ape..asyik la nk cerita pasal anak :p
kukuikuiii..jangan la plak boring ek :-)

kali ni aku bg iman cerita ye.bg dia pektis buat karangan skolah nnt :p

umi suke bawak iman jalan2..sbb umi tau iman suke pegi shopping mall
sbb kt situ ade econ..sejuukkkkkkkkkkk
iman ni kan auntie, mmg suke sejuk..sbb iman ni suke berpeluh..org domok la katakan :p

iman suke bile umi ngan papa letak iman dlm car iman kaler oren ni
pastu iman suke car iman ni gerak2..iman xsuke bile stop..


kalo nak stop, umi kena agah iman camni..baru la iman seronok
kalo x nnt iman boring
iman suke umi agah iman..sbb umi ni over acting tau..beria dia agah..sian plak kt dia tu yg iman pn gelak je la..layan kan ajeeeee


masa ni iman tgh tgk umi makan..masya Allah..tak insaf2 makan banyak
pastu kata perot tebal :p
iman boring da dengar umi dok cakap badan dia gemok
iman tgk tak la gemok pn :-)
*itu aku saje tambah*
iman suke bile papa dukung iman..sbb papa tinggi.so iman boleh tgk pemandangan yg luasss
kalo umi, iman xsuke sbb umi pendek :p
pastu umi tak reti dukung iman..iman rasa mcm nk jatuh bile umi dukung

selalu lepas penat berjalan, balik umah jek iman akan terdampar kepenatan camni
auntie2 nampak tak puting iman tu???
umi selalu gelak tgk iman isap.sbb dia kata mulut iman mcm ikan badaraya dlm aquarium :p
hehehe tp iman rasa da abis comel da mulut iman ni


ok, itu je cerita iman kali ni
iman ade terdengar pagi td umi sembang ngan papa nk bwk iman gi OU
harap2 jadi la..tak sabar iman nk jalan2 lagi :-)

Sunday, September 26, 2010

Open House 2010

fuhh!!! alhamdulillah berjaya jugak buat open house raya 2010
aku ingat bile ade Iman ni mmg xde la nk ajak org dtg makan2
sekali tu "ter"buat jugak :p


plannye nk buat kecik2 jek.just close fren & family
sekali tu "ter"besar plak
kahkahkahhhh


tapi kali ni len sket sbb sume2 buat secara gotong royong
da gaya nk buat kenduri kawen iman plak kan
:p


pagi2 sabtu da start member syarul & jiran dtg tolong
tapi yg datang bukan makcik2 pakcik2 pun
sume pn muda2 belia lagi


siap ade babysitter lagi :-)


ha yang ni la ketua chef..mmg terbaekkk woookkkk


kami wanita2 just potong2 bawang bahan2 jek
lepas tu serender pass kt ketua chef
dia lebih arifffff



Iman molek jek dok dlm rocker dia tu
kalo ade yg mengagah, gelak2 la dia sambil sembang2
TQ la korg sbb sudi tolong ek..kalo tak mau pakinson aku kt situ
gile ko, aku print resepi utk 2kg tulang jek..sekali amik ko smp 7kg
teros gegar jantung aku

kalo sume pn bz dok la diam dia kt situ


yang ni adik ketua chef tu
dia bakal nurse.tapi pandai masak ok
aku plak mcm bengong2 nk potong daun bawang daun sup pn xreti
kekekee *rasa segan2 sbb sume yg dtg terer masak.teros terbodoh sat*


Iman da mandi wangi2 pakai baju raya :-)



Menu
Bihun sup tulang 7kg
Rendang ayam 3 ekor
Lemang 5batang
Nasi impit 7ketol


kaki bakar


Menu bakar2:
Ayam 10 ekor
Kambing 12kg


Maryne datang awaaalll :-)

gara2 takut putus kawan..hahahahaa



blogger salldann.blogspot.com
Tq sudi datang sal :-)






mamamanja & ibudamia pun datang
tq :-)







gile kambing :p


umah kecik xmuat nk sumbat sume dlm umah
nasib la ground floor..bleh menumpang kt tepi2 tangga tu


Iman molek dok dlm tu, tunggu org dtg say hi :-)







Makngah & maklong aku dtg utk majlis penutup
sian hanya dpt ape yg ade jek..




Nasib ade ayam yg tak bakar lagi..kena la bakar sdiri :-)


tapi mmg puas hati, sume food abis.liiciinnnnnnnnnn
yang aku frust kambing tu la.aku mkn sekeping jek..time nk amik lg tu tgk abis da
cisss sume pakat serbu kambing
sori la aku tak dpt jemput ramai.umah kecik kan..tggu la ade rezeki lebih mmg aku pasang khemah panggil sume reader blog ni
insya Allah ade rezeki tahun depan aku buat open house lagi :-)

Friday, September 24, 2010

Kedai Arab @ Gombak

lama gile rasanye blog ni x story pasal makan2
skrg ni da abis puasa, tuan blog pun da abis pantang
so aktiviti makan2 rasanye bleh la kembali seperti biasa kan :p

smlm kami gi dinner kt kedai arab area greenwood sana
baru aku tau situ ade arab food :-)
tak yah gi jauh2 berjem2 kt Ampang sana kan

after maghrib gerak ke sana dlm keadaan ye tak ye btol ke ade kedai arab kt sana
*aku la ternampak banner tepi jalan*
so main redah jek dgn harapan btol la kt situ

nasiiib baik jumpa.tak susah pn cuma mcm tak logik ade kedai mkn kt situ sbb sgt la sunyi..mmg bukan jalan org lalu lalang

time smp tu pn mmg xde customer kedai tu
so mcm was2 jugak la.tp masuk gak try & error :p

seperti biasa kalo gi kedai arab, jgn lupe oder BARBICAN
:-)


ok ni nama kedai dia.Al-Amin
tp yg jaga bukan org arab pn.org indon kot ke melayu.aku pn xpasti


price rate xla mahal sgt.kalo kt Ampang mmg mahal sket la


shedappp tp aku minum sket jek share ngan mama



tu nampak budak kenit blkg tu..kecoh dok isap tangan berdechup2 bunyi nye


Iman ni bkn isap jari, tp isap tangan..kalo bleh 1 penumbuk tu nk msk dlm mulut
puting abis dicampak tepi

tokma & tokbah



ni nasi mandy kambing
bukan kambing mandi ek :p
portion adelah banyak ok.syarul share ngan babah.nampak jek xmenarik
tapii sedap nasi panjang2 ko


aku ngan mama amik nasi kerabu ayam salai
sedap gak.tp sumpah aku makan 1/2 jek..
ateee org pakai korset skrg.mana bleh pulun byk.teros sendat ko


lg 1 sbb xabis ialah: budak kenit ni ttibe dok eekkk ekkk nak susu
sian anak umi lapar ek :-)

bagus gak iman ekk ekk nk susu, kalo x mmg abis nasi tu aku bedal even da sendat
kata perot elastik, pakai korset pn mampu meregang..kahkahkahhh