IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Tuesday, November 30, 2010

Tahniah & Terima Kasih

Tahniah kat sume pemenang pengomen tegar!!

sume pn da tau kan sape yg menang
ofcos puan NANA kite tu
dia ni mmg banyak komen dr dulu lagi..so dia hanya perlu kekalkan kedudukan dia jek

untuk NANA, aku belanja Spicy Chicken McDeluxe
yang mmg jadi feveret aku kalo mkn McDonald ni
mula tu syarul suh bg Big Mac, tapi aku rasa baik bg ape yg aku suke makan kan

rupenye 1st NANA makan yg jenis ni :-)



Sanggop NANA tak bekpes sbb tunggu McD ni
harap nye kenyang la ye :p




untuk saguhati, aku belanja Fillet O Fish
yang ni pn pernah jadi feveret aku dulu
sbb aku suke fillet dia tu.pastu aku rasa burger ni xla berat sangat

yang ni, untuk Erryn, Salldan & Zura@Iwan


tapi aku dapat letak gambar erryn jek sebab yg dua lg tu blom tempek gambar makan burger kt blog lagi


Erryn pun x bekpes sbb nak makan burger
harap kenyang la ye korang wey..makan burger bukan kenyang sgt pn aku rasa


aku puasa ari ni.dok telan air liur jek la order utk dorg ni :p

-terima kasih sebab sudi join GA aku ni.insya Allah lepas ni aku buat GA lagi ye
aku lagi suke bagi hadiah makan2 gini, sbb aku kan suke makan :-)

rajin2 la jengok blog aku, mana tau pas ni ade lagi GA gini kan


SAYANG KORANG SANGAT!!!

Tak rugi baik-baik ngan jiran

wah ko tajuk penuh nasihat kan..
tapi betol wey xrugi baik2 ngan jiran anda

kalo time susah senang nak roger mintak tolong kan
ni idak, mula tu xbaik ngan jiran, tak mesra sekali tu bile susah baru nak hegeh2 kan
no good ye

selain tu, xrugi perot anda kalo baik ngan jiran
hahahaa..

mcm kes aku, mendapat jiran yg sgt best :-)
sabtu lepas dorg buat makan2,katanye saje nk jamu member2 jiran dengan nasi dagang
& kopok lekor

sedap ok kopok nye..sos dia pn terbaekkk
special dr terengganu sana


main dish plak Nasi Dagang Ikan Tongkol
sedap ok nasi dia..tak la berlemak sgt
sbb aku xsuke kalo lemak beria :-)



jiran ni betol2 depan pintu umah aku
aku siap berlari2 (ok xlari jalan jek) amik pampers Iman

budak yang mula2 segar siap jerit2


kak siti (tengah) tu la tuan rumah
tq akak..nanti panggil la kami makan2 lagi..
kami suke makan :p

*Iman terkulai layu kt pangku aku*

kitorg bukan hanya baik ngan jiran melayu tau
belah kiri tu jenny..jiran atas rumah aku
dorg 1 family pn best tau

-baik2 la ngan jiran anda-

Monday, November 29, 2010

Pemenang Mc Donald bukan sorg tapi 4

Sape lagi kalo bukan NANA

dia ni b4 aku btau nk buat contest ni dia da mmg lead da
mmg pengomen tegar blog aku


tapi.....aku nak kasi jugak kt pemenang yang len
yang appear kt top 5 tu
1) Erryn @ mamatisya
2) Salldan
3) Zura

(amyeryn tu ko gak kan erryn?? so 1 cukup la ye :p)

so nantikan esk kunjungan abg mcD ye
meh pm aku acct MBB & address

*pasni teroskan la komen kt blog aku ye :-)

TQ pada yg amik bahagian

McDonald for Top Reader

STICKY MODE
TENGOK ENTRY BARU KAT BAWAH


okey bebeh!!! NAK MAKAN MCDONALD FREE?????
nak tau caranye?? mudah jek..
xde syarat ape2, tak payah buat entry bagai :-)

ni antara korang rajin atau xje la.
hahahaa..sape ade banyaaakkkk masa mmg untung la join kali ni

caranye:
nampak tak kat sebelah kanan tu ade colum TOP READER??
ok korang just kena jd yang paling ngetop jek
maknanye 1st place la ye


senang jek...korang selongkar la balik entry2 lama aku
pastu ko komen jek situ
at least korang bleh tau kesah2 lama aku kan
senang kan???

Closing Date: 29 November 2010 (5pm) - tepat kul 5pm aku umum sape yang JUARA
Delivery Date: 30 November 2010 (12pm)

sebulan tu aku bg masa..so kejar la ek :p

Gelagat bile 2 beranak dok terperap kat rumah

hahahaa tajuk terhape kan

ni kesah smlm..satu ari suntuk aku ngan Iman dok terperapkat rumah
bosan siutt!!!!!

mula tu syarul ade la..pastu lepas zohor dia kuar

comel la sbb Iman da pandai main skrg ni
suke tgk dia gelak..kadang tu kuar suara..kadang tu just tersengih lebor jek


ni syarul dok menyakat Iman..


beria2 nak lepas kan diri..hahhaa


hahhaa papa Iman tu suke provoke tau
sian iman :p



pastu ni aku tgh online sebok iman nk tgk
macam paham je



hahaha muke bzbody
senyap plak tu tgk aku bertenet



cute sangat la..
*lantak puji anak sdiri*



MODE: rindu gile kat Iman..ape kabar dia ari ni..huhuuuuuuuu

Pizza Hut

alaa ni kesah minggu bile ntah
lupe la..aku godek2 tgk ade gambar ni dlm folder

rugi jek xupdate :p


so kasi update laju2 la ye



ari tu aku & fara gi makan2 kt pizza hut kota damansara

lupa plak kt TESCO ade pizza hut..
sbb kat sini outlet yg utk delivery & take away tu
so kalo makan situ agak tak proper la kan



pastu ngan sorg jek staff
dia la amik oder, dia la masak..dia gak anta makanan kt kitorg
sian aku nengok


amik roti sbb takut pizza lambat sampai





air pn ade jenis gini jek
tak puas langsung minum :(


fara amik spageti carbonara.
tak sedap la..rasa ayam mcm busuk jek



aku la teringin sgt nak try pizza baru tu
tu yg gedix tu nak ke pizza hut
pastu makan2 teros muak kooo

gamaknye sbb aku amik yg just cheese je kot
kalo amik yg ade ayam2 kt atas tu xla muak sgt kot

-aku btau tak bawah opis aku ni ade dominos..mmg turun2 lif teros pintu dominos..pasni xmo da pizza lain selain dominoss..


I LOVE DOMINOS!!!!


*hahhaaa ttibe puji dominos kan*

-tapi kan, ari tu byk gak aku dapat duit nuffnang dr iklan pizza hut ni..TQ jugak la pizza hut
LOVE PIZZA HUT JUGAK!!!
hahaaa

Bila baby boleh mula makan

selamat pagi!!!

meh share sket anak korang start makan umur berapa bulan??

aku bukan ape..ni ade kesah xsedap di dengar pasal babysitter Iman

jumaat lepas, dgn riang ria dia btau aku, dia bg iman makan
huhu aku terkejut la kan

tapiii bile dia btau dia bg Iman makan kuih seri muka(yang hijau)lagiiiii aku terkejut
nak marah, aku ni xreti nk ckp elok2 kang hilang pertimbangan

tapi tadi syarul da btau dia elok2..ckp jgn la bg makan ape2 lg kat Iman tu
aku jaga dia weken elok jek dia just minum susu..xde nye nak makan ape ke kan..

-risau la makcik tu mandai2 jek-

Friday, November 26, 2010

Lunch @ Garden

ERRYN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
akhirnye aku berjaya gak jejak kaki kt GARDEN ni
hahaaa..




sumpah cantek gile deco kedai ni

tatap la gambar gemok aku tu
takyah nk bising2 ckp aku gemok eh
*ari ni xpakai SPANX*
harap maklum :p


gigih snap gambar :p




bolat kan aku skrg..
gile wey berat aku 55KG !!!!
gempar!!!!



comel eh dia..




kitorg amik set lunch..
dapat salad, sup, air & main course



fara amik set nasi paprik



aku amik ciken teriyaki *patut gemok kan*




pastu amik plak macarons
lagiiiii la gemok kan..heheee


sedap makan sini.price pn x la mahal sgt
biasa2 jek
-aku rasa entry ni lebih kepada pengakuan syana sudah gemokkk-
*aku da ngaku tu so korang tak yah la tambah2 ek..kecik ati kang :p

Thursday, November 25, 2010

Rapunzel

heheee seronok aku ari ni sbb berjaya tgk wayang
weiiweeiiiii

tadi lunch gi laju2 tgk wayang kt E@Curve sana

terbabas la sket kan masuk opis..xpe la halal ye bos :p
ngidam sgt ni

aku ngan fara tgk cerita ni
RAPUNZEL



lengang ..ofcos la kan ari keje



menu lunch ari ini


ttibe rasa bersalah plak
hahahaaa..rasa buat dosa jek tadi :p


ampon kan kami ye bos..
kepala weng2 so kena la bg release..baru ade semangat balik :p


*cerita ni mmg best.gelak2 jek aku tadi.
ttibe rasa mcm budak kecik..
korang pegi la tgk.x rugi ok

Mari pakai SPANX

Yeahhh akhirnye 1 wishlist aku da dapat!!!
hehee suke suke

ape benda tu???
ni dia SPANX


bukan la tu sume aku pny
tu aku cilok gambar tokey kedai (Elmeera's Boutique)


aku amik yang jenis ni..

Spanx 916 - RM185*postage inclusive
In-Power Line Super Higher Power




*PERHATIAN*
SPANX ni bukan utk kurus kan badan ok
dia utk sorok lemak ko..hahhaaa

jangan plak ko pakai pastu bising2 kabo xkurus kan
kirenye kalo ko pakai tu rasa fit la badan lagi2 tang perot tu
idak la lemak ko bersepah2 lari



kire nye gitu la cth badan ko kalo pakai SPANX ni





sape minat nak beli, sila terjah FB Elmeera's Boutique

ko add la dia ye..kat sana bukan jek jual SPANX
tapi ade gak barang2 dr US yang lain
aku rasa price dia reasonable jugak..

-happy shopping-

Wednesday, November 24, 2010

Tujuan Ke Melaka

aku gi melaka ari tu bukan saje2 nk holiday ke ape..tapi sebab nak pegi wedding jiran
gigih ok :-)
pengantin lelaki ni (haris) member lepak2 syarul kt prima tu.
dia ni penerbit & warwatan kt TV3 sama gak ngan wife dia tu
aku ni jenis bukan la peramah sgt wey kalo ngan jiran
hahahaa aku akui tu :p
tapi syarul ni mmg jenis suke buat kawan
lagi2 da dok berjiran kan harus la beramah tamah
ape2 senang sket mintak tolong
tapi bile da kenal akak2 jiran ni, rse suke sgt ngan dorang
especially jiran depan umah aku kak siti & kak ani
ade gak la dorg bagi aku lauk pauk..hahaa sedap okkk
ni antara geng2 prima..
ade yang bujang ade yg da kawen
ni kire member lepak syarul kt kedai PRIMA BISTRO tu la
malam2 kalo dia hilang aku tau la dia lepak mana ;p
nasib la dia buat kt dewan ade econ yg sejuk
aku da risau da sbb kt luar panas menggila
kang mau aku menggila sekali kalo iman meragam

yang ni sori la aku tak tau nama


iman syiok jek lepak dlm kete dia tu
geng prima


haris & aryn (ye kot nama dia aryn)
sweet kan pengantin pompuan tu
aku suke bunga kt tangan dia tu


pelamin pn aku suke :-)


Mie & Kak Siti



Pengacara majlis
tapi ya ampuuunnnnn aku x paham ape dia bebel kan
sbb banyak sgt bebel..adoii laaaaa



dewan besar.so tak rasa crowded la


katanye yg pompuan belah kanan tu bestfren pengantin lelaki
dia siap nyanyi ok kt pengantin
sedap sore..


iskhh kalo aku la, da kawen2 ni no bestfren2 ngan lain jantina ok
ai ni kuat jeles ok.
ni bestfren tu siap buat dialog gini
"TQ aryn (pengantin pompuan) sebab jaga haris.." ha gitu la lebih kurang dialog dia
b4 dia nyanyi tu
kalo aku jd pengantin pompuan teros bangun.."ko apesal?? da laki aku, tau la aku jaga.."
hahahaa ttibe emo kan.gile!

dari bab kenduri kawen ttibe emo pasal bestfren2 kan
ok selamat pengantin baru!!!!