IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, March 31, 2011

Nasi goreng sempoi

pagi2 tadi bizi buat keje...eh ke buat2 bizi..hahaa aku lupa :p ari ni berjaya lagi misi bawak bekal malam tadi aku just sempat goreng nasi sempoi2 jek..sebab penat lipat baju :( menimbun ok baju xlipat.. bile dengar kabo, oarang kampung mau dtg umah laju2 kemas..hahahaa jatuh la saham aku mak mertua datang umah bersepah kan :p nasi goreng berlaukkan sambal telur..kenal tak lauk tu??? hahaa betol la tu, lauk semalam kasi perangat jek :p
lepas mkn kenyang2 kat opis kuar gi bank kt TTDI pastu beli SLURPEE..

nyummmyyyy slurrrrrppp budak2 ketapang hepi dapat slurpee ;p
aku rasa wan ni makin lama makin pening layan kitorg..hahaa nasib la kan :p

-esok plan ngan KIM nak buat pot luck..nak bawak kari ikan ke masak lemak ikan terubuk masin???
helpppp

Wednesday, March 30, 2011

Misi berjimat, mari bawak bekal

bulan ni aku ade azam baru la konon :p nak berjimat dgn masak sdiri kt umah kalo bleh nk elak mkn kedai hari ni berjaya bawak bekal dtg opis :-) ala lauk simple je pun: sayur kobis + sambal telur mmg jimat la kan..da la yg aku msk pun lauk2 bajet kan ..hahaa janji kenyang.. mmg rasa best sgt, bile berjaya xkuarkan duit selama 1 hari.. mula mmg rse pelik kan..atee aku ni kalo dpt beli gula2 20sen pn hepi ;p banyak benda yg buat aku nk berjimat ni.salah 1 nye aku nak saving utk bday party iman..hahaaa semangat ok!!! -nnt aku tunjuk list menu yang da siap aku buat utk 1week dan aku akan btau sape sumber inspirasi aku :-) wahhh siap ade sumber inspirasi lagi tu kan..hahahaa

Walau jalan jem, aku hepi

morning!! positif gile pagi2 ni..jalan jem pun bleh hepi kan :p tgk ni punya la panjang jem..tadi stuck nak ke tol duta tu mau ade 30minit tapi ai tak stress u...hepi jek.penat pun tak :p sebab ape??? sebab....tadi suami kite anta..hahahaa
senyum jek aku kan :-)

hahaa..sebenarnye, da 2 minggu gak aku gi keje syarul anta sebab nak praktis pakai 1 kete..kan ke misi berjimat skrg ni :p

so far, so good..dia bleh anta aku pastu gi kelas..

tapi hari ni dia lambat sket..jalan jem kemain..da la pakcik tu ade presentation

:(

-jimat aku, tak yah bayar paking mencekik darah tu-

Tuesday, March 29, 2011

Saje nak kasi korang terliur

masalahnye, terliur ke korang?? hahaaa ni lunch tadi..free big bfast yang ke2 :-) alhamdulillah...kenyang & jimat ye la aku tau bukan healthy food..tapi bukan selalu kan -hidup biar sedap- :p

Masak Lemak Cili Api Ikan Terubuk Masin

aku skrg ni ala2 bangga la ngan diri sdiri..hahaaa *poyo* ye la, xde org nak bangga ngan aku, meh aku bangga sdiri :p last week, bleh kata hari2 aku msk kt umah..tp xde plak aku snap2 gambar sbb takat masak biasa2 jek kan.. tp malam tadi aku msk luar biasa sket..hahahaa ye la sbb selalu msk sardin je kan..smlm aku msk MASAK LEMAK CILI API IKAN TERUBUK MASIN *so harus kepoh2* hahaa tu pn nk kecoh kan :p aku bangga ok tapi frust sbb salah beli timun...aku pegi letak timun makan nasi lemak tu syarul la ckp salah..tp aku mkn sedapp jek pastu msk la sayur sawi..masak bodoh2 jek pastu balance timun tu buat la ulam ok la kenyang la perot laki kan.. -misi berjimat cermat-

Ketapang Kenduri McDonald

Morning!!! hari ni gigih bangun pagi sebab nak pegi McD :-) korang tau kan, kite bleh redeem kupon kt McD??? ke tak tau lagi??? ala aku xde plak templete kupon tu :( cara redeem kupon tu, beli minimum RM5 pastu ko dpt 2 BIG BREAKFAST lumayan kan??? meh tgk ape aku borong pagi2 tadi tu utk 2 org makan ek..hahahaa ye la da kata ade kupon, harus guna sebaiknye :p seorang akan dapat macam gambar bawah ni: 2 Big Breakfast 2 keping Hotcakes da plan da ni food smp petang kang ;p 1 big bfast tu makan pagi, 1 lunch pastu hotcakes minum petang.. see, jimaatttt kan kos sume tu seorang hanya bayar RM5.80 sen saje termasuk tax muka orang hepi sbb dapat berjimat 1 hari ni :-) kalo xde kupon tu, koser aku nk beratur pagi2 alam kt McD tu :p jemput ternak lemak sume :-)

Monday, March 28, 2011

Bukan niat nak dera

hahaaa..aku bkn pendera ok tapi iman skrg ni sangat susah nak kawal dia..xbleh dok diam langsung


tak tau da aku nk bg dia diam camne..susah aku nk buat keje..


tapiii..aku da dpt solution..hahahaa *gelak jahat*


ko tgk diam je kan mamat ni..aku letak something dlm baju dia..hahhahaaa


behave la sket..bleh la aku baring2 sat.. aku letak ape???? tu ha, aku letak koala tu..koala tu EILA bagi dulu..siap ade lagu2 lagi so bile aku letak kt Iman siap pasang lagu tu, dia mcm cuak2 sket la..aku suspek dia geli + pelik benda tu ade bunyi..hahaaa kalo lepas mandi nak pakai kan baju, mmg hazab kooo...berpeluh2 aku tak dan nak pakai pampers dia meniarap nk merangkak..pastu siap jerit2 xmo pakai baju..hahhaaa mencabar ok!!! tu diam jek aku letak koala tepi tu..hahahaa tenang aku nk siap kan dia.. pastu aku jahat, da tau budak tu behave ade koala tu, aku letak lg tepi dia bile da siap wangi2... last2 tertido budak tu..hahahahaa senang keje aku..jimat tenaga + suara kalo tak penat ok bertempik suh dia dok diam2 nak pakaikan baju atau nak suh tido..hahahaa maafkan emak ye anak..bukan niat emak nak mendera kamu..hahaa tapi best la ade koala ni.. kalo bleh, biar la kamu cuak + pelik lama2 sket ngan koala ni ye.. atleast ade la peluang utk emak kamu ni rehat sebentar :p *TQ eila*

Kari Kepala Ikan Bangsar

Morning!!! lama gile xupdate sebab aku saje mau spend time BW secara berhemah :p ok ni kesah last week *HARI GAJI* atee hari terima upah harus makan best2 tapi pegi kedai biasa2 jek.. kedai bawah pokok, tepi longkang tapi punye ramai org beratur.. ok menu utama, KARI KEPALA IKAN pastu up sotong sedap ni ngan ayam :-) pastu tauge ni free..kalo tau aku amik 5 mangkuk ok ni sume hidangan utk 3 org ye.. now u see.... now u don't :p aku part2 ratah kepala tu mmg terer :p tgk la sape guru nye *syarul* kedai ni kat area kedai mamak SYED sana..pastu dia tepi2 jalan jek aku nk kasi direction pn xreti :p total sume2 tu RM55.00..murah ke mahal??? bagi aku murah..makan 3 orang kan *adoii kecur eliur aku tgk lauk2 tu..insya Allah ari ni puasa :-)

Thursday, March 24, 2011

Hari ni aku just nak jalan2

morning!!

perhatian ye..hari ni aku tak mo update blog!!

sebab aku nak jalan2 kat blog korang secara tekun :-)

so sape2 yg b4 ni silent reader ke kan..meh tinggalkan add blog korg kt komen box
nanti aku BW

korang pn bleh la baca entry2 lama aku ye...

Wednesday, March 23, 2011

Alahai kereta orang bujang

morning!!
idea makin kurang wey..hahaaa idea ni dtg bermusim bile banyakkkk banyak sangat
bile xde tu, adoiiii

ok ni ha aku nk share ngan korang "DECO" kete adik opis aku ni ha *WAN*
kete orang bujang ok
sgt la wangi + kemas :p

tema deco adelah stich *ala yg kawan LILO tu*


bile disiasat, aweknye yg minat
hahaaa mammpuuiihhhhh kekekee



sana sini ade stich






yang ni sgt comel :-)
1 ari tu aku nk tumpang dia sekali tgk dia susun gini
bagguiihh budak ni..hahaaa

aku rasa kete adik2 lelaki aku xde la kemas gini..
gamaknye kete aku pn xkemas gini wey..hahaaa

Bengang betol aku

ni aku nk luahan kan perasan pasal babysitter Iman
aku tau mcm2 hal da aku ngadu psl nenek ni
mula tu psl dia selalu nk cuti la kan

ni ade kesah baru plak
dia ni jaga anak aku ok sgt..xde la anak aku berkerak kan time aku amik ptg2 tu
tapiiiii dia pny ok tu smp aku yg semak

kadang tu malam2 call aku kalo esk nye cuti
sbb nk peringatkan aku jgn lupa bg makan iman
ok fine la niat dia baik kan
aku terima la dgn hati terbuka even mcm "eh mcm la aku xreti jaga anak kan.."
takkan la aku nk bg Iman kelaparan kan

pastu kelmarin, time aku amik Iman blom lagi dia bukak pintu da kecoh2 bebel kat aku
nenek: ehhhh nape tak dijaga Iman tu kt umahhh..abis digigit nyamuk..muka nye merah2
aku: eh mana ade nyamuk bu..sye pasang ubat nyamuk
*time tu aku tak tgk lg muke anak aku..dia bleh attack aku gitu*

pastu aku tgk Iman..masya Allah..penuh merah2 muka anak aku, siap belakang telinge lagi
pastu itu bkn kesan gigit nyamuk..tu kena gigit semut tu aku suspek

pastu bile aku ckp, ni kena gigit semut ni bu...dia ckp ha tu la, nape nye tak jaga anak tuuu

aku mcm: eh org tua ni senang2 nk tuduh aku kan

bile aku ckp eh mana ade pagi td..sye check la pagi2 b4 anta tu..lagi pn sah2 kat muka..kalo merah2 mmg aku nampak la kan..atee aku kalo mengulit anak camne
beria2 kang 1 muka aku cium..tak kan la xperasan kan..

dia mati2 gak salahkan aku..yg aku hangin tu, dia bebel2 depan emak baby lagi sorg tu..malu tau :p dem u orang tua!!!

pastu esk pagi tu masa anta Iman, aku suh syarul ckp..
tapi dia siap ckp
nenek: ehhh umah sye ni mana ade semut...sye ni pembersih..pagi2 sye semproottt keliling umah

abis tu ko nk ckp aku la pengotor???

yang aku perasan dia ni jenis, b4 aku tanya ape2 dia akan blame aku dulu
selalu yg aku perasan, time amik Iman jek, kalo ade merah2 ke mmg dia bebel2 kt aku dulu
tp b4 ni yg merah2 tu belah dalam baju
so aku malas la nk argue sbb mungkin aku tak perasan kan b4 anta tu

tapiii kali ni mmg kt muka wey..mmg aku sumpah pagi2 tu xde pn..
lagi pun mmg bile aku tgk petang tu, kesan merah tu fresh lagi...kite bleh tau la kesan baru kena gigit kan...

ok aku da abis limit da sabar ngan orang tua ni..
ari tu aku da cr nursery, aku btau dia, dia pujuk aku jgn anta
next month lantak ko nk ckp ape...aku da hilang sabar ngan ko ok!!!

aku bayar gaji ko utk jaga anak aku..bukan nye ko nk blame aku benda bukan2
kite penat2 balik keje dok la nk bebel2 mcm aku xreti jaga anak

-aku doakan Iman dilindungi Allah-

Tuesday, March 22, 2011

Pie the sky

kah, nama kedai sgt comel...
tgk la gambar logo kt menu, cute kan :-)

cafe ni kt area damas ni jek
turun tangga opis aku, jalan sket terus jmp *sket2 tak sket la, berpeluh gak la berjalan* :p


kim makan mee goreng..sedapppp..
eh cop..ni kesah lunch last week ek :p


aku amik cantonese KT
sedap tapi kalo KT dia lagiii hitam lagi sedap




pastu waktu yg aku suke!!
dessert time!!!!!!!
skrg ni aku da insap la sket..kalo dulu hari2 mkn konfem ade dessert
skrg ni da sepakat ngan KIM, xbleh selalu..

mmg feveret aku la kek panas2 pastu tempek eskem vanila..mmg heaven koooo

*ok aku poyo stop diet..hahaaa
tapi kan, magik nye berat aku menten...ok tak la aku kabo, aku kurus..tapi menten ok, menten :p

aku suspek kan, aku makin letih kejar iman even dia xbleh jalan lagi..hahhaaa
penat ooo kejar dia kang kejap2 nk berdiri panjat kerusi la..kekee
thanx son..lasak la lg, bg emak kamo ni kurus :p

Monday, March 21, 2011

Gelabah kejap..

hadoiii..pagi2 tadi da buat aku stress tau blog ni :p
tgh2 byk idea mau update, sekali gambar plak xbleh upload..

katanye gambar da cukup limit..ateee setiap entry mau ade gambar kan..mau la berlebih2
nasiiibbb ade erryn ;-)

aku teringat dia pernah gak jd gini..so sape2 yang bakal jadi gini bleh refer kt erryn ok

cara dia, ko tambah 1 lagi author ye..bukan auto..hahahaa *erryn jek paham* :p

camne nk tambah?? ko tgk blog erryn ni..kalo xbleh, ko email jek dia..kalo ko byk kedit baik ko call je dia direct..nnt ko dgr la dia bg lecture dlm tepon..kekeee

blog aku skrg ni da ade 2 author / admin..
so nnt da penuh gak limit gambar aku tambah lagi..dia max 100 author tau :-)

so pasni harap xde yg gelabah mcm aku ye..hahhaa

thanks erryn..nnt aku bg "pelembut" ek :p

Saturday, March 19, 2011

Tabung bencana Jepun

ok MilkADeal bukan hanya tempat ko nk soping2 voucher murah ek
skrg ni dia open tabung, so sape2 nak menderma utk mangsa Jepun bleh la
dengan hanya derma RM10 kite bleh membantu meringankan beban dorg kat sana


aku tau psl tsunami ni sbb Makmok aku la ari jumaat tu call mama aku nangis2 ckp Jaja kt sana kena gempar bumi teruk..
aku dgr tu terus panik.time tu kt KEDAH
pastu bukak tv masing2 terkedu sbb berita tunjuk video Jepun dilanda Tsunami yg dasyat
time tu mmg risau la kan..sbb aku ni mana la tau tempat kena tsunami tu ngan Jaja dekat ke jauh ke kan..
*tp skrg alhamdulillah jaja pn update sellau FB dia
hari2 aku doa semoga dorg anak beranak dilindungi...

*jugak utk ida mayang..tu antara 2 org yg aku kenal dok sana..aku doakan korg selamat





semua sumbangan 100% akan disalurkan ke Bulan Sabit Merah Malaysia
so nnt dorg agihkan la kt sana


marilah kite membantu meringankan beban mangsa2 kt sana

nak tau lebih lanjut bleh pegi ke website MilkADeal