IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, December 30, 2011

Yik Mun ~ Tanjung Malim

Fuh!!! finally sampai gak aku kedai Yik Mun ni

selalu takat makan Yik Mun kat Damas ni jek

mmg tempat feveret aku la..tp mahal sket situ



balik kampung ari tu, aku pesan kat syarul kite singgah sini ye

sbb selalu balik belah malam..so teros jek jalan xsinggah memana da



ari tu da balik siang sabtu, tu yg gigih turun jalan bawah semata nk makan sini :-)


mula ingat nk tapau jek sbb Iman tido
sekali tu mcm tau2 jek org nak makan..teros dia bangun..heheee



terbaek!!!!!


Kuew Teow goreng ni pun sedappp




aku amik mee wantan sup..

sbb fikirkan anak nak makan..
so xbleh la nk makan yg pedas2 :(



yang best kt Tanjung Malim ni air dia murah2..

kalo kat Yik Mun Plaza Damas ni, 1 gelas jek da 7-8 ringgit..huh!!



Thursday, December 29, 2011

Makan Time!!! ~ Secret Recipe Wangsa Maju

da penat riang ria main, jom la kite makan
dorg sume da makan..aku & Iman je la kebulur :p

tapi kan..Iman ari tu dia mcm cirit birit..aku mula mcm suspen nk bawak dia jalan
so aku slow talk la dgn dia..

umi: Iman...nnt iman jgn oo..ook (berak) time jalan2 ek..
da balik nnt iman oo..ook banyak2..ok???

Iman: aa?? aa??? *blur*

tapi mmg dia tak berak ok..hahaha tapi yg kesian dia xmo makan
aku rse kalo dia mkan, sure dia berak..so dia mmg liat sgt nk makan

selalu mana ade dia xmo makan..sian gak aku tgk :(

sesi sorok badan gemok belakang wati :p



Tok Ma & Adief



wati & ejam share kek..



ice blended 2 cawan..share 4 org..jimat kan????



mama makan pie..*ye kot*


oder ni utk Iman & Adief
yang Iman xsuke roti..yang adief xsuke ayam tu..

elok sgt la tu..

*tp sbb Iman xde selera, so mmg xabis la..



aku suke tom yam SR :-)


kenyang makan :-)



Tanpa suami & papa

Aku ngan Iman ni biasa da kena tinggal ngan syarul..
even ari cuti pun selalu jek :(

so au ni kena la berdikari bawak anak berjalan..hahaaa
part berjalan mmg pandai je aku berdikari..
cuba suh buat benda lain..mmg hareeemmmm nak berdikari..hahahaa

kepala ligat la pk mana nk bawak Iman ni..

last2 bawak gi Jusco Wangsa Maju jek :-)



bawak Iman main2 kat sini dengan sepupu dia ADIEF...




muke da mcm kembar plak aku tgk..ahahaaa




Pak Lang & Mak Lang dorg pun ikut sekali...






suke tgk dorg hepi..*tapi yg tua2 ni yg over lebih*




tu yang model terpacak tepi tu MAMA aku ye..


jgn silap ngorat plak..haahaa




lagi bertambah best sbb mama belanja..hahahaa
kalo kuar ngan mama sure dia yg belanja..sbb da tau anak dia sorg ni sengkek semedang


:p



Tutti Frutti - Kemesraan Terjalin :p

Morning!!!
ari ni keje setelah cuti lama aritu..
tgh panas kan enjin kasi roh rajin bekerja mariiii :p

ari tu kak phira belanja makan eskem tutti frutti kat sri gombak nun..
dia tukang belanja, so lebih afdal dia yg amikkan
bukan ape, kang aku amik terover plak..


nummyyyyy....ok la tak smp RM20.00


mashmallow tu aku yg punye!!!

yup aku mmg suke mashmallow :-)

sbb rasa mcm comel jek rasa dia..wangi2



yang lain sedang menanti penuh sabar :p


kite serbu!!!!!!

hahaaa mesra idok????

yup 1 bekas tu kite share ramai2
sbb memasing da kenyang makan steamboat
so kite share2 je la dessert ni :-)


-sayang mereka!!!!-

Tuesday, December 27, 2011

testing..nak amik aura pakai tab

Ewah..tp xreti nk upload gambar :p
Taip pn terkial2..aku pinjam galaxy tab syarul
sbb ari ni aku cuti, tgh tggu wayang cerita ombak rindu kt Tgv wangsa walk kul 11 pagi

gigih gile bgn awal mcm nk pegi keje
sbb kena anta syarul gi ofis dulu,plan konon teringin gk gi ronggeng
smp KLCC,tp kang mau sesat plak.hahahaa aku fail kalo nk gi area sana

so lepak wangsa walk je la..

Ok la korang,keje rajin2..adoii perot plak memulas2..
Jgn buat hal dlm wayang dah..

Thursday, December 22, 2011

Al-Fatihah kepada Rozana Yusak (Kak Yan)

Al-fatihah untuk Kak Yan (Rozana Yusak)
arwah ni jiran aku dulu kt Berek Balai Polis Gombak
senior aku time sekolah..sangat2 sedih bile dpt tau berita ni :(

arwah meninggal akibat di bunuh dengan kejam, gara2 cemburu atau dendam
binatang sungguh sape yg buat tu!!!

dulu kat berek polis tu dia antara kakak2 yg hot la..
ye la, time tu masing2 sekolah lagi..kak yan da abis sekolah, da keje
lawa plak tu :-)

oh kenangan sungguh :(

yang tgh tu Cik Yusak, ayah arwah
belah kiri tu babah aku..time ni kt bilik mayat hospital selayang :(


berita pasal kes ni: http://greenboc.blogspot.com/2011/12/kerani-perempuan-ditikam-35-kali-di.html


http://suarabawahtanah.com/2011/12/22/kerani-bank-maut-ditikam-15-kali/


macam2 versi yang kuar..aku pn xtau mana yg btol
tp kite serah kt polis je la..biar depa siasat benda ni


aku mintak jasa baik sume reader blog aku, tlg sedekah Al-Fatihah utk arwah kak yan


& tolong doakan agar polis cepat selesaikan kes ni..biar penjenayah tu ditangkap..


smlm pegi ziarah umah family dia kt Ijok, sayu aku tgk mak pak dia adik2 dia & nenek arwah yang tgh terlantar sakit :(...sayu sgt2..


~ Kak Yan, bersemadilah kau dgn tenang di sana~


Al-Fatihah

Bvlgari Perfume ~ Idaman dari tahun lepas..

Fuh!!!!
syukur alhamdulillah....dapat gak ape yg diidam kan

aku suke perfume Bvlgari Omnia Amethyste ni dari last year
lama kan??? hahahaa
bleh jek kalo nk beli sdiri masa dapat Bonus b4 ni..

tp sape2 yg kenal aku ni, jenis sayang duit
tapiiii bkn la makna aku penjimat..bukan..hahaaa
cth: aku nk sgt2 perfume ni..harga RM310
tapi syg sgt2 nak beli time ade duit..tapiiii aku akan terbeli benda lain
cth mcm raya ari tu, dapat bonus, konon nk beli perfume ni..tp syg duit
end up aku beli mekap yang harga dia, tambah belas2 ringgit da dpt perfume ni..hahaaa
sengal bukan????

ari tu masa awal2 start sales kismes, ade la jalan2 parkson ngan syarul
lalu depan kaunter perfume..sekali aku tunjuk la perfume ni
aku kabo, dr tahun lepas aku nak..

tp tidak la berharap dia nk belikan...

sekali selasa lepas, balik keje dlm kete dia hulur kotak ni
hahahaa aku pny terkejut..smp peluk2 cium2 dia time dia tgh driving..hahahaa

wangi sgt bau dia..mmg kena dgn citarasa aku
botol sgt2 unik..


tu yg best beli perfume time kismes, bleh dpt gift yg best2

aku dlm clutch..bleh pakai gi dinner :p


muka hepi dpt perfume :-)


budak sebok kacau org posing..hahaaa


ni lah hadiah bday aku januari ni..hahaa

awal gile dapat..da pakai pun :p



Anak copy paste muka bapak

morning!!!
hahahaaa...pening aku nk pikior tajuk..

tp mmg aku nk tunjuk muka anak yg copy paste muka bapak
ok la kan copy paste muka bapak..kot kuar2 muka anak sebijik muka jiran sebelah
hahahaa lagi haru..nauzubillah....

ni ha anak ILIA....nama dia adam...
hensem kan..putih jek ha..tang kulit sah2 bukan ikut bapak


yang ikut bapak nye tang telinga..hahahaa
sama wei...
adam cepat la big boy..bleh kite jalan gi mall sama2
Adam kan suke kawan ngan auntie syana..hehee
aku agah dia, pny la sakan dia gelak..ahhahaa gamaknye nampak mcm clown kot aku ni :p


ni lagi sorg yg copy paste muka bapak
lagi2 tang muncung pendek tu..hahahaa



harap Iman & Adam bleh berkawan rapat mcm aku ngan Ilia..


nnt kite arrange dating2 dlm mall..sbb ade econ





Tuesday, December 20, 2011

Semalam cuti kerja ofis..tapi kerja rumah still on

Morning!!!
adoii skrg ni rse mcm xde mood jek nk update blog ni??
kadang tu idea melimpah ruah..hahaa tp M.A.L.A.S

smlm aku cuti, bile aku btau org aku cuti, ramai akan tny.."pegi mana..??"
jawapan nye: dok rumah settlekan keje umah :p

gitu la kan kite org pompuan ni kalo cuti..hahaa poyo jek
cuti keje opis, tapi keje umah buat gak kan
idok ler kata dok kt umah merap jek atas katil *even itu yg aku angankan pun*
tp endup bile da cuti kt umah, bangun pagi2 teros start enjin buat keje

tapi jangan la bayangkan keadaan aku begini :p


sebab aku awal2 lagi da suh syarul anta Iman ke nursery

walaupun, mcm kesian tgk muke dia kena bgn pagi tapi tetap aku cekalkan hati suh gak bapaknye anta gi school gak


sebab aku mmg nk rehat mulanye..


tapi....last2 keadaan jadi mcm bawah ni :-)

tapi part menjahit tu tipu la..hahaaa

gantikan gambar menjahit tu dgn baca novel sampai tertido..hahahaa

pastu aku masak ini

Ayam Panggang bersama Kentang & Lobak..
suami balik keje muka hepi jek..hahaa ye ke????

best gak jd suri rumah..aman jek rse..

tapi Iman kena anta gi nursery..baru aku rse AMAN..hahahaa

jahat aku kan..tak la..sbb kalo dia ade tu, suke gadoh2 ngan aku
rebut TV la..hahahaa

elok aku nk tido skrg da pandai tarik tangan aku ajak main
kadang aku tgh baca novel, siap dia tarik novel letak tepi pastu tarik tangan aku tunjuk dia nak ape..hahaa


tp smlm angau gak la dia xde kt umah..tapi aku kuat kan semangat kul 5 baru aku amik dia jalan kaki *sebab kete xde*

last2 berlari aku dukung dia sbb ttibe ujan turun...

Thursday, December 15, 2011

Pandai KFC Malaysia buat lawak -Maharaja Lawak Mega

hahahaaa *gelak besar aku*
ape la pny sengal KFC, elok2 smlm aku canang pasal kupon bleh dpt free burger tu, tup2 KFC ckp promo ni da abis..haahhaaa

lawak..lawak..padahal b4 tu tulis kat kupon promo smp 15 January 2012
gile, tak smp 15 Dec 2011 da abis stok..


tu la, lain kali b4 buat promo pikir dulu masa depan
aku pn mula mcm terkejut gak baca promo tu, dia xtulis pn minimun purchase berape
len kali stated kan kt situ, with minimum purchase RM5 ke kan..

tapi xpe la, as human, kite amik postive side la kan
andai kata promo ni still ON, sah2 kite akan pegi bkn sekali, tapi mungkin 2 kali ke kan
so bile benda ni jadi, at least its good for our health..positif maaaaa..hahahaa

ape2 pn mmg sengal la kan..sbb b4 ni McD ade jek buat promo best2 gini, tp xpernah fail pn
hahhaaa so agak kelakar la kan..
nasib aku xprint lagi..kalo x rugi ink printer opis aku jek :p
& mmg rosak plan aku ngan KIM nak makan zinger burger ni
:(

-kejadian yg sgt2 memalukan utk KFC-