IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, February 27, 2012

Maaf kan aku



sori sebab jarang dpt BW :(
sori xsempat nk beramah tamah kt dunia maya ni
sori jarang update blog...kesian blog aku

insya Allah, aku try khatamkan list blog aku ek...
laju korg update kan..hahaa x terkojar den..
mana sempat aku komen, aku komen..tak sempat aku baca je la ek..

Thursday, February 23, 2012

Space U8 Mall Shah Alam

sape pernah dtg Space U8 Malwah!!! soping mall baru ok..
dekat area TTDI shah alam sana..ntah kt celah mana
aku org yg tunjuk jalan..aku pusing2 stereng, sekali tau sampai sudah..hehee

ni gambar lepas pegi kelas mekap tadi tu..
ni posing2 kt kedai Makmok aku..
yup dia bukak gerai jualan kt flea market tu...
ade buku2 terpakai..harga sume berbaloi2...jugak ade kain betol2 terbang khas dari jepun sana
sapa nak pegi gerai makmok aku, boleh dtg start ari Jumaat smp ahad..

budak ini dijaga oleh makmok & pak mok time aku gedik2 dlm kelas mekap...

nasib dia tak nangis beria..kalo x rosak plan aku..

makmok siap beli toys plak untuk iman..
tq tok mok...



aku suke suasana kt sini..

kawasan lapang..so budak2 bebas berlari riang ria...
tapi kedai xbanyak bukak lagi...mall baru kan

tp wayang ade tau MBO


ni gerai makmok...

ade rezeki bleh jumpa Zahiril Adzim..kot ade yg tanya sape ZA ni..

sila2 la gugel ek..hahahaa kang kata artis glemer, org kata aku syok sdiri puji sepupu kan..


Iman berkenan sgt dgn taik lalat BOB tu..

abis dia korek2..

pssttt Bob..ade bakat da ha...bleh la planning2 ek..heheee



kan aku cakap..iman suke taik lalat tu

langsung xhirau aku panggil..hahahaa


nak tau lebih pasal Space U8 ni boleh klik sini: http://www.spaceu8.com.my/





Wednesday, February 22, 2012

Kelas Mekap bersama Avon

kelas ko maria...gi kelas mekap..kuikuiiii

makmok la ni call aku tny mau join ke idok...katanye free, harus la pegi kan..
Anjuran AVON dekat Space U8 Mall Shah Alam...
ni mall baru ni..aku pn 1st time pegi..


kelas ni untuk basic mekap jek..

aku ingat ade la shading2 ke kan..shading tu perlu untuk buat hidung mancung..hahhaaa

tak sempat2 lagi nk belajar shading..next month ade kot belajar shading


aku pegi ber4..bersama Syakirin, Shera & Wanny

anak menantu makmok bersama adik shera...

kitorg special..datang lambat teros dpt dok depan sekali :p



ni la cikgu hari itu..Reen nama dia..

muda lagi adik ni...


kelas ni free, tapi kena bawak mekap sdiri ye..

so aku pn korek2 la mekap ape aku ade...



selepas da sapu foundation bagai...


setelah siap mekap...hahaaa da katanye basic, maka xde la beza sgt ye dok???



ramai gak yg join...meriah!!!!


kelas ni kul 2-5pm

lepas habis, teros laju2 kuar sbb aku tinggalkan Iman dengan makmok kt bawah nun


aku saje2 jek attend kelas mekap ni...aku ni mekap ikut mood..

kalo rasa nk melawa, mmg beria la aku tenyeh..

kalo malas, pakai bedak udah :p


syarul pn xgemor aku mekap beria..dia suke aku natural beauty...

masalahnye, kalo natural, bkn beauty, tapi pucat lesi..hahaaa

so kena mekap lite2 ye...



pernah dtg Space U8 Mall Shah Alam???

nanti aku cerita pasal tu ye...


Tuesday, February 21, 2012

Dari Puncak Alam ke Kuala Lumpur di malam minggu

hahahaa tajuk terhape..
sejak dok PA ni kan, jarang la pegi tgh2 bandar KL tu kalo bukan hari koje
rse jauh berdengung jek

tapi malam minggu hari tu lepas maghrib, syarul tanya xmo bwk iman jejalan ke??
mula ingat nk bwk gi airport subang..saje nk bwk iman tgk kapal terbang
ooo kenit tu da kenal aeroplane..pantang nampak kt langit siap bye2 lagi

last2 xjadi, sbb omaknye nak pegi tgk lampu kt bandar KL..hahahaa
kampung sungguh maknye tu kan :p

da masuk tgk lampu, nak makan durian plak maknye tu..hahahaa
pegi la ke Chowkit sana...

kenit ni baru bangun tido..dr PA smp KL dia tido...
elok2 sampai kedai durian, teros bangun..power hidungmu nak...

lama xmakan durian kt sini...

mmg setia kami kt kedai ni..
asal nk mkn durian best mmg cari sini la..makan kt situ, xmo bwk balik..
kete busuk nanti....

kenit ni pun suke durian...
harap2 xdemam la..byk gak dia makan...

aku paksa dia abiskan air tu...bior kuar durian tu time membuang nnt



da lepas makan durian, maknye nak makan cucuk2 tepi jalan tu plak

hahahaa over tau maknye tu


maka pegi la kt area Pertama sana...
makan tepi jalan tgh2 mlam buta...


kenit tu, sonok la berlari2 riang ria....

maknye sebok makan, da dpt perot elastik ni mmg heaven la

makan xkenyang2..hahahaa



da abis makan sume, kami pun pulang.....


ingat nk singgah umah mama kt gombak..tp time tu pn da lewat sgt2...
Jumaat ni nk tido umah mama..lama ok xjumpa org kampung gombak..hehehee




Thursday, February 16, 2012

Kat Malaysia kena ada benda ni..baru best!!!

sepanjang kat jalan, mmg banyak aku nampak benda ni kt umah2 org

ni satelit kot org panggil..hahaaa
lagi besar dr piring astro kite tu

kat sana mmg dorg amik benda gini jek buat ariel
harga plak sekali bayar jek
piring tu dlm rm500 kot..
tu mmg sekali bayar jek..bulan2 tak yah pk nk bayar bil siaran TV
jeles kan

tapi ratus2 ok channel dia..mmg xde tapisan mas joko kabo
so mak pak pandai2 la pantau...
dia ckp, kat sana bkn 1 kesalahan pakai benda ni..
kalo kt sini, mau kena saman kot...
aku rse kalo kt malaysia buat gini, mmg tapau abis la stesen kesayangan kite yg satu tu :p



Wednesday, February 15, 2012

BIG Sale Air Asia

sume org da tau kan AA ade buat sale ni
korang ade yg da beli ke??? cargas sungguh kome ek

aku berangan2 la kot dpt gi oberse ke kan..
niat nk gi Jepun..hahaaa berangan ko syana

tp tu la, doa suami selalu termakbul kot
dia dok suh aku berjimat..hahahaa

mmg btol pun wei...smp la ni aku x berjaya msk website AA
dok waiting room dr tadi
stress mak!!!



kemuncaknye..kuar page gini plak..hahahaa



mmg xde harapan la nk rembat tiket murah


ade yg da beli ke?? meh la share story, btol ke murah???



Koleksi Novel

wahh sume org pun rancak update pasal novel kan...
aku pn nak jugak menciwi..heheee aku pn baca ok novel

tapi aku xbleh abiskan 1 novel ni dlm masa yg singkat
kadang tu 1 novel sebulan kot baru abis...

ate, laki mak tu bkn bleh tgk isteri riang ria baca novel..lagi2 da ade anak ni
dulu xde anak pn, jangan la baca novel depan dia..cukup xgemor dia..

dia lagi suke aku gi soping dari baca novel..hahaaa *tipu*

ok ni koleksi terbaru
hanya 2 yg bawah tu jek yg da abis baca..
Cantik itu Luka ngan Uda & Dara blom bukak plastik lagi...
siri Shopaholic tu mmg da banyak da aku beli
aku suke Sophie Kinsella pny novel..

lagi yang baru beli & da abis baca, novel MAID ni
aku baca pkul 3 pagi smp la subuh..kasi settle
hahahaa sbb time tu syarul mmg tgh tido..time tu je la aku bleh tekun
*org bangun tgh malam baca al-quran, aku baca novel*


zaman skolah, belajar dulu, sume novel pun pinjam orang kan
aku ingat lagi 1st novel aku beli duit sdiri..
ade sampai skrg ni..cuma lupa aku letak almari mana
hehehe
PILOT CAFE

sangat best cerita ni...aku repeat banyak kali la...


selain Sophie aku suke gak Cecelia Ahern pny novel
antara yg aku suke :-)


aku ni jenis xde tempat khas utk novel..

aku main letak jek mana dan...mcm buku2 ni aku lupa aku letak almari laci mana...

nnt nak kena cari susun elok2...

sbb banyak gak aku rse koleksi aku


sape yg blom baca Sophie & Cecelia pny novel, try beli 1

mmg best sangat...



aku beli novel omputih ni kalo ade diskaun jek

sbb harga melampau mahal..mmg sume RM30 ke atas

bile ade sales tu mmg aku rembat..

kadang tu aku pinjam kak Phira pny..kitorg tukar2 novel..


pasal novel ni kan, 1 yang aku belajar...kadang tu ade org yg sayang sgt novel dia, sampai berat ati nk kasi org pinjam

aku tak tau la dia syg ke kedekut kan..hahahaa

mmg dr zaman skolah, da ramai aku jumpa org camni...


so mmg skrg da tua ni, mmg aku elak la mintak kt org nk pinjam novel

sbb aku takut org tu berat ati, kang serba salah plak dia kan

so aku salute la sape2 yg baik ati bg aku pinjam novel..



*Ombak Rindu aku pinjam org punye..org tu la baik hati, dia ckp xyah beli,pinjam dia pny- 1st time jumpa org gini*



Tuesday, February 14, 2012

Valentine?????

kelakar tgk gambar bawah ni....

dapat kt FB..
sangat2 mendalam maksud gambar ni..hahahaa

tapi mmg betol pun...so kepada anak2 gadis, blom terlambat nak reject boifren ajak dating malam ni
bukan ape, takut kang bulan depan korg da merana xmo kuar umah..
period pun lambat mai...time tu baru nak nyesal kan..

aku doakan, takde la bayi kena buang 9 bulan akan datang ni
semoga Allah pelihara anak2 muda kita..

Amin......

Monday, February 13, 2012

Hafalan Shalat Delisa @ ASTRO FIRST

MORNING!!!!
weken aritu tergerak ati nk beli cerita ni kt astro 1st
cerita pasal tsunami kt Acheh
ape yang aku bleh cakap
, MEMANG TAK RUGI BELI
cerita ni sangat2 best...sangat memberi pengajaran





suke aku watak DELISA tu, seorg budak yg notty b4 kejadian tsunami tu..
tapi lepas tsunami, mak, kakak2 dia maut..lepas tu dia hilang kaki..

teros dia berubah jadi budak yg tabah...even dia mengalami banyak kehilangan dlm hidup dia, tapi dia cuba jadi positif...kagum gile!!!

watak UMI SALAMAH, iaitu mak DELISA pun aku suke..

sangat tabah jaga 3 anak perempuan, suami plak berlayar ikut kapal cari rezeki..


huhu dia xde pun ngomel2 laki xbalik umah..pastu sangat la lembutnye cara dia cakap dgn anak2....bleh ke aku jadi penyabar camtu..huhu
sape tak tgk lagi tu, try la tgk..mmg best sgt2

camne org2 kat kampung tu pandang serius pasal hafalan ayat2 dlm solat, bukan takat hafal, tapi paham maksud ayat2 tu sangat2 menginsafkan


aku rasa,pengarah2 penerbit2 kena start cari idea buat filem keagamaan gini la...
buang la screen2 yang "lagha" tu..filem gini baru la ade unsur2 agama tu..bukannye 1jam pertama tu ko buat cerita hero atau heroin sosial gile, pastu 30minit terakhir tu baru ko buat screen dia nangis2 dalam masjid..ce buat dari awal tu mmg unsur agama...think..think....think....

dua watak yang aku suka sangat: DELISA & UMI...
tu gambar atas tu...lawa jek umi dia kan..lembut jek..huhu



BukitTinggi Indonesia ~ Day 3

Morning!!!
jenuh nak abiskan pasal trip Padang ni..huhu

ok pagi2 da check out dari hotel kt BukitTinggi tu..
lepas bfast kt hotel teros menuju ke tempat Hajah Rosma...
kat sini mmg terkenal dgn hasil sulaman hajah Rosma ni..
sangat haluussssss...

bas xbleh masuk..so menapak la sket


kat sini ade kelas menyulam..dia ckp ade gak org dr malaysia belajar sini

fee dlm RM1000 kalo tak silap..belajar dlm 6 bulan gitu

mmg mesin sume, mesin lama..

student time ni xde kelas...tapi ade keje dorg terletak atas mesin tu

cantik kan????


antara yang dijual...


tapi harga sini mahal..mmg kena la dgn kualiti dia yg superb tu


aku ade la rembat 1 selendang..

cantik sangat2!!!!



ni la hajah rosma tu..da tua da makcik ni

dia ni ala2 legend la...


kawasan kedai & kelas..juga rumah beliau..



lepas tu kami pun meneruskan perjalanan yg jauhhhh lagi...

singgah kejap kt tempat buat kopi ni


di sini pun kami melontar :-)

ade banyak kepek2


pastu bleh minum sample kopi & teh


free jek sume air ni...


view pun lawa...segar jek...





aku try teh daun kacau dgn kayu manis..

teh tu tawar2 pahit xde gula..tp sedap sbb ade sket aroma kayu manis...


di jamu plak dgn pisang salai..

fuh!!! sedapppp


da org bg sample kopi & pisang salai..makan minum plak smp kenyang

reti2 la beli sket kan...


pastu teroskan jalan lagi...

letih tau jauh...aku smp tido bangun, pastu tido lagi..tak jugak smp..hahahaa

ok stop lunch kejap..

sangat best kt sini..damai jek...


ade jugak jual parang kerambit bagai

nyesal plak xbeli utk syarul :(

sbb asal raya korban jek sure membebel parang tumpul..huhu


tapi xbest sbb makan bersila..kalo mkn bersila, mmg xselasa la nk makan banyak ;p



tapi lauk sedap2...

keliling sume sawah...tenang jek






ade gak kolam ikan


da kenyang...jalan lagi...

Mas Joko tu cerita pasal kubur ni

aku lupa kubur sape..hehee
tp yg jd soal tu, ape la budak2 tu lepak kt kubur

xde port lain ke dek oiiii


Kebesaran kuasa Allah...

pokok kelapa yg sgt unik



ok sampai kat Istana Pagar Ruyong

posing2 dikala panas terik..terik gile ko!!!!


peace makngah!!!!


mmg tak menahan panas dia...sakit kepala aku


ambar beramai2...

best sgt aku rse trip ni :-)


pastu jalaaaannnnnnnn lagi....

ok stop jap kt tepi tasik ape ntah ni..time ni aku br bangun tido..

hajat hati nk beli air yg ade ais...sekali hampa ais batu xde :(
sentap kejap..ye la panas sgt ari tu...kering tekak


nasib la view cantik..sejuk ati


pastu jalan lagiii....


sejuk mata tgk view kat sana..

sawah gunung...sume cantik...







mmg jauh sgt perjalanan nk ke Padang ni


punya la jauh, sampai kt Padag kul 8malam..

pastu teros gi dinner..letih gile


dinner kali ni lain plak..xde lagi da lauk Padang :(

tp sambal hijau tetap ade


siap ade sesi nyanyi2...
caya lah makngah!!!


da siap2 makan baru check in bilik..

huhu mmg letih..tapi xbleh teros tido sbb nak packing beg

flight kami kul 8pagi the next morning..huhu

bilik kecik, tapi selesa la buat lelap mata


yang penting toilet bersih..

2 hotel yang stay kt sini, mmg 3 star
tapi, hotel dia bersih & selesa...

so kalo dtg sini, ko xyah amik hotel gempak2...


wake up call pagi tu kul 4.30..huhu mata mcm baru je lelap...
bangun siap solat segala..pastu kul 5 pagi bfast kt bawah


kul 5.30 da bertolak ke airport :(

mmg x sempat ronda area Padang...sempat singgah tido jek


trip yg best..padahal aku baru jek kenal makcik2 & adik2 tu sume..

tp sume pn sporting

gambar terakhir bersama Mas Joko...

ade kesempatan kite pegi trip sama2 lagi ok...


ok abis da pasal trip Indonesia :-)

fuh!!!!