IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, January 31, 2011

Filem HAQ

last week mood tgk wayang mariiii
so aku pn mcm teruja la nk support filem malaysia kan
so mari kite tgk HAQ
sbb nak tgk KHURAFAT takutt kena tggu tgk ngan syarul br best bleh pelok2 kalo takut
hahahaa

tgk thriller dia mcm best jek..ala2 MATRIX kan


kalo nak baca sinopsis ko baca kat sini ye: sinopsis HAQ

tapiiii bile da tgk 1/2 way rasa nak kuar je dr wayang tu..bosan la jalan cerita dia
slow sgt kot..
pastu yg aku xbleh blah tu umah melayu, tapi selamber jek masuk2 umah xbukak kasut
terus menuju ke bilik..haaiishhh sgt tak natural tau
ko org kaya pn, masuk umah kena tanggal kasut tau

takut aku tgk adi putra tu..jahat nau..ngan mata kaler merah..mmg hensam la..orang jahat lg hensem dr org baik..hahaa
pastu saje nk tayang six pack si adi tu..haaaishh jeles tau :p

aku xmo la komen panjang2..tapi yg aku suke part lawan2 tu
berapi2 ko..yg tu gempak la..
cuma yg aku rimas tu sbb dia byk sgt unsur2 mcm slow motion ke nama dia ek..mcm pergerakan tu terputus2..ala xreti la nk explain..
dia nk buat teknik canggih..mmg bagus tp banyak kali sgt smp rimas aku..hahhaa ok ni bukan bidang aku :p

tapi aku mmg cadangkan ko tgk la..sbb sape lg nk support filem kita kalo bukan kita kan..ade gak cerita2 omputih yg aku nyesal tgk..
so nobody perfect kan..

ade 1 dialog dia aku suke: kau punya kuasa dalam genggaman kau.soalnya ke mana arah hati kau..
mmg mendalam maksudnye..aku rasa sesuai utk tanya kat ahli2 politik kite
hahaaa ttibe masuk bab politik kan..tp siyes, ce bg soalan ni kt dorang..

-chioowww mau siap2 nk tgk wayang lagi :-)

auto publish, aku cuti ari ni.tapi lepak2 soping mall je :-)

Friday, January 28, 2011

Aku pun cuti 1 week la

hahahaaa..aku cuti 1 week jugak
yebaaaaa..aku cuti bukan nk gi holiday ye
balik kg pn tak :(
aku cuti dok umah jek..

sebab ape aku cuti???
sebab mau rehat2 kan diri b4 mulakan hidup baru :-)
yang tu later2 la aku story ye..

tak tau nak sedih ke nak hepi..hahahaa

Masak kicap bertukar sambal tumis

selasa ari tu aku beli hati lembu
aku kalo hati lembu, aku suke masak kicap or goreng kunyit
tak pernah lg aku buat hati masak sambal
pastu smlm tgh2 masak tu aku mcm ala2 berangan tau
hahaa smp aku lupe ape benda aku nk masak :p
dari nak masak kicap terus jadi hati masak sambal..hahhaaa
nasib la kan, asal bleh makan
tu untuk suami..
untuk aku buat buke puasa plak, sup telur + sayur2
mmg aku letak byk gile sayur sbb lapar kan..
tp xamik nasi la..abis tu minggu ni mmg banyak hari aku skip diet
huwaaaaa


-jangan berangan time masak ;p -

Amboi anak aku...

Morning!!!

ok kite mulakan pagi ni ngan cerita iman
ari tu bwk dia jalan2 gi MINES
pastu si bapak beria nk tukar token sbb nk kasi anaknye main menan yg ade lagu tu

ewahhh ni kang dia da pandai mmg akan mintak nk naik je la


kemain suke dia dgt lagu sambil goyang2 kete tu
time ni aku amik video..da nak abis br aku snap gambar

kuat dia pegang stereng tu..pastu beria nk gigit
hahhaaa sume benda nk msk mulut

ko tgk bapak lepas kan tangan tak pegang anak
kuat ko dia diri

ttibe rasa sebak, bujang da anak aku
hahahahaaa

Thursday, January 27, 2011

Ok tak scary sgt la

hahaaa ade plak yg cakap gambar tu gelap kan
so aku buh la gambar yg jelas ek

so korang bleh la komen kt sini
sumpah aku rasa scary jek patung ni
agaknye kalo tgk live kot


tp bile tgk lama2 mcm comel jek
hahaaa

aku harap penerima nye nnt suke la ye
aku buat ni saje2 jek
ateee hobi baru kan..semangat kena lebih
hahaaa

Bear yang scary

fuhh berjaya siapkan 1 lagi keychain utk sorg kawan
plannye nk buat bear yg sgt comel

tapi ttibe jd bear yg scary

scary tak korang rasa??
hahaa aku rasa mcm cacat jek bear tu

saje aku buat bear kaler pepel sbb kawan tu suke sgt purple

eila zahari, aku harap ko suke ek :-)

-saje aku letak gambar xclear..kang mimpi ngeri plak korang tgk bear tu-

Ubat cacing



isteri: *dgn excited* abang, tgk ni syg beli ubat cacing
suami: da makan ke?
isteri: blom..eh abg nnt cacing tu mati gitu je ke
suami: haah dia mati, pastu nnt dia kuar time berak..
isteri: ha??? tipuuu..xmo la dia kuar..takut la...
suami: mmg la dia kuar nnt..
isteri: *mmg takmo la aku makan*

korang btol ke dia kuar nanti??? takut la...
sape pernah makan ubat cacing??

fyi, org dewasa pn kena makan ubat cacing tau
ni aku baca blog syerahomar la ni..dia ckp dia tgk kt mana ntah psl cacing kuar dr tuttt org dewasa..hahaha seram aku
baik makan b4 jadi benda bukan2

tapi tu la, sape pernah makan ek?? dia mmg akan kuar ke?? aku xmo la dia mati pastu kuar
biar la dia mereput kt dlm nun

Menang Resolles

morning!!!

oohooo ari ni sgt gumbira..sebab ape???
ha, aku ingat aku ni langsung xde ong kalo join contest ke ape
tp ok la ade gak la ong nye..kekeee

ok menang cabutan bertuah ni

dan semalam hadiah nye pn sampai


hadianye frozen resolles & homemade nugget
nak tau ape itu resolles?? meh tgk info sini



ade 4 resolles + 3 nugget
balik smlm laju2 goreng


yang ini nugget ayam..sedapppp..mmg lain la dr kt kedai



ha ini resolles tu..dlm dia ade inti ayam + sayur2..
pastu yg kulit luar tu mmg crunchy la..serbuk roti ek luar tu???
ko makan 1 tu pn mmg da kenyang

aku rasa asma ni ade jual benda ni..nnt ko gi la blog dia
tanya brape rege..aku pn rasa mcm nk ngoder lagi
sbb syarul suke resolles tu..

bleh la hidang kot org dtg ngejut umah kite kan..kite lain dr yg lain la
selalu beli frozen karipap kan..ni try resolles plak :-)
korang gi la blog asma-rizal ni ye

Wednesday, January 26, 2011

Open table kat ikan bakar belakang istana

Alhamdulillah berjaya gak open table :-)
tapi terkilan sebab xsume opismate yg ade..td pn kami ber4 jek

tapi xpe la, xde rezeki aku nk belanja yang lain2 tu

tadi amik ikan pari + ikan talapia + sotong
mula tu ingat nk belanja DOMINOS..tapi ttibe teringin plak sutun bakar lepas dok chatting ngan JULIE Dariman..hahaa



puas hati dapat makan sutun bakar...aku siap amik 2 ekor besarrrr punye



tapi kan, kire ok la 4 org makan sume sekali RM51..
kire murah gak la kan..sebab kami xamik lauk lain pn

ok abaikan diet aku ye..hahahaa
ok ok next week kite puasa 1week..hahahaa

aku open table sempena kejadian yang akan berlaku..ape dia???
tunggu je la aku canang besar2 nanti

Jom imbas zaman matrik

dua 3 hari ni, bile dok sembang2 ngan member matrik (UPM Terengganu) ttibe hati aku jadi rindu gile kt dorg
rindu time melepak tanpa ada batas masa..bleh melepak 24 7
tak cukup luar umah lepak, kite lepak dlm umah (hostel kitrg jenis umah teres, 1 umah ade dlm 15org xsilap)

time tu mana ade prob ape..hepi jek..
kalo ade prob pn maybe prob ngan fellow yg sgt strict..(felow tu andartu)
so kalo ngan student pompuan yg mcm kitorg ni dia alegik sket (jeles)
hahahaa

ade 1 kejadian tu, aku ngan ilia dok kt belakang umah
time tu kitorg tgh bakar gambar2 lama..hahhaa konon nk lupa kesah silam
sekali tu ttibe pompuan felow tu sergah..hahahaa
terkejut la kan..tp dia yang malu.sbb dia ingat kitorg tgh buat benda yang salah di sisi undang2
hahaha gile pny fellow

bile time cuti jek, masing2 sebok la sewa kete nk gi ronggeng
kalo aku & ilia selalu MONA la yg drive kete sbb time tu dia ade lesen
kirenye kalo ade lesen time tu mmg HOT la..hahahaa

aku yang tak tau bwk kete ni, beli beskal je la..hahaha wey korang ingat tak beskal kite seragam jek..sume kaler merah sbb beli kt tempat yg sama..hahhaa
jenuh tampal sticker nk kasi cam beskal sdiri...
ngan beskal tu la jalan2 pusing pantai..best dulu umah dekat ngan pantai

oo nak cerita umah kiorg tu, mmg best..sebab ape tau
ko bayangkan umah teres deret tu..deret panjang belah kiri umah pompuan, deret pjg belah kanan umah laki..hahahaa mau xbest..
time tu la kan best la cuci mata..skrg ni mana ade (baik ni skrg :p)

so adegan dating2 kt tong sampah depan umah tu perkara biasa..mmg mcm pesta
tapi ok ape, dr dating dlm umah kan..baik dating luar umah..sume pn bleh nampak ape kite buat
tp tu la, fellow pompuan tu jeles ok..suke nak sound2..hahahaa
ape ntah cerita dia skrg

pastu ade 1 kedai runcit kt situ, mmg paling happening la
bleh sama taraf ngan SOGO la sbb tu la tempat tumpuan budak2 lepak
pastu ade 1 kedai burger kt situ, aku ngan ilia selalu tlg brader burger tu msk burger
so aku mmg ade bakat la kalo nk bukak kedai burger
ILIA!!!! jom bisnes burger..hahaaa

smlm dok sembang ngan ilia, sembang pasal kebodohan masing2 sbb da dok tganu, tapi xpernah gi pulau2 yang ade..stupid dot dot kan...
skrg baru nak nyesal..haaishhh...dulu sewa kete asyik la pegi tempat sama
balik2 pantai batu buruk, pastu masjid terapung tu
pastu the store soping barang..hahahaa
rugi..rugi...

pernah situ banjir tau..tp xla terok sgt..mmg gi kelas pakai selipar..pastu kaki aku abis kena makan dek air..ye la asyik basah je kan..banjir2 pn kelas tetap ade tau
tapi nak mandi tu adoii sejuk gile..ke aku gi kelas xmandi ek..hehhee
kt situ jauh dr kampus.so mmg kena naik bas UPM
kalo da terlewat tu ade prebet sapu naik van..tp kena bayar la, rasa 50sen kot

tapi aku pernah gak kayuh beskal gi library..malam2 plak tu..keliling mmg gelap gelita
pastu aku yg penakut ni kayuh sambil pejam mata sket..sbb takut nampak antu kalo bukak mata besar2..

adoi byk lagi kenangan yang best ngan member2 matrik..
rindu gile kt korang (korang tau sape korang) :-)

Tuesday, January 25, 2011

Beli stokin pun nak kecoh ke??

ingat tak ari tu aku kepoh2 ngan korang aku beli stokin dari US??

ha...kali ni aku beli stokin dari jepun plak :p

see, ala2 sama mcm yg dari US tu kan???

tapiiii...yg ni murah korang
sepasang baru RM5

aku beli dari jepun..*wink*wink*
hahahaa acah mak enon...aku beli dari DAISO!!!!!
tau tak daiso tu ape??? kedai jual barang2 dr Jepun
Daiso ni ade kt OU & The Curve
tu yg aku tau la..2 ni je la yg aku selalu pegi pun

murah kan??? dlm Daiso tu sume barang pn RM5
sape yang minat nk stokin ni meh la kirim kt aku :-)
bleh aku soping kan utk korang *tapi kena la byr wang pos ye*
hehee

Monday, January 24, 2011

Tutti Frutti yang sedappppp

korang pernah makan TUTTI FRUTTI????

hahahaaa ok time baca entry ni abaikan aku tgh berdiet ek :p



ari tu teringin sgt nk try..so pegi yg outlet the curve sana

rupenye sini pn ade step2 gak nk amik eskem tu..bkn pegi kaunter oder mcm biasa
jakun ok!!! hahaa

mula tu pilih cup.nak size ape
muke malu2 suh fara snap gambar..hahaa


pastu pilih flavor ape ko nak..bleh campur2 banyak mana xkesah
aku amik vanila + choc



pastu ko pilih nk letak ape kt atas eskem tu


ni pn xkesah ko nk letak ape
dia tak kesah ko nk amik banyak mana sbb harga dia ikot brape berat cup ko tu
100gm dlm RM5++ gitu aku lupe nk snap gambar rege
kekeee


macam aku pny ni dlm RM6 gitu
aku amik sket jek


tp sumpah sedap gile ko..sbb dia yogurt kan..so lain la tekstur dia tu
nnt korang try tau..

Wishlist 1 da dapat (Update: Nama kedai)

best2 sebab salah 1 wish list aku utk iman da tercapai
hahahaa beria jek bunyi nye kan :p

Safety 1st Deluxe Fold Up Booster Seat
aku oder online barang 2nd hand jek
baru RM79.00


kalo tgk kt luar, yang baru sampai RM189.00
hohoooooo idok le teman mampu kan..
kalo nk murah lagi, beli jek yg IKEA pny je..


tapi aku saje amik hok ni sebab dia jenis portable
so bleh usung merata..ye la kot nak balik kg ke senang usung je benda ni

*eh kurus ke aku??* hahahaa

seronok Iman dok dlm tu...
lebih tinggi dari biasa..kekeee

ade benda ni senang gak aku kurung dia dalam tu
hahahaa sebab ade belt so diam la dia dlm tu

Update:
ok ni nama kedai beliau : TheTottoYs

Hobi baru aku: FELT CRAFT

Morning sume!!!

ok lupa kan dulu pasal entry b4 this (NO TURNING BACK) tu..
yang tu later2 aku cerita ye..korang doakan la ye utk aku :-)


ok, ni aku nak share hobi baru aku
ade cerita sebalik hobi ni..hahaaa lama aku mencari hobi baru
*gile hobi pn jenuh tau nak cari* :p

aku ni benornye suke membaking cake..deco2 cupcake bagai tu
pernah 1 ketika dulu aku jadikan itu projek masa terluang aku
tapinye, syarul plak xgemor
1 sebab dia kabo dapur abis sepah aku keje kan..hahaa
ke 2 sebab dia xmo kena paksa makan kek2 aku tu (dia xsuke kek)
sudahnye aku kena cari hobi baru

tapi xmo la takat baca novel sume tu..kumpul setem pn xmo la kan
sebab dulu kecik2 kak phira oernah kumpul setem pastu abis aku jual sume setem2 dia
hahahaaa...

so ttibe aku dapat idea nak mulakan hobi ini
FELT CRAFT

untuk starting, kite beli dulu starter pack ini ye


dalam tu da siap manual pastu barang2 nak buat 3 key chain tu


ok tak aku buat ni???
yang ni aku buat khas utk syarul..so bile tgk ni harap2 dia terbayang muke aku kan


yang ni khas untuk fara (opismate aku)
dia kan pencinta pink..so sesuai la kot letak kt kunci MYVI PINK dia tu :-)



ok yang ni ILIA buat..dia dtg lepak umah aku pastu try buat 1
yang ni aku simpan utk diri sendiri..hehee
tak tau lg nk jadikan keychain ke, tempat gantung hp ke
or kite buat fridge magnet ke..tgk la nnt camne :-)


mula nk buat tu mcm suspen gak, sebab aku ni jahit butang tercabut pn malas
tggu laki bebel2 baru aku buat..hahahaaa

lagi 1 aku cari hobi baru ni sebab nak kurang kan time tgk TV
nak kasi chance kat IMAN tgk channel katun2 plak..hehee
so xyah berebut kan :p