IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, May 31, 2012

Demo mari memasak Briyani Ayam

hari ni kan bday syarul..konon aku nk masak la nasi briyani utk makan2 kt rumah nnt
tapi bukan msk ari ni la
esk pun bukan..mungkin weken ni ke

barang2 ada yg da beli separuh..
1st time ok masak benda2 gini..hahaa ok la dulu pernah la masak nasi tomato..
gigih la mengugel resepi..nasib time tu menjadi plak kan

kali ni kite gugel resepi, sekali dgn video...
sbb kalo resepi jek mcm tak best tak paham kan
ni ada video ko tenung la video tu puas2 hafal step2 dia



tgk macam sonang jek..harap2 jgn indah kabar dr rupe la video tu
doa2 la biar mmg senang gitu time nk buat nanti 

Iman pun suke nasi2 yang da ada perasa gini..makan gitu jek pun sodappp
harap2 berjaya la aku buat :-)

ok korang bleh klik link sini ye nk tgk video tu:


# eh eh da cukup entry aku 3 ari ni..hahaha 
camera bukan segala nye dalam dunia blogging..saya sudah buktikan..anda bile lagi..hahahahaa

*entry ketiga*



Meh wish happy birthday to Syarul meh..

Hari ni 31 May 2012 birthday Syarulazmi Othman yang ke 31 tahun
ok aku lagi tua dr dia..da berkurun aku 31 dia baru jek hegeh nk 31
hahaa *tak puas hati sebenarnye*

aku pn xtau nk seprisekan dia camne
hahaa mmg xde idea langsung
mula tu ada la konon nk suh org nganto kek ke opis dia..tapi aku tau dia jenis tak suke kejutan gitu..so pendam jek la konon nk anta bunga la kek la..hahaha


ucapan dari isteri:
sayang doakan semoga Allah permudahkan segala urusan abang di dunia & akhirat
sori la ye suami ku, tahun ni hadiah kecik2 jek mampu syg bagi
hahaa 6tahun kendian syg bagi abg BIG PRESENT lagi ye




Syarul: Korang tu..wish jek ke??? hadiah tarak???

*entry kedua*

Semangat Yang Hilang

Arrghhhhh..baru semangat nak update 3 kali sehari starting today..
sekali camera plak tertinggal

terus sampai2 opis aku jadi gini


AAARRRGHHHHHHHHHHH




takpe la, kite start esk la update 3 kali sehari mcm makan ubat ye
kalo esk tinggal lagi camera, kite start nxt week
hahahaa pakat tak de la tu update blog mcm makan ubat (3 kali sehari)
-meh kite test boleh ke idok-

chow
*entry pertama*

Wednesday, May 30, 2012

Bag organizer

meh sini nak tunjuk bag organizer aku
b4 tu tunjuk isi perot dia dulu


aku ni kalo boleh sume nk hangkot letak dlm bag
bukan ape, senang kalo sume ada..mcm kepit kuku tu, stand by siap2 dlm bag kot nk guna takde la menggagau cari :-)


bedak badan tu mmg wajib aku usung :-)
camera lagi wajib kan..hahaa
ada yg da abis stok cth mcm wet tisu..balik kang singgah watson beli


sume2 barang tu aku letak dalam Bag Organizer ni
aku beli kt kedai bawah opis aku ni..RM30 utk size Medium
aku xpasti mahal ke murah..yang pasti kualiti tip top la
 puas muat sume dalam ni
nak tukar2 hbag pun sonang sbb angkot jek bawak kuar organizer ni


dan sbb tu jugak la aku perlukan bag yang BESAR
puas hati kali ni mmg besaq punyeeeee

bag ni tak mahal mcm org lain beli tu
sbb ini Factory Outlet pny sales..so harga tara2 Carlo Rino, Bonia jek
sungguh tak tipuuuu...

nak tau mana aku beli nnt roger2 aku..hahaa aku beli dr my fren kt FB tu

sape2 yang tak pernah guna Bag Organizer tu pi beli try pakai
mmg mudah hidup korang..xde la barang bersepah dlm bag :-)

Ikan Sebelah Masak Stim - resepi suami

Morning!!!
ari ni nak tunjuk cara seorang suami memasak..hahaa
aku benornye tak tau suami aku ni pandai masak
baru2 kawen tu mmg xde nye dia masak selain maggie

start yg aku ingat dia masak beria pastu sodap plak tu time aku dlm pantang keguguran dulu
dia masak sup ikan haruan perrghhhhh sedap 
pastu terus dia mula menunjukkan aksi2 skil2 memasak dia :-)

malam tadi aku tak la lapar sgt..tapi dia lapar sgt 
pastu da amik iman maghrib tu smp umah konon kata nk siap2 mandi lps tu kuar makan

sekali tu dia ketang ketung kat dapur
pakcik tu da start masak ko..hahaa
hampon la suami..

tgk la cara penyediaan bahan2..
sgt comel kan..hahaha



aku suh masak pakai Magic Pan tu jek
sonang & cepat..best pan ni sbb bleh kukus gak



taraaaaa...da siap da..nama ikan ni Ikan Sebelah
tapi dun wori dua2 belah ade isi..hehee


pastu up dgn sayur sawi goreng
tq abang :-)

da dia masak, aku pn uruskan la Iman, lipat kain..
dalam rumahtangga ni kena give & take
jangan kata masak, kemas umah jaga anak tu keje isteri jek..tu kerja bersama..
lagi2 kalo isteri tu pun keje mencari rezeki kt luar kan
sama2 penat..kalo isteri tu surirumah pun, ada masa dia kena diberi rehat jugak

lelaki yang berjawatan Director & owner company kt umah ada maid pun memasak ok..ada la yg bercerita kat aku..kagum aku sbb kt opis dia BOS, tapi kt umah dia still boleh turun dapur utk masak..so takyah la rse rendah diri or tercabar ego kalo tolong isteri kt umah tu..

:)



Monday, May 28, 2012

Bila Iman menjadi photog semasa wedding

Ni kesah wedding cousin syarul kt Cheras sabtu lepas
cuaca adalah sgt panas..sakit2 kepala aku

inilah pengantin nye..suke kaler tu :)

itu anak teruna saya..
sebuk dicelah orang ramai
tak padan dgn ketot..hahaha


sebab dia teruja tgk org silat2..
kusyuk tgk


pelamin sangat cantik
sweet kaler dia


ok gambar2 seterusbye ini disanap oleh Syamil Iman
sonang keje maknye, bleh makan dgn tenang *ok tak la tenang sgt sbb takut camera jatuh terhempas*
tp atleast ada la gambar nk buat update blog..hahaa

beria suh org sana senyum senyum..


kemain amik gambar pengantin atas pelamin


berbakat jugak anak saya ni


da sume org kena rendahkan badan utk sama taraf dgn ketinggian photog
hahaaa


tu snap gambar wan tersayang
syukur saya da tau anak saya minat ape..hahaa

nak carikan dia camera yg murah2 cute2
sbb kang terhempas rosak camera aku camne aku nk cari makan
tq Iman sbb gambar2 iman ni la umi bleh update blog
:-)



Friday, May 25, 2012

Rumahtangga 5 tahun tanpa anak

tadi baca kt FB quote ni:


yes sangat2 betul...
b4 ada Iman, rumah kemas jek..ok tak la kemas licin berkilat..tp "kemas" la..

pastu nak shopping ape pun boleh..takyah beli susu, takyah bayar nursery
hari2 makan sedap..makan VS 4 5 kali pn no hal *tipu*
tapi skrg ni, nk makan SR pn gagah2 jugak..
nak holiday pun tak yah planning2..dpat resort terus kemas beg..zasssss
tapi skrg ni, nk holiday terpk2 bajet nk teruskan kehidupan kendian hari

tapiii...even begitu, hati rasa kosong jek..
shoping2 takde penghujung...balik rumah tgk muka suami, suami tgk kite..
masing2 paham hati sunyi..


syukur kepada Illahi sebab kurniakan zuriat yang bijak setalh lama menunggu
penantian & usaha yang berbaloi2..semoga Syamil Iman menjadi anak yg soleh boleh mendoakan umi ngan papa bile kami takde nanti



Insya Allah ada rezeki, kite bagi Iman adik plak ek
doa2 kan la aku ye..jangan kata aku ni jenis merancang ok
aku dok la mengharap "bendera merah" tak dtg tapi asyik la dia dtg..nak buat camne kan, takde rezeki aku lagi...


dapat sorg ni pn aku da bersyukur sgt...macam2 yang dilalui utk dapat kenit ni
bb tu aku rasa Syamil Iman ni special sgt..dia mcm survivor tau...
dalam banyak2 benih tu, dia yang survive untuk hidup dengan kami

mode: angau rindu Iman :(



Kebun cute kami

Morning!!!
meh sini nak eksyen kebun aku..hahaa kebun la sgt kan

tapi ok la cute2 pn banyak gak hasil aku da makan dr kebun ni
ni bawah ni kebun awal2 dulu pak mertua buat..
ada pokok cili 2, kari, kunyit, serai..
pokok cili sangat2 la subur smp xabis makan...



yang ni plak abah membesarkan kebun...
dia tambah lagi 3 batas..
lebih tersusun dr yg awal2 tu

tak silap aku ade pokok bendi, cili lagi..pastu...aku tak tau ape lg dia tanam..hahhaa




aku ngan syarul mana la reti tanam2 ni
abah dtg dr kampung, dia akan godek2 kebun ni..
tugas aku letak baja & siram jek
kire amanah abah utk aku jaga..ewahh hahaa

best gak ade kebun gini, macam2 bleh tanam
pastu tak yah beli dah..mcm cili api tu nk buat megi senang, petik jek dr pokok..fresh gituuuu :-)

tapi yg sakit mata nye, umah belakang tu semak samun..geram jek tgk..


Thursday, May 24, 2012

Tak dapat gi Bandung tapi bestttt

morning!!!
patut aku gi Bandung smlm, mak pak mertua aku dtg umah jaga iman
dan jugak jaga papa Iman..hehee

so bile aku cancel nk pegi tu, ingat kot dorg tak dtg..tapi rupe2nye datang jugakk
besssttttt...

Iman la hepi sgt dia..asyik nk berkepit dgn Wan jek
wan nk tanam pokok ubi kayu pn tak bleh sbb Iman yg sebok nk mencangkul..



dengan Opah kemain dia garang...hahaaa
sian opah..tp bile tgk gambar ni kemain manja sgt
hahaha pandai propa iman ni depan camera...

Umi pun seronok sbb....dapat makan sedap2..hahaa
mak ni kalo masak sume sedap
smlm balik keje tgk ada Udang Masak Lemak Cili Api + Pucuk Ubi
wahhhh nangis..sbb punah diet


takpe la..bukan selalu pun dpt makan air tangan mak
esok2 boleh diet..skrg ni kite pulun banyak2 dulu :-)


Wednesday, May 23, 2012

Aku & Bandung

Morning!!!!!
kan aritu aku canang nk gi Bandung kan?? kan????
yesss ari ni 23 May aku gi Bandung
flight kul 6.45 pagi tadi :-)



tapiiii......
sekarang kul 9 pagi aku berada di opis terchenta :(

yup aku tak jd join..sebab2 nya
1) Iman kebetulan plak tak sehat..flu & batuk tak stop2..risau plak aku 2 kali amik neb still gitu

2) cuti aku tak tinggal sket..tp aritu mintak cuti kt bos, dia kasi tapi aku rse baik aku tak pegi dgn iman yg mcm tu kan..buat susah hati aku jek

takpe, ade rezeki kite beli tiket baru ek..huhuhu



Monday, May 21, 2012

Email aku untuk harga menarik (Giraffe Storage) Yang colourfull Bin pun ada stock

Jom beli storage cute ini




INI HARGA UNTUK YANG BIN COLOR BIRU & KUNING
Harga : RM220.00
Deposit: RM140.00
Bila barang sampai ke tangan : RM80.00

Giraffe Toy Storage (pre order)
Close on 25th May
ETA : End of June/early July

- Material untuk rak n giraffe kayu, besen dari plastik
- Ukuran 64 * 34 * 81 cm (rak)
-30.3 x 20.8 x 30 cm (x8 bins)
berat 9kg

INI HARGA UNTUK BIN COLORFULL MACAM BAWAH NI (ukuran sama)

Harga : RM250.00
Deposit: RM140.00
Bila barang sampai ke tangan : RM110.00

ni contoh bile da letak barang
tp yg cth ni utk jenis kalerful :-)

nak harga yang best???
email aku skrg: syanasaid@gmail.com

insya Allah berbaloi2 korg beli ni...








Friday, May 18, 2012

Giraffe Storage - Gobok Zirafah

Meh sini sapa nak beli storage ni
sangat best ok nk susun barang menan anak2

ni Pre oder untuk yang jenis 2 kaler jek ye
besen dia BIRU & KUNING



Harga : RM220.00
Deposit: RM140.00
Bila barang sampai ke tangan : RM80.00
Giraffe Toy Storage (pre order)
Close on 25th May
ETA : End of June/early July
 
 - Material untuk rak n giraffe kayu, besen dari plastik
- Ukuran 64 * 34 * 81 cm (rak)
-30.3 x 20.8 x 30 cm (x8 bins)
berat 9kg
ni contoh bile da letak barang
tp yg cth ni utk jenis kalerful :-) 







Harga RM220.00 (sekali postage)
Deposit b4 25 May: RM140.00
Bila barang sampai Hujung June atau awal July bayar lagi balance RM80.00

nak order email ke aku: syanasaid@gmail.com

*psstt: aku update rege baru*

Benda free sangat best..lagi-lagi kalau makanan

hi semua!!!!
ok aku da pos hadiah 3 org tu
tunggu la ye tak esk isnin la kot sampai nye
kalo da smp roger2 aku eh

tadi balik dr lunch tgk ade surat lambang logo Wendys
suspen jek kan

bile plak msk contest ke kan..
pastu baru teringat aritu ada buat mcm survey ke ape kt FB wendys tu
teros dpt free burger
hahahaa
mmg dasar kan suke sgt kalo benda free




voucher free ni expired 31 May
harus terjah cepat ni...dapat burger seketul pn sangat hepi jek rasa :-)