IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, November 30, 2011

Majlis Bertandang Zahiril Adzim & Shera Aiyob

Morning!!!

adoi mak bz tak dpt update blog mcm selalu..pastu macam ala2 takde mood plak lately

tp ade jugak la kan aku BW blog korang kan???

ade yg tinggal jejak, ade yg just baca jek :-)





ok da banyak kot kuar kat tenet gambar kawen bob ni

so ini edisi aku ye...ade gak gambar yg aku cilok dr blog kawan2

sbb tgk mcm cantek jek gambarnye ..hehee

TQ ye..




kurus dak aku?? hahaaa

wei 2minggu tau aku diet kaw2 pny
dari 55KG turun 50kg tau :p

jgn tanya aku buat diet ape..aku mmg buat diet drastik

diet kurangkan makan :p




hensemnye anak bujang aku..hahaa

ok la kan puji anak sdiri :p


besar sgt da aku rse iman ni..

pandai bawak diri plak tu skrg..



ok pengantin da smp

kenduri ni belah malam..


flower girl & boys..cute sgt2







tu bkn anak Iqram ye..tu anak org sebelah

dia tlg susukan jek



budak2 juvana



Anak Rafali & ayah Shera




suke pelamin dia..sweet sgt2


mereka..lawanye shera..huhu

Hi Shera!!!!


Budak jahat yg da insaf...dia nak dukung Iman

tp Iman bleh plak nangis xmo..


Dira..selamat pengantin baru jugak

oh baju kami di sponsor ok...TQ makmok :-)








tu diaaa....smp xmuat camera..





oh time ni sebak..bob baca kan puisi utk Shera

kire suprise gitu

sweet gile..





sambil diiringi oleh abg bob, adik bob & abg ipar bob..

best!!!







kakak Bob a.k.a wedding planner

miss u Jaja..dia da terbang balik Jepun :(



2 org kiri kanan tu anak2 Azean Irdawaty @ Mak Yan aku

dia tak bleh dtg so anak2 & uncle je yg attend


















ok abis da

jom sambung keje :p


Friday, November 25, 2011

Sign up and stand a chance to win a new iPhone 4s

Sticky entry

Sign up and stand a chance to win a new iPhone 4s





Nak menang iPhone 4s yang cun ni??
senang je wei..korang just sign up kt website BuddyDeal
pastu register under iphone 4s contest

senang jek!!!
cepat due date dia bulan November 2011


Di mulut kata sayang, tapi.....

Morning!!!!
pagi2 jumaat ni jom la kite baca something yang memberi kebaikan ok..
ape yg tertulis kt sini utk peringatan aku sendiri..
sbb ape yang aku baca kali ni, buat aku terfikir2...

--------------------------------------------------------------------------------
Sumber: Orang-orang Yang Menanggung Dosa Kerana Seorang Wanita

Dosa seorang wanita yang tidak menutup aurat dan melakukan maksiat tidak ditanggung olehnya seorang sahaja. Tetapi beliau turut mengheret puluhan orang lain yang akan menanggung dosa bersamanya.

Adakalanya si wanita ini berkata:






‘Aku tidak menutup aurat itu aku punya pasal la!


Bukan aku menyusahkan kamu pun!'


Sebenarnya beliau silap! Dek kerana dirinya yang tidak menutup aurat, beliau telah membuatkan orang-orang yang bertanggungjawab mendidik dan menjaganya turut menanggung dosa.
Siapakah orang-orang itu?
Mereka ialah:

- Suaminya.
- Ayahnya.
- Saudara lelakinya.
- Anak lelakinya.

Keempat-empat golongan lelaki ini perlu bertanggungjawab memikul beban dosa yang dibuat oleh seorang wanita. Adakah ini dikatakan tidak menyusahkan?

Nak baca lebih lanjut pegi ke entry ni: Orang-orang Yang Menanggung Dosa Kerana Seorang Wanita


Aurat Wanita di luar solat adalah sama semasa di dalam solat (bukan sekadar bertelekung)
tudung labuh menutupi buah dada..baju longgar & tak jarang labuh smp menutupi kaki / pakai stokin..
hanya wajah & pergelangan tangan smp ke hujung jari saja yg tak perlu tutup..

----------------------------------------------------------------------------------------------

AllahuAkbar....sgt2 tak sempurna cara aku tutup aurat..huhu
ingat mcm sekadar tutup rambut da dikira tutup aurat :(
rupenye camne kite jaga aurat kite time nk solat, camtu la sebenarnye cara yg betol tutup aurat

tu blom kire dosa yang perlu bapak aku tanggung b4 aku kawen
dgn xpakai tudung nye..dgn pakai skirt nye..Ya Allah..

berapa banyak da dosa yang org2 lelaki dalam hidup aku tanggung..kesian dorg :(

-help me-

Wednesday, November 23, 2011

Berkat duit gaji aku bulan ni

sori la korang, aku jarang BW
aku membizi gile..ni pn curi2 update sat

nanti da settle ni, aku akan update hari2 & akan BW sume2 blog korang ek
aku ni jarang bz..so bile aku kabo tgh membizi tu maknanye mmg BZ sgt2 la tu
selalu buat keje xde dateline kena kejar..so buat2 relax je la..

ni bos nk bercuti sebulan harus la kena kejar..


Tuesday, November 22, 2011

Majlis Resepsi Zahiril Adzim & Shera Aiyob

Morning!!!
ok gambar adelah tunggang langgang
hentam je la..malas nk susun ;p


dari majlis nikah tu lepak2 jap pastu teros ke Dewan..
aku xpasti nma dewan ni..hahaa katanye konvoi..ikut org depan je la..

dorg potong kek..


kan da ckp gambar tunggang langgang...


ni patut last sekali..hahaa


ok ni Yusoff Bashah Clan :-)





Family BOB















ni awal2 nak masuk dewan



anak sedara bob..

nama samaran: BAMBAM..



anak bapak...









pelamin sgt2 cantik


Beto & wife

dia ni je la artis yg aku berani nk tegor amik gambar..hahaha



Bob & Shera

cantik la shera ni..lawa baju dia

Anak emak..




ok abis da gambar...

malas nk cerita panjang2..hehee


lepas ni urusan kenduri belah laki plak

:-)