IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, March 30, 2012

HAPPYCALL DOUBLE SIDED PAN

hari tu kan aku ade show2 kt korg pasal aku msk lamb chop guna pan mama aku yg ajaib tu
dlm 10 minit da masak empuk daging dia kan...

pastu ade plak ramai yg tanya mana beli la kan..
aku pn gugel2 la nk tgk mana yg murah...
sekali jumpa blog ni: http://beliperiukonline.blogspot.com/p/happycall-double-sided-pan.html

siyes murah ok RM150 (tak termasuk postage)


korang nk kasi lagi teruja, pegi la search youtube demo benda ni
aku ngan KIM da gile2 tgk youtube tu...tp aku xbeli lagi la
:p tggu bajet next month

ari tu aku beli kt blog ni pn sbb nak bagi hadiah kawen wan, kami budak2 opis share duit
so dun wori korang bleh beli kat blog tu tanpa was2..heheee
penghantaran nye pn cepat..dlm 1 hari da bleh sampai barang ko tu



mmg ade banyak brand lain, tapi pastikan beli yg btol2 berkuali :-)
yang happy call ni 1 je aku suke, dua2 pan tu kite bleh cabut asingkan..
so keje ko nk cuci pn sonang..

sape2 nanti da beli meh la menciwi kt aku ek..kasi aku jeles..hahaa
aku kalo nk merasa masak guna pan tu, pinjam mama pny dulu ler :p

Jom cuti Langkawi

Morning!!!
smlm aku saje2 la window soping kt website AA tu
kan ke tgh ade promo kan..

sekali tgk la tiket nk ke langkawi bln Jan 2013 ni
utk 3 beranak RM290..ok la kot kan..


tapi.....berangan semata..hahhaaa
syarul ckp KIV la dlu..lama lg tu katanye..

so kite simpan la print screen ni kt blog ni ek
buat tatapan masa depan..hahahaa


Thursday, March 29, 2012

Lunch salad jek kakak???

haah lunch salad jekkkkk :p
konon kan nak diet...tp aku ni da tau diri sdiri pny tahap camne
so malas aku nk ikut program diet tertentu

aku just control jek tak makan nasi..
pastu bfast WAJIB amik mehun goreng..lunch tu aku makan rojak ke salad ke..
jangan la tiru diet aku ni..org kata, crash diet
tp aku gini jek yg sesuai..
kalo yg jenis ade jadual kena makan buaaahhh jek mmg xbleh la aku ni
kang mula la aku craving memacam...mulut ni kena ade rse pedas manis2 sket :p
so rojak buah tu kena la tu ngan selera aku

smlm da merojak, arini kite mensalad plak :p

dressing dia pn da ade dlm peket kecik..so kite kasi gaul jek
tapi yang jenis ORIENTAL SALAD ni tak brape sedap la..
ade sayur yg pahit...
so tadi turun Mercato beli salad jenis lain plak
harap2 tu tu sedap la :-)
boleh buat lunch esk..yiipiiee!!!
-ttibe gabra laki mak gi gym uollsss..harus la mak pn nk kena diet gak ni-

Hot Chat: Kisah Adik-Beradik

pagi td otw ke opis dengar la radio hotFM
dorg sembang hotchat pasal kesah adik badik..ade yg buat aku gelak2 hahaha

pastu ttibe teringat, aku pn ade gak kesah pasal Aku & Kakak aku yg sorg tu
hahhaaa
*kak jgn marah ek aku story* :p

aku anak ke2..beza umur aku ngan kak phira 3 tahun jek
tu pn xsmp sbb aku lahir bulan January, dia bulan December

makanye bile celebrate bday tu mmg mama buat sekali harung jek
tp mesti buat bulan 12..so bile smp time bday aku tu kureng sket la meriahnye :(
xpe, janji dpt hadiah awal..hahaa

pastu kalo baju, konfem mama beli patern yg sama tapi kaler lain
hahhaa mcm boria ok

aku & kak Phira sgt beza perangai...aku ni mcm kasar sket ala2 tomboy dulu time kecik
dia plak jenis yg lembut jek..tp suke cari pasal ngan aku

part suke provok aku tu mmg no 1 la..
aku ni plak pantang org kaco, mula la naik hantu
dulu kalo gado tu, jenis main kejar pakai pisau tu..hahahaa
lari la si kakak kena kejar ngan adik gila..hahahaa

last sekali aku ingat gado besar ngan dia time lagi brape bulan aku nk kawen dulu 2005
time tu mmg ntah hangin ape gado..hahaha
ingat balik kelakar ok

1st masa tu tgh malam tgh tgk TV, bleh gado sbb rebut remote TV
gado pny gado, sekali aku gi dapur kuar kan pisau
hahahaa ni kalo kuar pisau sbb da buntu xtau nak lawan gado mulut da ni
tp bile da besar2 ni idak la aku kejar dia ngan pisau..hahahaa
mau aku kena tangkap plak kan
time tu da nangis2 da ni sbb kalah bertikam lidah
last2 aku amik pisau aku jerit "aku tikam kang.." (sambil konon nk tikam perot sdiri)
hahahaa pompuan gila!!!
pastu mama kuar dr bilik lepas dgr bunyi bising
pung pang kena bebel last2 berdamai
pelok2 kak phira kt situ mintak maaf..hahahaa

pastu dalam waktu terdekat tu nk kawen tu, lagi kes emosi terlebey sudah
hahaaa
dulu aku gi keje, kena anta kak phira ke opis dlu baru aku gi keje
sbb dia byr duit bulanan kete, minyak sume so aku kena jd driver dia
ntah camne dlm kete hala balik tu, kitorg gado
mula biasa la gado mulut...
last2 aku da mcm kalah da gado mulut aku benti kete tepi, teros turun kete

nasib ade teksi kt belakang, teros aku naik teksi balik..hahahaa
da aku yg drive senang je la aku benti mana aku suke..
kak phira sure terkedu2..tgh2 bebel sekali aku stop teros turun..hahaa
selalu kalo gado2 gini yg turun nye passenger kan..ini idak, drive yg turun
hahahaa

lama gak la perang dingin..even dok sebilik tp x bercakap
sanggop aku gi keje naik bas, LRT bagai
hahhaa..

rse tu la kot last kitorg gado..da kawen ni xgado da
hahahaa

tapi ape2 pn dia la the best kakak yg aku ade :-)
aku sengkek2 dia la tempat aku pow..hahahaa
mmg kelemahan aku ni kalo org ajak gado mulut sure aku kalah
tp kalo gado tarik2 rambut, insya Allah bleh menang
hahahaa

Wednesday, March 28, 2012

Ramai plak yang berkenan almari Iman

aku beli almari Iman ni masa dia dalam perot lagi
aku beli kt kedai cina kt damansara damai..lupa da nama kedai nye

tapi kedai biasa2 jek
harga dia plak rasanye RM150 after tawar menawar...


hok belah kiri tu 2 pintu utk sangkut2 baju
takde para belah tu..ade lantai jek..so belah lantai tu bleh la letak baju lipat sket

yang belah kanan 1 pintu tu, ade 3 tingkat..
cukup la buat letak baju kenit tu...
aku ingat lagi, mula time nk beli tu, ade la gambar katun2 mcm Ben 10 la, ottomen la
tapi aku prefer yg ni sbb comel tak ganas..hahaa

lagi pn aku ikut tema warna katil (putih) so gambar ni jek yg sesuai...
pastu aku suke jenis lebar tak tinggi melangit gini sbb belah atas tu aku still bleh susun barang2
stok toiletries dia sume aku letak atas tu..

tp da dekat 2 tahun, tak tau la pesyen almari gini ade lagi ke tak
heheee...

Tuesday, March 27, 2012

Kenduri kat umah mertuaku

last week ari Khamis malam2 buta gerak balik ke Tepen..
so jumaat cuti sbb kenduri ari Sabtu

adik badik syarul ade 3 org jek..so mari lah kite gotong royong bersama2

boleh plak anak aku demam time tu..hoiihhh payah ok kenit ni kalo tak sehat
asyik nak menempek jek
kurus kan Iman


kari ikan nyuk nyuk *kot* hahahaa ye kot nama dia tu

ntah nape xde petai..lupa aku mau tanya

ayam goreng berempah
ibu mertuaku berbaju hijau :-)
org surau tgh baca doa selamat...

ni kenduri doa selamat sekali harung dgn bday anak sedara aku
*anak adik syarul*

kek ade 2 ketol sbb adik badik ni lahir sama tarikh
beza setahun jek

comel gile kek marsya...
anak2 sedara aku *iman tgh tido time ni*

bday girl & bday boy bersama Abah & Ibu
Noni tu pn tgh peknen lagi tu...murah rezeki dia :-)

hepi dapat potong kek
da abis kenduri, mari lah kemas bersama2
pastu syarul bleh plak suh budak2 ni bolen nak kasi mandi kt luar
suke la memasing...kenit tu x padan dgn flu nye
alhamdulillah selamat sume berjalan lancar
:-)
-hepi-

Dress and Cardigan from thepoplook.com

Morning!!!
amboii skrg ni jenuh la posing pagi2..nasib la cik abg tu layan nk snapkan gambar
hahhaaa

tempat posing adelah sama..
di tepi tangga :p

dress tu aku pinjam dari kawan..hahahaa
sbb nak beli teros mcm takut2 jek kan tak sesuai ke hape
so pinjam la dulu :p
Dress ni xde lengan..so pakai bersama cardigan tu
cardigan tu aku beli lastweek...

patutnye pakai cardigan labuh sket lagi kot???
ce bagi komen korg..hahaha
mampos da gian pakai baju poppy tu da ha....
dress ni sesuai utk dr size S smp la ke L aku rse
sbb member aku kurus yang amat...
untuk org peknen pn sesuai :-)
sape2 yg teringin nk pakai baju poppy tu sile la try 1
jgn kata badan korg xsesuai ke..yg pentingnye Confident!!!
sbb aku ni idok ler kurus weii
tinggi = 149cm
berat= 55kg
ha amek kooo....
-gatal tangan nk membeli poppy ni-

Thursday, March 22, 2012

Bile jem sangat2 mencabar, jom shopping motor

adoii arini bz banget..ni br sempat nak update
nak msk bulan 4 ni, mcm2 report kena bagi..atee kalo ade rezeki naik gaji :p
so bab tu lajuuu jek aku siapkan..hahaha

ok ok..balik pada tajuk
fuh!! la ni kan, jem melampau ok dr PA ke KL tu
stress jek..kadang tu rse nak terbang je..hahaha

dok la sembang2 ngan syarul best nye kalo ade motor
boleh merempit..hehee

makanye pegi la ronda2 kedai motor..ronda jek baru
beli nye idok lagi..hahahaa

motor ni kalo dapat best la..
tonggek montot aku..hahaa
kalo naik yg ni harus kena kurus..
kang org belakang nampak montot aku kuar trek
:p
*berangan itu free* hahaha
kenit ni lagi berangan!!!

tu siap bunyik broom..bromm..hahaa sembur2 air liur
cute gile vespa ni
hahaa kalo dpt ni jenuh nak kangkang blkg..sbb kepak dia mcm besar jek
hahahaa
yokoyo jek aku ni nak naik motor
kalo nak tau, aku naik motor ngan syarul sekali jek dulu
pegi Masjid India time bulan posa
hala balik tu aku bleh tertido atas motor tu
jenuh la syarul pegang sambil bwk motor..hahaa
aku ni mmg yg kalo ngantok tu, xbleh tahan2 mmg teros tido
adoiii...
kalo gi keje ni xtau la aku kalo naik motor
lagi sedap tido hape..

Wednesday, March 21, 2012

Tortilla wrap

tadi lunch kt cafe bawah ni
saje makan tortilla wrap feeling2 healty la konooonn

kalo fries tu tukar ke kentang rebus ke, lagi menu sehat kan
sedap..rse padat isi ayam + salad dia
KIM amik ni..roti ni nama PARI-PARI
bentu b4 potong lebar mcm ikan pari..hehee
ade rse cheese & garlic


ok da tau nk buat camera trick nampak kurus semasa bergambar
hhahaaa..tunduk bawah je jgn pandang camera :p
konon tiup sup ;p
kenyang :-)

Custom Made Skirt ~ Sizuka Online Boutique

Morning!!!!
vavavaaa...kemain berskirt bagai skrg..hahahaa
terjebak okey :p

ni nk show2 kt korg skirt aku tempah khas ikut size aku
aku tempah kat Sizuka Online Boutique kat FB

dorg ade bukak gerai kt sana..aku pegi malam minggu last month
harga ko tgk kat sana x pun ko contact owner dia
sbb aku beli ari tu xsilap ade promo...skrg xpasti ade lagi ke idok
ok ke aku pakai???
atau pun hanya ni sekali jek aku pakai..hahahaa
yang penting...Confident!!!!
hahaaa
*pssttt tang gemok tak yah tegor ek..smlm timbang kt klinik = 55 KG *pitam*

Tuesday, March 20, 2012

Setiap anak yang lahir, membawa rezeki

hahahaa tajuk kemain mcm nk karang essay :p
tp btol la ade yg kata setiap anak lahir tu bawa rezeki masing2

sejak ade anak ni, jangan harap la dpt bangun matahari pacak atas kepala
dulu xde anak, kadang terlajak2 kul 10 11 kalo ari cuti
skrg ni kadang gelap lagi anak da kejut ...
bagus anak..amalkan ok :-)

ni muke budak bangun awal gile ahad lepas..
bangun2 ajak main kt toys room

janji jgn meragam ok

tp tggu la next projek...nk susun kasi proper toys dia sume tu

pastu rse masa dlm sehari tu panjang jek....macam2 bleh buat bile bangun pagi2 ni
tu org kata, bangun pagi rezeki senang masuk...rezeki dr macam2 bentuk

banyak ooo baju iman xmuat da
xtau nk buat ape baju2 tu..nnt la sedekah2 kat org ..ke nak buat jual bundle??
muhahahaaa

:p
ok la bye nak gugel2 gambar bilik budak
berangan itu free..hahahaa