IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Tuesday, May 31, 2011

Happy Birthday to Syarulazmi Bin Othman

hari ni bday syarul yang ke 30 :-)
aku da lama 30 dia baru nak hegeh2 masuk 30..hahahaaa

abang, sori ye tahun ni xde seprise2 pastu hadiah pn xsempat nk cari..huhuhu
kepala dok pikir pasal bday iman jek..hahahaa
sian suami ku :p
sabar la ek
dok godek2 gambar terkini syarul xde ok...
abis sume gambar Iman..yg ade pn ni la paling latest tu pn ngan Iman
hahahaaa...
umpama "abis madu sepah di buang" jek kan..hahahaa

ucapan utk suami:
sayang mmg ade plan nk seprise kan abang..tapi ttibe sayang yg terseprise *u know what*
kekeee...
syg doakan segala impian abang terlaksana..
even syg xbagi hadiah, sayang bg kasih sayang pn da cukup kan..hahahaa

love u :-)

Monday, May 30, 2011

Preparation 1st Birthday Party

morning!!!

sori la lama gile xupdate...kalo aku BW pun sempat baca jek..xsempat nk komen
sbb skrg ni aku rse mcm suntuk jek masa mcm2 nak buat
hahaaa

padahal bday Iman 10/7 lama lg :p
tapi aku ni jenis yg lg suke kalo bleh prepare awal
so xde la nnt kelam kabut pastu nyesal2 kan

and aku bajet xde la banyak..so dr bulan 1 hari tu aku da start beli sket2 barang2 utk party nnt
mcm paper cup plate sume bleh la prepare beli awal2 kan
pastu brg2 utk deco beli la mana yg mampu

ni skrg aku tgh survey idea nk create candy buffet
aku kan suke dessert, so aku berangan nk sediakan 1 meja yg ade gula2 cekelat kek..sume yg manis2 la..hahaaa

insya Allah ade rezeki lebih aku jemput la ramai sket ek
kalo andai kata korg tak terima jemputan aku nnt jgn la kecik hati ek
aku kan baru pindah umah, so bajet sgt2 la kecik

nnt sape2 yg terima jemputan, reply la ek bleh dtg ke tak
insya Allah jemputan aku akan edarkan dlm tgh bulan depan

nanti aku share ngan korang list2 preparation yg aku buat ye
bleh la jadikan panduan serba sket

:-)

Tuesday, May 24, 2011

Voucher McDonald: Buy 1 Free 1

Tak percaya????
percaya laaaaaaaaaa....
heheee aku mula2 pn xpercaya tau

KIM la email voucher ni smlm..pastu td mmg ade keje kt Maybank BAngsar, so alang2 print out pastu gi McD bangsar sana


sekali betol la...see, ade notis kt pintu McD :-)alhamdulillah, Beli 1 Mc Chicken ala carte dpt 1 free
seketol rege RM6.10 aku rse
ok la kan dpt 1 free
kenyang!!! ade lg seketol ni ha

dia start hari ni 24/5 sampai esk 25/5
dr 11 pagi sampai 12 tengah malam...kalo xmo sesak2 ko dtg la mkn malam2 kan
tp td aku pegi xde sesak pn..rsenye ramai kot xtau lagi

so ape lagi..klik sini utk print out kupon: http://www.facebook.com/My.McDonalds
atau pun ko print jek guna kupon aku tu
bleh jek hitam putih..janji penuh 1 muka surat A4 size tu :-)

Kelas Felt Craft

morning!!!
fuh sunyi gile blog aku ni :p
1stly aku nk cakap e'm soriiiii sbb jarang BW skrg ni
nak kata bz sgt idok ler...cuma lately ni kepala aku serabut sket
sbb ade 2 lagi event utk bulan mei ni tak settle lagi

1- family gathering sabtu ni kt PD
2- bday encik syarul 31/5 ni
so dlm kepala asyik dok pk idea2 baru..hahaaa

ok ni nk story pasal hobi aku yg aku canag dulu2 tu
Felt Craft
hari ahad lepas, aku sempat attend kelas jahitan felt kt Kolej Komuniti Shah Alam
bertuah sgt sbb berpeluang pegi kelas ni da la bayar murah
sbb under kolej komuniti kan
ni antara yang hadir kelas tu
utk modul hair clip ni cikgu dia ade lah dari http://www.chomelcraft.com/

sgt2 best kelas dia..so alhamdulillah ade la ilmu2 baru yg aku dapat
ni anak watie : http://iswatie.blogspot.com/
baby hana..comel gile dgn hair clip bunga :-)

ni je hasil yg aku sempat snap
pastu ade la lg 3 bentuk hair clip kot yg dia ajar
insya Allah lepas ni akan mula balik hobi aku ni setelah lama stop
sbb pindah umah ari tu kan..pastu ni da attend kelas, rasa lg semangat la :-)

kalo nk tau lebih lanjut pasal kelas2 kt Kolej Komuniti ni, ko google jek cari website kolej tu
atau pun ko mintak la belas ihsan http://iswatie.blogspot.com/
kot2 dia tau ape lg kelas yg ade
sbb dia pensyarah kt sana

*kepada sape2 yg aku pernah janji nk bg felt ni, harap maaf ye
insya Allah bile aku da start buat balik ni, aku akan tunaikan janji aku

yang aku ingat, aku janji nk kasi damia anak nye nana tu
pastu ade lg sorg tu, sape ek yang mintak butterfly tu *sile angkat tgn sape yg berkenaan.aku lupa nama dia*

-bye-

Thursday, May 19, 2011

Alhamdulillah settle 1 benda yang besar

morning!!!
eh blogspot ade prob lg ke???
lama tak bukak blog, dari ari jumaat lepas :(

alhamdulillah sesi pindah umah da settle :-)
sume berjalan lancar tapi sgt2 la penat nye
tapi syarul la yg banyak menumbang tenaga
sbb Iman xsehat sabtu lepas, so aku kemas2 pack2 barang pastu cabut gi umah mama
sbb takmo iman kena habuk

bile da settle sume barang syarul angkat kt umah baru hari ahad tu, isnin baru aku pegi umah baru bwk iman
so xde la aku merasa penat angkut perabot :p

tapi nk kembalikan barang kt tempat sepatutnye sgt2 la mencabar
aku buat sket2 janji dpt meneruskan kehidupan normal

letih sbb umah 2 tingkat..so kejap2 naik angkat brg, kejap2 turun susun kt bawah plak
otot kaki aku sakit mcm org buat senaman tu
hahaa tu la lama xbersenam kan..

gambar umah baru nnt2 la ye..
tgh kelam kibut lagi umah tu
rumah pn bukan rumah baru..beli atas org je pun
pastu reno2 sume tu later2 la..tggu cukup duit btol2 baru puas hati nk buat kan

tapi ni pn da syukur sgt2..sbb mmg bile Iman lahir dulu da simpan target akan cr umah atas tanah b4 umur dia setahun
so alhamdulillah target tu tercapai time iman 10bulan :-)
part lain2 tu kite buat slow2 la ye
eh tq kt syarul sbb merealisasikan sumenye...
aku tukang angguk2 geleng2 jek ;p

ooo ok ramai yg tanya kt mana aku pindah
aku pindah nun kt PUNCAK ALAM sana
jauh kan..hahaaa tu je pn yg mampu weiii
tempat2 lain aku da riiki mmg sume pn mahal2..
takpe la jauh sket janji puas hati bile balik umah

tadi bangun kul 5 pagi..siap2 masak bubur iman
masak nasi bagai..pastu siap2kan diri
kul 6.40 anta iman kt nursery belakang umah
sampai opis kul 7.40 pastu gi makan nasi lemak..hahaaa
awal gile plak sampainye..heheee
xpe la bangun awal sket, janji malam kena tido awal
ni balik kang xtau la smp umah kul brape..atee 1st time keje after pindah umah :-)

Thursday, May 12, 2011

Sindiket Makanan Luput - very kurang ajar!!

Keluarga jual susu, koko, minuman bijirin dikutip dari pusat pelupusan sampah

GOMBAK: Berhati-hati apabila membeli barangan makanan dan minuman berharga murah, seperti susu pekat, susu segar, serbuk koko dan minuman bijirin kerana satu sindiket dikesan mengumpul produk yang sudah luput atau tidak memenuhi piawaian, termasuk dari pusat pelupusan sampah sebelum dijual semula secara pukal.

Sindiket terbabit yang menjalankan kegiatan berkenaan sejak setahun lalu di sebuah banglo terpencil di Kampung Sungai Salak, Batu 10 Jalan Gombak di sini, dikatakan menjual produk pelbagai jenama itu di kedai runcit, pasar malam serta restoran, terutama di sekitar daerah ini.

Nak baca berita penuh klik sini: Berita Harian

geram aku tau..kojaq sgt la dorg ni
da la dia buat eskrem mesia yg 20sen sebatang tu
da berape ramai budak2 skolah makan eskem dia ni..
da la kt GOMBAK kan..buat malu org gombak tau :0

lepas ni kena hati2 la kalo nk beli barang2 runcit..
nak selamat beli kt pasar raya besar je
bukan la kata xmo support peniaga kecik..tp risau la sbb isu2 gini kan

pastu dengar nye dia supply kt kedai2 makan jugak stok luput ni
gile wei!!!!
sana sini da tak selamat da aku rse
dengan isu HALAL la..dgn pasal telur tiruan la
ni pasal isu makanan luput

eeeiii tolong la..tak tau la nk blame sape
gamaknye org2 dalam malaysia ni bijak2
bijak dgn benda2 bodoh gini


tu gamaknye orang ISLAM dalam Malaysia ni da mcm AMARIKA gaya hidupnye
abis hitam hati masing2
makan benda2 tak tau hujung pangkal bersih ke tak

sekarang ni sebelum masukkan makanan dlm mulut macam2 kena pikir

Syamil Iman: 10 months

adoi lambat nau nk update pasal Iman ni
dia genap 10 bulan time anniversary kami ari tu
10/05 :-)

kire hadiah paling hebat!!!

Antara perkembangan Iman takat 10bulan:


- da makin hebat jalan pegang2 kerusi ke meja ke..

- kadang tu lupa diri dia bleh la lepas tangan berdiri tu..tapi kejap je la..

- oooo garang ok anak aku ni..jerit2 kalo rimas tu..bising!!!

- mmg sah la dia ni peramah..1 sbb tak takut ngan org..1 lagi suke panggil org kalo tgh2 jalan tu..selagi org tak pandang tu mmg dia panggil jerit2..macam nk gaduh pn ye gak..hahaa

- teserlah ANAK BAPAK..kalo nampak syarul baru balik ke kan, mmg laju jek dia mintak dukung..tapi cuba aku yg masuk pintu, mmg dia buat tak reti jek..sedey :(

- memang tak suke orang peluk2 dukung2..dia lagi suke bebas!!!

- kalo dpt pegang stereng kete tu mmg bising mulut konon2 bunyi kete la..hahaa

- da pandai tepuk tangan kalo aku nyanyi ke..kalo aku ckp "pandai!!! tepuk tangan..." mmg laju dia tepuk..bijak2
- kite kan kalo nyanyi lagu Twinkle Little Star kan mesti buat aksi jari kedip2 kan..hahaa paham ke korg?? dia pn kalo aku nyanyi lagu tu akan buat tangan dia tutup katup tutup katup..

- bab makan plak alhamdulillah tekak dia terima lagi ape saje yg aku masak

- lately ni je dia kurang minum susu :(

- kulit agak sensitif..kalo kena ketip nyamuk tu mcm lambat jek nk hilang

- kalo dia tgh hepi ceria tu mmg gelak2 la dia kalo aku buat lawak..cuba kalo tgh moody, penat aku buat aksi clown pn dia xkan layan..
tu My kid Iman baru amik semalam..
banyak nau no kosong dlm tu..hahaa

ni gambar balik Taiping last week..
dia skrg ni Co-pilot..dlm kete mmg dok depan teman papa nye
kalo syarul sembang tu mmg dia tgk jek muka syarul..
kerut2 dahi
alhamdulillah takat ni kalo dok dlm car seat tu mmg behave je la..
takde la meronta nk lepaskan diri ke..
tak kire la jalan dekat2 ke jalan jauh ke, kalo da kena ikat dlm tu mmg diam je dia..

tapi kalo gi kedai taman sebelah aku pegang la dia kan..
adoii mmg hazab wei
bertempik2 aku laki bini suh dia dok diam2..
nak panjat la..pastu dok berpusing2 kejap nk tgk depan kejap nk tgk belakang..
nasib la dr kecik da ajar dia dok dlm car seat kan..
kalo tak mmg x aman la perjalanan kitorg..


Umi & Papa sayang Iman sangat2 :-)

Wednesday, May 11, 2011

Eve De Beaute - Spa yang best

Hai!!!
wah korang, tak rugi aku beli voucher Spa kat MilkADeal before ni
mmg berbaloi2..

ari tu aku beli voucher Spa yang sgt murah RM36 jek
so da alang2 murah, aku amik la 2, sbb ttibe terpikir untuk jadikan hadiah anibesari aku :-)

ye korang, aku ngan syarul gi couple spa..best!!!

spa ni terletak kt the strand kota damansara
so mmg dekat je la ngan umah aku..
appointment kul 12.30pm


Spa ni pn baru jek bukak..dlm 1/2 tahun gitu
staff sgt2 la peramah & sangat2 berdedikasi..hahaa


Mula tu dia asingkan la aku & syarul
dalam bilik berasingan tu start ngan scrub pastu berendam dlm jacuzi selama 1/2jam
sgt tenang sbb gelap jek pastu muzik slow mendayu2
silap2 bleh lena dlm jacuzi tu :-)

ni bilik yang sorg2
kalo bilik yg couple tu dia 2 katil


lepas da abis berendam, aku tggu syarul kt dalam bilik sbb nak massage plak
so aku katil sini, syarul katil sinun
dua2 pn melayan mata sambil kena urut
oh sedap sgt dia urut
pastu siap letak hot stone plak tu
mmg hangat jek
yang hot stone & massage ni selama 1jam
lepas abis sesi tu mmg terasa lega 1 badan
mcm tak cukup jek rse..hahaha

pastu dia bg minum air tea yg pahit..hahaa
tapi syarul bedal licin 2 cawan tu

sebabkan tak puas aku up lagi amik utk facial plak
yg tu syarul la belanja aku..hadiah mother's day katanye :p

overall mmg aku puas hati dgn service dia
even bayar RM36, service dia mmg mcm normal price
sbb aku pernah pegi before2 ni pny promo
kata 70% off tapi bile kite buat treatment mmg service dia terhape.tak best!!!

ni antara promo yg ade :-)

ok sekarang ni khas utk mother's day & father's day ade promo
amik yang treatment aku buat tu:
Scrub + jakuzi + hot stone + massage = 90minit
harga dia RM168
tapi dpt free 1 lagi treatment tu + facial

paham tak??
maknanye RM168 tu utk 2 org pastu ade free lagi facial 1
yg facial tu utk sorg je la tapinye

nak tau lebih lanjt ko call jek dorg

Eve de Beaute

Telefon: +603 6142 3392

24-2, The Strand, Jalan PJU 5/20D, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor
Kuala Lumpur 47810
MY


-korang rajin2 la tgk MilkADeal tu..tak rugi beli voucher dr dorg
berbaloi2 sebab banyak yang murah2 & best2


Tuesday, May 10, 2011

Happy 6th Anniversary to us

hari ni 10/05/2011 genap 6 tahun aku & syarul bernikah
dalam 6 tahun ni macam2 yang kami harungi
ade gembira, ade sedih
ade gelak2 riang, ade tangis
ade cakap manja2, ade gaduh2
*lumrah la kan*
tapi alhamdulillah kami dapat harung sume2 tu
dan berdoa semoga sumenye kekal hingga hujung nyawa
alhamdulillah after 6 years kami dapat anugerah tak ternilai
SYAMIL IMAN BIN SYARULAZMI
dan untuk hadiah tahun ke6 ni, syarul da merealisasikan impian kitorg untuk duduk umah atas tanah..hahhaaa
insya Allah dlm nextweek semua selesai aku kasi canang ek :-)
aku cuti hari ni nak spend time together..even dok serumah pn tp masing2 sebok hal sdiri
so kena amik masa utk dating :-)
ucapan utk syarul??? errrmmm biar aku ucap kt telinge dia je la ek :p

Sunday, May 8, 2011

Happy Mother's Day to me

hahahaa..excited la 1st time katanye sambut :p
tak sangka ok dapat gak aku merasa :-)


aku berdoa semoga Allah jadikan aku Umi yang terbaik untuk anak2 aku

semoga aku dapat menjaga & mendidik anak2 aku dgn sempurna

semoga doa2 aku untuk anak2 aku diterima Allah

Amin.

Friday, May 6, 2011

Allah Maha Mengetahui

hi,
ok sempena hari ibu ahad ni, aku nak share sket cerita ngan korang :-)

ok pada sape2 yang tau, aku 5 tahun kawen baru dapat anak..alhamdulillah
itu pun after mcm2 benda aku cuba
tradisional moden makan ubat urut sume la

ni aku bkn nk cerita cara2 kaedah aku bleh peknen
bukan..hari ni aku nk share ngan korang, bile aku da lalui mcm2 dulu lepas tu da berjaya, bile pikir balik mmg Allah susun cantik da hidup kite ni

kesah aku:
time aku kawen dulu mmg financial masing2 tak stabil..tapi da jodoh kan :-)
pastu tahun ke 2 kawen syarul dpt sambung belajar guna biasiswa company dia..syukur sgt2
tapi dia punya bz jgn cakap la..mmg rse diri kurang kasih syg gile2
lagi2 time nak exam ngan assignment bagai tu mmg tak lekat umah la

tapi alhamdulillah semalam secara rasminye syarul telah tamat belajar!!!
sekejap jek 3 tahun..insya Allah aku doa lepas ni naik la gaji laki aku tu..hahahaa
ok yang aku nak cerita kat sini, see, korang nampak tak ape yg aku nampak??
cantik tak Allah susun utk aku??? elok syarul mcm da nak abis study DIA bagi Iman

ttibe aku terbayang kalo ALLAH bagi aku anak awal, dapat ke kitorg support dia?? ngan susu pampers bagai..
dengan syarul yang membizi, pastu aku emo2 sebab kena jaga anak sorg2
nampak tak??

kadang kite rasa kite da ready, tapi hanya Allah yang tau disebalik tu
ok tu kes aku

ni aku nak cerita kes kawan aku:
dia pn lebey kurang aku gak, da 5 tahun kawen
pun xde rezeki lagi...so bulan puasa last year dia & suami terbukak hati nak amik anak angkat
bagus kan..aku rse xsume suami sanggup

mmg murni sgt la hati dorg ni, sanggop jaga anak org lain mcm anak sdiri...
tgk gaya mmg sayang sgt la dorg ni kt baby tu...mmg comel sgt!!

baby tu xsampai umur setahun pn lagi..kire muda sket dr iman
tup2 skrg ni kuasa Allah, member aku tu peknen
peknen secara normal ye...mmg dia pn tak jangka :-)
tak ke ko kagum??? aku dengar mmg teros sebak

see, nampak tak ape aku nak share ni???
andai kata member aku tu peknen dulu, makanye dia mmg xkan amik anak angkat
so kalo dia tak amik baby tu, camne nasib baby tu???
ade ke org lain yg boleh syg baby tu mcm dorg sayang???

percaya lah Allah tahu semua tu

ni aku nak share ceramah yg aku pegi kt surau sehari lepas aku buat IVF
uncle murad aku @ doc yg buat IVF tu la, dia bwk aku gi surau lepas settle procedure IVF tu

mmg tajuk ceramah tu mcm kena sgt2 ngan aku time tu
ustaz tu kabo, kite wajib berusaha dlm dunia ni kalo nak sesuatu
tapi bile kite berusaha pastu gagal
pastu kite usaha lagi, gagal lagi
pastu kite kuat kan semangat usaha lagi, tapi gagal jugak
makanye ko duduk pastu pikir dalam2
pastu ko kena redha, mungkin Allah mmg tak nak bagi lagi ape ko nk tu..
so sile take a break..jgn push lagi

time dengar ustaz tu cakap, mmg aku nangis
time tu aku da pasrah
aku ckp dalam hati, kalo IVF kali ke2 ni still gagal jugak aku redha
maknanye mmg Allah xnak bg kat aku

tapi Alhamdulillah, Allah makbulkan doa kami
tapi kena tgk gak usaha ko tu camne..kat sini maksud ustaz tu USAHA yang bersungguh
bukan la aku ckp aku usaha bersungguh, ko tak bersungguh
bukan.
tapi ko pn bleh rasa bersungguh ke ko nak zuriat???
cukup ke ape usaha yang ko buat selama ni?
fokus ke ko ngan impian ko nk zuriat tu??
atau ko hanya ckp ko nak zuriat..
ade beza tu.

kesimpulan yang aku nk cakap: ALLAH SUSUN HIDUP KITA DA CANTIK SANGAT

-maaf kot2 tulisan aku mengguris hati yang membaca-

*eh entry ni aku tak tuju khusus utk sape2
KO yang aku maksud kan tu sape2 yang baca la..
kan ke cara aku tulis gitu :-)

Happy Mother's Day

ok sume pun tau kan AHAD ni hari ibu???
ke ade yg tak tau..sadis ok :p

hari ibu ni xde date yg tetap..tp dia ikut ahad ke 2 bulan may
:-)

ok hari ni aku nak buat special entry utk orang yang aku sayang

1st ofcos MAMA kan..
dulu time kitorg kecik2 mama ni sgt garang ok
mmg aku la selalu kena sebat pakai getah paip la..kire mmg garang la
kalo kata kena marah mmg tak berani nk jawab

bukan hanya xmenjawab nak angkat muka tgk pn takut ok
kalo tgh kena marah tu terpacak la ko tegak depan dia..andai kata ko pusing membelakangkan dia siap!!!
tu dulu :-)
sekarang ni dia la MAMA yang paling sporting aku rse
mmg untung la adik2 aku 2 org (MAI & SADIQ) tu

nak ikutkan banyak dosa aku kt mama
lagi2 time darah muda dulu2, asyik la nak melawan
time tu rse diri sdir je yg btol..sampai aku pernah lari dr rumah tau
huwaaaaaa nyesal ok
banyak air mata dia tumpah..mmg berdosa sgt aku
harap dia ampunkan dosa2 aku

ok tu part sedih..part gembira plak ek
aku kalo ade ape2 event ke kan, kalo xde bajet beli baju baru
sure aku pinjam baju mama..hehee
sampai skrg ok..
kadang tu esk ade event ape2, malam tu gedik2 dtg umah mama selongkar almari
mama mmg sgt supportive!!! hahaa
banyak aktiviti aku bleh buat ngan mama
ko ajak jek dia gi mana sure on jek
pegi karok, tgk wayang lepak2 makan soping sume tu no hal punye

Mama, there's never been a minute I wasn't glad you were my Mom.
Love u!!!

Happy Mother's Day
means more than flowers and gifts
It means saying thank you
It means I love you
You are my mother, my friend
Today is your day!



ok ni utk Ibu Mertuaku plak :-)
ade 1 benda aku xbleh lupa tau
dulu time aku kawan2 ngan syarul diperingkat yg lebey serius, Mak ade call aku
dia ckp btol ke aku & syarul la sume kan
pastu dia pesan, dia tak kesah janji sape yg syarul pilih tu boleh terima dia & family dgn ikhlas
oh ttibe sebak aku ingat benda ni

sepanjang 6 tahun ni, aku tau banyak gak dosa aku dgn Mak
aku da cuba jadi menantu yang baik tapi kadang2 tu mcm tersasar sket kan
orang kata masih dalam tempoh nak sesuaikan diri

Mak aku ni sgt prihatin pasal anak2
dia akan call hari2 untuk tanya kabar..aku jek sekarang ni jarang call dia :(

Mak, walau saya tak pernah ckp face 2 face, tapi percaya lah, saya sayang mak!!!

Selain tu jugak, aku nak wish happy mother's day untuk:

1) semua mak2 sedara tersayang:

-maklong nab, maklong z, makngah, makmok, mak uteh, mak anjang & sume mak2 sedara aku aku *mmg ramai :p*

2) semua kakak, kakak ipar kakak sedara adik ipar
- kak phira, kak ina, noni, jaja, kak ajai, a-girl, min..sape lagi ek..

3) semua readers blog syanasaid :-)

dengan ucapan:
semua orang adalah the best mom in the world untuk anak masing2

Thursday, May 5, 2011

Banyak benda kena urus

hi korang!!!
lama xupdate kan?? saje nak kasi entry BOB tu dok atas lama sket :p

bulan Mei ni banyak benda akan berlaku dlm hidup aku

- 10 mei anniversary ke 6 aku & syarul nikah

- 15 mei bday mama

- pastu dlm bulan ni jugak insya Allah nak pindah rumah (tu later aku story)

- 28 mei gathering yusoff bashah's clan (aku yg kena organize)

- 31 mei bday syarul

* mmg kepala aku tgh ligat berputar mcm gasing*

Tuesday, May 3, 2011

Gambar sekitar majlis pertunangan Zahiril Adzim & Shera Ayob

hahhaa tajuk xmo kalah tu :p
kot la dpt top ranking kan..hahahaa

ala sume pn da tau kan bob tu bertunang ngan shera..so dgn senang hati bleh aku jaja gambar dorg kt sini :-)
cuma maaf ye kualiti gambar sgt kureng sbb pakai hp sajok

ok cerita nye begini..hahaa
sabtu lepas, kul 9 pagi babah dtg amik aku ngan Iman pastu teros shoot gi IPOH

macho tak anak aku..kekeke

plan nak konvoi beramai2 tak jadi..so gerak sdiri2 udah
family aku yg sampai paling awal..sbb booking bilik hotel atas nama aku
pastu lepas asar sume makcik2 pn da sampai
teros gi makan kt area IPOH sana

Ttibe rindu Iman :(
mmg ramai yang ikut rombongan ni
happening sgt2

Uncle Murad, Mak Uteh & Mak Ngah

Makmok, Mak Long & Yaya
Iman & Tok Ba

Girls

Boys


Ok ni hari kejadian..pagi2 berkumpul kt paking hotel

Iman & Tok Anjang

AMARAN: aku sgt gemok dalam ini gambar :p
so tak yah tegor ek..kang sentap mak!!!


Aku & Mak Tam...ye mak tam sgt kurus mcm anak dara :p

yang tgh pakai baju melayu putih tu la abg bob
sebaya aku ayin tu
single lagi..hahaaa sape nak meh kabo..hahahaa

Bob & Makmok

Aku & bob

Iman ngan Pak Lang & Mak Lang

sume sepupu sepapat

ok sampai da umah shera
hantaran sume di bawak oleh mak sedara
glemer la maakcik2 hahaha

Aku tak pasti pakcik ni sape
tapiii Ya Allah punye baik la
rajin dia layan Iman
hahaaa kejap2 kang dia dtg kt Iman
agah2 la

siap bawak Iman jalan2 bagai..
Iman suke la ade org dok layan dia

eh gambar da berterabur..hahaa

sori ek gelap la gambar dlm umah
tapi pelamin adelah lawa sgt2

shera pn lawa..tapi mak aiii kurus benar
aku malas nk amik gambar sebelah dia..hahaa
kang lagi aku down..mokekeee


ok yg ni khas untuk MAYA
dia mmg minat sgt beto ni..tu sebelah tu wife beto


sesi sarung cincin

ni aku tumpang snap kt camera org..hahaa
sebab ramai sgt tak bleh nk ke depan
ape2 pn akak doakan yang terbaik untuk Bob & Shera
pasni kalo ade gosip2 liar jgn cepat melatah ek..

tak sabar nk tunggu 20/11/2011 utk kenduri nikah plak
:-)