IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, October 31, 2012

Shopping barang dapur murah dari UK

ok before terus kan pembacaan, nak btau tuan blog tgh dalam mode BERANGAN
entry ni bukan entry show off
hanya berangan semata..hahaha

*berangan itu free* 

ok ok meh sini kite start berangan sama2
:p

insya Allah dlm tahun depan, ade rezeki syarul nk renovate umah
so sekali la dgn dapur
ade rezeki lebih, dpt la dapur impian aku..kalo rezeki tak lebih, cukup la sekadar ade
hahahaaa

so skrg ni aku bukan berangan bentuk dapur aku rupe mana
aku lebih suke berangan barang ape aku nk beli 
nk ganti la barang2 kuali lama tu
hahaha berangan sungguh ko kan :p

1st aku tgk set kuali ni da lap air liur
brand Viners ..aku kurang arif psl brand ni
tp ade yg ckp brand ni kalo kt malaysia mau RM2ribu gitu 1 set ni
maakkk aaaiiiii...
tapi tapi...kt website barang murahUK tu dorg jual x smp RM500 pun
best best...

pastu konon kalo beli set periuk atas tu kaler hijau, aku nk la matching kan ngan cerek kaler hijau bawah  tu
lawa kan..kilat2...
ni mau aku simpan jd deco atas cabinet ni..sayang mau pakai
kilat sgt ko 


pastu pastu..berangan nk beli benda alah ni
actifry..katanye kalo masak goreng2 tu just pakai 1 sudu minyak jek
sgt sehat kan...bleh goreng kentang, chicken wings
steak pun bleh masak dlm ni..huwaaaaa nak sgt!!!
kalo kt malaysia ni mau ribu2 kan
tp kat website tu tak smp seribu pun dorg jual
ade harapan lagi nk nk beli :-)

nak sgt!!!!
korang try google tgk youtube actifry ni..mesti korang pn jatuh chenta :-)

ni set pisau yang sgt cute!!!
perlu ade utk mencantikkan dapur
hahaha tp kalo nk guna, kite pakai pisau beli kt kedai 2 hengget tu je ek
yang ni buat deco atas kaunter :p


ni sape tak suke mmg buta mata
hahaha comel kotttt
even mak xreti nk baking2 ni, tp kena ade benda ni
mana tau ttibe anak balik dr skolah merengek hentak2 kaki nk makan cookies air tangan ibu kan
kite kasi on jek pastu bakar :-)
ni aku rasa power dia juta2 kali ganda dr mixer yg aku beli kt tesco tu
ni kalo buat biskut pejam mata jek da siap adunan 


wah wah..ni pn perlu kew???
hahaha saje nk melawakan dapur kan
tapi best ape..dalam botol tu sume da siap rempah2 tu
so kalo abis kite refill jek la
cuma aku ni kalo masak, mana ade guna rempah2 ni
bayang rempah pn aku x kenal wei...
tapi kalo ade label senang la kan..bleh buat2 terer dpn mak mertua..hehehee


ni periuk nasi pn kena beli baru ni
hahahaa hey kan aku tgh berangan ni..layan kan je la
ni kalo beli periuk gini, time hidang kt tetamu tu, aku hangkot sekali periuk ni letak atas meja
kata lawa sgt gojes kan..kena la show off
hahahaa

adoi ko...best gile berangan..
sambil lap air liur aku

kot sape nk tumpang berangan jom la usha FB BarangMurahUK

sempat lagi nk kalo nk kejar trip 16 shipment dijangka tiba malaysia awal Feb 2013
yang best nye, just bayar 40% deposit utk lock brg korang tu
balance nye kena abiskan bayar b4 brg smp sini
so ade lg brape bulan tu nk tiba feb kan..so ansuran 0% interest la gayanye :-)

jom jom sambung berangan :-)

Tuesday, October 30, 2012

Demam layan Hantu Kapcai - Astro 1st

kan aku x sehat seminggu lepas kan..bosan kot dok umah
Iman mmg aku suh syarul anta ke nursery
tak larat nk jaga..sbb ubat batuk aku makan tu mmg jenis ngantuk
1/2 jam lps makan sure ngantok

so nk hilang kan bosan, aku beli la cerita hantu kapcai ni kt Astro 1st tu
punya la bosan, smp tak tau nk buat ape

so bile da beli mmg best sgt cerita ni
lawak..tp sbb aku sakit tekak + batuk, so gelak pn dalam hati jek
haahaa kang gelak kuat2 mau terbatuk2 non stop plak


mmg sepanjang 2 hari tu aku beli cerita ni aku on jek channel 492 tu
aku tido pn aku on jugak
dok la berulang2 cerita tu smp la syarul blk umah
heheee

punya la best..aku tutup mata dpt dengar dialog jek pn da puas hati
hahaha smp da hafal la jalan cerita ngan skrip dia..hahaa

ade lagi kot cerita ni kt astro 1st tu
sape blom tgk, bleh la beli..mmg layan abis la
bukan lawak bodoh cerita ni
even ade jek part2 bodoh sengal
hahaha

*batuk tak elok2 lagi* 

Monday, October 29, 2012

Lama menyepi...ade ke yang rindu??

hahahaa...ade ke yg perasan aku lama menyepi??
last week mmg seminggu dok terbongkang kt umah demam

mula tu amik cuti isnin sbb jaga suami ngan anak demam
last2 aku yg demam paling teruk :(


mmg rezeki cuti panjang b4 raya haji la
tp kalo cuti gi jalan2 best gak kan..ni cuti baring atas katil mmg x best sgt la kan

alhamdulillah da sehat cuma batuk masih kong kong sakit tekak saya

pegi blood test kt DEMC malam selasa tu, boleh plak pengsan kt lab
hahahaa buat malu je kan
tak pasal2 ke angkat gi ER

lawak lawak..ok aku ni bukan jenis suke2 pengsan merata ek
tak pernah dibuat nye pengsan kt khalayak ramai gitu
hahahaa
ni kes tak makan b4 amik darah la ni
terus pitam nasib ade yg sambut..kalo tak lagi mcm nangka busuk
:p

ok nk mencari mood yg ke laut utk update blog ni
:-)

Friday, October 19, 2012

Ear and Forehead Infrared Thermometer

hai semua!!!
ada barang baik untuk aku share ngan korang :-)

sapa2 yang tgh cari infrared thermometer tu meh sini
yang ni utk ear & forehead
so kalo anak ko buas sgt x dok diam cam iman tu, molek amik yang ni
lekat jek kt dahi dia

aku nk cari ni la dulu, tapi rege yg aku jumpa sume mahal2
sume pun over 100 :(

kali ni aku jumpa yang best tu yg aku share ngan korang :-)


Model Number: AEM-903 
Dimensions: 114mm*34mm*26mm 
Net weight: 57g
Battery: CR2032 
Resolution: 0.1C/0.1F 
Testing distance: 0-2cmAccuracy: +/-0.2C

Color light high fever alarm multifunction infrared ear thermometer with time clock function

Special Features:
1. 4 in 1 function: Ear/ Forehead/Room temperature/ clock function
2. Test Milk and Water, bath water
3. Colorful light high fever warning
4. 3-color backlight


Accessories
•1 x Infrared Thermometer
•1 x Stand
•1 x CR2032 Lithium button battery
•1 x User's Manual


Specifications:
Weight: 57g
Dimensions: approx.11.4 x 3.4 x 2.6cm 
Resolution: 0.1centidegree/0.1 Fahrenheit

WARRANTY 2 TAHUN






harga: RM85.00 sekali postage
deposit: RM40.00

Pre-Order Close: 9 November 2012
ETA: End November

apa2 berkenaan produk ni sila email aku: syanasaid@gmail.com
kalo korg nk oder ke, nk tanya ke, jgn buat kt sini ek..aku x perasan kadang tu
apa2 sile email senang aku nk trace kendian hari :-)



Tuesday, October 16, 2012

Baru lepas makan Durian Crepe

pantas kooo...
tak smp sejam aku order Durian Crepe ni tup2 despatch da smp kt opis
caj anta ke Sri Hartamas ni RM5 jek
so ok la berbaloi la..xde la aku nk tggu somewhere just nk amik benda ni kan

rasa2 nk makan, just order suh je dia anta
:-)


aku amik 3 pek
2 utk aku
1 utk KIM

selalu RM10 - 4pcs
Hari ni Promo: RM10 - 5pcs
tu yg lajuuu aku order 

Nyummyyy...puas makan
:-)
mmg sedap, x muak, x manis sgt..just nice org kampung kata
fresh home made ni 


kalo korg area Klang Valley ni bleh kawtim nk anta kat mana
mcm aku just byr delivery caj da terus dia anta kt opis
make sure jgn la amik 1 pek jek..amik la lebih sket kan

:-)



Durian crepe ~ tak sabar

skrg ni mcm fenomena durian crepe ni plak kan
b4 ni aku ade jek beli kt Ikano tu..tp time tu xde la plak fenomena sgt kt online ni
lately ni menjadi2 plak kan

so aku pn teruja la nk try
ni tgh tggu org tu anta kt opis

nanti da makan aku kasi review sket kedai mana aku beli ek
sodap ke idok nnt lepas makan aku up entry

wahhh tak sabar nyeeee
ari ni xmo lunch lain..nk makan ni jek
:p

#beli 2 pek - 1 aku punya makan kt opis - 1 suami & anak makan kt umah#
jangan aku settlekan 2 pek tu udah :p

Monday, October 15, 2012

Bila suami pegi menoreh

haahaa..mcm la suami ko tu penoreh getah kan

ahad smlm, syarul xde kt umah
aku da bosan2 plan mcm2 dalam kepala otak aku
mmg aku gini la..asal syarul xde jek, mula ligat otak pk nk pegi mana bwk Iman
hehehe

mula plan nk bwk Iman gi SpaceU8 tgk wayang
tp last minit adik ipar ku kata nk dtg umah main ngan Iman
best gak...ada org bleh take turn jaga Iman
so kitorg lepak umah tgk Astro Best :-)
wayang gak tu kan

pastu lepas asar tu, gerak gi main Kite lagiiii
kat Pantai Remis :-)

sayang ini budak!!!

ini mak lang Iman
sungguh excited dpt main kite 

tinggiiiiiiii.....

oh saya pun happy :-)
#besar nye muka#

ingat suami balik umah malam
sekali dia smp umah dulu..heehee
berjalan sakan smp lupa nk balik
siap gi makan tepi laut bagai...best la lepak pantai Remis ni
mmg kalo ada masa, aku akan dtg sini lagi jd port lepak2 kami
dr umah aku dlm 15minit jek :-)


Friday, October 12, 2012

Best sangat shopping

haiii
hari ni sgt2 down aku rasa :(
tak dpt nk describe pasal ape
cuba happy kan diri..senyum kat semua org :D

bila hati rasa gini, mula la gedikx2 nk shopping
tapi bile tgk calendar pastu tgk wallet, tgk maybank2u
takuutttt mak nk soping..hahaa
cari nahas tu

tapi betul kan, bile dpt beli brg tu rasa seronok jek
padahal prob x settle lg ni..

mcm aku, even dpt beli benda murah2 bawah 5 hengget pun da happy sgt
hahaha pegi watson, guradian, mmg terapi emosi aku
pastu kuar kt tangan ade plastik bag
mmg best!!!


tadi konon nk beli la brg bawah 5 hengget pn xpe
tp fikir balik, sat lg aku nk bawak Iman gi Econsave, baik aku buat terapi dgn anak aku tu kan
bleh gak beli toys murahan utk dia :D
lagi double happy

orang lelaki aku rasa x paham kot benda gini
hahaha dorg stress terapi dorg cara lain kan
xbleh sama kan diri tu ngan wanita

kalau la dpt shopping saat2 serabut gini mmg heaven sgt
pastu kuar kedai muka senyum jek

:-)

Halfest 2012 - Rugi tak pegi

Morning!!!
tau kan skrg ni kt PWTC tgh ada Halfest 2012???
tak tau??? tak tau???
kesiiannnnn

ok sape yg dekat2 tu boleh la pegi ye
aku pegi smlm lepas keje..best sbb tak ramai org
jalan pn luas jek..takde langgar2 bahu..hehe

kalo pegi jangan lupa singgah booth 

SARIS COUTURE BOUTIQUE

pegi LIKE ye
banyak baju2 cun elegan kt situ
pastu ada banyak diskaun dorg kasi..berbaloi2 pegi
dapat plak jumpa owner & model yang de vass tu..
amik gambar sebelah dorg makin gemok la aku..hehee

#aku teman kak phira jek beli baju gini
cun sgt!!!
murah la dr harga online sbb byk gak less dia
cun kan...nasib aku tgh xde bajet kalo tak aku sambar sambil pejam mata..hehe


ok meh tgk ape aku sambar
kain pasang 4meter RM10.00
booth ni betul2 depan booth Saris tu
so lepas gi Saris, pegi kedai kain ni plak ye


5 peket cucur ni = RM10
sgt2 la good bargain :-)

Perencah ni 5 peket = RM4
boleh campur2


ni produk IKS, 3 botol bleh campur2 = RM5

Teh Sabah ni sekotak = RM3

best gile..membeli dgn harga murah gitu
tapi korg kalo pegi, cari lah benda yg mmg korang guna
kalo benda merepek, takut membazir plak kan
no good ye :-)

ok so boleh la pegi terjah sampai Ahad ni ye


#syarul jaga booth sana, kalo jumpa kem salam kt dia#
hahahaa

Thursday, October 11, 2012

Trunki Bag - Ready Stock

Morning!!!!
ok trunki bag ada yg ready stock ni

bayar haro ni, kite terus pos ye
harga utk ready stock mahal sket dr yg pre order

seketul bag ni : RM170.00 sekali postage

Product Weight: 1.50kg
Product Dimensions: 46cm (L) x 20.5cm (W) x 31cm (H)



design yang boleh pilih..sume comel2
tapi design B Sold Out 



muat letak barang anak2
toys dia, botol susu kot nk naik flight kan
kalo rasa RM170 mahal, aku ada jual yg bukan brand trunki
tapi mmg rupe sume sebiji trunki

ok yg design bawah ni Red Devil
RM120.00 sekali pos
mmg sebijik trunki ye kawan..

so bleh pilih nak yg: 

brand trunki = RM170.00 (semua design ada kecuali B)
bukan brand trunki = RM120.00 (design Red Devil saje)


nak order bleh email: syanasaid@gmail.com
limited unit..sape cepat dia dapat :-)




Wednesday, October 10, 2012

Nasib laki mak bukan artis uolsssss

hahaha tadi entry nasib baik aku bukan artis kan
ni nasib baik laki saya bukan artis
hahahaa

Tak sabar nk tengok filem "Aku Terima Nikahnya"
tak dpt tgk wayang, kite tgk kt astro 1st da la ye
:-)

tapi tapi...o tgk la gambar nora ngan adi ni
huwaaaa nanah mata mak tgk...
ape la isteri dia rasa kan..huwaaa saya tak sanggop weiii

gile romantik depa ni...
sweet jek..

nak ckp sepadan tapii....kesian plak kt isteri adi tu
tp mmg secocok sgt la dorg ni..


alolooooo :-)

sapa2 suami dia artis mmg kena sabar banyak la kan
gile ko, kalo tak sabar bleh meroyan tgk gambar2 gini..hahaha

aku ni kurang sabar, tapi jeles tu LEBIH
even suami saya bukan artis pun, saya jeles jugak!!
hehee


#mmg la kena ada trust dlm perkahwinan, tapi jeles itu perlu#