IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, April 29, 2011

Mode: Mari minang anak dara orang

saje jek aku kasi gambar kecik :p
esk akan gerak ke utara tanah air utk ikut rombongan meminang anak dara orang

saje aku sebok nak ikut..
hahaa dr aku bosan dok berdua ngan iman kt umah sbb syarul bz study


lawa kek ni..blom tgk live lagi tapi aku jamin sure lawa :-)
mama aku sponsor 1 dulang kek utk hantaran

so aku pilih mini kek sbb cup cake tu mcm da biasa sgt kan
esok insya Allah naik ngan babah
dorg amik dlm kul 9pagi gerak teros ke utara

harap2 Iman behave la sepanjang papa dia xde ni
ade aku kalut2 tanya kt FB ari tu cara2 nak bwk bubur iman ke hotel kan
so aku da dpt idea utk masak bubur siap2 pastu bekukan
smp hotel laju2 letak dlm esbok
nak makan nnt aku panas kan saje

yes Iman da nak dekat setahun..tapiii dia blom cecah setahun ek..ade lg 2 bulan lebey
so sementara tu mmg aku xmo kasi dia mkn makanan org tua yg ade garam gula bagai
xelok ye utk sistem penghadaman
lain org lain cara jaga anak ye..so sile hormat pendirian aku :-)

pernah la aku kasi iman rasa2 sket food aku, tapi tidak la nak bg dia mkn sampai kenyang
setakat colek2 sket jek

tapii nak selamat, syarul suh bwk sekotak nestum..hahaa
risau anak takde benda nak makan nnt


nanti kalo diberi keizinan aku upload gambar sesi meminang ye :-)

Thursday, April 28, 2011

Makan Pizza Hut yang ada diskaun 50%

hahaaa semalam mmg diet ke laut..mmg hari2 pn ke laut :p
ntah la, semangat tak kuat kan, menu diet sket punya canggih
:(

pastu mcm aku kobar2 la smlm ni try pizza yg off 50% ikut hari tu
tgk menu hari rabu mcm best jek
pastu niat nk belanja la suami kan :p

ini suami & anak lelaki saya :-)

hahahaa beli kan iman speck hitam koo...macho plak anak aku..hahaa

beli kt tesco mutiara damansara..RM10 jek
aku tgk kt toys r us tu smp nak dekat 30hengget
amboiii mahal benau kan :p

bleh la buat melaram time kuar jalan2..
tp rasa nye xelok kalo bg pakai lama sgt..pening plak anak aku tu kang gelap jek kan


ok moh tgk menu yg ade
ni offer untuk hari rabu ek

sup & garlic bread
RM3.25

pastu air xde offer tau
so amik la air ikut soka tekak kan
aku amik asam boi (yang gelas tinggi tu) sedappp sgt2

super supreme personal lava stuffed crust pizza
RM6.75 yang ni harga sebenar RM13.50
even kecik tp mmg tak abis pn
masing2 kenyang minum air
sbb agak lambat la pizza smp

*teros rindu kt dominos :p
depa kan pantas

pastu amik ayam ni
yg ni pn xde offer..saje amik buat tambah2 kalo xcukup
tp end up sume pn bungkus tapau balik umah


ni ha promo nye

ape lagi, pegi la terjah PIZZA HUT terdekat dgn anda :-)

Wednesday, April 27, 2011

Jom join kalau nak menang hadiah best!!!

Jom join kalau nak menang hadiah best!!!

Menu bfast - lunch - dinner ala2 diet

hahaaa smlm la konon nak buat balik diet ATKINS tu
semalam berjaya la..semalam la berjaya..hahaa ari ni hancus balik
deemmm

ok ni bfast aku
telur + sosej tu aku msk kt opis jek :-)

ni ayam kunyit..
masak kt umah la yg ni..melampau la kan nk msk kt opis gak
hahhaaa


malam balik masak sup telur plak
sedappp letak halia banyak sket..kentut2 ko ;phahaa hari ni yg part bfast ngan lunch tu da ok
ikut la menu diet..sekali ade plak part dessert kan..terus hancus..hahahaa

so alang2 da hancus mari kite jahanam kan..hahahaa
JOM PIZZA HUT 50% malam ni *wink*wink*

Entry khas untuk kakak aku..aku kagum oh!!

kagum oh!!!!
hahhaaa sebab kak phira berjaya buat kek sofea sdiri :p

walau mencomot, tp aku tatap kagum..hahhaaa

sofea plak b4 deco2 tu, dia mcm frust la sbb kek dia kaler putih jek pastu comot gile..hahahaa
tp bile da letak princes2 tu muka hepi tapi malu2 nak senyum..hahahaa


ni sempena bday part sofea & adief sabtu lepas
buat kecik2 utk family jek..tu pn da meriah :-)

tu budak kenit tu la sofea
anak sedara aku..da 4tahun da..rse kejap jek da besar
da jadi kakak da..

sofea bersama mak lang

ni plak kek adief
adief pun da big boy..2tahun da
nasib adief tak pandai demand nak kek ape lagi..

alaaa tak byk amik gambar
sebok makan..hahahaa

kagum sbb selalu kak phira goreng2 nuget jek kalo bday party dorg
hahaa tapi kali ni buat kek
mau tak kagum :p

Tuesday, April 26, 2011

Nasi Ayam best kat Bangsar

betol ni tak tipuuuu..aku tak pernah lagi jumpa nasi ayam best mcm kt medan selera Bangsar ni
sbb dia ade mcm2 jenis sos ayam tu

lama tak mkn kt sini..tu yg smlm kan ade keje kt Maybank Bangsar, teros la lajak ke sini

feveret aku: Nasi Ayam Sambal
tapi smlm saje nk try nasi goreng ayam dia..not bad :-)
Kim pn amik yg sama

pastu Wan amik Nasi Ayam Sos Tiram
tp yg ni kurang kick sket smlm..
menu lain, mcm nasi ayam halia, nasi ayam kicap, nasi ayam kerabu mangga
lagi ape ek..ntah lupa :p
syiok plak tempek gambar sdiri..hahaaa

ni pulak feveret air kalo dtg sana
lechekang..ngan air mata kucing..meoowwww
hahaa
manis!!!!

mode: bizi

Monday, April 25, 2011

Sesi penyampaian hadiah oleh mamatisya..

bz nye ari ni..tak sempat nk BW :(
nanti aku free kan 1 hari just BW umah korg ek
aku nk buat benda tu rutin sehari2 dlm seminggu..BW secara berdedikasi :p
hari2 biasa pn BW gak..tp banyak nau lubang2..ade blog tak sempat aku terjah
mmg kena khas kan 1 hari utk BW saje..

ok ni kesahnye aku menang ari tu GA blog erryn @ mamatisya
so dia kata tak yah pos2..meh dtg jumpa dia amik hadiah :-)

aku pn gigih la sabtu lepas pegi berdua ngan Iman
tempat dating: Jusco Setiawangsa
nasib la anak jenis behave dlm kete..muka terkebil2 tgk aku nyanyi..hahaa
good boy son!!!

set jumpa erryn kat Johny's..makan steamboat
pastu cilok2 nasi nenas tisya..hahaa sedappp kan


tisya sgt2 la peramah..hahaaa
elok la erryn dia peramah gitu..

ha aku bukan hanya dpt hadiah tau, tapiii erryn baik hati belanja aku
weiiiii seronokkkkkk
tq erryn

hadiah aku dpt, keychain dr SABAH :-)
suke
*ok takyah la ckp muka aku makin besar sebesar pasu bunga, aku sedar..
ko ckp banyak kali pn buat sakit ati aku jek
tu la typical pemikiran org sempit otak ni kan
asal org gemok sket jek nak tegor..kalo diam2 jek tak bleh ke???
aku rse, aku ni jarang la tegor org kalo org tu ternaik sket berat
tapiii kalo org tu ttibe kurus, yes laju2 aku tegor, kasi pujian
tak paham la org jenis mulut ckp lepas je ni..
ok fine la ko kurus kan..jaga je la badan sdiri..ingat aku suke ke gemok????
ok lari topik..hahahaa bukan ape, tu yg aku nyampah da nak letak gambar aku sdiri
ade je kang yg komen buat sakit ati aku
bile aku sakit ati mula aku makan banyak..hahaaa *alasan*
ok ni air sedap...
hahaa ttibe tak tau nak tulis ape da..marah ni!!

Mode: ttibe emo :p

Durian Kg Baru + Sup Fear Factor Chow Kit

Morning!!!

ha ni aku nak share 2 tempat feveret aku & syarul kalo nk makan durian ngan sup fear factor

ni durian..feveret aku


aku suka makan terus kt kedai tu..1 sbb senang nk tukar kalo xsedap pastu xmo kete busuk :p
ok dpt sekali air :-)

da ade anak harus heret anak sekali..ate takkan nk tinggal kan

ini la kedai tu..syarul dr zaman bujang da selalu pegi kedai ni
smp skrg ni pn pakcik ni gak la dia cr kalo nk durian sedap

ok kalo nk makan sup plak dia suke pegi kt blkg chow kit
kedai ni agak horror la sbb mmg gerai2 jek
so kalo nk makan sini, mata harus fokus kt pinggan
tak yah pandang keliling..hahaaa
nanti takut benda lain plak ko nampak :p

nape aku ckp fear factor???
sbb dia ade mcm2 isi dalaman ayam lembu kambing
hahaa sape yg tak reti mkn tak yah dtg kedai ni
ade sup lidah, torpedo, sup telur ayam xjadi tu la..mcm2 la

aku paling suke sup urat..
yang lain2 aku xmakan :p

mmg jalan2 cari makan malam jumaat lepas..
pegi ngan jiran tersayang :-)
dua2 kedai tu mmg port syarul masa zaman bujang..pastu da kawen dia heret aku sekali
yang sup tu mula2 aku agak gerun gak
tapi da rse sekali sedappp..teros kadang aku yg gedik2 ajak syarul

jgn tanya lokasi kt mana
hahaa sbb ceruk2 bangunan kedai :p

Friday, April 22, 2011

Senjakala

aku sgt2 nak tgk cerita SENJAKALA ni kat wayang
ok fine, kalo bukan sebab pelakon "itu", mmg aku oder kt astro first jek

tapi sebabkan mau support itu pelakon harus aku terjah wayang
katanye ade kt wayang selama 2minggu jek
so kena cepat2 pegi wayang
*korang mari la tengok wayang cerita ni..meh la support adik sedara aku tu
hahaaa sesi meraih undi ni

plan nak amik show malam sbb nak bawak iman kan
kena pegi time tido dia..tapi kalo nk gi berdua ngan iman jek kena gi siang

sebab aku nk biasa kan bwk iman tgk wayang
kalo dia da biasa nanti bleh aku heret dia teman aku tgk wayang :-)