IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, November 30, 2012

Jaga anak kurang sihat kat rumah

hi semua
smlm aku off sbb Iman ceri beri la plak
dr monday tu cikgu dia btau sehari sekali iman dok ceri
smp bocor2 la kt seluar
kesian jek aku rasa

nk cuti dr monday tu xbleh sbb bz sgt nk settle keje
tp smlm tu rasa kesian sgt la plak
mesti dia sedih bila da bocor gitu kan

so bercuti lah kite smlm jaga anak kt umah
tp kalo da nama jaga anak sakit, mmg xde rest la
rasa lg oenat dr keje opis..hahaa
kan kan???

ko bayangkan, bangun pagi celik mata dia mintak belon yg dia paw papa malam tu

terus asingkan warna
hahaa dia kata kawan2 belon..so kena duduk ikut warna masing2
hahaa comel!!

ni ha hasil tiupan bangun pagi
kembung2 pipi mak ko

budak hepi sbb ada org layaan dia
nak, kalo bleh mmg mak nk jaga ko ari2..
tp ape daya kan... in sha Allah soon ok sayang..

masak bagi makan, syukur la dia nk makan
tp elok lepas bg susu, terus ceri balik
so mmg lepas tu susu aku xbagi
kesian gk dia mintak, tp slow talk nasib paham

hari ni harap sehat la dia..da gi klinik smlm
nasib la dia nak makan..kuar gi klinik smlm dia yg mintak makan b4 balik
"mi...makan dulu.."
hahahaa cair mak....

#sapa nk main belon meh dtg umah..da mcm party belon plak#

Wednesday, November 28, 2012

Barang cute handmade

STICKY ENTRY 
SCROLL BAWAH UTK ENTRY TERKINI

Hallooooo meh sini rapat2..mau cerita ni :-)

aku kan, kagum tau dgn org2 yang boleh jahit2 ni..
lagi2 kalo terer jahit selain baju..


ko tgk bawah ni, lawa bag ni..simple jek
pastu yg best nye kalo bag gini, kite bleh pilih design kain ape kite nak
ko nk bunga2 ke, ko nak jalur2 ke, ko nk kotak2 ke
ko pilih la kan..pastu suh org jahit



bag mekap ni pun aku rasa cute
kalo size besar gini, kite buat bag mekap, kalo ko nk buat beg syiling ke suh la buat size kecik sket kan
pastu nk kuar lunch just bawak jek bag cute ni..
tak suke corak gini, cari kain design yg lain



huwaaaa kalo aku ada anak pompuan, aku pakaikan dia skirt ni
cute gile kot..
corak dia pn sweet kan...
hehee boleh matching dgn bag mekap tu...


ni plak bekas tisu..letak kt dlm kete ke, kt umah ke
atau kalo size comel letak kt dlm handbag kan
cute la sket dr ko lempar jek plastik tisu tu 



ok ni paling best
barut baby...hehee dulu time iman lahir, aku ada dpt 1 hadiah org kasi
pastu tak terpk pn nk beli
da lama tu, baru la rasa nyesal tak tempah awal
konon mcm bijak la kan beli yg da siap ade kt kedai2 baby kan

tapi ko caya la best barut ni
sbb size dia besar, pastu kualiti kain dia tebal
lagi kukuh la baby ko pakai



corak plak ko bleh pilih, kalo girl bunga2 la kan..yg aku kasi contoh ni sesuai boy la kan
best nyeee...nnt ada rezeki dpt baby aku nk tempah ni byk2
tak mo la beli yg kaler putih tu je
boring kan..tak ceria..kalo corak2 gini kan ke ceria :-)


pastu brooch pun cute kan kalo yang handmade ni
bleh design macam2
letak button cute2..ohhhhh sgt la comel

sapa yang terer buat sdiri best la kan..untung korang ade bakat
tapi kalo tangan keras mcm aku ni, bleh la order jek
hehee..pastu bleh la korg show off barang2 cute ni

jom la jenguk kedai ni: http://linalyn2708.blogspot.com/

macam2 product yang korang bleh dpt kt situ :-)
insya Allah korang pasti puas hati




Janji kenyang

oren + garlic bread + mushroom soup




bila malas nk turun kedai , lepak kt opis makan je la apa yg ade..
janji konyang

korang lunch apa?

Trunki 3rd batch

ni aku order 2nd batch da sampai smlm
excited kenit tu :-)

tak sabar nk bwk gi holiday
hahhaaa ntah bile nye..beli je dulu
nanti2 bleh guna 

ok ni design yang available
B, C, E, F, G

yang lain da abis ye


boleh booking cepat
aku tak close lagi batch 3 ni
aku tggu smp hujung bulan 11 ni ye

tapi barang sampai dalam bulan January 2013 la ye

RM 150.00 sekali pos semenanjung


order semua aku amik guna email ye
kat blog susah la kalo ko nk order

:-)

Tuesday, November 27, 2012

Cara hilangkan lebihan lemak

Morning!!!

meh sini nk share produk best
lotion kurus kata nye
sama la mcm pati halia yg kite dok sapu kt perot tu kan
tapi yang ni dia jenis wangiiiii
pastu effect dia lebih best

ko b4 pakai tu ce ukur dulu lilitan tu
in sha Allah kurang 1inci lepas ko sapu
tapi nk sapu tu urut2 la sket kan :-)


INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..

HARGA:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL

CARA GUNA:
-picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
-sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur.
-boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang juga boleh mengamalkannya)



#yang penting bau dia wangi..so nk pakai gi keje x de masalah..kalo pakai pati halia tu x sesuai kot bwk gi jalan kan..hahaa 

kalo tido sebelah suami pn bau minyak angin kan

patah seribu selera..hahaa



yang ni mmg wangi ko...mcm lotion 

tapi bleh bakar lemak ko...best kan????



so nak order meh email aku:








HARGA:


RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL



CEPATTTTT.......sebelum kehabisan stok..hehee

Untuk Dia...

hahaa yo yo jek debor nk kasi kan
aku kan post kt FB gambar jam tu smlm...
lupa laki mak ade FB sbb dia tu mmg jarang sgt la bukak fb dia
so mmg takde la pk dia nk nampak ke kan
hahhaa
sekali tu dia komen "Gulppppp"
hehee..

lagi suspen
pastu time kt umah tu aku tny direct jek.."Nak ke tak nak??? tak nak syg nak jual, ade je yg nak beli.."

hahaa mula dia mcm x mo..
hahaa aku suh try..
aku tanya lagi...nak ke tak nak??
tak nak sudah



Gila ko tak suke....

Trunki bag - 3rd batch

sapa yang da gaji, boleh order utk 3rd batch plak

MASIH BOLEH ORDER YE....CEPATTTTTTT....


DESIGN YANG ADA: B, C, E, F, G


* Hand-luggage approved: meets new airline baggage restrictions. Trunki’s dimensions are 47X20X31 cm.
* Generous 18 litre capacity: plenty of space to pack favourite toys and games to keep little ones amused on long journeys.
* Strong and durable: made out of the same light weight material as adult suitcases and weighing only 1.7 kg.

* Multifunctional strap: un-clips to allow kids to pull their T
runki or be towed by adults. Trunki can also be carried as a shoulder bag.
* Soft Rim: protects little fingers getting caught when closing Trunki.
* Suitable for kids 3 and up
* EN71 safety certification SEP 06 and fully CE marked

CLOSE ORDER: ANYTIME.... 

RM150.00


EMAIL: syanasaid@gmail.com

#DEPOSIT: RM 75.00 DITERIMA YE 


INSYA ALLAH BARANG SAMPAI DALAM AWAL JANUARY 2013

TP DOA2 LAH SAMPAI B4 TU..


urusan jual beli sila buat kt email aku ye: syanasaid@gmail.com

jual beli kat blog tidak dilayan *ewah*
hahahaa




Monday, November 26, 2012

Ko rasa kena marah tak???

Suami: duit tu simpan ye syg..jgn beli benda merepek2..note da dapat kan..yang lain simpan ye
Isteri: ape nye yg merepek2 tu??
Suami: ape2 je la..
Isteri: ok fine....

time kena tazkirah ni aku da selamat pun beli sesuatu utk dia

tinggal tggu org tu pos jek
ni barang br sampai
hahhaaa ko rasa ade yg kena marah tak ni???

#takut la plak nk kasi by hand..suh posmen bagi aci tak#

Bila anak sakit :(


hari jumaat tu time kt opis dpt call dr nursery kata iman muntah2
cikgu dia ckp suh amik bwk gi klinik..sbb dorg takut ada ape2 kan
aku pn cuak gak la kan..sbb anta sehat jek

kocoh2 la balik
pastu tgk alahaiii kurusnye anak saya..rupa nye ape yg msk mulut dia sume kuar balik
susu, nasi abis..

siang tu bwk gi klinik pastu pantau kt umah jek
kasi dia susu, bubur sume kuar muntah
ubat pn x tahan seminit muntah balik

last2 kul 10 gitu tgk x bleh jadi ni..lembik sgt
bawak gi DEMC shah alam..
bleh plak wad penuh..so doc suh gi KPJ klang situ je ade kosong

tapi aku xmo la klang..aku gi Tawakal KL
sbb syarul ade keje kt Kedah, makanye aku sorg2 kena jaga Iman
better kt KL dekat ngan umah mama aku

so smp Tawakal kul 3pagi..register bagai masuk bilik iman kena drip
hohoooo budak tgh tido syiok2 kena cucuk jarum mau tak jerit

ni sesi pujuk anak..hahahaa


syarul kelam kabut balik umah amik barang
smp tawakal kul 5.30 pagi
pastu terus kena gerak :(
sunyi sgt rasa dia xde

ni bfast 1st day
boleeehhhh la..hahaa
xbest la Tawakal ni sbb xde room service
aku lapar x tau nk makan ape..nk turun mmg tak la kan
sapa nk jaga iman
kurus aku..hahahaa
ce kalo kt DEMC tu..mmg jaga Iman sakit aku yg gemok
mana x nye asyik call room service jek



ni masa baru masuk wad
lembik sgt dia..sedih tgk


pastu tokma & tokbah dtg
hilang sunyi kejap 

ni 2nd day tu dia da ok
da mau makan...asyik minta makan je
sbb lapar sgt kot


nasib la bwk benda ni
hilang boring dia...


malam terakhir di hospital
iman da sehat time ni..tggu nak balik the next day
tak sabaarrrrrr


ni masa cabut jarum tu
huhu anak saya ni kalo sakit betul baru dia nangis
so bila dia nangis tu mmg sakit atau ada something wrong la tu

kuar wad terus bawak gi jusco makan2 & main2 ngan kakak sofea & abg adief 

ada yg cakap Iman ni asyik sakit jek msk wad
Allah tak duga hambanye kalo kita x mampu
so aku tau Iman kuat harungi sume ni...
cuma aku jek x kuat..hahaaa

kadang anak sakit ni bkn bleh jangka kan
kita jaga teliti pn kalo dia nk dijangkiti kuman, kite bukan bleh nampak
cuma ape yg kita bleh pantau, jaga tu buat ape terdaya la
bukan sume org bertuah bleh jaga anak kt umah

bila da serah anak kt nursery suh jaga, kite nk cerewet sgt pn susah
takut anak kite plak jadi mangsa blkg kite kan
so berpada2 je la
da katanye bukan org berduit sgt kan, kite anta anak kt tempat yg kite termampu la
ada duit mmg ikut aku nk benti keje jaga sdiri jek
heheee

:-)




Friday, November 23, 2012

penyakit orang tua


iskh xreti nk rotate pic..hehe lantak le

td gi klinik iman xsehat
so alang2 tu mintal ubat kt doc hakak ko ni sakit lutut plak




ta memasal aku kena mkn ubat sakit lutut
hehe...kurang kalsium doc ckp
aku x minum susu so doc bg pil kalsium

31thn mcm2 sakit dtg...hahaha
kena jaga ni.
suami saya da ejek2 ckp penyakit org tua je sakit lutut no
hehe

ni kang berderet plak org promot vitamin dia jual..hohohooooo

Alhamdulillah...akhir nya dapat gak ...

Morning!!!
hehee fuh lama ok nk pujuk syarul kasi green light nak tukar hp

b4 ni aku pakai nokia je..yang kejap2 memory full please delete some data
smp aku x tau nk delete ape da
hahaha ngarut2 jek hp tu

pastu ade la sket rezeki dtg, puas gak pujuk suami saya yg sgt penjimat tu
siap buat muka sedey sume org hp hebat aku jek norkia yg uzur

syukur dia kasi gak aku tukar
:-)

idaman kolbu ....
biar la org da pakai Note 2 ke hape
aku x kesah pn pasal teknologi gadjet ni
kalo ikut nk kejar yg baru, mmg parah la
sbb byk sgt kuar yg lagi gempak kan

yang penting aku suke...kaler pink yooooo
hahahaa sgt la gedix kan

benda lain mcm hbag ke, jam ke kasut ke kalo aku nk beli, mmg aku beli jek tanpa tny syarul
tapi bila bab hp ni, mmg aku kena tny dia
hahhaa sbb dia ni jenis pantang aku dok telek hp dok surf internet dpn dia
sakit mata katanye

tu yg kena minta green light
so kena sign surat perjanjian, x bleh pegang hp kalo kt meja makan & kalo time dia ada kt umah..
hahaha 

#saya janji#

Thursday, November 22, 2012

testing testing..


yess berjaya up entry guna tuttttt....
hehe esk la story
nk tidoq dgn senyuman smp telinga
hehe

Wednesday, November 21, 2012

Bila terpaksa merempit

Morning....
syukur da 2 hari aku gi keje merempit ngan syarul
lama oo x naik motor jauh2 gini
ketaq pungkoq
hahahaa

sejak pindah puncak alam ni, rasa mcm duit minyak tol kuar mcm air
adoi perit gak rasa..da setahun da gini..nk saving pn payah
#soping bleh plak kan#

so syarul pn buat decision utk beli motor
ada la motor kt umah tu skuter karat..tp takut 1/2 way ke KL barai motor tu..hahaa
xpe la..ade rezeki lebih ni, kita angkat motor siap2...investment gak ni
duit minyak tol yg selalu guna tu bleh simpan 

ewahhhh gaya harus lebih
jaket pink..muncung mulut nk jugak pink
hahaha last2 jaket aku lagi mahal dr jaket rider


inilah motor terbaru suami saya
jadilah kan..ni je yg termampu
kalo ikut idaman dia nak yang lagi mahal
hehee ni pn jadi lah kan...

yang penting montot aku muat dok seat blkg tu
hahaa risau ok kot tak muat 
mmg badan kena menten 
kalo naik sket mau x muat jaket aku tu pastu kang mau terkuar lebihan lemak kt seat tu..hahahaa

alhamdulillah 2 hari ni cuaca cerah
setiap kali lalu tol rasa nk nari2 kat situ sbb x yah bayar tol
kekekee

aku rasa sekali dulu jek aku naik motor ber2 ngan syarul gi KL
tu 1st & last
sbb aku tido atas motor..terus syarul xberani bwk aku
da ngantuk tido je la kan..hahaa

harap kami dapat berjimat dgn adanya motor ni
pastu smp umah pn awal..
smlm 6.30 da amik Iman
suka kenit tu dpt jalan naik motor
tersepit dia tgh2 tu..hahaa


syarul tu cuak la tu bawak aku..
sbb aku cakap kalo aku jatuh, aku saman dia..hahahaa
#gurau manja#

Tuesday, November 20, 2012

Best sangat lepak Space U8

Morning!!!
lately ni mcm biskut, kejap update, kejap senyap sunyi jek blog ni

ok ni kesah raya depavali aritu
tak tau nk ke mana, last2 terus ke Space U8
kat sini jgn la harap nk soping sgt..ada la benda yg bleh beli, tp x banyak pilihan

cuma aku suke gi sini sbb kawasan dia luas
mmg sesuai la bawak anak main2
sbb x ramai sgt org, dia bebas la berlari

hahaha mcm gergasi bwk kete
bleh plak byk2 kete dia pilih yg tu

pastu masuk AmanVille ni
umur bawah 3 tahun hanya byr RM15 jek

tak ramai org
so boleh la Iman main puas2
cuma kite plak kena teman dia main
hahhaa bleh dia jak aku masuk dlm tu sekali

aloloooo my happy baby :-)


mmg enjoy sgt lepak sini
fokus kat Iman jek xde buat ape
dia pn happy umi ngan papa layan dia

luas kawasan dia

aloloooo happy sangat la tu





kat sini ada gak cafe
tgh2 main anak lapar, bleh order jek makan kt situ
ada sedia meja makan 

lepas ni kalo syarul bz time cuti, mmg aku bleh je bwk Iman dtg sini sorg2
dia pn suka sgt main kat situ
sbb bebas buat apa saja
yang penting dekat dgn umah kami pastu tak de nk redah2 jem bagai

#iliawati bt ramazan, jom dating bwk adam ke sini#