IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, June 29, 2011

Hati-hati bila suami ttibe nak tolong

morning!!
pernah dgr tak org kabo kalo ttibe suami baik hati nk tolong kt umah, kite as wife kena hati2..hahahaa

Suatu petang lepas balik keje
(Dalam kete)
Suami: Iskhh lapar nye..
Isteri: Syg nk relax2 jap, pastu baru nk masak mee goreng..abang tggu sat ye

(Da sampai umah)
Suami: Tggu sini, biar abg yg masak mee
Isteri: Biar btol...

sambil2 tu mcm curiga awat laki aku rajin nk masak..pastu mcm tak percaya jek..
last dia msk masa isteri dalam pantang..

nasib jadi kooo..aku intai2 tgk mcm sipi2 nak hancus mee tu..heheee

rupenye laki aku lapar gile..hahaa
tak bleh nk tggu2 da
sian dia :(

kesimpulan: jangan curiga tak tentu pasal :p


Israk dan mikraj

assalamualaikum :-)
kalo ikut calender islam, Iman da setahun la
sbb last year aku mmg saje pilih date c-zer 27 Rejab yang kebetulan jatuh hari Sabtu last year..

so ini budak sudah sgt2 big boy

ni gambar pagi tadi..

birthday party & kenduri doa selamat Iman aku buat 10/7 Ahad depan
dengar kata perhimpunan BERSIH 9/7/2011 kan..
harap2 jgn la jadi ape2 yang buat Malaysia huru hara smp org tak bleh dtg party Iman
hahhaaa tension aku :p

*sori aku baru pos kad jemputan smlm..so kalo smp kad tu nnt korg sms kt aku ye btau dtg ke idok..senang aku nk bajet oder makanan..tak elok membazir ;p
pada yg aku tak jemput sori sgt2 ye..aku buat pn kecik2 jek..nnt raya ade rezeki aku buat open house besar2 ek..raya tahun bile tak pasti lagi..heheee


-ok nak buat koje-

Tuesday, June 28, 2011

Suatu masa dulu

hahaaa..tgh2 korek gambar lama ttibe nampak gambar ni

rindu gile kt budak dlm perot yg suke kick2 org tu
time ni 7bulan..holiday kt genting

kejap jek masa berlalu..budak dlm perot tu pn da nak setahun next month

rindu!!!

Monday, June 27, 2011

Sapa malas meh aku tolong

morning!!!
pagi2 ni nak buat iklan sket noooo

sape2 umah bersepah tu, malas nk kemas meh calling2 aku
sepantas kilat aku dtg cuci

ok tipu la, bukan aku yg cuci
kakak cleaner berbangsa melayu akan dtg cuci


harga utk lembah kelang: RM50 utk 3jam
yang dtg sorg je la nnt..ko suh la dia kemas2 ape yg patut
dalam 3 jam tu kalo bleh ko suh dia buat laju2 kasi settle ape benda list ko nk buat

ok ramai yg konpius
company ni aku register ngan SSM bawah nama TOP MOM'S RESOURCES
so salah 1 benda yg aku buat adalah cleaning services

so meh la support aku ye..
nak jual barang tak laku da
so ni je la bisnes yg aku pikir bleh tolong sesama kite
hehehee

ape2 nk tau, ko call je nombor atas tu
:-)

Friday, June 24, 2011

Father's Day Celebration

gile lama baru nk update kan

ok meh tgk CC yang anak2 babah order
kami share2 duit beli..hahaa sbb ujung bulan, so sume pn pakat tong2 la
majlis sambutan dibuat kt umah aku
sbb babah pn tak pernah jejak kaki lg
so sekali harung la

rase seronok plak ramai2 datang lepak umah aku
lagi seronok kalo dpt masak sdiri
tapi kalo korg nk tau, mama aku tu, dia jenis mmg kalo dtg umah org, xsuke susahkan org
lagi2 kalo anak sdiri
hahaa

dia takut anak penat nk masak la...
penat nk basuh pinggan la..

so dia dtg ari tu bwk KFC siap ngan paper plate & paper cup lagi
pakai2 teros buang

padahal aku ok jek kalo nk masak kasi tetamu makan
hehee tapi lagi syiok gini
dpt aku rehat :-)
best kan mama aku..hahahaa
terbaek la ma!!!

meh show2 gambar BABAH
ini la SARJAN RAZAK..
Selamat Hari Bapak..heheee
babah ni sgt2 sporting ngan anak2..jarang la nampak dia marah anak2
dulu even aku degil jahat pn dia menten lagi..takde la aku kena penampor sbb kejahatan aku dulu..dia just nasihat jek ckp jgn buat jahat, sian mama..hahaa lebey kurang gitu la ayat dia
sebab tu aku baik skrg..hahahaa

pastu kalo gi soping kan time nk raya, aku suke pegi ngan babah
time tu budak2 la lagi kan
sebab babah ni suke amik benda mahal sbb bagi dia mahal xpe janji kualiti
hahahaa tapi mama dok jeling jek sbb mama yg kena bayar..hahahaa

bile ingat balik susah senang babah & mama besarkan anak2, rasa iskhh bile la plak aku nk kasi dorg senang ni

insya Allah impian aku nk bawak dorg pegi MEKAH..
takpe la hari Jumaat yg mulia ni aku kasi la canang isi hati aku kan
mana tau termakbul..dr dok simpan hajat dlm hati jek

amin.....

kepada babah: (aku tak pasti dia baca ke tak)
tq sebab jadi babah yang terbaek utk kitorg
sayang babah sgt2...

LATAR Expressway

Yeaahhhhh semalam tgk berita btau LATAR hway ni da mula beroperasi
patut start bulan October kot..tp dia awal 4 bulan
bagus..bagus....

kalo kome nk tau, dari simpang nk msk PUNCAK ALAM dgn LATAR hway ni xsmp 3minit pun
dekat sgt2

ok ni jalan masuk LATAR Hway..

Pagi tadi gedik2 kitorg nk try sbb nk tau dia tembus mana
sekarang sampai 31 OGOS dia kasi free tak yah bayar tol



ni antara laluan dia..

so aku pagi tadi harus la exit ke JALAN DUTA tu

oooo dia potong Gutherie Hway jek
tp ok la, takyah aku lalu jalan2 kampung depan desa coalfield, saujana utama sume tu
sebab teros masuk PLUS..ok mmg dekat la tak smp 10mint da bleh masuk PLUS

so dr tol PLUS yang selalu lalu tu teros masuk LATAR
takyah lalu gutherie RM1.40 tu

tapi tak tau la LATAR ni dia nk charge brape
kalo mahal dr Gutherie mmg hampess la
hahaaa

tapi skrg ni aku lalu situ je la sbb free kan smp 31 ogos

Thursday, June 23, 2011

Aku ni da la tak ramai kawan

Aku ni bukan jenis lupa kawan tapi xde la jenis ingat beria :p

tapi kalo ade ape2 jamuan or dorg dpt baby baru or dorg saje2 ajak dtg umah ke kan, insya Allah kalo xde hal yang menghalang mmg aku datang punye

tapi kadang tu bukan la kata nk kecik ati ke
aku paham la sume tu hak masing2
mcm aku gak la, kalo dorg ajak, aku xmo dtg just buat ignore je pn boleh la kan

so aku tak la blame kawan2 aku tu
tp aku kecik ati la sket
sikit jek tak banyak pn

tapi kepada kawan2 aku tu (korg tau sape korg):
1- korang da dtg tgk anak aku yg bakal berumur setahun tu??
2- korang pernah jejak kaki kt umah aku tak?

so kalo jawapan korang dua2 tu blom, mmg sedey ok!

pastu tanya balik soalan tu kt aku plak..

pastu luuu pikir la sdiri..

*tapi aku paham korang sebok*

-entry ni khas utk kawan2 zaman belajar aku ye..yang xde kene mengena jgn terasa-

Hadiah untuk suami

ok 1st ini bukan entry show off ke hape ek
xde ape nk di show2 kan

ni saje la nk story..hahaa kesah basi gak
:p
bday syarul kan 31 May lepas
so aku sudah kasi seprise hadiah kt dia la

puas aku pk nk kasi ape..
mmg seingat aku, sepanjang 6 tahun kawen ni aku hanya bg hadiah yg simple2 jek

mcm wallet yg tak smp RM100..hahaa
sume pn hadiah stok biasa2 jek

tapiiii kalo hadiah aku, mmg meriah2 dia kasi
so ape salahnye tahun ni aku korban sket kasi dia hepi..

setelah berminggu2 dia dok sembang pasal Galaxy Tab ni
so aku pn berkira2 nk kasi dia ni
balik2 koje, dia angkat beg2 sume pastu ngan beg plastik yg ade hadiah ni
time tu dia tak pasan lagi..hahaa

masuk jek umah teros dia nampak ape isi plastik tu
bukak2 mmg hepi gile muka dia..terkejut campur hepi

aku plak cuak lepas beli hadiah tu...
ye la time tu baru pindah umah..banyak gile kot duit nk guna
aku takut la dia marah ke kan..hahhaa

nasib dia hepi :-)
so aku pn hepi

tapiiiiii tahun depan jgn harap hadiah gini gak..hahahaa
tggu lagi 6tahun aku kasi kejutan lagi :p


Wednesday, June 22, 2011

Birthday Mama....

hahahaa sumpah lama gile kot gambar ni aku peram
sebab birthday mama 15 May lepas..heheheee

time tu aku still dok umah lama lagi..
mmg entry basi :p
takpe la janji ade update kan...

ok kesah disebalik birthday mama ni adelah....
time tu umah aku mcm tongkang pecah ok..mmg aku tgh bz nak pindah umah
tak caye??? tgk la umah aku time tu
mmg barang semak sana sini :p
tapi sebab kan birthday mama, aku dpt kelonggaran utk kuar poya2
syarul kemas umah angkat barang sorg2..hahaa *kejam*

lagi pun Iman tak brape sehat so xelok la dia dok dlm keadaan habuk2 gitu kan..hahahaa
alasan baik punyeeeee

konon nk buat seprise kt mama..hahhaa ok la fine jadi la sket2
jumpa mama tgh main boling...terer ok makcik ni


mama agak terkejut la jugak tgh2 main boling ngan Ejam & Wati ttibe dtg rombongan bawak kek..hahaa
tgh2 jalan tu badan Iman panas sket..teros tempek cool fever kt dahi



lunch kat sini :-)
kite tong tonggggg belanja mama
mama & kak phira

Ejam & adiq
hujung sana tu Mai, Wati & Yaya
yaya ni cousin kitorg..dia kebetulan tido umah aku mlm tu
sekali aku angkut dia folow celebrate bday maklang dia..

umi & Iman...ok bukan la aku kejam heret anak tgh demam bwk gi jalan
mula tu dia mcm da ok..ttibe dlm econ dedar sket badan dia
tp mmg segala ubat2 sume aku bawak..


Sesi bg hadiah..


Purse Bonia dr kak phira

aku mampu bg handbag hidung jek ;p



Bagus ok Mai ni..kumpul duit belanja sbb nk bg mama hadiah


dia bg clutch NOSE...

Ejam & wati

sepakat memberi mama traveling bag


kirenye tema hadiah tahun ni adelah bag :-)
*eh sadiq pun ade kasi hadiah..tp dia lagi hebat, bagi malam b4 tu..*


even lambat update entry ni tapi aku harap mama gembira pada hari tersebut
sebab kan babah xde kt KL, so kami anak2 sepakat bawak mama celebrate kt luar

:-)

Nasi Ambang

Morning!!!!
mmg lama gile kan tak berupdate..mood tarak maliiii ooooo

ok meh kite warming up dulu dgn entry lite2 :p

ni ari tu aku tgk blog Cute Mum pasal nasi ambang ni
sekali ternampak kt pasar malam umah aku..ape lagi laju2 beli nk rasa

oo dia siap ade mee goreng pastu tempe goreng ngan suhun tu..mmg meriah kooo
pastu aku up ayam goreng seketol..
pastu ade ikan masin jugak...
cuma part yg kelapa goreng tu aku kureng gemor..so next time kalo beli aku xmo letak tu banyak2
nak mintak tempe goreng tu lebih..sedappppp
sebungkus nasi ambang tu RM5.00
mmg banyak gile..tapi percaya lah...habis aku makan :p

Thursday, June 16, 2011

Isteri bukan pelacur

'Layan macam pelacur'

2011/06/05

Dr Rohaya Mohamed
Dr Rohaya Mohamed

Isteri ‘dingin’ di ranjang punca lelaki cari kepuasan di luar

KUALA LUMPUR: Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti ‘pelacur kelas pertama’ bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.
Malah, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami adalah antara punca utama kegagalan rumah tangga apabila pasangan mereka sebaliknya beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu. Peringatan itu disuarakan Naib Presiden Kelab Isteri Taat yang baru ditubuhkan di negara ini, Dr Rohaya Mohamed.

“Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang menyamai atau jauh lebih bagus daripada pelacur (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang.

“Nafsu lelaki jauh lebih besar daripada wanita dan tidak boleh diketepikan. Daripada membiarkan mereka bergelumang dengan dosa, seorang isteri itu harus melakukan apa saja bagi memenuhi keinginan nafsu suami.

“Justeru, tanggungjawab kami adalah untuk membantu isteri menjadi lebih taat kepada suami. Seorang isteri hanya perlu memenuhi empat syarat untuk masuk syurga – menunaikan solat wajib, berpuasa ketika Ramadan, melindungi maruah dirinya serta taatkan suami,” katanya selepas majlis pelancaran kelab berkenaan di Kelab Golf Perangsang Templer dekat sini, semalam.
Kelab Isteri Taat mempunyai 1,000 ahli di seluruh dunia termasuk 800 orang di negara ini. Ia ditubuhkan Global Ikhwan Sdn Bhd yang sebelum ini dikaitkan dengan kumpulan al-Arqam. Kelab pertama dilancarkan di Jordan pada 1 Mei lalu, cawangan Malaysia semalam dan diikuti kelab di Jakarta, Indonesia pada 19 Jun depan.

Organisasi syarikat itu juga merancang untuk menubuhkan cawangan kelab sama di Eropah termasuk London dan Rome pada masa depan.

Rohaya berkata, penubuhan kelab itu terbuka kepada semua golongan isteri tanpa mengira kaum dan agama serta menawarkan latihan dan khidmat nasihat termasuk pendidikan seks supaya golongan isteri dapat memberi perkhidmatan terbaik kepada suami masing-masing.

sumber: Berita Harian


-hahahaa tak tau nk komen ape...agak2 la wey kalo nk buat perumpamaan pun
pelacur sgt2 tak sesuai..

Menu pasta untuk bayi 11bulan

Budak Iman tu skrg ni da kurus kan
sejak2 dia demam lama ari tu dia mcm xselera nk makan
aku suap bubur yang campur lauk puree tu mmg dia tolak punye

pastu puas aku pikior nk bg makan ape anak aku ni
pastu tercetus idea nk buat sup ayam pastu letak macaroni
skrg ni macaroni sup da jadi feveret dia
& lagi senang aku masak..main campak2 jek
tak yah nk blend2 bagai

Resepi Macaroni Sup
bahan2:
- macaroni segenggam
- ayam aku tak potong kecik2
- kentang potong dadu
- carrot aku hiris2 nipis
- bawang putoh + bwang merah hiris halus

cara2:
- ko masuk air dlm periuk (agak2 la ko nk sup banyak mana)
- pastu ko campak je sume2 tu sekali ngan macaroni
- nanti sume empuk kembang elok je macaroni tu sekali ngan kentang & carrot
pastu hidang la...manis lemak minyak sume terhasil dr ayam + carrot + kentang + bawang2 tu

*kentang & ayam tu saje aku potong besar2 sbb aku suke suap pakai tangan
so aku akan lenyek2 kan kentang suap asing dr macaroni..sama gak ngan ayam aku suap asing

pastu aku pn da agak bosan buat sup
aku tukar plak menu lain
kali ni aku guna pasta spiral yg dr vege tu

ade 2 resepi aku nk share..tapi gambar ade 1 jek
aku tunjuk yg mcm bawah ni dulu ye
yang ni Spiral Tomato Sos
Resepi Spiral Tomato Sos
bahan2:
- spiral pasta segenggam
- carrot
- kobis bunga
- tomato yg masak ranum (blend letak sket jek air)
- cheddar cheese
- majerin
- bawang putih & merah

cara2:
- rebus pasta & carrot kobis bunga..pastu tos kan
- pastu panas kan kuali cairkan majerin..pastu tumis bawang
- pastu ko tuang tomato yg da di blend td
- bile da gelegak ko masukkan cheddar cheese yg da dihiris2 tu
- kacau smp pekat sekata
- pastu ko masukkan pasta & segala sayur dlm tu
- gaul sekata pastu hidang la

ade 1 lagi resepi..gambar aku lupa nak amik

Resepi Spiral with White Sos
Bahan2:
- Pasta segenggam
- susu 300ml (aku bancuh susu iman jek)
- majerin sket 1susu besar
- tepung gandum 1 sudu besar
- bawang putih
- carrot
- cheddar cheese

Cara2:
- rebus pasta & carrot
- panaskan kuali.masukkan majerin + tepung..kacau sampai pekat
- masukkan susu kacau lagi
- pastu masukkan cheese
kacau smp likat baru masukkan pasta

so far Iman suke makan pasta2 aku masak ni
aku try gak suap nasi lembik ke keras ke mmg kurang la dia mkn
tapi kalo pasta laju jekkkk..sah anak aku kan..hahhaaa

bapaknye risau takut anak kurus tak makan nasi..helloooooo org2 mat saleh tak mkn nasi pn elok jek badan gemok kan.janji cukup karbohidrat sume..
hahhaaa tp alhamdulillah pagi td da nampak balik ketak2 kt peha Iman