IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, February 27, 2013

Bila iman tidak sihat

salam sejahtera semua..
skrg ni aku kt columbia asia hospital setapak

syamil iman x sehat :(

dari demam terus jadi cacar air..
x sangka plak nk jd gini time family aku nk buat kenduri nikah adik aku
mmg dugaan minggu ni

#kalo tgk pic iman tu mmg teruk sgt sbb da infection.. semua bermula sbb 1st klinik tu bg ubat anti viral 5ml utk 1kali mkn
suppose 5ml kurang2 4kali sehari
itu pn sbb doc kt hospital soal aku psl ubat anti viral tu
terkejut la dia sbb tu infection tu teruk smp jd camtu#

dgn byk benda yg aku bzkan..ttibe Allah bagi ujian utk aku fokus pada syamil iman saja..

pasrah dan redha dgn ujian Allah..
walau hati luluh tgk diri dia..

tapi syamil iman kami sgt2 kuat
di saat keadaan dia teruk camtu yg bile umi sdiri menangis tgk dia.. dia bleh relax je
menangis bila betul2 sakit. .
ujian ni mmg menyerlahkan personaliti syamil iman yg sungguh special

special seperti hadirnya dia dlm hidup umi dan papa..
semangat juang yg mmg ada sejak dlm bentuk embrio lagi..
berjuang utk menjadi anak kami..

syamil iman..
umi rindu nk peluk iman
umi rindu nk dukung iman
papa rindu nk gusti ngan iman
papa rindu nk lambung2 iman..

terima kasih kerana menjadi seorang anak yang survivor!!!

26 comments:

Nad MamaZN said...

Moga iman cepat sembuh
Syamil iman anak yg kuat semangat!

Sedih tgk dia, tp iman kuat...

adarnadzmie said...

semoga Syamil iman cepat sembuh... :)

watyz said...

ya Allah... teruknye iman kena cacar. hope iman cepat sembuh yer...

amiey lee said...

moga cepat sembuh iman

wAnIe said...

moga cepat sembuh iman..untie xsanggup nak tgk kamu mcm nih...!!

MRS. K said...

kesian iman.. cepat sembuh yer syg... ummi dah rindu nak peluk cium tu

AdanyaKauUntukku said...

sakit akak tgk badan dia cam tu...
yang tgk pun sakit..kalau yang menghadapinya sure sakit kan

Get Well Soon Syamil Iman

mama tisya said...

sian iman...smoga cpt baik

My Love.. said...

be strong syana...
and be a good boy iman...
is sha Allah semua akan baik...awareness utk semua la jgk kan...risau nya la..

♥cikmOt♥ said...

ya Allah teruknya sampai cam gini...luluh hati aku nengok weii...
anak aku kalu kena cacar air takdelah sampai cam gini...alahahii...


cepat baik ye sayang

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

syana sebab ubt antiviral tu ker iman jadi gitu .. alahai siann .. masa aidil dulu kena x der apa2 ... get well soon iman ..

puan nina said...

moga cepat sembuh iman..

Amanda Suria said...

get well soon Iman.....kesiannya..teruk betul demam cacar air dia

Sidratul Muntaha said...

kuat sungguh iman
get well sono
ko pun take care
jgn stress sgt
dao byk2 n zikir byk2 tuk ank
insyaa Allah cepat sembuh
aku aritu time dak aqil pun siap gotong ke opsi ari2
sapu ubat n mandikan
dah kalah indon lari dari kampung
huhuh
seb baek bos n lecturer lab paham

Falsya said...

argghh..sedihnye tgk iman gitu...get well soon iman...comel gile ikat rambut kelapa gitu...;)

sara82 said...

get well soon iman... kak syana pun bersabar ye... :)

Dee said...

teruk sgt cacar dia syana..moga iman terus kuat..syana pun ye..take care both of u..

Chekgu Azrine said...

semoga anak sis cepatsembuh ye..

nani merani said...

set well soon Syamil Iman... Syana & Syahrul untung dapat Syamil Iman nie... Special sangat... Jgn sedih ye Syana... nie ujian buat uols... be strong Syana!!!

nani merani said...

*get - typo...

Zura@Iwan said...

syana...

aku sedih pula bc entry ko ni beb...

aku phm keadaan ko..mcm mn bila anak tk sihat..tmbh2 iman nmpk teruk sakit dia tu....dia la anak yg ko tggu2 selama ni kan...

iman anugerah Allah yg istimewa beb...mcm aku pun...irfan amatlah istimewa buat aku n iwan...

dugaan Allah beri tu ada hikmahnya kan...neway ko mmg seorang yg kuat...iman pun anak yg kuat sbnrnya..nnti dia bsr dia mmg anak yg bijak ..bertanggungjawab..inshaAllah.

qemaishak said...

moga iman cepat sihat..
sungguh aku xleh tgk anak2 sakit kak
luluh sangat..sabar ye kak, dugaan seorang ibu.

yun said...

get well soon iman.....

LizHairi said...

Semoga syamil iman cepat sembuh!

zety said...

xper syana..dh kene teruk camni..makin kuat antibodi die..Umar dulu kene cikenpox umo 4bln, mmg mcm apedah rupe die..dgn aku2 sekali..

♥ Wina ♥ said...

alahai..cian tgk iman

harap² iman dah sembuh by this time..iman kuat!