IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, December 31, 2012

heyyy mak suci ok

aku ni jarang la nk check keywords kt nuffnang tu
td saja bosan check la nk tgk ape org gugel

hamek ko...
wey mana penah aku buat entry blue wei
blog mak suci okey..

sapa la tgh gersang dok gugel psl ni
hahaaa sadis btol..

Gaya shopping alaf baru

maakk aiiiii
hahaa ttibe terjebak dgn ini group

nama group watsap ni Boxing Day 2012
owner group ni skrg stay kat UK
so dia baik hati tlg sopingkan utk kami
:-)

kalo korg x sempat kt follow group ni kt wasap xpe
bleh follow kat FB : 


ko tgk la.. aku pny HP jenuh nk jaga bateri jgn kasi mampos
hahaa kang kalo mampus bateri, abis la x bleh la tau ape barang yg dia up
hahaha
last2 aku yg mampossssss

ape jek yang dlm fikiran ko, bleh usul kt alid ni
nnt dia bleh beli kan :-)




pastu nnt alid akan masuk kedai mana2 yg best
cth yg dia da pegi : NEXT, H & M, ZARA, MOTHERCARE
GUCCI... 
banyak le.. hahaa

ni antara yg dia snap kalo msk kedai2 tu
pastu nnt kite cakap la ok alid i want that towel..hahaa contoh ye 

nak tgk ape yg da menjahanamkan duit aku???

tapi tapi....
good bargain ok.. mana nk dpt murah mcm ni
harga mmg aku da survey kat website yang aku beli periuk UK aritu
mmg murah sgt harga alid ni

eheemmm... deco utk dapur
Spice Rack ..ada 16 spices
:-)
RM130.00


tengok... ape2 aku beli kan, sure ade terselit utk suami
:p
yg ni murah gilessss
RM39.00 utk 3 botol tu
each 200ml
gile ko x beli...


ok da abis da x mo beli
tp x mo remove group ni sbb nk tgk org soping
hahaa

sakan dorg, siap bag gucci la.. mulberry la.. pengsan mak tgk
hahahaa


#aku shopping lagi?? eh eh#

masih di sini

morning semua
ramai ke cuti ari ni... huwaaaa aku keje
ikut hati malas keje.. kalo ikut hati mmg mati la kan
so keje la kite...harap xde la bz terhape ari ni

jalan td pn kurang jem.. bwk selow menghayati pemandangan hway plus.. heheh

jom makan dlu amik mood..

Thursday, December 27, 2012

Beli periuk kat United Kingdom kooo

hahahaa poyo sgt kan sebut United Kingdom :p
ni antara barang yg aku beli dr website UK tu


antara yang da sampai
hahaha ade lagi wei... seram ni syarul dok jeling jek T___T

aku terpikat dgn set periuk VINERS ni sbb kaler hijau
hikhik.... tgh dlm proses nk kumpul brg2 dapur kaler hijo :-)

ni contoh penuh gambar set tu
yg ni kaler rasberry
aku xmo la kaler ni.. x kena tema kata org

ni kalo kt malaysia harga membunuh ye kawan2
ko gi la tgk kt mall yang ade jual set viners ni
mmg tercekik

tapi tapi... aku beli ni x smp RM500 punggggg
sangat morah :-)

oh tak sabar nk pakai
tapi kena simpan dlu tggu kite kasi chantek dapur tu dulu ek
hehee baru la secocok nk pakai Viners
hahaha
* ok sgt poyo*


Wednesday, December 26, 2012

Pemenang nyeeeee...

salam..
sori la lambat plak umum pemenang contest tu.. patut nk umum isnin
tapi aku cuti la plak

ok ni pemenang nye ye:

Pemenang Utama: beliau akan aku belanja makan dominos.. hehee aku tlg call kan je la
#ada ke dominos kat tempat tuan???#

 http://www.ibnunaeem.my/2012/12/makanan-kegemaran-saya.html


3 saguhati: Goodies tupperware


1) http://ibudamia.blogspot.com/2012/12/makanan-kegemaran-saya.html

2) http://iceboxrivet.blogspot.com/2012/12/my-favorite-food-makanan-kegemaran-saya.html

3) http://mamatisya.blogspot.com/2012/12/makanan-kegemaran-saya.html


# semua tolong email aku: syanasaid@gmail.com alamat anda ye

Friday, December 21, 2012

Sauna Belt (RM 45)

Sauna Belt


 Hapuskan lemak yang tidak diingini dengan pantas.
Sesuai digunakan pada bahagian perut, pinggul, paha.

Menurunkan Berat Badan

Mendapat bentuk badan yang cantek






1. Amalkan memakai sauna belt selama 50 minit setiap hari. Di galakkan untuk minum air panas/suam sebelum dan selepas menggunakan sauna belt

Hapuskan lemak yang tidak diingini dengan pantas.

Sesuai digunakan pada bahagian perut, pinggul, paha.







MANUAL PENGGUNAAN SAUNA BELT

1.Jangan cucuk sauna belt dengan pin, jarum atau sebarang objek apabila sedang menggunakan sauan belt.

2. Jangan basuh sauna belt in menggunakan mesin basuh. CUkup sekadar mengelap menggunakan tuala bersih.

3. Jangan gunak
an sauna belt ini apabila berada di bawah pengaruh dadah, ubat dan alkohol.

4. Kanak-kanak dilarang untuk menggunakan sauna belt ini.

5. Jangan tidur apabila sedang menggunakan sauna belt ini.

6. Jauhkan sauna belt ini daripada air.

7. Wanita mengandung dilarang menggunakan sauna belt ini.


TEKNIKAL SPECIFICATION

1. Supply – AC220-240V/50-60Hz


2. Automatic switch off time – Approximately 50 min


3. Temparature – 34?C-75?C ( Adjustable)


1. Pasangkan sauna belt pada bahagian perut atau bahagian yang diperlukan.

2. Pusing penggubah suhu sehingga mencapai tahap kepanasan yang diinginkan.

3. Sauna belt akan mati/off sendiri selepas 50 minit.

4. Pastikan anda mencabut plug sauna belt selepas digunakan.

5. Bersihkan sauna belt menggunakan tuala yang bersih.

6. Rehat 15-20 minit selepas menggunakan sauna belt sebelum mandi.




RM 45.00 free postage


sila email: syanasaid@gmail.com




Senarai Peserta


hai

tq semua yang sudi joinnnn

1) http://gulahatimama.blogspot.com/2012/12/makanan-kegemaran-saya.html

2) http://suriaamanda.blogspot.com/2012/12/contest-makanan-kegemaran-saya.html

3) http://jejariberjiwa.blogspot.com/2012/12/makanan-kegemaran.html3

4) http://iceboxrivet.blogspot.com/2012/12/my-favorite-food-makanan-kegemaran-saya.html

5) http://ibnunaeem.blogspot.com/2012/12/makanan-kegemaran-saya.html

6) http://ibudamia.blogspot.com/2012/12/makanan-kegemaran-saya.html

7) http://mamatisya.blogspot.com/2012/12/makanan-kegemaran-saya.html

ok even tak ramai yg join, aku kena gak baca betul2 entry mana yg paling layak menang Hadiah Makan2 Dominos ye

3 saguhati dapat bekas comel dari Tupperware :-)

tunggu ye aku umumkan.....

Contest Makanan Kegemaran Saya

#STICKY POST YE
ENTRY TERBARU KAT BWAH NUN#

hai semua!!!!
lama da aku berhajat nk buat contest ni

so sempena birthday blog aku ke 4 tahun
1st December aritu 
*wah besar da blog aku*


aku nk buat contest pasal makan
hahaha nape pasal makan???
sebab aku tgk paling banyak aku blogkan adalah pasal makan
yes!!! mmg dasar sgt kan...

ok sekarang saya rasmikan contest saya ini  :-)

ok macam aku feveret makanan aku dessert 
#dessert ek bukan desert..desert tu padang pasir#

wah wahhhh
ko kasi la ape jenis dessert pn mmg aku layannnn
even kalo perot kenyang da makan main dish pn aku tak tolak dessert

ok skrg ni contest dia gini:

- ko buat jek entry yg kretif pasal feveret food ko..tak kesah la ko just nk letak gambar yg bombastik ke kan..atau ko tulis berjela mcm essay..aku x kesah
kire pemarkahan *cewah* tu nnt aku nilai ikut ape yg aku tgk eee ehhhh class gile entry budak ni

ala2 aku tgk sekali terus touching gitu :-)
mungkin entry yg simple lagi buat aku touching ke kan
tak kesah ikut ko nk buat camne

yang penting mesti kesah MAKANAN KEGEMARAN SAYA 
ok????


syarat-syarat

1) Mesti follow blog aku 
#kang x follow camne nk tau result kan#

2) Buat entry bertajuk "Makanan Kegemaran Saya" letak sekali gambar ni 
pastu link kan kat blog aku: http://syanasaid.blogspot.com/


3) Tinggalkan link entry korang tu dekat komen box bawah ni ye


ok tu jek syarat2 dia...

Hadiah???
of cos la ada kena mengena dengan makanan kan..hehee

Suprise!!!!!

#aku akan pilih sorang jek yang terbaik utk hadiah utama#
#3 orang utk saguhati# 

Tarikh tutup: 21 December 2012

ok cepat ye :-)



Anak bujang minat masak

hehee.. aku rasa kan aku tau la minat Iman
dia minat masak2 la aku rasa
da la suke main periuk belanga aku kt dapor
pastu bile aku masak sebok nk tolong potong2


ni aitu gi econsave beli menan ni plak




hahaaa bagus anakkkk
lelaki yang pandai masak adalah lelaki yang seksi
hahaa


nanti jadi macam papa tau, tolong isteri masak kt dapur :p
bersungguh ko dia potong benda i smp terpelanting

pastu mmg gi nursery sebok nk bwk menan ni
hahahaa 

robot2 mmg dia kurang minat
kalo yg menan boy pn dia suke mcm kete kecik2 tu, motor ke

pastu obses ngan bola
segala size bola dia suke
kecik besar.. aku rasa umah tu banyak bola


#nanti nk beli dia set dapur budak kaler pink tu la#
hahahaa

Giraffe Storage Kembali...

hai semuaaaaaa

meh sini nk btau Giraffe storage yang cute ni ada ready stock ye

Material untuk rak n giraffe kayu, besen dari plastik
- Ukuran 64 * 34 * 81 cm (rak)
-30.3 x 20.8 x 30 cm (x8 bins)
berat 9kg

harga RM 200.00 sekali postage
cepat ye..ni limited stock
sapa cepat dia dapat


barang akan terus dipos ke pintu rumah anda :-)

nak order email je aku: syanasaid@gmail.com

Thursday, December 20, 2012

Forehead Thermometer

cepaatttt ni aku nak close da order utk termometer ni
senang ko ade jenis ni kat umah
tala jek kt dahi anak
dia gerak2 pn xpe.. 

mcm kat klinik tu kan..
tapi ni murah2 jek aku jual
RM85.00 sekali postage

ko tgk kat luar rege seratus lebih
ade tu smp 200 gile mahal



nak order email aku: syanasaid@gmail.com

boleh depo rm45 dulu
barang smp dlm end January 2013

Air tangan ibu

baca ini :-)

hehee betul kan???
da besar panjang ni, da ade family sdiri still kadang tu rasa nk makan mama masak

pastu plak, kalo korg nak tau, mama aku ni jarang masak
hehee paham org bz
mama aku masih bekerja ye..sabtu pn koje :(
so paham sgt dia bz penat sume

tapiiiiii kalo dia masak tu, main campak2 pn sedap
masak takde resepi org kata

so lepas balik kenduri Diah tu, gigih aku ni dtg gak umah mama
sbb mmg dari ari rabu lagi aku dok suh dia masak sardin + suhun sup + telur dadar
#mmg feveret adik badik#

tapi mama reply
"dapur dry kitchen"
-maksud dia: mmg malas masak-
heheee

tapiiiii tapiiiii
masa kt kenduri Diah tu dia wasap aku gambar lauk dia masak
hahahaa 
gile ko aku tak datang

walau bagi org lain lauk ni biasa2 jek
tapi bagi aku yg da lama x makan mama masak harus la excited
lagi2 lauk feveret kan
sluuurrppp hirup sup suhun tu
sedapppp

Love u mama :-)

Si Cantik bernama Diah da kawennnnn

Morning!!!!
kenal tidok??
tak kenal?? tak kenal gi main jauh2..hahahaa

Diah ni aku kenal sbb kalo Nana tu dtg umah aku sure heret diah ni..hahaa
dari situ la kenal Diah :-)

Sabtu lepas selamat da dia kawen.. syukur alhamdulillah

biar pun dia jemput aku last minit.. sbb kami tidak fren dlm FB
tapi aku tetap datang ek.. org da jemput kite kena la dtg meriahkan kenduri kawen dia kan

atas sebab2 tertentu, aku datang sorg 
ko mampu pegi kenduri kawen sorg2..hahaha
gile gonjeng aku rasa
kalo ade Iman tu ok la kan.. xde la sorg namanye

ni mmg betul2 sorg
:-)
eh eh suke aku Camera 360 ni
buat muka aku gebu halus tulus mulus
terus kara mcm retis2..hahahaa

sebab tak mo nampak gonjeng dalam dewan, sanggop aku tggu aty dlm kete selama setengah jam
makcik tu dr melaka.. so sesat sket2 tu di maafkan
hahahaa

so da smp aty, kami kedek2 msk dewan
best dewan ade econ...

lawa kan pelamin :-) #gambar carca merba harap maklum#


tumpang family org bergambar kenangan sama pengantin

ni gambar sam2 BFF Diah a.k.a dayang2

kan da ckp gambar carca merba...hahaa
yang atas tu gambar time nk pulang 


sedap ek kek tu.. huhu aku jeling2 jek
tak kan nk mintak sepotong plak kan
hahaha

bersama si gojes Falsya 


hepi dapat jumpa kawan2
dapat makan nasi minyak :-)

best gak gi kenduri solo molo gini..hahaa
aku pk perot aku jek tak yah nak sebokkan perot org
hahahaa


Wednesday, December 19, 2012

Saya menang!!!!

hehee syukur 
:-)

tq nadia sbb sudi pilih blog akak menang hadiah best

dapat frame yg super duper lawa :-)
nanti bleh cuci gambar kitorg ber3 
letak kt dinding

hahaa tapi part letak dinding tu aku fail
dinding mana nk letak tak tau...

letak kat dinding area tangga cun gak kot..nnt la kite tgk mana sesuai 

ok project pilih gambar mana nk cuci is ON
pilih gambar cun2 :-)

Makan besar sebelum cakap bye2

hahaha makan besar la sgt kan
:p

ni smlm, balik keje gi Econsave beli barang2 umah stok2 makanan 
syarul kan xde selama 1 week..hehee
aku ni gini la wei, jarang2 kena tinggal ngan suami, kena tinggal lama sket gini mula panik
hahaaa
harap maklum

so lepas beli brg, dia ajak la makan kt SR
tapi masing2 kenyang konon
aku kenyang pn kenyang makan..tp kenyang angin
punya lapar, smp perot masuk angin
terus x lalu makan 

Minuman :-)


Jam pun da kul 9 malam
harus la anak bujang saya tu ngarok lebih
da mmg time tido dia
tu yang aku malas dinner luar kadang tu.. jadi gini la
tak dok diam, kalo dia tak merengek tu da syukur sgt da

ni kek anak bujang saya nak
pastu tak abis 

ape steak ntah nama dia
beli 1 ni share 2 org


tadi anta suami terus rasa rindu
hahaaa 
camno la org bleh PJJ kan..aku mmg x bleh wei

bila depan mata kadang tu ade jek isu yang x puas hati kan
bila takde, mula rasa rindu..hahaa
biasa lah maknosia :p

#sayangi suami anda#

Tuesday, December 18, 2012

Forehead & Ear Thermometer

Ok meh order untuk simpan kat umah
penting ni!!!

CEPAT ek order
kang aku da close order baru ler nak tanya ade lagi tak ade lagi tak..hahahaa


Model Number: AEM-903 
Dimensions: 114mm*34mm*26mm 
Net weight: 57g
Battery: CR2032 
Resolution: 0.1C/0.1F 
Testing distance: 0-2cmAccuracy: +/-0.2C
Color light high fever alarm multifunction infrared ear thermometer with time clock function
Special Features:
1. 4 in 1 function: Ear/ Forehead/Room temperature/ clock function
2. Test Milk and Water, bath water
3. Colorful light high fever warning
4. 3-color backlight
Accessories
•1 x Infrared Thermometer
•1 x Stand
•1 x CR2032 Lithium button battery
•1 x User's Manual
Specifications:
Weight: 57g
Dimensions: approx.11.4 x 3.4 x 2.6cm 
Resolution: 0.1centidegree/0.1 Fahrenheit
WARRANTY 2 TAHUN




harga: RM85.00 sekali postage

deposit: RM 45.00

Pre-Order Close: 20 DECEMBER 2012

ETA: January 2013 

apa2 berkenaan produk ni sila email aku: syanasaid@gmail.com

kalo korg nk oder ke, nk tanya ke, jgn buat kt sini ek..aku x perasan kadang tu
apa2 sile email senang aku nk trace kendian hari :-)


Ya Allah berilah aku kekuatan

Morning!!!

wah wah... hari ni org gomen gaji kan... bonus dapat sekali dak???
syukur... aku swasta blom gaji lagi... bonus pn ngak ade ye
sbb raya aritu da sapu peraabih :p

syukur suami mak pn dpt bonus.. ada la tempias2 sket dia kasi kite rasa
hahahaa ... saja la tu nk test kite bleh simpan ke tidok duit tu

da la lately ni tgk website USA tu mengganas2 sales nye
ada plak duit terpijak ni kan..gatal ja tangan
tapi xpe... da org nk test kite kan, kite sahut la cabarakn tu

NO MORE ONLINE SHOPPING!!!

kena kuat semangat ... Chaiyokkkk

jangan ingat mudah ye aku nk tahan diri ni...
bg korg mungkin benda simple... tapi sgt seksa utk aku #trust me#
lagi2 bile menari2 jek duit dlm bank tu kan.,. ikutkan sekali klik bleh settle beli brg..

tapi xpe, mama da bg job kat aku suh soping kan bag dia..hahhaa
lepas gian kan...

aku akan tahan diri ini, aku akan didik diri utk berjimat
semua ni demi cita2 ku..hahahaa #kemain#


da terbayang diri aku SAHM (stay at home mom)
:-)

#wishmeluck