IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, January 28, 2009

Tips Untuk Anda..Anda..& Anda

Why men will always look for a reason to have more than one woman

1. A man needed a girlfriend and not a wife. Dia tak suka bila balik umah jer, bini citer pasal bil TNB tak bayar lagi, citer pasal tuan sewa rumah datang mintak duit. Dia menyampah biler hari hari kena dengar citer Mak kat kampung ( mak bini ler ) talipon suruh pi ziarah anak pak ngah kat UiTM. Guna akal puan2, bagi dia kenyang perut, malam tu pulak bagi se das dua, masa dia dok hisap rokok atas katil tu, kiss dahi dia baru ler mintak duit ker apa ker.. Yang si Laki tu pulak, jangan ler lepas menggigil keenakkan tu terus pejam mata membuta..kentut pulak tu..buruk.

2. Orang Jantan ni memang gatal dan miang..Jangan larang dia tapi jangan pi suruh dia raba bontot amoi kat Giant pulak..ish..Kalau mamat tu jeling pun dah kena belasah, fed up dia. Cubit manja cukup. Pastu, balik umah piat manja telinga dia pulak, " Abang gatal ekkk..mai sini nak tengok gatal setara mana.." hehehe..pastu kau orang pikir sendiri ler apa nak buat..tak payah ajar dah. Tapi orang jantan pun jangan pulak jegil bijik mata kat amoi sampai berair mulut..Memang patut ler kalau bini belasah ngan kulit durian.

3. Cik Abang awak tu nak makan lauk yang awak masak....kalau hari hari ta pau kat kedai Wichuda..alamat bermadu ler awak. Pi ler beli buku masak Chef Wan tu.. satu investment yang memang patut. Kari tu biar ler rasa kari, ini idak, buat sup ayam tapi rasa cam hirup air panas bergaram. Buat ler macam tu, kena ada Mak Janda jambu bagi dia pekena gulai ketam ker apa ker, hmmm...makan hati ler awak nanti.

4. Kalau ada buah buahan kat umah tu, kupas ler bagi dia makan..Rambutan pun kupas depan dia..sambil pipi atas paha dia depan TV.. Tapi tak leh caya gak orang tuer tu..sambil sengeh makan rambutan pun dia dok khayal kat amoi gak tu..tapi tak kisah ler.. janji dia ada kat umah ngan awak... Ajak ler orang tua tu main congkak ker apa ker kat umah..hehehe..

5. Jangan ler di bebel sangat kat mamat tu kalau dia buat salah sikit sikit. Orang jantan ni pantang kalau diungkit kisah kisah lama... Tarik ler muker masam kejap..20 minit cukup. Tak payah dok moncong dari KL sampai Melaka. Pastu awak gertak jer..cakap " kalau u boleh buat, I pun nak buat lah " Alah..dia cakap jer tak takut tapi kat laur jer tunjuk macho..kat dalam dia cuak gak...

6. Tok sah dok rengek rengek mintak itu mintak ini. Girlfriend tak buat cam tu..GF selalu cakap " asal dinda dapat bersama kekanda...itu saja yang dinda pinta". Lagi rengek lagi ler dia tak belikan..lagi ler dia murah hati kat officer comel kat ofis.

7. Sex ? memang penting kak oi..jangan dok amik ringan. Awak yang mulakan dulu. Jangan tunggu dia mintak. 3 kali seminggu minimum. kalau period guna akal cari cara lain ( jgn sua kot belakang pulak..ish haru biru pulak nanti ). Kalau muak atas katil, bawah katil pulak hehe, muak dalam bilik, bagi orang gaji cuti, buat kerja atas sink..hehehhehehe.., kalau muak dalam rumah, ajak pi ronda dalam kereta, berenti kat taman bunga ker apa ker.. Pi chow kit sengsorang, beli ler maajun ker jamu ker bender ker, so that ketat sentiasa... gelak ler gelak. tak main main ni.

8. Bersolek..bersolek .. bersolek..bau tu kasi harum sikit. Kalau tak cukup duit nak beli perfume mahal, kat petaling street ada yang ciplak. RM 10 jer. Tapi jgn ler sembur sejam sekali, mau pengsan orang tuer tu. Bulu ketiak cukur, biar ler gatal ketiak tu, asal laki tak pi gatal kat luar. Bulu itu pun trim ler sikit tapi jgan pi kaler blonde lak, kena heart attack lak cik abang awak.

9. Amboi seronok kau orang jantan baca ni erk..kau orang tu pun sama gak. Exercise sikit. Ada hati nak tackle amoi tapi semput..perut tu jaga. Balik umah jgn ler dok berkubang ngan kain pelikat depan TV, bini2 kau orang tengok pun menyampah. Kalau bini dah wangi, kau orang pun sama ler ikut..bagi ler bini selera sikit nak seduce korang. Ketiak macam ketiak monyet pastu dok harap bini cium...eee..

*sumber dari email..kekekee..menariks gak kan..ikot la mana yg patot ikot ye..

Thursday, January 22, 2009

Innalillah..

Aku masih dlm keadaan terkejut..en somi baru call dia btau member tempat keje dia (Bank Negara Malaysia) merangkap classmate (Unitar) xcident & telah meninggal dunia ditempat kejadian
aku tak la kenal sgt..pernah jmp sekali time buke pose last year..pastu selalu dgr hubbyku sembang pasal dia..

kalo korg baca entry ni sedekah la Al-Fatihah ye..
semoga roh Noor Azhar dicucuri rahmat

Al-Fatihah.

mlm td aku gi ziarah arwah kt surau Kuchai Lama..
sedih tgk keadaan isteri tgh peknen 2bln..anak sulung dlm 3thn gitu..
semoga mereka tabah..
dengar cerita kuar Buletin Utama mlm td..aku tak sempat tgk..
kata nye langgar lari..wallahualam

hubby ku terasa sgt sbb dia yg last berjmp & melawak dgn arwah b4 masing2 balik dr kelas..

Al-Fatihah

Wednesday, January 21, 2009

Makan Bersama Ibu Bapa

kejadian ni last week..ari khamis kot kalo tak salah..lama da terperap..en suami saje nk bawak mama & babah makan2 kt luar..tp tak cukup korum..adiq, mai, kak phira & co takde..(sbb plan last minit + syarul tipu aku kunun nk suprise la)..kalo tak konpem aku kumpulkan sume bg cukup korum..
kami makan kt sini...kedai ni kt tepi hway MRR
2 Taman Melati



mama & babah


ejam my bro



muke laporr


ni antara santapan kami..





Saturday, January 17, 2009

Huwaaaa..kena Tag

nak kena babab Helena ni..huhu..nasib akak ko ni tgh buhsan..hehehe
akak jawab yg daya je la yek..


3 PERKARA TENTANG ORANG YANG TELAH TAG KAMU:


~ pengusaha spa bergerak..(nak tau lebeh tny dia..hikss)
~ aku tgk dia mcm
sedang jiwa kacau jek..
~ suke seliper Elyana pakai dlm Renjis 2..(hahaha..da jmp blom?)


3 PERKARA TENTANG SY:
~ Takot gemokk
~ Kuat makan
~ Malas diet


Copy badge "2008 cute 3blogger award untuk diletakkan di blog anda.


Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda,tulis sepuluh perkara mengenai orang yang beri award ini.

Pasal Helena yang aku tau:

1. baru bukak personal blog lps ade bisnes blog dia..(SPA)
2. suke cantek2..
3. suke crite Renjis..
4. suke seliper Elyana dlm crite tu..beria nk cari..hahaha
5. jiwang ala2 gak la aku tgk dia ni..
6. kkdg tu mcm jiwa kacau..sabar la dik ye..
7. ermmm..
8. ermmmmmmmm...
9. ermmmmmmmmmm...
10. ermmmmmmmmmmmmm...amponn tukang tag..aku blur..ape2 pn aku suke baca blog dia..orait bebeh..


FAKTA MENGENAI SY

~ sorg isteri yg kebosanan dok di umah menunggu suami pulang dr mncari rezeki..hehehe (mcm skrg ni ler..)
~ kuattt makan..perot aku elastik tau..kenyang tp still leh sumbat lagikk..dan lagikk..dan lagikk
~ akan rse down kalo soping baju time gemokk..aku pernah nangis dlm fitting room sbb tak muat size aku pakai..huwaaaa
~ sukee handbag..aku cpt bosan kalo pakai hbag yg sama lama sgt..sure kena tukaq2 hbag..tp tgk tahap kerajinan nk salin barang2 dlm tu..
~ aku sgt hepiiii!!!! itu fakta ye..


AUTA MENGENAI SY

~ sorg yg tinggi lampai..hahaha
~ ermm..tak pandai nk auta ler..kekeke


HOBI

~ masak2..
~ makan2..
~ jalan2..
~ tido2..
bahagianye dpt buat sume d atas..

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan nyatakan nama mereka di blog anda


~ kak phira (tumpang blog suami sdiri..how romantic..)
~ diana (mama adam mukhriz)
~ zura (mama mikhail & akma)
~ atiechumel (bisneswoman yg bz sgt2)
~ jiejah
~ payiet (sorg je jejaka tersesat dlm blog aku ni)
~ weyy aku tak larat da nk tag org..cukup la yekk

Thursday, January 15, 2009

Darabif

Korg sume pernah mkn tak kt Darabif ni??
aku da try kt Desa Sri Hartamas..
4 me food sgt la sedapp..daging sgt lembutt..
ni waffle + corn chip..set combo tu kalo sape2 tak minum soft drinks leh mintak ice lemon tea..rege sama gak..
burger aku da mkn lunch smlm..aku call delivery..sgt tasty ok..so kalo nk boikot McD tu boleh la tukaq ke Darabif ni..HALAL ye..skrg ade 1 je outlet kt sini..cuma fun fries tu still tak leh lawan McD la..tp small matter je pn..so bertukar la ke DARABIF..cehh pomot lebeh..DARABIF sila bg burger free okey..ahaks

Wednesday, January 14, 2009

Jom Pegi Moribbb

sabtu bersamaan 10/1 aku ngan family hubby telah bercoti ke MOrib..aku folow jek even aku tau MOrib tu takdok apooo..layann jekkk

gerak kul 11.30 gitu smp tepat kul 2..elok2 leh teros check in..

pastu lepak2 jek kt Rumah Persekutuan tu (SIL aku keje gomen..haross la dpt dok chalet tu)..


pastu ptg plan nk mandi manda..





sekali tu pantai nyo YA Allah sunggoh la kotoq..

teross aku menjadi riang main buaian..



selepas itu xtvt sopingg..hehee kt Morib pn nk soping..padahal brg2 sume mcm kt KL jekk..aterr pompuann



saje aku nk tunjok aku pakai tudung ala2 Ekin ni..sunggoh la syiokk..tak yah iron :p




malam plak mkn kt Bagan Lalang..31km jek dr Morib..setelah mcm2 kesulitan yg kami hadapi (biarla kami jek yg tau :. padahalmalas nk taip) smp la ketempat itu..see muke sume kebuluq + ngantokk..time ni da kul 9.30..haross la lapoor tahap gaban kan..


yeaaa aku & tudung lagikkk..muke diceriakan..sbb ade ganjaran utk org yg sabarrr..

muke2 org yg bersabar..sat gi ade la ganjaran nye..sabar ye sume...hehehe


MIL aku yg tgh tggu air kelapa nye

noni (adik hubby) dok maintain jek bersabarr



ni kak ina (akak hubby)..dia ni mmg penyabar orgnye..

ko tgk ariff tu..smp lena la dok tggu food..




meluangkan masa berposing tepi laut..bile kami nk ber3??Ya Allah ko berikan la aku rezeki..aminnn..korg doakan aku ye


ok ganjaran da smp utk org yg bersabarrr


GANJARAN 1: SOTONG CELOP TEPUNG




GANJARAN 2:KETAM MASAK CILI



GANJARAN 3: SIAKAP 3 RASA



GANJARAN 4: KERAPU 3 RASA



GANJARAN 5: UDANG MASAK SAMBAL



owwhooo kami sgt hepiiii

Tuesday, January 13, 2009

Member, kawan, sahabat

member, kawan, sahabat..aku ni tak ramai member, kawan atau sahabat..yea..aku mmg loser "L"..
tp time study dulu ade la kawan..idak le aku ni loser tahap gitu..

cuma bile da keje, da kawen sume2 dorg ilang..ade la jmp kt frienster bagai tp cam gitu jek..tak la plak nk lepak kembali ke..


aku pernah wat N3 psl bstfren aku time sekolah rendah kan??
ni aku wat N3 psl bestfren aku time aku study kt UPM..



sorg Cik Iliawati & sorg lagi Pn Norazila..


ilia ni aku kenal time matrik kt Tganu..1 umah, 1 bilik, 1 kelas..so mmg kena ngam la kan??dia ni mmg sahabat aku..susah senang aku dia ade..

pastu kami dpt UPM serdang..1 kelas lagik..tp len kolej..tp aku selalu "aihong" bilik dia..pastu 2nd year teros pindah umah sewa..tp aku dok bilik len la..haros ko bosan tgk muke aku kan??


dan sbb dia la jugak aku jmp laki aku ni ha..adekah aku jugak yg haros carikn jodoh utk ko??


hahhaa..okey korg..sape nk kenal ilia??..(mampos aku..lariksss)
smp la da kawen ni ha aku still jmp dia..oh ya kami pernah keje 1 company yg sungguh hampeh..see, bertapa aku tak leh idop tanpa dia..kekeke


aku harap ko akan tetap jd sahabat aku smp bile2..


Pn Eila plak aku kenal time kt UPM Serdang..kami dok nyewa 1 umah..dulu kami bertiga selalu nangis sama2..gelak mcm syaiton pn sama2..b4 close ngan eila ni aku tgk dia mcm sumbung ala2 sket..tp da kenal dia ni sungguh comel..hahaha (jgn pasan okey) dia pandai dance..dia la ngajar aku nari..ahaks..

aku sayang korg smp bile2..



kami dulu digelar "POWERPUFF GURL"..hahaha mcm haremmm

~eila, me, ilia~
sejak2 aku jebak dlm donia blog + forum aku da makin ramai member, kawan, sahabat..tq korg2 sume sbb jadi part of my life..

Doa Buat Kekasih

Ya Allah..seandainya telah Engkau catatkan,dia milikku tercipta buatku,
Satukanlah hatinya dengan hatiku,
Titipkanlah kebahagiaan antara kami..agar kemesraan itu abadi..
dan Ya Allah.Ya Tuhanku yang maha mengasihi..
Seiringkanlah kami melayari hidup ini..
Ketepian yang sejahtera abadi,
Tetapi ya Allah..
Seandainya telah engkau takdirkan..
dia bukan milikku..bawalah ia jauh dari pandangan ku..
luputkanlah ia dari ingatanku..
dan peliharalah aku dari kekecewaan..
Serta ya Allah ya Tuhanku yang maha mengerti..
berikanlah aku kekuatan ..
melontar bayangannya jauh ke dada langit..
Hilang bersama senja nan merah
agar aku bahagia..
walaupun tanpa bersama denganya..
Dan ya Allah yang Tercinta..
pasrahkanlah aku dengan takdir mu..
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan adalah yang terbaik untukku,
kerana engkau maha mengetahui..
Segala yang terbaik buat hambamu ini..
Ya Allah cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku..
di dunia dan di akhirat..
Dengarlah rintihan dari hambamu yang daif ini..
Jangan engkau biarkan aku sendirian ..
di dunia mahupun di akhirat..
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran..
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman..
supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup..
kejalan yang Engkau redhai..
dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh
AMIN..

~kredit tu Helena..tq yang

Sunday, January 11, 2009

Aku Sokaa Dia..

video

aku sokaa sgt Mila ni..aku suka dia start dia dlm AF lagik..sbb aku tgk dia sungguh komited..cara dia belajar pastu dia dr org tak kenal sape Mila dlm AF tu smp la dlm tempat top setiap undian..

en somiku tau la aku suke sgt dia ni..smp kan aku nk badan mcm Mila..kekekee

ari tu dia gi lepak mamak kt Kota Damansara..sekali tu sebelah tu meja Mila..dia ngan tak malu nye tegur Mila..dia sanggup tego sbb lagik 2-3 ari tu bday aku..so dia nk wat seprise ler..kekeke ilang macho dia..

so layan la klip ni..

mmg poyos jek laki aku tu..hahahahaa

hamponnnn

Friday, January 9, 2009

Tamakkk

owhhh ari ni sunggoh tamakkk..susun 2 kedai lunch td..huhu tembonnn da aku ni..tp aku tak kesah..sbb aku hepi bile dpt makannnn
1st kite mkn main dish kt The Coast..ni namanye Ciken Tempura..yeahhh agak pelik fizikal ciken itu..tp sedappppp..kekekee
boleh plak kt situ takde dessert..cehh da abis katenye..aku keciwa ok..so menapak ke TGI plak utk Just Dessert



ooo yeahhhh..aku sungguh hepiii..yabedabeduuuuu
hepi holidayyyyyy!!!!!!!!!!!

Hadiah Dari Boss


see aku dapat ni dr boss..lebeh tepat lagik dari isteri big boss aku..baekk kan dia..even aku baru keje tak smp 2 thn tp depa ni mmg baekk..aku soka keje sini..tenang & murah rezeki aku sejak keje sini..
tq boss :D

Thursday, January 8, 2009

Kepada Yang Berkenaan..


Poster ni ditujukan kepada yang tersayang..dengan ucapan kenang daku dalam doamu..hehehee

Motivasi ~ Kerja

Let us share what Datuk Dr. Fadilah Kamsah says,

'Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria, ada datang dengan perasaan 'biasa' dan ada datang dengan perasaan serba tak kena '..
Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan 'biasa' saja, hasilnya adalah 'biasa' saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa.
Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita.
Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah...

Jadi renungi lah
1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggung jawab 'DATANG BEKERJA' tapi hampeh, hasilnya macam kita 'TAK DATANG' kerja
2. Ada kala kita rasa kita BUSY giler , rupanya kita hanya 'KELAM KABUT'.
3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN' , tapi rupanya kita BUSY BODY
4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENG'AJAR'AN.
5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS rupanya kita hanya lebih kepada KRITIK yang mencipta KRISIS .
6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA2
7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE' , adalah lebih baik kita tanya 'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT'

Pejam mata dan renung lah diri, kalau kita perlu melakukan ANJAKAN PARADIGMA, maka lakukanlah...Segera, tapi manusia tetap manusia..sukar untuk berubah kerana kita selalu beranggapan kita lebih baik...adakah dengan merasakan itu kita sememangnya terbaik? Maka untuk itu , mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita dan tingkat kerjasama dalam kerja, tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan' dalam tugasan..kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain..

Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat..kita draw kat akhirat nanti...tapi kalau kita asyik dengki mendengki..nasib la sebab dah ditentukan jalan yang sukar itu yang kita pilih..Renungi lah, berapa orang kawan kita dan berapa orang lawan kita, nescaya itu la kayu pengukur diri yang sebaiknya... 'mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik'

Tuesday, January 6, 2009

award



award ni diterima dari helena..tima kaceh dik sudi bg akak award ni..so sweet & comel sgt

so aku nk bg kt:

helena (akak bg balek kt ko la ye..)

atie

fieza (kalo korg nk tau..sbb tgk blog dia la aku start berblog..aku rse dia pn tak to pasal ni..)

zura

eila (blogger tegar ni ha..)

diana

myasefia

SO KPD NAMA2 KT ATAS NI KALO KORG TERMASUK BLOG AKU NI HA SILE LA AMEK YE..

KPD YG LEN TU AMEK LA AWARD NI..AKU SUKE WORDS DLM TU..COMEL SGT2

Penjelajahan ~ Final Destination~

11.30am gerak ke Padang Besar..
pemandangan ke Padang Besar..sgt2 cantek..nyaman jek












da smp..jom soping korang :D











pastu kite beli narita plak ye





beli jajan sket la..kang leh ngunyah






okies..duet da abiss jom blk







2.30pm Gerak Ke Penang



5.00pm Smp Sg Dua..gi pekena Mee Udang sat..tp kedai ni tak sedapp..kuah cair sgt..









ni Mee Ketam aku




sian MyVi ni..kotoq giler..jom bagi dia mandi sat..baru lajuuu ..hehehee






7.30pm naik feri..pny la jem..kematu montot aku..huhu






sejokk woo atas feri nun..angin kuat..da mlm b4 tu aku tgk crite Titanic..kekekee..cuak jek tgk ombak kuat tu..






tgk tu muke aku tgh ceria lagik..sat la syana..sat lg ko mencuka la muke tu..nape aku mencuka???


korg bayangkan dr 8.30pm - 12.00am aku dok pusing 1 pulau tu tak dak hotel..huhuhu..sgt la keciwa...




so jd la muke aku camni..tgh dok tahan geram..



so hubby banje aku mkn ikan ni..kedai ni kt tepi pantai..tp tu sume tak leh wat muke aku ceria seindah suria okeyy





lepas makan chow ke mana?? ye la..nk cr tempat tido ni..da kul 1pagi ni ha.. mana kami tido??


ni ha..Sg Relong Inn Resort..kekeke..kami smp Taiping kul 2.20am







DAY 6 (29/12)

9.30am Bfast kt Kedai Matton..selalu blk kg mmg aku selalu bfast sini..sedappp aku suke nasik lemak dia..kedai ni sebelah ngan Petronas Kamunting tu..

so sesape dok Tepeng mkn la kedai ni..anda pasti tak nyesal.kekeke

ni ha tokey kedai






ade hikmah Hotel kt Penang sume full..dpt la hubby ku manje2 ngan ibubapa dia kt Taiping..


11.30am Teros kan journey ke Kuala Kangsar










ha..aku da ceria..tp aku sakit mata pagi tu







Galeri Sultan Azlan Shah..2jam kami kt sini..besttt






pastu pulun laksa kuala kangsar..cinonet jek portion nye..RM1.70




sempat lagi soping kt kuala kangsar



total milege kami