IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, February 4, 2013

Menabung cara mudah

dulu aku ade share menabung duit soploh hengget kan pakai tabung tu
#ingat lagi tak???

ni aku nk share cara menabung lagi mudah

pejam mata ek sedar2 duit ko da banyak

start khamis lepas (31 jan) aku kumpul duit singgit dlm envelope ni

mana2 aku jmp singgit aku letak dlm ni
pastu kalo nk bayar kt kedai ke aku rela pecah duit besar dr guna duit singgit2 ni

see x sampai seminggu banyak da aku dapat :-)
kire menabung cara sedar tak sedar jek ni
kadang kite jmp singgit kt atas meja umah kite pandang sepi jek kan
hahaha

skrg ni aku akan korek nk cari singgit :-)

sebabkan nk mudah simpan, aku sumbat envelope tu dlm wallet aku
mmg wallet aku jenis besar
so senang la muat nk simpan

so kalo korg nk guna cara ni, mula kan cari envelope
pastu korek wallet amik singgit2 sume letak dlm envelope ni

bile da ade 4 5 keping, terus rasa makin semangat nk kumpul lagi

#nanti aku update pasal tabung yg aku kumpul rm10 tu plak ye#
yang tu makin menampakkan hasil lumayan

-bukan niat nk show off ye.. hanya kongsi tips menabung-

14 comments:

Amanda Suria said...

aku untuk bulan ni jerk dah ada 65 keping duit seringgit...haaaaaaa....acaner tu..ari ni dah 4 hb...agak2 kalau hari2 letak bayk2..sampai hujung bulan baper?hehehehee

♥cikmOt♥ said...

aku menabung masih cara yang sama...aku tabung duit syiling...kadang sehari sanggup aku tukar rm10 duit syiling semata nak menabung...hehehe

Nory Zoulkefle said...

mmg berkesan cara...nory pon amalkan...hehehe....nak try giat mengumpul duit sepoloh plak...hahahha....mcm tak mampu je...hukhukhuk

AdanyaKauUntukku said...

akak tak boleh buat singgit ni syana .. sbb akak kena bg alieyah buat belanja..so akak simpan duit lima hinggit..heheh .. kite tengok ye nanti..baper dapat bila akhir bulan 2 :)

adarnadzmie said...

idea yg bagus ni... bole ikut...hehe

Nad MamaZN said...

Tq for sharing syana!

Chekgu Azrine said...

wah..best menabung cenggini ek..akk sllu ngn duit syiling je

Dee said...

xde anak sekolah bolehlah menabung seringgit..dee menabung syiling je..singgit2 ni abis bagi anak2 belanja sekolah dan juga tambang bas dee gi kerja hari2 :)

tp menabung boleh aje tak kira brp kan..syiling pun boleh :)

mama_umar_maryam said...

ok,aku stat arini jgk!

azievee said...

Sama ler kita duk simpan sehengget balance duit belanja makan.. hari tu kumpul dalam sebulan dapat gak dalam seratus...siling suami pun saya belasah...kumpul2 masuk tabung haji dapat RM 300...lumayan...

Sidratul Muntaha said...

akua de follow tips tabung gahib ko nih..
so far
alhamdulillah
byk juagk aku jimat duit
dapatlah simpan sikit2

~AtiQaH~ said...

slalu mtabung duit syiling je.. pas ni nak try tbung duit kertas plak la... huhhh... baru singgah sini n follow.. klu sudi singgah blog sy ye...

eeda haziq said...

saya pun menabung duit kertas singgit ni... :D

JOHNNY OKEY said...

bila tidak tahan udah. Korek lagi...