IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, October 18, 2013

Daging "Salai" la sangat!!!

morning!!!!!
minggu ni aku rasa menu masing2 sume daging daging daging kan..
hahaha pening makan daging jek....
aku da la sakit gigi..huhu sangat la tak nikmat

ni smlm lunch konon nk masak Daging Salai Masak Lemak Cili Api
tapi umah aku xde tempat pembakar tu...so bakar la dlm oven


jadi laahhhhhhh.... tapi mmg tak kick langsung la kan
salai tu bau dia best ada bau2 asap kan
nnt nk kena beli kt Kuala Pilah time anta adik aku balik UITM

beli byk2 buat stock
muhahahaa tamak tamak

sejak2 da masuk balik umah sdiri ni, masa aku banyak abis kt dapur
wahhh ttibe jadi rajin semangat nk masak kan
tgh berangan nk cr mixer konon nk buat kek
cehhhhh berangan je lebih

pastu tgh pk ape aku bleh buat nk tambah income dr dapur aku ni
nk jual masakan aku?? mmg tak la kan...hahaa
masak pn asal bleh jek...janji tak racun kire ok la kan
hahaa

nnt la pk nk buat ape..bg idea skeetttttt

5 comments:

Sidratul Muntaha said...

klu aku dpt daging
aku besenya buat beef patties
tak pun beeg brisket
buat tortila mkn dgn daging panggang pun ok gak
cicah dgm salsa dia
yum yum yum

Dee said...

dee tak kerjakan lagi pun daging kat umah tu..hehehe..

PUANSTOBERI said...

dapo dah lawa.. nak tgk... hihihi..

(ke dah ada entry ruang dapo ni.. tak perasan)

QUEEN of Heart said...

bila dapur dah lawa, semangat memasak pun berganda-ganda kan..heee

watyz said...

waa... sume set kaler ijo ko.. suka2...