IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, January 31, 2013

Cuti Hari Wilayah mau pegi Krabi Island

yeahhhhh nak gi Krabi malam ni
:-)

yeahhh right syana!! you wish!!!

hahahaa berangan je la 


padahal diri ini kena tinggal sbb suami mau jimba2 ngan opismate ke Krabi Island
kejam kan???

huhu katanye family day dept
tapi tapiii... family kena tinggal

:(

sangat2 terhape ok.. da la susah nk dpt cuti bersambung panjang2 gini
bleh plak dia pegi trip tu

takpe la anak...
esk kite gi jalan ber2 ek
kite tgk wayang pastu kite makan eskem
huwaaaa
umi sedih ni 

T___T



Kamal Lodge Taiping

Morning!!!
nak cerita tempat mkan best tapi murah kat Taiping sana :-)

aku ni nama jek suami dok tepeng
tapiiiiii mmg takde la nk explore kawasan best kat sana
balik kg dok umah jek

kali ni adik ipar aku bwk gi mkaan kt situ
nama tempat dia Kamal Lodge
tapi ade cafe dlm tu

range harga dia ok la tak la mahal melampau
takat dlm sepinggan 9 hengget gitu

ko jgn tanya nama nasi goreng ni ngan rege
aku sudah lupaaaaa

tapi portion besar
so kalo ko perot kecik mcm aku *hakkktuiii*
boleh share2

rasa sedap la jugak
takde la sedapppp sgt tapi boleh telan la

tempura prawn 

air milo sedappp

ni kawasan sekitar cafe tu
btol2 depan tu chalet2 ngan swimming pool

tenang sgt
aku tgk rege bilik dia paling murah rm180 / nite
ok la kot
tgk bersih kawasan situ

ahli jemaah pegi lunch 

so sape2 org luar taiping mau jalan2 bleh la google Kamal Lodge tu
aku ni tak kottt nk tido situ
dekat nau ngan kg aku
membaziorrr org kata

tapi x tau la kot2 suami saya tu nk kasi seppriiiseeee tido chalet situ kaannnn
hahahaa

*in your dream dia kata*

Tuesday, January 29, 2013

Kari Kepala ikan

hoooo heaven nye.. untung perot aku ari ni dpt makan sedap
alhamdulillah

lemak bertambah tolak tepi..hahhhaa
tak sedar diri dagu da berlapissss

ni opismate tolong tapau makan ramai2 td
dia tapau kt gerai bawah pokok kt bangsaf sana

fuhhh cium tgn bau kari..mata pn da nk terpejam

Shopping barang dari UK

Haiii koranggggg
*ehem ehem*

sekarang ni kan mcm fenomena soping brg dari US la dari UK la kan
aku pn nak amik peluang la since cousin aku stay kat UK, aku da bukak 1 online shopping khas barang dari UK :-)

ni antara barang dia

Grill ni skrg tgh promo RM350 jekkk
selalu paling murah pun RM440



Ni toaster
best sbb bleh panaskan baked bean terus



nak tau harga barang2 ni sila LIKE page bisnes aku kat FB :-)


tq pada yang sudi bagi moral support
doakan kejayaan aku ye ..hehee



Trunki 3rd batch - DELAY

salam

ok just nak inform trunki korang tak smp lagi :(
sapa2 yg order design C tu ntah kenapa plak susah sgt nk smp design tu
huwaaaa stress mak!!

kalo yang da order tu mau tukar design sila email aku
nnt aku check design ape yg ade ready stock

aku mintak maaf sgt2 sbb delay beria lama ni

:(

so sapa2 mau order lagi tu aku mmg tak amik lagi order
tggu smp batch ni settle

Wednesday, January 23, 2013

Orang kampung pegi KLCC

sejak2 pindah puncak alam ni, mmg terasa kampung sgt..hahaa
atenyeee mall paling besar Econsave
hahaaa

harus excited mau pegi KLCC
weeehuuuuuu

pegi ber4 ngan mama, sadiq & Iman
kenit tu kagum la nk naik LRT

happy sgt la dia.. tp cara dia happy x de la terjerit lompat2
dia kalo happy mmg muka xde perasaan langsung
kite yg tgk pn x tau dia ni suke ke tak suke ke
hahaa

tp kalo dia ralit meratii tu maknanye mmg dia tgh suke la tu

ni dok tgk luar jek
kagum la tu :-)


oh saya beli seluar kaler2
hahaa 1st time mak pakai suar kaler2 gini
ala kalo takat kaler hitam ceklat tu biasa la kan

ni kaler2 berani ni..hahhaa
konon nk pakai suar pepel tu ngan baju kuning
tp mcm x konfident jek
:p

best la jalan2 KLCC.. dulu pegi x bawak stroller
jenuh nk dukung Iman 

kali ni gagah bawak stroller
senang sket nak window shopping

tau2 hala nk balik tu lena da Iman 
lena sampai la dlm LRT.. bangun pn sbb nak transfer dr stroller ke kete


good boy sgt plak dia hari tu
lepas ni bleh la umi bwk Iman naik tren lagi

#I need my beauty sleep#

Tuesday, January 22, 2013

Garrett KLCC

wahhhhh mak nak heboh ni.. mak makan garrett ari tu
hahahaa

pestime ok pestime....
mau tak kecoh siap letak dlm IG ngan FB :p

ahad lepas gi KLCC naik putra LRT ngan mama, sadiq & iman
sonang rupenye naik LRT gi sana
jgn keji aku.. hahaa

lepas ni bleh la tukar tempat lepak ngan Iman
asyik jusco giant jek kan
lepas ni kite lepak KLCC

pastu jalan2 jumpa la garrett ni
laju2 la aku Q
walau ramai ku tetap gigih nak jugak2

syukur dapat la merasa popcorn yg org dok heboh sgt tu
aku amik crips caramel wit macadamia 
small tu 20 hengget
#pengsan#

ok la setahun sekali makan
hhahaa

komen tekak aku:
sedap tapi manissss... ok la kalo nk jamah sket2
aku makan small peket tu pn 2 hari tahan
pastu kena sorok2 ngan Iman
kenit tu bkn boleh mkn gula byk sgt
kang sugar rush budak tu 
tu pn balik dr KLCC malam tu aktif semacam
hahaaa


:-)

Monday, January 21, 2013

Ikan Patin Masak Lemak Cili Api

ehem ehemmmm... kite nak show2 kite masak sabtu lepas
hhaa org jarang masak gini le... sekali masak riuh seblog :p

Kite masak ikan patin.. ingat nk msk gulai tempoyak
tapi tempoyak takde
so masak lemak cili api pun sodapppp

dulu kalo nk buat msk lemak ni, jenuh nk kuarkan blender bagai
pastu jenuh nk basuh kan

nak harap guna lesung batu mmg tak la kan
mau pedih mata2 ngan tangan aku

sekarng ni sgt mudah!!!
dengan TURBO CHOPPER dari TUPPERWARE ni sgt senang hidup aku

kite zas2 tarik jek
ni aku guna 4 bawang merah + 3 bawang kecik + 2 kunyi besar ibu jari aku
+ 2 cili merah + 10 cili api

sapa kata turbo chopper ni x bleh guna utk masak lemak cili api???
anda salah ok

bukan jek untuk buat rencah nasi goreng.. macam2 kite bleh guna

hahaa nak pomot barang rupenye ko syana
hahaa benda baik molek kite kongsi2 kan

ok harga nye: rm129.00

HARGA AKU NAK KASI KT KORANG: RM109.00





Friday, January 18, 2013

Steamboat @ Kafe D'Manggis Paya Jaras

aku ni boleh kata penggemar steamboat
eh ke sume makanan aku gemar??
hahaa

ade la 1 hari tu last week kot
ttibe tekak ni nak makan steamboat
paksa la syarul bwk gi
pokcik tu x suke sgt buffet2 ni
sbb dia jenis tak reti makan banyak secara tamak
hahaa part tu aku mmg terer
:p

aku pn cakap la takpe takpe.. sayang belanja
hahaa punya la teringin kan

so kitorg pn pegi la ke area Paya Jaras sana
sbb dekat ngan umah
pastu pernah tgk kt TV msk JJCM
cuma aku x pasti kedai mana 1

so gamble la pegi kedai ni
sebab tgk mcm hebat jek kedai dia kan
so da terbayang la sodap la ni


sekali tgk bahan2 dia  tak banyak pun
banyak bola2 fishball sume tu jek :(


pastu ade la udang sotong (kecik2 sumenye) sikit
pastu ayam & daging marinate



budak ni tgh meragam ni
geram jek aku tak bleh makan ngan tenang
#nampak jek behave kan dlm ini gambar#


Tom Yam dia mmg failed bagi tekak aku
tekak ko aku x pasti

ok yg ni aku suke
hehee bleh makan eskem dgn tamak :p

tgk gaya dia kalo meragam
geram aku
ni x mo balik nak makan buah
padahal mula2 dtg sebok nak balik... last2 kena kutil ngan apaknye
hahaha fadan muke iman :p

rupenye dia ngantok nak susu
masuk kete, dapat susu diam terus


#pastu aku dok gugel ckp kedai ni sorg RM20
sekali tu bile bayar sorg RM25
ooo da naik rege la ye
kalo tau dr awal sorg RM25 mmg aku xpegi la
mahal la bg aku kalo steamboat rm25 tu

pastu bahan2 da x banyak
kalo kedai yg aku pegi b4 ni siap ade macam2 jenis siput
ade tu yg kite x pernah jumpa pn
kerang mcm2 jenis kepah la
yang ni sume bola2 jek
pastu ayam daging..huhu

so mmg harga tu x patut la letak rm25
itu pendapat aku la 


Thursday, January 17, 2013

Thirty8 @ Grand Hyatt Kuala Lumpur

Haiiii
nak update kesah smlm.. pegi buat "lawatan tapak" utk party bos
best gak jalan2 usha hotel ni..
pastu yg best sekali, dapat makan free..hahaha
*dasar*


ini muka budak happy nk makan dessert

restaurant ni kat 38th floor
tinggi sgt gayat aku

tapi best relax jek environment dia

aku teman puan PA ni buat booking sume

orang sebok meting, aku sebok snap pic
hahaa pastu dapat minum free
Tea Lychee
kata nye signature drink kat sini
okayyyy






kat sini dorg buat open kitchen
so bleh nampak memasing tgh masak
best jek mcm dlm masterchef


#tenangdamai
#desserttime

nama dia The Signature Cake
sinful sangat!!!!
dia tuang caramel atas kek tu
served with banana ice cream & crumble





Signature Cake RM18 - Layered soft chocolate cake, fresh berries and banana ice cream is hidden by a glass cover spewing fog from a bowl of dried ice - it makes a definite entrance


kau... sgt2 heaven



muak2 pun telan kasi licin :p


balik tu singgah Pavilion order belon utk deco2 

mak 1st time masuk Pavi ko
hahahaa turun2 kete kagum jek
pastu tgk kedai keliling ok fine ini bukan tempat aku
datang beli belon jek la kite





pastu balik dr Pavi kul 4 lebih
mmg cari pasal la kan.. org sume sebok la balik umah
kami baru nk masuk opis balik

#jem#


Grand Hyatt KL ni baru 4 bulan kot bukak
so hotel baru sume pn lawa lagi... staff sume friendly
tak nyemat2 nak bukak pintu kete kami, pastu tekan kan lif
hahaa aku plak nk segan.. siap cakap eh xpe xpe..hahaha

#kalo dapat dating makan2 ngan suami best gak kt situ.. sbb privacy sgt!!

Tuesday, January 15, 2013

Kesilapan teknikal

cisss demmitttt
baru nk eksyen2 update Live tgh makan mee hainan
sekali x masuk plak pic nye
hahaha

ok ok ni gambar mee hainan :p


mee hainan di Yik Mun

kan cerita aku gi bukit malawati tgk monyet tu kan.. lps tgk monyet gi tanjung malim..konon nk gi Yik Mun makan mee hainan
tapi sejak ade anak ni, nak oder makan pn pk anak.
kang pedas xbleh oder..huhu

last2 oder la nasi ayam.. tapi anak xmo makan
ciss rugi jek mak x oder mee hainan

hari ni lunch dgn semangat gigih turun yik mun kt plaza damas ni
tp sini rege mahal le

taraaa... jemput makan sume
Live update ni okeyyyy...

Monday, January 14, 2013

Tips duit extra 90hari

ok meh sini mau share tips nak dapat duit extra
hehee suspen je kannnn

aku ade join 1 group ni.. dia ajar banyak benda pasal cara manage duit
ok fine sgt sesuai utk org boros mcm aku ni
ttibe tersedar diri :p

cara yang dia bagi tu, start dgn RM1 
dia suh letak dlm envelope pastu letak dlm handbag
bile dapat jek singgit, jangan letak dlm wallet
terus asingkan letak dlm envelope tu
da cukup time kata kan ko nk simpan perap 90 hari, bau ko bukak
letak la situ date ko start bile
konsep dia jangan ade 1 keping pn note singgit dlm wallet ko.. sume ko kena letak dlm envelope

macam aku, tamak haloba sket
sume benda nk pantas kan
so aku start dgn note soploh hengget
hehee... 

tapi aku tak la kosongkan wallet aku smp xde note soploh hengget tu
matik la kan
hahahaa ape aku buat????

aku amik bekas ni... 
tutup keliling dia.. jgn kasi nampak dalam
nampak sipi2 xpe.. hahaa


pastu aku letak sehari 10 hengget
ok baru ade 20 hengget
chaiyookkkkk

aku tak pasti lagi nk simpan smp bile
kite tggu & lihat hasilnye nanti
:p

simpan pejam mata jek.. sbb kalo duit tu duduk dlm wallet pun akan abis benda merepek gak kan

jom la sama2 mulakan 1st step
pastu bleh soping
:)

Bukit Malawati - Kuala Selangor

haiiii
sapa pernah pegi sini???
aku last pegi masa kanak2 ribena lagi
tim etu bleh bawak kete naik atas bukit ni

sekarang x bleh naik da kete
kena beli tiket naik tram 

Iman syok la... excited dia
mmg dari mula tu ckp nak bawak iman tgk monyet
hahaha so sepanjang jalan dok tanya mana onyet?? mana onyet???

salah tema baju Iman tu
sbb awal2 kuar umah ingat nk gi OU
sekali gi tengok onyet jek
hahaa so ala2 poyo sket dressing Iman
kekee


banyak gile monyet
aku mmg terjerit2 la melompat bile monyet tu dtg
hahahaa
serik tak mo da pegi lagiiiii

tgh2 tggu tram nak turun, hujan renyai2 la plak
nasib x lebat 


sumpah seram aku
sgt2 ganas monyet ni kalo nampak plastik
hahhaa mmg dia tuju ke plastik tu
takde ampun punye

lepas pegi tgk monyet kami jalan2 smp ke tanjung malim makan2 pastu patah balik umah
mmg semalam seharian dlm kete bersama cinta hati

best gak jalan2 gini tanpa tujuan
puas la sembang.. cover seminggu pny cerita dok pendam..hahaha

org kampung kata Quality Time 
:p