IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, July 20, 2010

Kisah 10 Julai 2010

hi lama aku tak update kan
so far alhamdulillah aku & iman sehat
dan sgt bersyukur iman tak kena jaundice yg terok smp kena tahan bagai
syukur sgt2
semoga iman menjadi anak yg sehat :-)

ok meh aku story sket kesah kelahiran iman
takde ape yg mengejutkan sbb da sah2 tau aku akan czer pagi tu
cuma dada debar tak hengat start dr aku mula bercuti (awal 3hari)

malam b4 10 Julai tu aku susah nak tido, tak sabar nk tggu pagi esk
then aku bangun pagi2 mandi siap shampoo bagai sbb syarul ckp nnt aku takot nk mandi basah rambut.kang busuk :p

dalam kul 7pagi aku, syarul & FIL aku gerak ke pusrawi kota damansara
dup dap dup dap makin kuat
samapi2 teros kena tukar baju pastu amik HB baby

dalam kul 8 gitu nurse panggil masuk OT sbb doc bius da sampai
time tu rasa nk patah balik rumah
rasa mcm biar la baby ni dok dlm perot aku jek
tak yah kuar pn takpe..hahahaa

doc bius tu sgt pandai tenang kan aku, mcm2 lawak dia buat smp aku langsung tak rasa sakit time dia cucuk tulang belakang aku
sampai kan masa dia suh aku baring balik tu aku siap tanya dia "da ke doc??? nape tak sakit??" hahhaa..syukurrr abis 1 part paling aku takot (sbb ramai org kata part bius tu paling sakit)

pastu aku da rasa kebas sume masuk plak doc aku..time tu mulut tak benti baca zikir2 ayat2 yg aku hafal..aku da pesan ngan syarul suh dok dekat kepala aku..aku suh dia usap2 rambut aku bg aku tenang..
tapiiiii ko tau dia dok mana?? nun kt hujung kaki aku siap pegang camera rekod video lagi
huh!!!!
nasib la doc bius tu ade teman aku..sembang2 buat lawak

aku dok terbaring kt katil tu tak tau ape dorg tgh buat..sbb tak rasa ape, cuma rasa mcm bergerak2 badan aku
atleast kalo ade syarul bleh la aku tny dia ape doc tgh buat kan
ni dia sebok ngan keje dia..

pastu tak lama tu doc bius ckp "ok..ok..Allahuakbar!!!"
then aku dengar suara baby nangis...
oh part ni paling aku tak tahan..rasa sebak gile...baby nangis sgt kuat..
pastu ngan aku2 sekali nangis..tapi dalam nangis2 tu aku siap tanya kt syarul "abang, kira jari dia.." hahhaaa
sbb aku mimpi bukan2 b4 aku deliver ari tu :p
alhamdulillah syukur baby sempurna sifat

tapi yg tak syok nye, nurse just tunjuk baby gitu jek kt aku..aku tak pegang pn
dia teros bwk bersihkan..tapi dr atas katil tu aku bleh dengar baby nangis
kuat sgt2..hehhee

da siap jahit sume tu nurse bwk aku kt bilik, teros nampak syarul & baby tgh tggu aku
sgt la sebak bile tgk baby tido dlm katil tu
rasa berbaloi sgt2 ape yg kitorg lalui selama ni..ape yg kitorg tggu da ade depan mata
baby yg sgt comel, sehat sempurna :)

bile tgk keadaan kitorg ber3 dlm wad tu, aku teros ckp ngan syarul "One happy family at home...."

19 comments:

ALoNa Cintamaniszlite said...

Hang berpantang kat Taiping ke??
Leh ler akak gi ziarah hang ngan baby..huuu..nak tium babyyy...
Tp tak tau no. hp hang ler. Akak tak tau umah mil hang kat ner..

Selamat berpantang...

Pas ni leh ler beli keta ngan no plat 1007 pulak, ye..hehe

sall said...

Selamat berpantang. Xsabar nak tengok muka syana masa berpantang. Nak tengok..nak tengok....

Anonymous said...

tahniah syana...syahdu lak rasa...slmt berpantang...masam8710..yg penting iman nya besday sama ngan i punya...

Diarihatiku1976 said...

tahniah dari akak.. selamat berpantang ok... satu lagi.. tolong kiss kan iman utk akak....

ppb_ppkp said...

syana..nak balik tepeng..huwaaaa.. dah lama x balik sana...
nak x nak kena la dok terperap kat perlis ni..
syana.. ONE HAPPY FAMILY AT HOME. I lioke la... mudah2an xlama lagi aku akan dapat ucapkan ayt tu gak..amin..
slmt berpantang my friend.

mAr@ZiEy said...

Babe..congrats..waaa...sah anak ko kuat menjerit ikut ko..hehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aminnnn semua selamat ... adehhh aku laks barair mata nie baca entry nieh .. apa2 pun take care yer syana ;-)

fabulous.farah said...

heee..bestnya. alahamdulillah. i rasa tak sabar bila baca

marinahunny said...

syukur alhamdulilah syana. selamat semuanya...moga iman membesar menjadi anak yg taat.

nanizamros said...

syana aku rindu kamu!!!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tahniah syana...gembira aku baca N3 ko nie...xsabar nak tunggu baby aku lak...ya allah..KAU permudahkanlah segala urusan aku..AMIN..

Nana said...

sebak plak aku baca kisah kau..tingat time banak damia hehehe

iem said...

tahniah syana...selamat berpantang plak

RaFFLeSiA MeRaH said...

tahniahhhh.....syoknyer ade baby....

gee ryder said...

aik mcm sekejap je proses czer ko ni..
aku lak takut skg ni sbb mgkin kena czer gak

mama_umar_maryam said...

syana,no matter czer or normal,saat dgr bb nangis tu xdpt nk digambarkan dgn kate2,rase time tu mcm trus nk pelok die nk tenangkan diekan..huhu..adiah utk iman dari aunty zt & aunty shiera will fly later aaa..nk kasik add mane ni? tepeng ka?

iswatie "colours of life" said...

congrats syana.....paling syahdu dgr sora bb nangis...take care! n iman be a good boy yer..

Wak said...

waktu wife aku bersalin normal aku ok lagi.. time bersalin czer mmg aku tak sanggup nak tgk.. tak sampai hati, pitam n mcm2 aku rasa.. aku bukan bleh tgk belah2 perut nie.. takat siang ikan, ayam, sembelih lembu tu tadak hal lagi..nie org... lagi2 bini aku.. apapun, pengorbanan seorang isteri mmg aku sanjung tinggi, tak terucap oleh kata2..

Anonymous said...

Tetiba aku menangis beria bila baca blk entry ko nih..syahdu ~ ilia