IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, September 26, 2013

Penyebab kuat aku resign

Haiii... sihat ke semua?

B4 ni tak pernah aku tulis kenapa aku gamble resign kan...

Bukan sbb laki mak da kaya raya..no noooo... masih keje makan gaji dgn gaji biasa2 saja..

Bukan sbb bisnes aku da mcm import export yg gempak..no nooo...
Masih kecik2 jek...

Penyebab aku si kenit ni...

Dia yg buat aku nekad.

Bila dia sehat..alhamdulillah..tp bile dia tak sehat.. hanya aku je yg tau keserabutan kepala aku..bos dlu ckp xpe.. anak x sehat amik cuti, cuti abis, amik unpaid leave..tq bos

Tapi masih tak cukup..sbb perasaan serabut pagi2 subuh nk sms rakan sekerja btau iman x sehat.. blom campur rasa bersalah

Mmg rasa loser sgt bile rasa bersalah cuti sbb anak sakit... lagi rasa bersalah bile anak sakit terpaksa anta gi nursery pastu cikgu call ckp anak makin sakit..huwaaaa
Last2 aku yg sakit kepala nk fikir cara btau bos...

Itulah penyebab aku resign

Ini gambar smlm... anak syurga aku x sihat skrg ni.. batuk menjadi2..
Tp aku rasa sgt2 tenang..sbb x perlu fikir pasal org lain utk jaga anak sakit..
Tak perlu meratap kt fb hanya utk bg rakan setugas tgk betapa sakitnya anak aku...

Skrg bile anak sakit, aku hanya bersyukur sbb boleh jaga dia dgn tenang :)

Semua demi anak syurga aku..

6 comments:

ZuNas77 said...

aku paham sgt perasaan ko syana oiiii...mcm aku gak boss paham je, tapi kawan2 yg kena cover keje kita belum tentu nak paham kan. pastu kita ni anak demam/batuk 2 hari pun dah rasa mcm ish..risaunyaa...mmg walaupun demmam biasa, nak gak dok umah jaga dia. Jgn risau, "investment" ko buat skrg ni adalah sgt2 menguntungkan...jaga menantu aku tu baik2 tau...hehe

Zura@Iwan said...

ya Allah,,
syana mmg sgt bsr pengorbanan ko..
ak pun br mjadi seorang ibu ni..
mmg rasa apa yg ko rasa..
anak sihat..kita rasa tenang..
bila sakit ni..pk mcm2 nk gtaw majikan..rasa serba slh kan..
kalau bos yg memahami ok..so far bos aku ok..tp kita pk gak..cuti kita pon tk byk..tp demi anak2 kena korbankan..

ak pon bdoa hrp dpt jd mcm ko..jd anak sdiri beb..mmg keadaan kewangan tk leh ak resign gak...

#speechless..tiba2 ak teringat irfan k..dia tk sihat skrg...huhu..nk nanges dh..

Chekgu Azrine said...

Bagusnya sis..akk solute..alhamdulillah ibu sggup berkorban apa je utk ank kan

My Love.. said...

samala syana...

dl pn si kecik slalu sakit and mmg nekad nak berhenti...tp lps tu nk tgk dia pya next sakit biler..kalau gap jauh means asma dia dh better...and sbb gap jauh so xjadi la berenti...

tp kalau bleh sblm dia masuk skolah rendah nk berenti..xmo dia naik bas sekolah...tp tgk financial..huhu

Sidratul Muntaha said...

semoga Allah murahkan rezeki ko selalu
ank ni amanah Allah
aku pingin mcm ko tpi utangku byk
dan aku msih dahagakan ilmu
kerjaku sama dgn belajar
kena coup dgn new technology
masih belum stage serabut sbb boss bg angkut ank2 ke tmpt keje ku yg mmg lab ni
all the best fren

Afne said...

syana, aku pn pernah lalui apa yg engkau lalui. lg la taska hana & haziq sgt strict klu ada bdk2 yg ada sakit berjangkit ie demam/selsema/batuk/chic pox which is bgs cara taska tu.

tambahan pulak aku sorg2 jaga 2 anak kt kl. bkn mudah. tak mudah. aku harap dgn pengorbanan aku berhenti keje utk jd fulltime house (no more weekend wife) bg kebahagiaan utk kami sekeluarga.

rezeki ada di mana2. kita kena bijak cari peluang. pape pun, slmt menjadi sahm/wahm :)