IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, October 31, 2011

Kaunter pertanyaan pasal IVF

hi korang!!
aku tgk ramai yg suh aku cerita pasal IVF kan
aku nk email korang sorg2 mmg xsempat wei
nk taip satu2 psl IVF..hehehe jenuh gk tu

so ape kata kalo korg ade soalan pasal IVF just email jek aku
so aku akan jawab base on soalan korg..ok tak?

email aku: syanasaid@gmail.com

atau pun, korang bleh call
IIUM Fertility Centre (Kuantan):
019-988 5793
ni tempat aku buat IVF dulu
call jek sana if nk tanya kos ke, procedure ke..

kalo nk kata2 semangat or tips bleh la email aku
ala bukan tips ake sgt pun, key point dia= jangan stress & banyakkan rest
ty je yg penting pun :-)

ok bye

Big Apple & Cool Blog

aiyoo gigih ok heret mama aku sabtu lepas gi Jusco Wangsa Maju
kul 10 pagi da terpacak depan pintu JJ
oh kalo pegi shoping ngan mama mmg kena bangun awal pastu jadi 1st customer
merasa la aku staff JJ beratur tunduk2 ckp gud morning :-)

hajat gi JJ semata nk gi supermarket & beli benda2 yg aku ngidam ari tu

1st beli big Apple
lama gile kot xmakan smp aku baru tau yg inti penut butter tu da tukar nama
nama skrg MEGABITE..my feveret :-)
tp aku mkn seketul jek..yg lain tinggal umah mama
ni ttbe rasa nyesal plak xamik masa mama suh bwk balik tu
huwaaaa nak lagiiiii
*nafsu*

aku rse, aku 1st customer kot..hahaa

sian Iman ngantok je muke dia
abis tu mmg kul 10 time dia tido balik



pastu nk balik tu beli Bubble Tea kt Cool Blog plak

heaven nye tekak..hehee


selalu aku beli milk tea stoberi tu

tp ari tu try cool blog chocolate

pearl dia tu yg sedap
lega tekak dpt telan..hehee


oh yg ni aku jd 2nd customer..sbb aku pegi kul 10.30 dia suh tggu smp kul 11.30 sbb air xmasak lagi...eh makanye aku 1st customer gak la kan

hehee

-gigih-

Masak kat pejabat

Morning!!!!
ni nak show2 kt korang acara masak2 kt pejabat ari Jumaat lepas :-)
bile masak kt pejabat, harus la bahan2 xcukup sgt kan
so bedal jek janji bleh makan

pagi2 smp opis pegi shoping kt kedai bawah ni..beli sayur ayam segala
menu nye:

Cendawan tiram bersama sayur hijau *tak tau nama*
tu je la aku lempar dlm sayur tu..
xde nye bawang putih bawang kecik..

taraaaaa.....jadi pun :-)


pastu Sup kaki ayam sempoiiiii

sup ni lagi sedih..beria amik kiub ayam kan sekali bleh casher u xkira tak masuk dlm plastik

nasib la ade serbuk pasti sedap tu...boleh laaaaa.....



Ayam panggang demm u!!

sedih tau..berangan2 mkn ayam panggang sekali ayam busuk weiiii
masa tgh nk masak tu mmg da bau semacam
tp ingat kot bau bahan2 marinate dia tu





sekali da masak, makan secubit mmg busuk wei

sedih gile

kecewa sgt2..ingat kot nk turun bawah komplen..tp malas nk usung ayam tu

last2 campak ke tong sampah....
:(


so mmg diet gile la jumaat lepas..hahaaa mkn sayur & sup kaki ayam

tp pastu hentam goreng pisang smp singgit..kekee

-ari ni harap2 detox diet aku berjalan lancar-

Friday, October 28, 2011

Ngidam sangat2

adoii sumpah aku teringin gile 2 benda ni

yg 1st aku teringin sgt adelah benda ni...
yg geramnye kan, bile aku teringin, susah plak nk jmp kt tempat yg aku tuju
aku tau la benda ni ade kt Jusco, tesco kan
tp bile aku terigin, masalahnye aku xpegi tempat2 tu..huhu

kena cari esk kt Jusco WangsaMaju ni..

pastu ni...donut ni


donut makcik tepi jalan xsama rse dgn Big Apple ni :p
kt Jusco WangsaMaju pn ade BA ni..bleh la cari sekali harung esk...


:-)


Sayang anak, mekap tercampak..

huwaaaa...eh silap..MORNING!!!!!
ok sambung nangis...huwaaaaa...

abis mekap mahal aku..hahaa mahal ok kalo smp 100++ aku beli
korg kaya ok la beli mekap mahal..aku ni sekali sekala jek kot br nk dpt
br beli raya ari tu...aku pakai punye ler hati2..

simpan molek2....
sekali tu sbbkan anak menjerit dlm bili..mmg ade seterika panas bawah tu :(
aku teros campak mekap ni terjah dia..huhu

nasib la tangan anak xde ape..sbb bukan dia sempat pegang seterika pn..
jerit je lebih pegang tempat pemegang tu..tp cuak gak la kan takut kena betol2
mintak simpang la kan...aku pn x sangka dia nk msk bilik tu *time ni kt homestay putrajaya tu*


tp bile tgk balik mekap ni..sedih gak la..
sbb tak cantik da rupe paras..hahaaa

tp xpe..mekap bleh cari lain..kalo anak cedera??
so ape2 pn syukur Iman xde ape2...



Tuesday, October 25, 2011

Marco Simoncelli & aku

ok sumpah aku tak kenal pn Marco Simoncelli sebelum ni..hahaa
dasar buta sukan kan :p

tp sgt kesian bile dgr dia kemalangan & maut kt Sepang :(
muda lagi budak nye..


bile tgk video dia, sgt2 la kesian & mcm pelik camne halmet bleh tercabut gitu kan

semalam suami bercerita la kt isteri..mmg aku malas baca or tgk berita
selalu aku dgr syarul jek cerita..so ape yg dia ckp tu aku percaya la bulat2

suami: syg tgk pasal excident motor kt sepang?
isteri: tau..da tgk video td (bangga sket la)
suami: yang langgar dia tu Valentino Rossi ..sekampung tu dorg tu..Valentino Rossi ckp dia rasa bersalah langgar..tu sure balik kampung mak Marco ni marah Valentino..
isteri: ha ye ke????
suami: hahhaaa iskh syg ni percaya je abg tipu...
isteri: ok *pasrah kena tipu*

rupenye yang langgar dia tu bkn Valentino Rossi ek???
hahahaa aku pn baru tau..ingat kot syarul tipu psl mak marco tu jek..rupenye sume benda di tipu..
kesimpulan, baca la sendiri berita..




Layan McDonald time promo

yuhuuuu..smlm lunch aku lunch kt Mcd Bangsar
ni sbb kan ade kupon promo la..kalo takde mmg jgn harap ler nk gi mkn sana
baik makan benda lain kt Bangsar nun..

amik set Quater pounder :-)

sempat lagi ni sape2 nk nk bleh print jek kupon bawah ni
pegi time lunch karang ek..sbb ni promo utk Mc Value Meal (12 - 3pm)


iskhh camno nk diet ni..haaihhhhh


Homestay Putrajaya

morning!!!
aku mula nye malas nk buat entry pasal homestay tu
tp sbb kan ade yg bertanya, so aku buat la ye utk rujukan kome2 :-)

gambar sume aku cilok dr blog IZAN yooo

ok homestay ni kt Presint 9..tingkat 6 ni tp ade liff dun wori
dr situ nk ke PICC ade la dlm 10minit gitu

ni pintu msk :-)

ni lorong2 nk ke bilik...tu la tempat aku mekap2 sbb dlm bilik xde cermin yooo


ni toilet master bedroom..toilet luas jugak la



ni master bedroom..pun agak luas


ni bilik ke 3

just ade toto..


ni bilik ke2..




ni dapur...sini xde esbok ok

just ade cerek & pinggang mangkuk jek

tp sini ade wheelchair..so sape2 yg nk guna tu xyah beli
bleh je guna sini pny


living hall yg luas..sekali ngan meja makan


so sape2 yang nk dok sini bleh contact IZAN kt blog beliau: http://h-n-i.blogspot.com/
pandai2 la ko tanya dia ek..ni bkn dia pny tau

dia just tlg contact kan aje..so pegi tanya mintak tlg baik2 ok :-)

harga dia= RM70/nite...sgt2 murah..so jgn demand lebih2..hahaaa

Monday, October 24, 2011

Nak baby!!!!!

best gile bau baby!!!
heheee kan Izan a.k.a http://h-n-i.blogspot.com/ tlg aku carikan homestay kan
so mmg umah tu blok sebelah umah dia jek

da alang2 ke sana, dapat la aku melawat dia br bersalin
adoii comel gile baby IRIS ni..nama da la lawa..hahaa

senyap jek..gud girl ok :-)
merengek2 manja nk suh hugs je..manja sgt ni...

puas dpt cium baby
sedap kan bau baby br lahir..hahaa da mcm sedap makan jek
bukan, even masam2 tp sgt2 sedap di cium..hahahaa

tq IZAN & Harris tlg kitorg ek...

-berangan nk baby girl plak la- hehee

Restaurant Arab

eh lupa plak nk kabo majlis konvo U mana kan..hehee
ni ha...
ok lepas konvo tu sume gigil lapar
teros cari makan kt luar
syarul bwk gi kedai makan nasi arab :-)
gemok lerr.....

mula plan syarul nk belanja..sekali abah yg bayor..haahaaa
tq abah..


susah ok nk tgk MIL aku amik gambar senyum

ni pn jenuh suh senyum..hahahaa


letih sgt mamat kenit ni

sian dia...dgn panasnye

tq Iman sbb xmeragam & sgt2 memberi kerjasama dr bgn pagi, mandi pagi smp la kite balik
lebiu ok



air wajib oder kalo mkn kt kedai arab :-)

gambar food lupa amik sbb kebulur da sgt2

hahaaa...


Impian yang tercapai..

Morning!!!!
sgt2 hepi ari ni...sebab last saturday settle majlis konvo syarul kt PICC
even ade benda2 yg x berape smooth tp i'm hepi :-)

1stly tq kt IZAN sbb tlg settle kan pasal hal2 penginapan
sbbkan homestay yg dia dptkan tu murah = RM70/nite so aku amik 2 mlm
saje lepak2 putrajaya even xke mana pun :(

alhamdulillah tahun ni tercapai impian syarul nk abiskan study dia
sblm ramai tny, syarul br abis degree bus admin majoring finance (kot)
dulu dia amik degree engineering kt UMS tp xabis study sbb xsanggop dok sabah nun..haaihsss
padahal da thn 3 kot aku rse



pastu masuk keje bnm dia apply scholarship..alhamdulillah dapat :-)
so degree ni nk tebus balik kesilapan dia yg lalu
katanye dia buat sume ni firstly mmg utk mak abah dia
dulu2 time baru2 study dia selalu berangan nak ade anak time konvo
dia ckp nnt mak abah masuk dewan, aku jaga anak yg da pandai berlari kt luar





and YES!!!

mmg Allah susun elok jek..ahamdulillah 2nd impian dia pn tercapai :-)
nak ade anak yg pandai berlari time dia konvo & aku kena jaga anak kt luar dewan..hahahaa

mmg itu pn yg terjadi :-)


*iman bersama belon RM5* mahal gilak

nasib la dia pasang crite katun utk budak2 kt 1 dewan khas

so melepak la kitorg dlm dewan tu..bile bosan dok dlm tu aku bawak ler dia kuar pusing2 keliling khusyuk tgk Kung Fu Panda sambil mkn choki choki




tgh tgk movie ttibe tergerak rse ati nk kuar usha keliling

mmg btol2 ngam2 aku kuar tgk syarul tgk beratur nk naik stage ;-)

dpt gk tgk muke dia



lega 1 part...


syarul bersama adik2...


harap dgn degree ni dpt memberi sinar baru dlm kerjaya syarul
*ewahh*

-syukur dgn nikmat Allah-