IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, July 29, 2011

Bila anak sakit, sakit ati aku...

pagi tadi kul 3pagi tgh2 syiok tido berdua aats tilam ngan iman, ttibe aku dgr bunyi "uuwekkk..."
aku ingat dia ngigau ke hape...raba2 la bantal, terpegang benda basah
laju2 aku bukak lampu tgk Ya Allah melambak muntah susu + nasi..huhu

apesal plak anak aku ni..panik aku sbb syarul xbalik lagi
laju2 aku call dia, rupenye dia da ade kt pagar depan...nasib baik ko...
kalo x, tak tau la aku nk buat ape..sumpah panik
ye la tgh syiok2 tido jd gitu kan..

mula dia muntah tu, aku tukar la baju dia sume..
pastu dia baring melepek..time ni nasib la tak kena cadar kan..

sekali tu dia muntah kali ke2, lagi banyakkkkkk
kali ni mmg kena cadar + baju dia yg baru tukar tu..
mmg terbaek la ..hahahaa

teros la aku tukar cadar, syarul urus Iman..
kasi dia minum pn xmo..suh kumujr pn xmo..ngantok sgt gamaknye
sekali tu dia muntah utk kali ke 3...
tp kali ni muntah lite2 jek..tp kali ni kuar air jek..no nasi2
rsenye da abis kot nasi dlm perot dia..tu yg kuar air jek

alahai sian anak umi :(
teros melepek dia larat..tido teros
pastu aku masuk keje lambat
bawak Iman gi bekpes bubur mcD dulu, sbb aku nk tgk dia mkn depan aku
elok2 makan riang ria, dia muntah utk kali ke4..
teros aku sedap ati nk tinggal...

melepek gitu je dlm kete..kalo selalu, mana ade dia nk melekat kt aku gitu

ni mmg pasrah jek dia aku pelok..

bawak gi klinik, pastu teros kasi ubat..
smp nursery, aku bancuh air garam, tgk dia minum...sekali tu muntah lagi kali ke 5

kali ni mmg superb byk..sbb br lepas minum air garam kan..byk gile kuar air


teros aku suh budak jaga tu mandikan iman sbb da smp ke rambut muntah dia

pastu tgk anak nangis dlm bilik mandi, xsmp ati plak aku

last2 aku yg mandikan iman..huhu sumpah berat ati nk gi keje :(

aku pakaikan baju, kasi wangi2...pastu br aku pegi keje
bile time2 iman sakit gini la aku doa biar la laki aku tu kaya cepat sket...bleh aku benti keje jaga anak kan...
mmg aku tau sume mak2 rse gitu...aku sgt2 cemburu kt housewife yg bleh jaga anak dorg sdiri


da la mmg cita2 aku nk jd surirumah hahhaaa

masa darjah2 aku isi kt kad kuning tu cita2 pertama: surirumah

hahahaa org len isi cikgu, doktor...aku isi surirumah

mmg nampak sgt la kan time tu malas belajar..hahahaa

tp da dewasa gini, da jd mak, aku rse makin kuat cita2 aku nk jadi surirumah tu

biar aku jaga sdiri anak2 aku, jaga makan pakai suami dgn haibat *ewahh kan*


mmg sakit ati ari ni sbb aku kena koje..sbb ade keje yg sgt2 urgent yg kalo aku cuti harus kena maki ngan wan sbb kang dia yg kena handle..kekekee

Thursday, July 28, 2011

Untuk renungan bersama

tgh2 BW kat blog http://sw33tdarling.com/ ttibe nampak 1 entry nk menarik uk di share

sekadar renungan bersama kan..











aku bkn la baik sgt kan..tp tak la jahil sgt smp org kasik nasihat ko bangkang2 gitu..kena panah petir baru ko tau :0


mmg la tak sume yg pakai tudung tu baik, tak sume yg pakai tudung tu menutup aurat sepenuh nye & mmg ade yg pakai tudung sbb BF suh, sbb laki suh..bile ko break off ko bukak tudung kan..no good ok *ecewahhh*


tp nk ckp pasal tudung ni, aku pn sama jek la..pakai tudung secara fulltime sbb syarul suh..hahhaa ye mmg aku bukak pekung di dada..


dulu time matrik kt UPM Terengganu kan, aku ingat lg ayat2 power member2 aku..


"ko ni solat cukup..tp rambut xtutup..." sentap ok..hahaaa tapi aku paham dorg ckp gitu sbb syg aku..lepas tu teros aku pakai tudung :p


tp lepas msk UPM kt serdang hahaa aku menyetan on off pakai tudung..mmg sah aku tak ikhlas time pakai 1st time tu kan...


masa jmp syarul sah2 xpakai tudung..lepas sah menjadi kekasih hati *eheemm* dia slow talk la ngan aku..hahahaa dia suh aku berubah b4 dia bawak aku balik jmp mak paknye...


aku plak ckp alaaaa tggu la kite sah menjadi tunangan :p dia kabo, org mana bleh berubah sekelip mata...please la berubah..haahaa sbb dia ckp kalo aku xpakai tudung, kalo aku jadi wanita baik *ewahh* dia xmo aku..*mmg calon suami soleh* hahhaaa


kire seru aku dtg melalui syarul la kot..byk la ko pny seru kan...kalo jwb nape xkawen sbb xdpt seru lg paham la kot xde jodoh lg kan..ni xpakai tudung sbb xdpt seru...ewahhh main seru2 plak kan...tp syukur aku kawen ngan syarul, sbb kalo aku kawen ngan "org lain" tentu aku "tak dpt seru" lagi...kan kan kan...


don't judge book by its cover, tapi jgn samakan dgn pakai tudung ok..takkan kt depan ALLAH nanti kite nk jawab gitu..& mmg ade yg pakai tudung tp menyetan..itu terpulang pada iman masing2..


yang tak pakai tudung molek jek perangai tingkah laku, hati bersih, kalo pakai tudung Masya Allah lagi cantik la korg..mmg complete sume :-)


nak baca lebih lanjut acara balas membalas tu ko klik link ni:
http://2dayblogger.com/blog/2011/07/25/bertudung-vs-tidak-bertudung-versi-facebook/

Monday, July 25, 2011

Iman gunting rambut

lantak ari ni nk update pasal anak jek :p

ni kesah last week kot..bwk Iman gi gunting rambut utk kali ke2
dulu 1st time bwk gi salon..yg tu kasi botal teros...

kali ni mak pak sengkek, bwk gi mamak udah la ye
baru 5 rengget..

ok di mulakan dgn gambar 1 hepi family @ kedai mamak..hehehe
budak ni still ceria sbb tak tau ape yg akan dia hadapi



oooo time ni da start mencabar

mana taknye, sebok nk tgk gunting uncle tu pegang..kepala xbleh diam langsung

pastu sebok dok rimas kan kain biru tu
dok tarik2 guna tgn yg da terkurung kt dalam

last2 aku suh bolen kan jek

tinggal pampers lg senang

jenuh la nk pegang kepala tu
sbb sebok nk tgk muka uncle la, sebok nk tgk gunting la
mana nk tgk umi nye dok snap2 gambar la..hahahaa

bile pandang kiri mcm gambar bwh ni senyap sket sbb ade pak lawak dok agah

hahaa smp customer uncle tu pn dok agah Iman nk kasi dia ralit

tapi lepas aku snap gambar ni teros dia tak terkawal...
lagi hebat dia pny meronta nk lepaskan diri..salah gaya bleh tercedera telinge

last sekali uncle tu mcm terjerit la sbb ttibe iman bergerak kan nasib tak kena telinge
sekali tu Iman cebik2..sbb sume yg ade dlm kedai tu pn mcm terjerit terkejut kan sbb tgh sume dok fokus uncle tu gunting kt area telinge ttibe iman bergerak
so iman ingat sume marah dia..hahaa

cebik2 pastu nangis....aloloooooo

hasilnye: tertobek2 la sket belah tepi tu tp ensem lagi :p


Pengalaman Iman naik motor..broomm..broommm

Morning!!!
tak sangka lg seminggu jek nk posa kan...
alhamdulillah posa lama aku da abis ganti awal2 dulu...sbb berjaya buat posa 6 syawal lepas
tahun ni insya Allah dapat berposa awal ramadhan :-)
hujung2 aku tak pasti..jgn hujung2 xpoasa membawa ke raya udah
xdpt solat raya plak nnt kan

ok ni kesah ptg smlm...bawak iman ronda2 naik motor
ala kt kawasan2 situ jek
niatnye nk pegi pam tayar...memasing da membolat so tayar pn mintak ampun tak larat nk tampung da..hahaa
mamat kenit ni skrg pantang lepas..sebok nk berjalan.
yeahhhh bleh kurus!!!
hahahaa

cute gile tersepit celah mak pak yg gmok..hahahaa
redha jek dia..siap mendongak mintak udara..hahaaha


gayat benar nye aku time ni
ye la montot da terkuar ko..hahaha kang aku rapat2 ke iman terpenyek plak dia..



tgh2 elok amik udara nyaman tu, aku intai la iman

ko tgk, bleh dia tido..hahahaha

bukan lama nau pusingnye pn..ngantok sgt gamaknye

hahaaa menurun aku la Iman ni..
kalo ngantok atas motor pn bleh tido
ingat lagi dulu2 gi soping brg raya k Kl ngan syarul..pegi lps buka posa
harus la mata kuyu kan...

balik soping bleh aku bantai tido atas motor..hahhaa
jenuh pakcik tu pegang aku sebelah tgn takut tercicir..hahahaha

aku kalo ngantok jgn buat pasal xkasi aku tido..mau aku bertukar menjadi rimau

hahahaa

smp umah angkat Iman risau dia jaga kot ngamok ke hape kan

nasib dia xsedar....tau2 sengih jek..hahaa

mimpi syok naik superbike kot...

hasilnye kul 7pagi baru Iman bangun...
lotih sgt la tu...
time dia tido atas motor tu kul 7malam
punya la dia ngantok, dgn xminum susu dgn xdinner...

nasib nyenyak tido smp ke pagi


*tapi syarul ckp kul 3pagi Iman ngigau nangis..aku suspek dia lapar time tu tp tak larat nk bukak mata...so pasrah nangis dlm mimpi hahahaa

Friday, July 22, 2011

Station 21- lama siot tak makan sini

station 21 terletak kt medan selera Bangsar sana
tadi ade keje kt bangsar singgah lunch sini


dulu2 selalu pegi ngan geng2 lunch BERNAS *oh ERRYN!!!! i miss u bebeh* hahahaa

tadi ngade oder air PINK..Bandung senyum nama dia
ingat mcm Soda Gembira ayam penyet tu..sekali tu sedap..rse susu pekat gile..huwaaaa
kim amik air calamansi

pastu aku & Kim oder steak..
da la cuaca panas, makan plak black pepper sos amik ko menggelupur hangat

ni mata da kuyu nk tggu loceng bunyi nak balik tido dlm kete

sumpah ngantok gile


Berbaloi untuk kite percaya

Morning!!!
tengah jalan2 tadi terjumpa quote ni

mmg sgt2 berbaloi utk kite pegang supaya kite dpt terima hakikat sebenar...

wah pagi2 berjiwang2

Thursday, July 21, 2011

Nikmat bile dapat makan megi kt ofis

nikmat ooo dapat makan megi kt opis
lama aku xmakan megi kt umah

sebab lepas Iman umur 6bulan mmg aku haramkan megi masuk umah aku
hahahaa


sebab syarul tu dia bkn bleh xde megi
kalo malam2 lapar megi la dia cari
masak megi letak telur + sayur + cili api mmg terangkat la kan

tapi aku risau kang kitorg makan Iman dok ngendeng nak kan
kalo bleh xmo la kasi dia mkn megi kecik2 gini

tggu la dia dok asrama kang pandai la dia kenal ape itu megi
hahaaa makan megi dlm bekas cebok..ala korg geli2..mcm xpernah kan
hahaahaa...

ni sbb teringin sgt aku bedal megi kt opis..syahduuuuuu
bukan ape, kang kalo iman da suke megi aku plak malas masak dok tala megi kt anak jek kang :p


Wednesday, July 20, 2011

Gelagat Syamil Iman

Iman ni kan kalo dia da leka 1 benda tu, mmg tak layan org keliling dah
panggil pn buat deekkk jek
kadang tu geram gak aku

mcm gambar bawah2 ni ha
yg ni time pegi soping baju aku nk pakai bday Iman tu
hahaaa bday anak, mak plak beria nk baju baru :p
puas la dok panggil, "Iman...senyum..Iman..sini la..."
jenuh dia xlayan aku..hahaha
sebok main kepala kipas tu..abis tercabut..huhu

seksi sket iman time ni
sbb kocoh2 kuar umah so aku main sauk jek baju ape yg dan


yang ni plak time tgk TV
ok la skrg ni pandai da tgk TV
kalo dulu suke tgk berita..skrg ni da UP sket suke tgk katun..hahahaa


aku perasan dia suke Handy Mandy
bakal jd kontraktor kah??? kekekee

ni kalo tgk TV duduk melengkung badan
puas la aku straight kan..xmo nye dia

Skrg kt umah baru iman tido 1 bilik ngan kitorg

dulukan waktu umah apartment tu dia tido bilik asing (ade baby monitor)

skrg ni mcm luas plak umah tu risau aku nk kasi tido sorg
tapi dia tido kt baby cot dia la..

tggu dia bijak sket bleh la kasi tido asing balik..

tapi rsenye sure dia x redha mcm masa dia baby..hahhaa

dulu redha jek kena tinggal pun..hahaa kejam!!!


bye

Tuesday, July 19, 2011

Karangan hari ini: Iman & Basikal

hai tawan2....bday ari tu, umi ngan papa kasi Iman beskal
mula2 tu Iman nk kuda...tapi umi la beria nk beskal ni
Iman rse umi da lama teringin kotttt...
so dia plak yg lebey teruja kan ;p

tp nasib papa tak beli kuda, sbb time bday iman tu maklang ngan paklang kasi kuda comel
nanti Iman posing2 ngan kuda tu ye

Iman suke naik beskal ni sbb iman xyah kayuh
iman duduk jek mcm org gemok pastu nnt ade la org tukang tolak
macam ari ahad lepas, kakak jiran sebelah umah iman yg jadi tukang tolak

nama kakak ni kakak alia..dia rajin layan iman


tgk muka Iman ni

ade gaya mat rempit tak??? garang bukan muka iman???


Iman sebok main beskal, papa sebok basuh kete

ye la kete tu da slow mungkin sbb banyak habuk

hahahaha


Best la main2 kt umah camni

bleh keluarkan peluh walaupun iman tak kayuh beskal :p


umi buat ape??? dia tgk Iman naik beskal sambil makan biskut coklat

mana tak gemok umi oiiiiiii


Taman Tasik Shah Alam

Morning!!!
ari sabtu lepas konon nk bawak Iman pegi Putrajaya, sekali bertukar plan hanya pegi ke Taman Tasik Shah Alam je

Iman kan da berjalan, so mcm seronok la nk kasi dia jalan2 kt park kan
pastu tgk2 org...

time ni dia ngantok, so agak noneng2 sket la dia..
dia kalo ngantok kadang tu bleh jadi hepi semacam..hahahaa
mulut jadi riuh..


suke tgk dia da pandai main :-)


Ade video dia berjalan..hahaa tp kelakar sbb tanah xrata, so xpandai balance badan lagi..asyik jatuh jek

sayang budak niman ni :-)


dia mmg suke kalo tempat ramai org

sebok nk tgk org jek...


dok try upload video lembabsss gile..malas aku nk tggu




Monday, July 18, 2011

Sapa hantu durian harus pegi ni...

Sape hantu makan durian meh dtg kat sini!!!
mmg tak rugi kooo

sabtu lepas aku gi jalan2 kt taman tasik shah alam
sekali jumpa banner ni kt depan SACC MALL tu

sumpah berbaloi2 wei
tp tak tau la kan, time aku dtg tu mmg baru sgt start nye
so aku suspek buah pn sure baru2

yg ni D24 aku rse
3 biji RM20
bleh campur2...buah dia bergini terbaik...
sape yg suke isi tebal2 lemak2 manis pahit2 sket mmg syahdu la makan


aku suke beli durian mkn kt situ gak

so kalo busuk tak elok bleh teros tukar



kitorg amik 3 biji pastu tak abis makan tapau bawak balik
ingat kot ahad tu nk buat bubur kacang hijau letak durian

sekali sedap plak durian yg baru kuar esbok..hahaa teros xjadi buat bubur ngaappp masuk mulut teros :p

minggu ni rse nk repeat lagi pegi beli durian la..bleh masak utk pot luck majlis tahlil kt taman umah ni

Budak niman tu..

aku ngan syarul kalo korg nk tau, panggil iman ni NIMAN
kire nama manja dia la..hahahaa
tp idak la selalu
kalo rse nk gedik2 manja lebey sure kitorg panggil gini "nimaan...nimaan nak makan???"
"aloloooo niman papa tu..." hahahaa gitu la..

baby yg dulunye kecik..da menjadi besar..hahahaa
umah tu kt bawah sepah gitu la depan TV
tggu la ade duit lebey nk beli carpet bulu2 tebal tu..hahhaa
takde la sakit badan nk landing tgk TV

suke jagung anak bujang aku ni....
aku ni mmg xgemor jagung sgt
kalo mkn pn aku akan kopek satu2 isi dia..hahaa

tak reti aku kokak sbb suke nau selit celah gigi isi jagung tu kang..hehee

iman ni plak suke kokak sdiri...
beria2 dia kokak...


pastu dia tarik2 isi tu sbb xbleh nk geget

haaaa dapat pun...
umi & papa sayang NIMAN sgt2...