IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, February 28, 2011

Hari gaji makan2 @ Nando's

Morning!!!
dari tajuk pun da tau kan ape kejadian nye :p
ni kesah ari khamis lepas..HARI GAJI KU :-)

korang ade ke yg blom gaji lagi??? tabah ek..aku pny gaji da nk abis da
dapat2 bayar segala mak nenek, adoiii mmg keje utk bayar HUTANG!!!

ok xpe, meh kite tgk celebration hari gaji bulan ini ..hahaaa
kami makan kt nando's kt bangsar nun


sape kah kami???
opismate aku la..
KIM & WAN :-)


hahaa..cubaan bergambar secara poyo :p


mereka abik set ayam ni



aku saje mau try burger nye..sumpah harap roti jek besar
daging ayam nye ciput weyyyy..
mana bleh jadi ni..xkenyang :p *dasar gemok ko kan syana*

siap dia bg aku rumput2 fresh lagi..hahaaa
semacam jek aku tgk salad tu
yg ni ade mangga..Angry MAngo kot nama dia



sebab kan aku xkenyang lagi..hahaa
aku up ngan dessert
sumpah heaven gile!!!
aku mmg suke kek2 panas gini pastu makan ngan eskem vanilla
mmg 1 kombinasi yg sgt mantoppp
ok sape ngidam tgk gambar aku pegi terjah nando's ek

Enjoy your meal!!!
:-0

Friday, February 25, 2011

Shopping kain dari Jepun

oooppss bukan aku ye yg shopping..aku tgh kering skrg ni
walaup gaji br dapat smlm tp ari ni da paras2 hidung..huwaaaa
mmg keje sebab nk bayar hutang kan :(

aku skrg ni menjual kain dr jepun jugak :-)
nak hidupp koo kena la pandai cr lubang

customer pertama kain jepun aku :-)

senang bukak jek bontot kete

berpeluh2 la menjual kt paking lot tu...
cantek2 kain KIM pilih


kain ni mmg fresh dr JEPUN ye..
kan ke kakak sedara aku stay kt sana..so dia la tokey nye..aku pembantu saje :-)


sape2 nak pilih kain meh la tgk kedai JAJA: http://iuchantique.blogspot.com/
kan ke nk raya da ni...

Senang hidup aku

morning!!!
semalam 1 hari xupdate..sebab bizi sgt2
ateee smlm kan hari gaji..hahaaa sebok la nk list utang2 yg nk kena bayar..iskh2

sape kata hidup ni susah??? hahaaa
see, kelmarin dinner malas mau kuar..malas mau masak...tak kan ko nk kebulur dlm rumah kan???
so kite kasi oder sudah!!!


harga sama jek mcm kt kedai..cuma tambah RM1 jek caj duit minyak



kami amik udang sambal petai + kerabu suhun


jimat duit sebab nasi tak yah oder, kite masak sdiri sudah



ni feveret aku ni..pantang ade dlm menu mmg aku akan laju2 oder


kadang bile smp tahap pemalas tu mmg xde ampun la kan..smp nk kuar cari mkn pn malas
nasib la nk bwk nasi tu ke mulut rajin lagi..kalo malas jugak mmg xyah hidup la kan
hahahaaa

Wednesday, February 23, 2011

Mari la...

meh nak canang kt korang..

meh la jenguk kedai aku..kot2 korang tgh bosan ari ni malas koje, bleh cuci mata ek..











kan da nak gaji..hahhaaa

Adekah dia tak kan merangkak terus berjalan???

hehee tajuk da mcm entry kan :p

Iman skrg da 7bulan ++ tp smp la ni xmerangkak tau
takat menyusur tu mmg laju la..pastu angkat2 montot
tapi mmg tak merangkak pn..aku tgk budak2 baya dia da merangkak laju da kan
tp takpe la..lain budak lain kan


tapi ade 1 benda yg dia da pandai skrg ni..bangun sdiri..tp kena la paut kat mana2
paling suke paut kt mak bapak..hahaa
abaikan la ye model sedang beraksi tu :p



bersungguh2 da berdiri..smp tercungap2 nafas dia
hahaaa


ye yeeeee da berjaya!!!


eksen tu, siap nk toleh2 pandang kite...hahaaa


adekah Iman ni akan terus berjalan???
Aku: Iman ni xmerangkak pun :(
Tokma Iman: Iman ni menurun penyakit keturunan..sakit lutut..

Dinner @ Istana Bambu

Morning!!!
ok pagi2 yg ceria ni meh kite story psl makan :p
hahaa tp ni aku pegi da lama da..ttibe korek2 gambar kt hp jmp gambar ni
so kasi update la, nnt rugi..hahahaa

ni 1st time aku jejak kaki kt ISTANA BAMBU ni..
deco mmg cun..siap ade kain2 putih...mcm istana la



time ni aku pegi ngan family partner syarul (EL)


ni anak bongsu nye, Alisya..sebaya Iman :-)
bleh buat menantu ni..hahahaa


Syarul & EL
bekerja kuat tanpa kire hari cuti, siang malam demi nk majukan diri :-)
tq korang :-)



ok ni air yg sedap...harus lupa ape nama nye sbb cerita lama kan


seperti biasa, dessert menjadi appertizer..hahahaa
pulut mangga...aku kalo time2 teringin jek bleh mkn pulut
kalo x mmg aku muak mkn pulut


Ikan


Ni aku suspek asam pedas la..hahhaa mmg hilang ingatan aku



my feveret, Kerabu Suhun


Sambal sotong Petai...petai dia rangup



makanan kt sini so-so je la..
tp mahal sket la aku rasa dr Intai-Intai
tp mmg best kalo pegi utk tgk deco2 yg cantik


eh mana Iman??? hahaaa iman aku tinggalkan kt umah mama :p
sebab time tu dia ngantuk + hari pn ujan..so biar la dia rest

Tuesday, February 22, 2011

Lunch rumah mak artis..

hahahaa tajuk macam hape jek kan..

ni kesah sabtu lepas, aku pegi umah makmok kt Bukit Jelutong sana

sape makmok??? mak sedara aku ..dia ni pakar motivasi ok

perlukan pakar motivasi, pegi blog dia: http://zaiyus.blogspot.com/
actually dia br balik dr JEPUN melawat kakak sedara aku kt sana (JAJA)

so ade la JAJA ni kirim kain dari JEPUN utk bisnes :-)..nak tgk kain2 tu???

meh jenguk blog kain JAJA: http://iuchantique.blogspot.com/

sampai2 jek kt sana, tgk da terhidang lauk2 yg sedap...




wah..ni paling sedap..ikan sumbat belakang..syarul jeles xdpt makan..sbb ni feveret dia :-)



udang sambal...eh sambal udang :p


kari ayam...



pastu siap up dgn dessert..puding caramel..
alaaaaa hp cokia, gambar xberkualiti :(

sedap puding ni..xmanis sgt mcm org jual tu..aku suke, sbb aku kan xsuke manis :-)
pastu ade dessert Manggo Sorbet..tp lupe amik gambar :(

so sape mak artis??? hahahaa makmok la mak artis..artis mana???
hehee sekali sekala nk gak aku tumpang glemer adik sedara
Ya Ampunnnnn :p

Pegang la sendiri

sebak anak da besar..hahhaaa :p
skrg ni aku da start cr idea utk bday party Iman..hahaaa
lama lg kot bulan 7 nnt..tp kalo kenduri kawen pn org da start planning2 kan
so xsalah kot aku plan awal :p..kan aku mak yg hover :p

ni ha, b4 ni dia pny la malas nk pegang botol sdiri..haaishh da besar ok pegang sdiri
time nyusu 2 tangan tu sebok la garu kepala la, garu telinge la..

last2 aku beli Avent pny pemegang tu..
cara nk bg dia pegang, aku kena hulur botol tu kt tgn dia..ha br dia akan pegang sdiri

kalo aku letak dlm mulut dia, mmg dia xkan pegang..
songeh kan :p

alolooo ye la comel la tu....xjadi marah :-)


geram tgk tangan dia pegang benda tu..
montok2 jek :p
tapi skrg ni badan dia da susut sket :(
xpe la nk start jalan kot ;p



tp dia nyusu gini mmg aku xtinggal dia sorg
aku tgk smp la dia abis nyusu pastu angkat nk burp kan dia..

tp kt umah bbsitter mmg aku xkasi pemegang ni..kang buatnye dia biar iman minum sorg2 plak kang..blom bleh tinggal dia minum sorg2 lg aku rasa
takut kang dia xpandai control, tersedak plak kan..

-Iman kurang sehat skrg..mlm2 mmg susah tido..last2 aku yg ngantuk bgn pagi..huwaaa nk cuti!!!