IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, September 30, 2011

Khas untuk terapi pasangan berkahwin

aku rasa more sesuai utk pasangan da kahwin kot
time cinta2 perangai sume kepit2 lagi..hahaha





so suami, kalo i marah2 tu, tanda i masih syg..kalo tak sayang da, mungkin time tu i akan diam jek..lantak la u nk buat ape pun..i akan simpan suara i dr i bebel kt u



time i da tak sayang nnt, mungkin i tak bebel kalo u tak pick up fon..atau mungkin i da xkoser nk call2 u kalo u keluar..atau mungkin time tu, i x bebel kalo u lambat bgn pegi keje..u tak nak bangun lantak..i pegi je teros..
kalo ttibe u tak dgr da suara merdu i bebel pasal u lupa buang sampah, mungkin time tu i da xheran dgn rumah kite...kalo 1 hari nnt u tak dgr da suara i bebel2 kt u, i rasa time tu u patut risau yg i da tak syg u lagi...

so skrg ni, asal i celik mata je nk bebel kt u, asal dgr suara u kt fon jek i bebel kt u, asal nampak muke u jek i nk bebel kt u...u patut bersyukur...sebab sehingga saat detik ini, i masih sayang u sgt2 & i harap, i takkan bosan utk membebel kt u hingga hujung nyawa i..

so kalo u sayang i sgt2, please stay :-)


Premium Beautiful

Hi..ok ari ni aku nk share ngan korg pasal PREMIUM BEAUTIFUL
aku da pakai PB ni lebih setahun..
aku beli time nk raya last year..masa tu baru pas bersalinkan Iman
so nk pakai baju raya harus la mak nk nampak selim
makanye, laju2 la aku call agen PB utk beli set ni

so bile da pakai setahun, itu pn on off gak, aku rse PB ni mmg best
kirenye ko bleh teros pakai kebaya bile sarung PB..teros badan ko ade curve gitu :-)

ramai pn pakai PB ni kabo gitu..cuma ko rajin ngan tak rajin pakai jek
tp kalo kata da kuar duit ribu2 gitu, pakai la ye dok?? hahaha ckp kt diri sdiri gak ni

ok ni la rupe premium beautiful tu :-)





Kelebihan fabrik Premium Beautiful:

1) Direkacipta dan direkabentuk steresokopik sinar inframerah jarak jauh yang berdasarkan kepada rangka bentuk badan manusia. Ia berfungsi untuk melancarkan aliran peredaran darah dan membantu meningkatkan metabolisma.






2) Membentuk kontur badan yang menarik dan organ-organ dalam badan dapat berfungsi dengan lebih aktif dan sihat.






3) Menggunakan produk mineral berkualiti tinggi dan berteknologi tinggi melalui kaedah thermal therapi yang menepati keperluan untuk perawatan dan pemulihan tahap kesihatan - kuasa serapan yang baik.






4) Memiliki kuasa regangan dalam semua hala, dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan kontur badan tanpa mengubah rekabentuk asal.






5) Sinar infra merah jarak jauh dapat menambah kekenyalan dan ketegangan payu dara, mempesona dan menggiatkan tumbesaran payu dara.






6) Produk pakaian dalam yang direkacipta dan direkabentuk sesuai untuk kegunaan seharian dan dalam semua keadaan.
------------------------------------------------------------------------------------



bile ko pakai, gini la rupe paras body ko..
so takyah ler aku tunjuk body aku ek..hahaha muntah kang :p

dengan kaler hitam itu menawannye, mmg ko teros jadi seksi bile pakai
:-)

ni CDM Kak Ana..ni tak salah aku dlm masa 6 bulan kot dia turun 50kg
sape kata PB ni menipu???
cuma kena konsisten la kan..kalo dok peruk dlm almari mmg almari la yg kurus
*ok peringatan utk diri sdiri gak ni*



pertanyaan berkenaan Premium Beautiful leh la contact aku:

Syana Said


syanasaid@gmail.com


019-226 0586


*kot ade yang terkejut ttibe aku jual PB ni, hehee da alang2 aku pakai setahun lebih kan..why not aku share ngan org lain plak kan..

Thursday, September 29, 2011

Sayang anak tak???

wah tajuk...mmg la sayang kan..sape tak sayang anak weiiii
mcm2 cara kite tunjuk kite syg anak kan
tak yah la list kt sini..sbb sume pn tau camne nk syg anak memasing :-)


tp antara cara aku sayang anak adelah:

yes!!! jaga keselamatan dia semasa dlm kete
aku amik keputusan nk gunakan carseat ni masa Iman dlm perot lagi
aku tgk org keliling yg guna & yang xguna
dr situ aku buat keputusan nk guna


memang, time peknen nk beli brg2 baby tu kite bleh jek beli carseat ni
kire mcm beli je dulu, nnt2 kalo nk guna da ade..
kadang smp berabuk benda tu dlm bilik, kite still xguna2 gak kan..


tp aku, mmg bile da nekad nk guna baru aku cari
aku bincang ngan syarul sume ape pentingnye ade carseat..
mula dulu dia pn mcm xberapa setuju..sbb mcm besar gabak kan carseat tu so kang org susah nk tumpang bagai..
tp da lama2 ok dia setuju :-)



aku start gunakan tu masa iman dlm pantang lagi
time tu guna nk balik sambung pantang kt Tepeng..mula tu risau2 gak
tp aku lg risau nk peluk dia all the way KL - Tepeng tu
alhamdulillah Iman pn selesa dok dalam tu


smp skrg ni Iman pn da tau itu tempat dia..
kadang letak dia dlm tu, dia yg pandai tlg pegangkan tempat nk lock tu..hahaa



tp ade gak time2 dia bad mood xmo dok dlm tu
so tgk la kenapa dia meragam xmo...kadang tu sbb dia lapar, ngantok sgt2




kalo rse dia meragam sbb ngantok, aku mmg xangkat ler..aku kasi jek puting gosok2 kepala dia nnt dia senyap ler..

kalo agak2 mcm dia lapar *bkn lapar susu ek* aku angkat ler dia bwk msk umah dulu ke kasi suap makan..maybe kadang aku terlupa nk lunch dgn dia2 sekali puasa..hahaa

so kasi dulu la meskut ke hape *aku mmg xkasi dia mkn dlm carseat*

da ok bwk masuk balik...



ganjaran bile berjaya serasikan anak dlm carseat ni sgt2 priceless..haha tu dia

ye la, bile jalan jauh ke kan..tak rasa letih pn aku *sbb bkn aku drive* hahaa

sbb aku bleh tido dgn aman..iman pn sleep jek dlm kete..kalo dia jaga pn dia senyap jek nyanyi2 teman papa dia driving..



xde istilah aku nk terpekik marah2 Iman suh dia behave..

tp kadang tu kalo gi kedai depan or pasar malam naik kete, aku peluk iman..mmg hazab wei

dia nk panjat ler..nak tekan segala botton ler..mmg lenguh tgn aku nk control

nasib ler dekat

so xdpt aku bayang kalo dia jenis x dok carseat then nk travel jauh...stress mak agaknye..hahaa




org kata pelukkan emak paling selamat..ok mungkin btol

tp itupn kalo dpt anak jenis diam jek kt pelukan kite

kalo anak jenis nk bebas??? kejap nk ke belakang..ke depan..

ttibe bapak tekan emergency break..camne???

bahaya ok..



ok tak la kata dok dlm carseat tu 100% selamat kalo kemalangan *nauzubillah*

tapi, kalo kata bapak tekan break, idok ler dia tergolek ke bawah kan..terhantuk ke..

time tu kite nk marah sape?? marah anak sbb tak behave??

ke nanti anak tu yg salah kan kite sbb tak jaga keselamatan dia? fikirkan la ek..



impian aku 1 hari nnt kot ade anak berderet :-)

abang, kena beli MPV la :p

tapi....nk suh anak behave dlm carseat, mak pak pn kena la tunjuk cth yg baik ye
dalam kete tu bawak2 la pakai seat belt
sbb anak2 ni ikut cth mak pak..da mak pak xpakai ko ingat dia nk ikut pakai??

pakai bkn sbb kena saman ek..pakai sbb itu la ko pny penjaga kalo2 kemalangan


ttibe ko buat emergency break..tak ke kepala ko gak kang yg terhantuk kt stereng tu

org peknen pn kena pakai ek..aku smp saat nk bersalin tu pakai
jgn jadikan alasan perot da boyot xpayah jaga keselamatan..


oh aku ade nk story pasal ni:
raya tahun bile ek..3 tahun lepas kot..makcik aku & family pegi la beraya *pagi raya pertama*
dia peknen 7bln..ttibe kuasa Allah, dorg eksiden
makcik ni terpelanting keluar kete..lalu tersembam kt dlm parit
baby dlm perot xdpt di selamatkan :(
pastu anak dia 2 tahun pn tercampak keluar then tersembam dlm parit..meninggal jugak :(
time tu sesal pn xguna..
sume dlm kete tu xpakai seatbelt then sume pn tercampak keluar msk dlm parit..
nasib yg lain2 da besar & bleh bgn bile msuk dlm parit tu..




ko anggap ler ko naik roller coster..kan ke wajib pakai seatbelt
takut2 ko tercampak keluar kan..so naik kete pn gitu le kekdahnye
da korg pn bawak kete laju mcm roller coster gak kan..kadang tu smp berdrift2
so bawak2 ler pakai ek..


syarul ni mmg dulu2 jenis xpakai seatbelt..jenuh aku bebel, br tarik belt..
dulu kadang dia sangkut jek belt tu kt bahu..tak click kan pn..adoii..
sbb takut kena saman..bkn takut diri tercampak keluar..haaha
skrg alhamdulillah..dia makin tunjuk cth teladan yg baik demi Iman :-)



wah ttibe jadi entry bebelan kan..hahaha
ok aku pakai seatbelt ni :p


entry ni utk panduan yg baru jd mak pak..jgn ragu2 dgn keputusan anda utk guna carseat

utk yg anak tak biasa dok dlm carseat tu, xde ape yg terlambat..unless ade benda buruk berlaku, yes itu mmg sgt2 da terlambat



mana baik, amik la jd panduan..mana yg aku tulis ngarut tu ko abaikan la ek :-)



Renew lesen dengan MYEG

Ya Allah..senang gilak skrg ni
smlm aku cerita psl aku tukar i/c guna online je kan
aku tukar sbb i/c aku da sgt2 buruk...terkopek sana sini
smp kadang tu gi bank, officer bank xbleh nk detect sbb cip dia rosak kot
tp kadang tu bleh..

so nk senang & selamat, kite kasi tukar je la
tp gambar, alamat aku mmg xtukar..

ok lepas da tukar i/c, aku renew lesen plak
sbb lesen aku mampus hari raya ari tu
mmg bau bangkai da wallet aku tu..hahaa

nk pegi pos opis ntah zaman bile nk singgah
aku bwk kete ngan xde lesen, pastu siap bwk iman lagi
bahaya bahaya..so godek2 website https://jpj.myeg.com.my
jumpa la cara2 nk renew lesen..

zap zup zap..klik sana klik sini


pastu bayar ler ek..ok mahal la sket dr pegi Q kt JPJ or pos opis..tp ok la xyah ko nk buang masa pegi kan..



pastu aku pn nunggu ler bile lesen mau sampai kan
tp terkejut mak ok..esk tu teros smp..
sgt2 lajuuuuuu

ni parcel dr MYEG



weeehuuuu...tak takut da nk bwk kete skrg
hahaa yes aku ni pencuak org nye
mmg kalo ade roadblok, kalo aku xbuat salah pn bleh nampak muke aku cuak
ni lagi buat salah xde lesen kan..harus kalo roadblok aku terkencing..hahahaa


sekarang ni, kalo lesen ko mati, jgn kata xsempat nk gi renew..
sume di hujung jari dah skrg..


gunakan lah MYEG utk kesenangan hidup ko :-)

Wednesday, September 28, 2011

Mengidam kalah orang mengandung

wehuuuuu...org tak peknen ni kalo ngidam, aku rse kalah org ngandung
sbb mengidam non stop..hahahaa
da dpt 1 pastu ngidam hok len plak *parah*

ni lastweek pny cerita..tgh2 baca paper THE STAR, ttibe nampak iklan pizza hut ni. demm yu!!
10 layer katanye pizza ni, di penyekkan menjadi nipis
yang aku tak tahan tgk cheese dia tu...huwaaaaa


lunch time teros pancing KIM ajak dia gi pizza hut..gigih ok mencari pizza
last2 pegi yg kt Pusat Bandar Damansara tu


aku dtg mmg set nk makan pizza tu jek
so xmo la amik set lain kan

makanye aku oder la air asam boi ni..terbaeekkk!!!!!


KIM oder set spageti..mcm sikit jek aku rse
mungkin sbb pinggan nye kecik kot..ntah ler



set KIM ade la sekali sup + roti


tp da tertulis, rezeki aku nk dpt sup free kan..makanye syukur la dgn rezeki dr Allah


staff tu anta 2 kali sup..pastu aku saje kabo, eh xpe la kalo nk bg free..hahaha
itu consider dpt free ke, or aku yg mintak ek?? hahahaa



ini la pizza yg yang aku ngidam tu


gile sedap wei...aku ni bkn penggemar PIZZA HUT *suke lg dominos*


tapi pizza ni mmg sedap..u shud try bebeh!!!


mmg lega tekak aku dpt makan pizza ni
patut aku mkn pizza ni ngan syarul & iman..tp mcm mana ntah termakan sorg2 plak

*abang, nnt kite mkn pizza ek* :-)


Tukar kad pengenalan guna online je

sekarang ni mmg mudah sungguh la hidup kite kan
dulu nk soping pn da xyah kuar2 gi mall..online shop berlambak

sekarang ni, ko nk tukar I/C pn xyah la jenuh2 nk gi tggu turn kt JPN
sume pn bleh buat online sajok..

ko bukak la website ni: http://mykadganti.jpn.gov.my
ikut la step2 dlm tu...mmg senang jek..


da settle :-)
bayar pn RM10 jek..

pastu ko print la surat tu nnt
pastu ikut step yg dia bg tu utk cek i/c ko da siap ke blom

mcm aku nnt kena collect kt Kota Damansara..tak pasti bile siap..


nanti da siap, aku gi amik, aku btau korg senang ke susah nk ngambiknye ye..tp senang la kan, dr kite nk gi kaunter buat pastu siapnye ntah bile..kena dtg balik..


ni kire dtg JPN nnt utk collect je la..


-nnt aku buat entry pasal aku renew lesen online plak ek-

Renung-renungkan..selamat beramal

terbaca kt FB..hebat utk dijadikan renungan bersama



Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita.
Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga
amanah itu.

Mereka ialah:


1. Ayahnya

Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak2 perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

(p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?.. pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)

2. Suaminya

Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm neraka.

(p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya mengikut ketetapan syari'at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di 'taman' neraka sana .)

3. Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

(p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas... kau juga akan dipertanggungjawabkan diakhirat kelak...jika membiarkan adikmu bergelumang dgn maksiat... dan tidak menutup aurat.)

4. Anak2 lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya...maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak....dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

(p/s; Duhai anak2 lelaki.... sayangilah ibumu.... nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa.... krn ibu juga insan biasa... x lepas dr melakukan dosa... selamatkanlah dia dr menjadi 'kayu api' neraka....jika tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.)

Lihatlah.....betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka. Firman Allah S.W.T; "Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu...."..!!!!See more
by: Amirul Mujahidin
.

Tuesday, September 27, 2011

Fakta Menarik Mengenai Hidung

morning!!!
td tgh godek2 FB terjumpa 1 artikel pasal hidung
agak menarik utk di kongsi

kebetulan, mmg aku tgh sakit kepala ni
so ade tips2 yg best, ape salah kasi try cuba kan
mana tau berhasil, hilang sakit kepala




Fakta Menarik Mengenai Hidung
Kita memiliki hidung berlubang disebelah kiri dan... disebelah kanan, apakah fungsinya sama untuk menghirup dan menghembus nafas?

Sebenarnya fungsinya tidak sama dan dapat kita rasakan bezanya; sebelah kanan mewakili matahari (mengeluarkan panas) dan sebelah kiri mewakili bulan ( mengeluarkan dingin).

Jika sakit kepala, cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit, sakit kepala akan sembuh.

Anda merasa lelah, lakukan timbal-balik. Tutup lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan. Tak lama kemudian, anda akan merasakan segar kembali.

Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga senang sekali untuk panas, Lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin..

Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri, sehingga hatinya mudah sekali dingin.

Lelaki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan, sehingga mudah sekali marah.

Apakah anda ada memperhatikan ketika bangun, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat ? Sebelah kiri atau kanan ?

Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat, anda akan merasa sangat lelah. Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas, anda akan merasa segar kembali dengan cepat.

Cara tersebut boleh diajarkan kepada anak-anak, tetapi efeknya akan lebih baik diterapkan kepada orang dewasa.

Saya biasanya merasakan sakit kepala, dan rasanya seperti ditusuk-tusuk. Kemudian saya berubat dengan doktor dan beliau mengatakan ,"Anda akan sembuh jika berumah tangga!" Doktar itu tidak bercakap kosong. Apa yang dia sampaikan disertakan dengan teori dan bukti.

Pada wqaktu itu, setiap malam saya merasakan sakit kepala dan tidak dapat belajar. Saya makan ubat, tetapi tidak dapat sembuh..

Pada suatu malam. saya duduk bersemedi dan menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas dengan lubang hidung sebelah kiri.. Dalam kurang dari satu minggu, sakit kepala saya sembuh. Saya teruskan melakukannya selama 1 bulan, sejak malam itu sampai sekarang , sakit kepala saya tidak berulang lagi.

Ini adalah yang saya alami sendiri. Saya beritahukan kepada orang lain, jika sakit kepala, boleh mencuba cara tersebut, sebab sangat efektif buat saya. Ramai orang pun telah mencuba dan berhasil. Ini adalah terapi alami, tidak seperti memakan ubat dalam jangka panjang akan ada efek sampingannya. Jadi kenapa anda tidak mencubanya ?

Selalulah mecuba terapi perrnafasan ini, tubuh anda akan merasa sangat tenang sekali.

Sumber : BloggerSee more
by: Ceciter Ilmu


-ok selamat mencuba


Friday, September 23, 2011

Budak busyuk

Morning!!!
best nye da jumaat..xsabar nk spend time ngan Iman weken ni
sejak2 syarul da start keje, kitorg amik Iman lambat
kesian dia kul 7.30 tu dia tinggal sorg2 ngan budak jaga tu
kawan2 dia sume da balik :(

mesti dia dok tggu mana umi ngan papa ni
lambat nau amik NIMAN..huhu
tu kire awal la tu 7.30..kadang tu kul 8 lebih pn ade
sile bertabah la ye anak..

rindu budak busyuk basyam ni



yang xbestnye, amik dia kul 7.30 gitu, aku mandi2 elok nak main2 ngan dia kul 8.30 dia da start ngantok


kul 9 mmg teros masuk bilik tidokan niman
mmg xpuas nk golek2 main ngan dia..


ade gak try xkasi dia tido..kitorg ajak dia main toys sume
mcm smlm, tgh2 main tu bleh plak dia jatuh berdentum kepala
dia ni kalo da ngantok sgt mmg x center...kejap2 kang jatuh
so baik la dia tido dr cedera diri sdiri..haha


skrg ni pandai la sket bile tanya pasal

body parts..

kalo kite suh pejam mata or tanya mana mata????

nanti dia buat la gini


alolooooo...
hahaha smp penyek2 muke pejam mata..

pasal NIMAN:

1) gigi da ade 8 batang..

2) boleh la skrg ni nk paham ckp org..

3) tp mmg nampak gaya peramah ..makcik2 kt umah tu sume kabo iman mcm bapaknye..peramah..hahaha *maknye pemalu* :p

4) words ang selalu kite dgr dr mulut iman: tak, nak, dah, papa,
mey mey *umi* tp da gaya mcm bunyi memey plak..
ade la kadang tu dgt ttibe kuar words yg spontan..mcm mlm td aku suh dia tulis2..pastu da amik doodle, dia ckp "lish.."

5) tgh mood mau makan..bg ape sume dia ngap..alhamdulillah

6) even makan, tp susu still mcm dulu ON TIME!!! 4 jam sekali (6 oz)
jgn la ko lambat, mmg meragam ler..

7) da kenal org ni payah sket la kalo org xkenal nk dukung...
tp kalo just say hi2, xpe..pegang xbleh..jina2 merpati..hahaha

8) yg aku pasan, ngan pompuan dia susah sket..*bagus*

9) sape2 nanti jumpa aku, maafkan la iman ni ye
dia suke jerit..jerit yg kasi telinge ko bingit...bukan sbb dia meragam
ntah ler..kadang dia excited pn dia jerit..huhu..
esk hari aku spendtime ber2 ngan Iman tanpa papa di sisi *ewah*
kite gi soping ye niman :-)


Thursday, September 22, 2011

Lauk paling lazat

lazat la sgt kan...tp siyes, kadang lauk gini la paling sedap kan..
simple & sempoi :-)

nasi panas + sardin + telur dadar
terbaek wokkkk
lauk yg cepat dimasak..xsmp 1/2jam zap zup zap siap!!!
makan smp 2 pinggan licin...
perot pn muncit mkn tgh malam kan..

lagi 1 lauk yg aku suke makan ngan nasi panas:
butter + kicap *letak cili api*
pastu up ngan telor mata kuning biar cair..
wallllaaaaa meletop

kite yg kadag2 mkn sedap kadang2 mkn lauk simple ni ok la kot kan anak tekak nk telan gini
tp kalo org susah yang hari2 u mkn lauk gini camno??
tp kalo da terpaksa mkn gini hari2 xpe la redha je la kan
pastu up ngan telur or ikan masin...nangis weiiii sedap gile!!

ape2 pn bersyukur la ye kite masih dapat makan walau ikan masin
jgn la nangis meratap nasib, sbb org kt somalia tu lg kesian
syukur ok :-)

Wednesday, September 21, 2011

Sayang Maybank

morning!!!
atoii lambatnye nk ari jumaat..gua kering da ni
yippieeee hari jumaat gaji!!!!
mmg sesak sgt2 da ni..nk gi keje, rse nk isi minyak pakai minyak masak jek..hukhuk *parah*

ok xpe..ade lg brape hari jek..sabar ek poket
ni nk cerita hadiah raya aku dpt dr maybank

korang dapat tak???
hehehee


hepi bile rse diri dihargai..ok fine la dorg bg sbb membalas hamper yg company kasi
tp still rse kembang hati gak ni..hahaha


eh bukan rasuah2 tau..tp tanda ingatan tulus ikhlas ok

apeke benda dorg kasi???

nasib bukan kuih raya..aku x larat da nk susun kuih raya kt umah tu

berlambak!!! bukan makan pn

ok ni b4 aku letak benda yg aku dpt tu



ok ni selepas letak???


tau ke aku dpt ape???
aku dapat coasters set & table plate mat

hehee pastu beria berangan susun cantik2 *gile*

ok aku waras..so aku simpan sume plate & sudu sume tu

aku susun gini jek skrg ni


ok la sbb table cloth aku tu ade gk hijau2 sket kan
so ala2 matching gak la..hahaa hentam je la labuuuuu


-tq org2 bank :-)



Tuesday, September 20, 2011

Cuai gile

Ya Allah..nasib tak jadi ape2 smlm..
balik2 keje syarul msk dapur pastu dia tanya aku, mmg baru bukak pintu ke??
*aku tgh bukak2 tudung*

mana ade..sekali aku tgk Masya Allah....

aku lupa tutup pintu pagi td..lepas siram2 pokok aku biar jek pintu gitu je
adoii nasib la xjadi ape2 kan
nasib la grill aku jenis belah dalam..so dr luar org xnampak kan
tp still xbleg careless gini..bahaya!!!

situ pn ade gak kes pecah msk umah..
seram jek nk pikir kalo benda buruk jadi

lepas ni kena lebih alert..


Monday, September 19, 2011

Aku setelah menjadi emak

ok, ni nak story sket pengalaman aku setelah menjadi emak..


ala pengalaman yg tak lama pn..baru 1 tahun 2 bulan jek



bile da jadi emak ni, ade certain2 perangai aku yg berubah

tp kali ni aku nk cerita pasal 1 benda yg aku berjaya ubah..hehee *suspen*



aku ni nk kata pembersih sgt idok ler..

tp aku xsuke kalo tgk tempat aku makan bersepah..cth kalo org makan nasi pastu tulang letak atas meja tanpa ade lapik ape2 ngan tisu ke..


kadang ade jek jadi depan aku..tp takkan aku nk kaut letak atas tisu kan

hahahaa so aku tahan jek hati tu



pastu dulu time Iman baru start makan solid food

mmg wet tisu tu xlekang kt tgn aku

suap 1 sudu pastu aku lap mulut dia..hahaa jenuh nk ngabis 1 mangkuk tu

mmg brape banyak tisu aku guna dulu kalo suap dia



pastu mmg aku xbagi dia pegang makanan sdiri..kalo dia nk roti ke hape ke mmg aku yg suap dia..

banyak lagi la yg bleh buat aku rimas kalo pasal makan sepah2 ni




tapiii....tu dulu..

sekarang ni, aku bagi kebebasa utk Iman explore food tu

aku kasi dia pegang, makan sdiri..

dia nak ramas2 ke, nk sembur2 ke..lantak ko nak..


janji ko hepi

ni ari Jumaat lepas..

kakak syarul beli kek bwk dtg umah aku

so aku kasi can Iman explore kek tu :-)




hepi dia makan..tak pedulik da org lain..
ala, bukan dia mkn sgt pn..dia ramas2 pastu jilat msk mulut

hahahaa


~so cute~


mmg skrg ni, kalo time makan..bersedia lah utk sepah2 gini

tp selalu Iman makan dlm kerusi dia


so kalo sepah pn takat kerusi dia ngan lantai bawah2 tu je la...

tp hari tu, kawasan sepahan agak besar ;p


tapi sikit pn aku xrimas...aku xmarah...
sgt2 berbeza dgn aku yg dulu...


huh aku yang dulu kalo sepah gini silap2 bleh menangis..hahaha
ko xcaya tanya syarul..kadang kalo umah sepah dulu2 siap aku nangis sbb stress..

psiko gile



oh skrg ni tak da....anak sdiri sepahkan aku hepi *saje bold kan* :p
hahaa sbb aku tau dia ade belajar 1 benda baru dlm hidup dia

bile tgk dia hepi, rse berbaloi2 nak kemas..
nanti nak ajar Iman kutip makanan yg dia sepahkan ;-)

ni dia meronta sbb papa angkat nk wash up..


-tp kalo org tua makan sepah still annoying-