IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, January 25, 2012

Pusat Sains Negara ~ best dari pegi mall :p

morning!!!!
azam tahun 2012 ni kan, syarul suh aku berjimat cermat..hahaa
boros sgt gamaknye :p

dia ckp jgn la every weken tu nak menebeng kt mall..
even kata nak window soping pun, tau2 nak dekat 100 ringgit abis kang

so skrg ni kami mencari tempat2 yang murah & best kalo nk bwk iman jalan2 :-)

antaranye: Pusat Sains Negara!!!
mmg best korang..ari tu aku masuk free jek
cma kalo nk tgk pameran robor kt tingkat 1 tu kena bayar 6 ringgit
fish dia besar2...iman excited gile
tak yah pegi Aquaria pn xpe..hehee


aku yang penting Iman hepi, aku ok jek pegi mana pun


kat sini experimen dia sume best2

smp org tua pn berebut2 nak try..

ape lagi budak2 kan..


okla, iman pn da paham la sket2

ajar dia suh push ball pn dia buat..


bilik klon :p


tempat ni mcm dlm kapal..dia gerak2..aku mmg pening dok dlm ni






perkembangan baby dalam perot :-)






tempat ni paling best!!!

lepas kan Iman main dlm tu..da la free ko..

:-)


Iman ni obses ngan bola..

pantang jmp ball..mmg itu yg dia tuju dulu










siap ade demo lagi

mmg best gile!!! sume ni free ok


ok meh mendaki bukit ke 1st floor

sini ade pameran robot!!




masuk dalam ni yg kena bayar RM6/adult
cat tu robot...iman takut..hahaaa



cute gile panda ni
rse kalo jual mcm nak beli jek

siap bleh nyanyi2 lagi


ok !!



robot serupa manusia..

takut ooo kalo tgk lama2



sebijik mcm manusia..

dia buat body robot ni kan pakai mould org2 tercantik kt dunia..

cth kaki guna mould model kaki pny kaki..hehee

pastu dia cantum2 kan jd robot..so hasilnye!!!

idok ler cantik sgt kot..hahaaa tp utk org jepun ni paling cantik kot..hahaa


kat luar pn ade benda2 yg kite bleh main

time ni panas terik..

bile pijak benda2 tu kuar muzik then ade air pancut

seiring dgn muzik..cool!!!



mmg akan repeat lagi..

sbb tak cukup even dok dlm tu 3 jam :)
banyak lg x explore..

Wednesday, January 18, 2012

Telur ikan mayong...

sape pernah makan???
aku sejak kawen ngan syarul baru la tau wujud telur ikan ni
hahahaa...

selalu susah nk dpt tau
kire tgk perot ikan tu bunit2 baru tau ade ke tak
sekali gi Pasar Pasir penambang, Kuala Selangor..tgk banyaakkkk nyeeee
suke :-)
teros beli sekilo..
RM25 sekilo
ntah mahal ke murah..aku belasah jek...

selalu mak metua msak kan..kali ni masak sdiri
debor sgt..hahhaaa
pestime masak ni...Masak Lemak Cili Api Telur Ikan
seksi btol bulat2..hahahaa
sape tak tahan mmg xbleh makan la..
aku ngapp jek..sedapppp

ikut la ade yg suke kenyal2 masak la lama..
ade yg suke lembut2 nnt makan dia akan pecah dlm mulut
pastu kuar mcm cecair..hehee camne ntah nk explain


pastu masak lauk utk anak...
tapi anak au tu pn suke telur tu jugak..
jenuh la mak pak isap kasi tak pedas..



ttibe gile goreng ayam guna resepi nasi ayam
hahaaa...letak madu & sos tiram...

*sejak2 dok puncak alam ni best woo..sbb sini kan kawasan kampung lagi..murah la kot brg2 makanan...hahaa
pastu dekat plak tu dgn kuala selangor..ade jeti, ikan fresh2 mmg banya le..

Muzium Negara..lama gile tak jejak kaki

bile korang last dtg muzium???
aku lupa last bile..hahahaa rse2 zaman rombongan skolah rendah kot :p

gile keji ok...
so mari la kite ke muzium :-)
balik dari PD, teros ajak syarul singgah sini..
time tu da kul 4 lebih..nasib bukak lagi

mak aii...sejuk gile dlm muzium kan
pasni nak dtg kena bwk jaket..iman da ketaq2

ade yg pameran khas pasal kapal karam tu
tapi aku xmasuk tu..masuk yg biasa pny jek
bayaran 2 hinggit jek...

yang Pameran Kapal Karam ni brape ringgit ek??
nak masuk, tp time tu mcm nk tutup da..
rugi je kang..


best la gi muzium
pasni bleh pegi lagi..



lepak2 tempat gini lagi jimat aku rse

da la jimat, ilmu pn dapat...


dari pegi lepak mall, sah2 banyak duit akan abis kan
iman pn mcm da bleh la paham sket..hahahaa sket je la

kenal da la kalo tunjuk meriam pistol segala tu..hehee

CNY ni bleh la buat plan gi zoo plak

:-)


* utusan kepada mya: beb, mmg aku jadikan ko sumber inspirasi ni*

Tuesday, January 17, 2012

Aktiviti kat Port Dickson

Ape la sgt bleh buat kt PD ni..balik2 mandi manda kan
pastu boring mandi manda, makan2 plak..mmg menggemokkan

bapaknye saje amik resort PD ni sbb nk bwk anak teruna mandi pool
lagi pun, bercuti kt PD ni menjimatkan..
resort plak jenis ade dapur..mmg aku usung brg2 masak :-)

tu pelampung jenis baju tu baru beli..
maknye mmg over :p

iman ni mmg suuukeeee air..
kalo dlm bilik air tu, aiyooo excited main shower..
ok la dia tak takut msk pool ..takde la nangis2 ke..

hepi kan bile tgk anak hepi
hilang penat2 lelah2 sume...

aku mmg pasang angan2 nk anta iman belajar renang
sbb mak pak tak reti berenang, so biar la anak pandai kan
mak pak nk belajar, mcm tidak la kot..



sangat2 damai :-)





layan main kt playground plak





balik mandi manda, aku laju2 masak

bapak mithali...

elok je dia duduk gitu..
ce kalo aku yg suap..huh xdenye dia elok diam gitu...

aloloooo sepet2 mata...



rezeki kami..

penjaga resort tu bg..sedap bangat!!




ok ni dapur dia...
so senang la masak2 kt sini..jimaaattt duit

mmg kami pegi PD makan kt kedai cowboy tu je..pastu yg lain2 masak jek


luas kan :-)

puas la iman lari2 dalam tu


bilik ade 2..tapi yg xbest toilet ade 1

huhu xde privacy la..master bedroom dia xde toilet



pegi 2H 1M

so xde ape sgt bleh buat..tp kalo takat nak relax2 aku mmg suke gi PD

sbb kalo dtg sini, peruk dlm bilik je pun xpe
tak rasa rugi pn kalo x berjalan2...