IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, September 28, 2012

Gasing alaf baru

Morning!!!
dulu kecik2 aku terer gak tau main gasing..dok pacak gasing org..
hahaa..rindu nye zaman tu..

malam rabu tu kitorg gi pasar malam, sekali nampak plak gasing moden ni
Iman pn gedik la nak..sbb selama ni dok tgk abang sedara nye main
tak padan ngan kenit lagi kan

mula tu, jenuh gak la..ye la dia mana reti kan
aku ngan bapaknye la kena dok main sekali..
lama2 aku pn fedap kan..hahaa
atenye aku tgh basuh pinggan jenuh suh aku letak gasing tu dia nk main

lama2 tu papa nye ajar, alhamdulillah makin pandai la

ni gambar pagi tadi..
big sgt da budak ni..toys sume nk budak besar pny



da pandai letak sdiri gasing tu..masukkan wayar nk tarik tu
sume buat sdiri la..

pastu kemain tarik tu
hahaha 

muka hepi gasing pusing laju & lama
kalo aku bising ke dia suh senyap suh tgk gasing tu


oh rindu Iman :(

lepas beli gasing tu the next day tu kiorg xbagi la dia bwk gasing gi school
takut gaduh kan..
tadi kasi chan la dia bwk..pesan ngan dia main sama friends
dia pn mcm terkejut 
"ha?? boleh bawak? bawak??..."
"boleh...tp iman jgn kedekut ngan friends ye..main sama.."
*angguk*


tak tau la gaduh ke tak tu nnt
budak2 kt school dia tu len mcm sket
dorg ni kalo gado main geget2..aku tak tau la sape kena geget sat lagi
Iman ke kawan dia..hahaa

tp da pesan kt cikgu, kalo dorg berebut, sorok dlm bag
jgn bagi main da...

aku tak tau la Iman ni kedekut ikut sapa
hahaha papa dia over pemurah plak
ke uminye?? eh umi pn pemurah 
hahahaa

Thursday, September 27, 2012

Kutu Disney Bed Frame

Hallooooo
aritu ramai plak yg minat katil ni kan
tp ada yg kata mahal ler..
tapi kalo tgk rege kt kedai cina tepi jalan tu, rasa lagi mahal kottttt





ok aku nk open deal sapa nk join group kutu katil ni


Design: Princess & Cars

Harga Cash: RM400 (postage RM54)

Harga Kutu: RM500 nett

lagi 2 ahli diperlukan (RM125/month)


Closing Deal: Today (27/9)



aku perlukan lagi 2 org ahli
RM125 sebulan x 4 orang = RM500

dapat katil saja ye..tilan sume tu xde :p

ini size single biasa tu..so senang mau cari tilam & set cadar


lai laiiii.....


Right time kalau nak beli Coach Bag

Hallooooo
meh sini nk menghasut kome2...hahaa

ini bukan aku jual ek..saja mau share ngan korang jek

skrg ni Coach Factory Outlet tgh buat online sales
CFO buat clearing stock
so harga sgt2 la murah 




gile ko Kristin Patent Leather Round Satchel tu harga selalu paling murah pn aku tgk 800++
ni kalo ada duit rembat la wei..murah sgt ni
pastu mmg butik design..



tengok gambar atas tu..
siap ada yg 300++ jek
aku tengok fake bag pn ada org jual 200 lebey..hehehe


large wristlet tu pn berbaloi beli dgn rege tu
leather plak tu

small wristlet tu pn good bargain tu
tapi kaler dia aku tak gemor la plak :(



best kan cuci mata, ala2 window shopping
close order CFO ni esk (28/9) b4 10 malam
lap air liur aku tgk rege dia..
tapi apa daya...kena tahan napsu serakah aku ni
hehee

nama penjual ni Sinvia..aku da jumpa face 2 face dgn dia ni..mmg 100% boleh dipercayai
don't worry ye :-)

*ini bukan iklan berbayar*

Wednesday, September 26, 2012

Padan muka aku

huhu
padan muka aku
bila jumpa artis lelaki yang aku minat, aku xbleh amik gambar posing sama2
kalo da terambil gak sbb lupa diri, aku kena simpan gambar tu *jahat*
tak bleh publish kt blog :(

sume salah aku -

dulu aku seorang penjeles tahap langit ke 7
dulu la masa awal2 kawen
da sume pn aku jeles

ngan makcik 50 tahun pn aku jeles
ape ntah lagi ngan awek 25 tahun kan..hahaa ok normal la kan

ceh siap tak kasi amik gambar ngan pompuan2 lain
ngan artis pun aku cakap NO!!!

hahhaa padan muka aku kan

sekarang da 7 tahun kawen, kurang da sket jeles tu
bukan tak sayang, tp da percaya pada suami kannnnn

so nak cakap kt sini, ok u boleh amik gambar ngan artis pompuan
tapi jangan rapat2 ye..

sebab ape???

sebab.....

aku tak sanggup nk ignore gambar ni tanpa publish kt blog



peace yooo...

*khas utk korang2 yang minat Adi Putra..aku tau ramai peminat dia kan..saje kasi korg jeles*

dari hari isnin aku perap gambar ni..hahaha



Tuesday, September 25, 2012

Disney Bed Frame ~ 1st batch

Mari beli katil plak...
lawa2 katil ni..kat luar aku tgk orang jual RM600 ke atas gitu


meh sini aku nk jul murah2 jek kt korang

ada 3 design ye

1) Car (RM 400)
yang ni size Single biasa tu


2) Princess (RM 400)
yang ni pun size Single biasa


3) Thomas (RM 450)
yang ni kecik sket tapi mahal dr 2 atas tu
ni size super single..kaki dia terpendek sket 


Material: Wood

Close Order: 28 September 2012 (Friday)
ETA: End October

Postage: 
RM54 to WM and 
RM150 to EM








Shopping barang dari USA

morning!!!
jarang sgt da kan update blog skrg ni..nak BW umah korg pun tak sempat wei
aku harap xde la yg merajuk aku tak BW umah dia
merajuk yg smp terus xmo dtg blog aku da

nanti aku free, aku buat marathon hari melawat blog org ye

ok ni aku nk share pasal beli brg dr US
ada gak yg bertanya kan..

aku ni tidak la pandai nk guna website direct dr US tu
paypal pun tak reti guna..hehee
tapi xpe..kite suh jek member2 yg reti tolong belikan...

bleh jek nak beli sdiri, so takde la mahal
da katanye beli dr org, harus lah ade upah yg perlu dibayar kan..
tapi atleast kite tak yah pening kepala nk pk pasal barang kite tu
tau2 barang da smp kt depan mata :-)

ok sini aku listkan antara yang aku pernah beli barang dr dorg ye..insya Allah services tip top
sbb setakat hari ini, barang2 yg sampai original ye..takde cetak2 rompak

1) https://www.facebook.com/EsBPersonalShopper
- dia hanya buat pre order..takde ready stock in hand..barang2 yg ada (GAP, OshKosh, Coach, Ralph Lauren) caranye, korg pegi FB dia tu, nnt nampak ape website yg tgh buat sales, mcm skrg ni Oshkosh tgh sales tu..so sila la terjah ek..nnt kasi jek link brg yg korg nak tu kat tokey..pastu nnt dia akan kasi harga RM..kalo korg mampu nk bayar, terus jek bg deposit..senangkannnn

2) https://www.facebook.com/WanaIzz
- dia ni jual Coach..kadang tu bile Coach Factory Outlet buat sales, dia akan amik order..
mcm skrg ni dia open order utk LV..siap ada instalment lagi sbb dorg akan beli LV tu kt butik paris sana tahun depan..so bleh bayar ansur2 dulu

3) https://www.facebook.com/zanalis.closet?ref=ts
- dia ni mmg stay kt US sana..sume brg dia beli sdiri..ada mcm2 brand dr sana
mcm Coach, DKNY..macam2 la..
jam Fossil aku tu beli kt dia la..

4) https://www.facebook.com/brandedlifestyle.couture
-yang ni jual Coach..banyak ready stock..so kalo korg jenis tak tahan nk tggu, bleh usha page dia..byk gak yg cun2..harga mmg murah..berbaloi beli

ok tu jek list aku..harap list ni membantu la korg nk shopping brg branded US
yg aku kasi ni, maknanye aku pernah beli dgn dorg..so aku rasa dorg ni bagus services nye..harga pn bleh tahan mampu..

yang penting kalo beli cara gini, kite takyah bayar sekali rap..sbb kalo jenis pre order tu, ko letak deposit selalu 50%..pastu balance time brg da smp mesia..
so tak la terasa sgt..selalu ETA tu dalam sebulan gitu..sempat la nk tggu next gaji

cuma ko kena sabar menanti la...mmg kadang tu smp angau la hari2 tgk gambar barang bile la nak sampai brg aku ni..hahaa

harga pulak, mmg lagi murah dr butik malaysia ni..so dapat gak la kite merasa kan

happy shopping!!!!!



Thursday, September 20, 2012

Aku & Jam Tangan

hehee teringat dulu buat karangan sekolah "AKU SEBUAH JAM TANGAN"
hahaa

ni nk share cerita pasal aku & jam tangan


waktu aku kecik dulu, dalam darjah 3 itu la, aku dok kampung nenek tiri aku tau
time tu mmg xde aku pakai jam pun..tp seronok tgk org pakai jam..
rasa teringin sangat nk ada jam
1 hari tu, pakcik tiri aku bawak la kitorg gi Padang Besar
seronok gile nk pegi, sbb jarang2 sgt dpt berjalan time tu
tapiiiii boleh plak abah aku lupa nk kasi duit belanja
abis tu?? nganga la aku tgk org sume sebok beli brg
*sedih*


da sampai sana, bile tgk org sume soping, aku lap air liur je la
last2 aku nangis, cakap nk dok dalam kete
bile org tanya nape aku nangis, aku tipu cakap aku takut tgk ada org2 tempatan thailand yang tindik telinga smp labuh tu
padahal sedih sgt hati ni x dpt beli jam
sbb aku tgk makcik tiri aku yg tua 3 tahun dr aku tu beli jam tangan


pastu balik umah, esok tu nak gi sekolah, aku tgk makcik aku tu letak jam atas esbok
aku pn dgn jahatnya, amik jam dia letak dalam beg sekolah
hahahaa jahat kan
bile da sampai dalam kelas, baru aku pakai jam tu
seronok gile rasa

tapi bile nk kuar kelas, aku sorok balik jam dlm bag sbb makcik aku tu 1 sekolah, pengawas plak tu
hehee
tapi aku pinjam sehari jek la..
balik umah bile org tak nampak, aku letak jam tu tempat lain *bukan atas esbok*
konon2 mcm makcik aku tu salah letak la
hahaha lawak ok


punya la nk merasa pakai jam tangan
tapi lama2 dapat gak aku pakai jam..
dapat jam sendiri mmg lagi seronok la

ini lah rupa jam tangan aku dulu2
*lebih kurang la..bukan sebijik pun*
tapi time tu, tgk kawan2 pakai SWATCH
teringin la jugak kan..tp mahal kan jam tu..ratus2
mana la aku mampu


pastu da study kt University, ada duit poket sdiri bleh la beli jam ape yg aku suke
selalu brand Vincci je la pun
lawa2 pastu dulu rege dia pn xde la mahal sgt
*skrg ni tgk macam mahal jek kan*


pastu Hantaran Kahwin syarul kasi chan pilih Guess
wahh time tu rasa sorga la kan..1st time kot pakai jam ada brand up sket
hahaha
tapiiiiii ....kena maik yg limit2 jek rege dia
hahhaaa makanye kite pilih yang halussss da la ek
hahaa
mcm kt bawah ni....
pakailah aku jam tu..walau mcm tak sesuai jek sbb tangan mak kan besor lebor kannnnn




pastu tahun ke2 kawen tu, syarul wat seprise hadiahkan jam Guess jugak
huhu ingat kot dia nk kasi chan la pilih sdiri kan
tapi, ni dia pilih sdiri
hahaa aku pasrah & redha jek
even aku suke hok besar2...
tp da laki suke jam comel2 gini kan..layanzzzzz



mcm jam Guess dua2 atas tu kan, kadang tu aku selalu salah tgk waktu
haha sbb takde nombor kan
konpius la sket kadang tu


pastu baru2 ni ada la rezeki lebih, aku pun cari lah jam tangan sendiri
aku pilih sendiri, bayar sendiri
puas hati ku..hahahaa
kire taste aku la... 
yeahhhh inilah taste aku..jam BESAR!!!!

puas tgk jam kul brape..hahhaa
tapi aku x beli kt BUTIK FOSSIL kt KL ni lah
aku order dr peniaga kt US tu..so murah la sket
tapi, ko kena sabar menanti lah...
yang bestnye, boleh bayar 2 kali, 1st payment time ko nk order, 2nd payment time brg da smp..
kadang tu, bleh guna 2 bulan gaji..so xde la terasa sgt nk membayar tu

so kalo korg rasa mcm nk pakai benda2 branded tu, beli jek kt peniaga brg2 dr US..harga lagi murah la dr butik sini...tp carilah org2 yang boleh dipercayai
mcm aku, adalah beberapa peniaga yg aku selalu beli & boleh dipercayai

antara wishlist aku yg tercapai..hahaa
puas hati beli duit sendiri



Wednesday, September 19, 2012

Meminang anak dara orang

Morning!!!
ni kesah last saturday
aktiviti meminang anak dara orang

meminang girlfren adik aku tu la..besar da memasing
mama pn malas nk pening kepala, kite kasi kawen jek cecepat..

bakal mak pengantin yang hepi


mak ngah

mak mok

pak anjang

mak anjang

kak phira

kak syana

rombongan hijau 

rumah nye kt kuala selangor jek
tak la jauh mana nnt nk gi bertandang kenduri kawen

pakcik belah kanan tu wakil pompuan 


pak ngah wakil lelaki


mari sarung cincin

Anis bersama mama2nye

Anis dengan makcik hijau

Anis & Sadiq
tak kawen lagi mana bleh amik gambar berdua
pandai Iman...terus laju dia lari nk dok atas riba Pak Teh nye

Kek hantaran
wahhhh besar da adik aku ni..dulu buat kawan gaduh jek *sekarang pun*
nak kawen dah...insya Allah kalo xde aral dlm awal tahun depan kot nikahnye

mama aku tu mmg pantang anak tunang lama2...mcm aku dulu tunang pn x smp 1 tahun
gelojoh suh aku kawen..hahaa

marilah kite bzkan diri buat persiapan kawen ek
nk pilih tema ape ye yang best....

 

Friday, September 14, 2012

Original Trunki Bag

aku da lama cari bag ni
sbb rasa mcm comel jek..pastu terbayang la kalo gi epot tu sonang tarik jek kenit tu kan
haha sebenarnye mak nye la lebey2
hahaa

tapi siyes comel kan

tapiiii kalo beli kt luar, ko tgk rege dia tu
mencekik ok..tu 1 sebab kenapa aku x beli smp skrg ni
mahal gilosss...baik aku beli bag aku sdiri..hahaha

ni rege utk yg printed


yang ni plak utk yg plain
beza meh rege dua jenis ni
huhu...



tapi..tapi....
jangan gusar..sbb aku da dpt lubang bag ni yg murah

RM150.00 sekali postage
ko bleh pilih design mcm kt bawah ni..ikut abjad tu
see, printed ke plain ke sama harga ok



ada yg kata eh eh..mahal nye syana oiiiii
mmg la bagi ko mahal, tp bagi org yg da lama mencari menelan air liur tgk bag ni kt luar
mmg murah banget harga aku offer ni...tak caya tanya org2 yg da order ngan aku tu
aku buat iklan ni, berdesuppp order masuk sbb percaya lah...mmg murah uols....

utk 1st batch ni aku close order 17 September
so barang smp dlm October gitu
deposit RM75 diterima 


utk yg 2nd batch selepas date 17 tu, barang akan smp dalam November
so sapa2 yg tggu gaji, sila2 la ek
tapi kena tahan sket la november br nampak bayang bag nye..hehee

oopsss bag ni original uolsss....

Jom borong Mamypoko murah!!!!

Setelah sebulan tak beli mamypoko, jenuh gak la pakai brand lain
mmg murah brand tutttt tapi..kejap2 kena salin kejap2 kena salin

so mmg da putus harap nk pakai brand lain, sbb anak aku tu minum kemain byk susu + air masak
1 sesi minum susu 6oz, kendian dia sulam air masak 6oz
mau nye tak sarat diaper

ko tau la harga mamypoko tu
mmg mami pokai sungguh la kan
tp tak kata la jugak sbb kualiti dia mmg tak dinafikan
ini pendapat aku la...sbb untuk Iman yg minum 2 botol sekali harung tu mamypoko jek yg mampu menampung muatan air yg kuar
kalo brand yg tuuuttt tu, 2 jam gitu da bocor kadang tu
ni sungguh ni bukan mereka cerita

so semalam Ilia bg SMS kata kt Tesco Mutiara Damansara ada jualan murah mamypoko Jumbo Pack ni
RM38.99
gile ko x beli...mana dpt rege gini kalo tempat lain
selalu murah pn dlm 42 gitu

so sapa2 nk beli tu gi le tesco mutiara damansara je ek
tempat lain nan ado
offer sampai 20 September ni


*sila baca entry ni betol2 ek..kang ada plak kt ruang komen tu tanya aku kt mana, brape hengget, sampai bile..malas aku nk jawab..baca betol2

*aku borong 3 pack smlm..sbb itu jek pack terakhir...siap syarul berebut ngan cino sorg tu..hahaa stress jek cina tu sbb syarul capai sekali 3..hamek koooooo