IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, July 23, 2010

Saya sayang dia

Selamat hari jumaat :-)
aku lupa nak habaq yg aku la ni pantang kt gombak
tak jadi ari tu blk Taiping

so aku stay umah mama jek. insya Allah monday ni balik umah sdiri
syarul pn da abis exam, so bleh la dia jaga kitorg

aku pn alhamdulillah da kuat sket..bleh la buat keje yg tak berat
takat mandi iman mmg aku yg buat

syukur Iman pn sehat & makin kuat
kaki dia mmg kuat, suke tendang aku time mandi
tapi ok la sbb tak la aku takot nk mandikan dia
sbb aku rasa tulang dia da keras

ni gambar Iman hari ni. baru lepas mandi :-)
haah mata Iman mmg sepet, ikot mata papa dia
tang idung ikot aku :p


ni la gambar terbaru aku..
esk aku nk cabut jahitan. so next week da bleh kot start pakai bengkung
cuma tak bleh la ketat2 kan..
lepas ni proses pasang badan utk raya la pulak :p

21 comments:

ALoNa Cintamaniszlite said...

hmm..ye laa..Akak tau syana tak jadi berpantang kat taiping sbb baca kat wall fesbuk hang, ngee

Hmm..mmg seronok betul ada baby kan. Dlm umah bau babyy aje..
alhamdulillah, pandai hang jaga baby walaupun baru yg sulung.

anak2 akak masa baby dulu pun tulang keras. Nak mandikan pun senang..nak bg sendawa lepas menyusu pun senang. Leher dia keras je..takde ler terliuk2.

Selamat berpantang. Hmm..sempat ler abes sebelum raya ye?? ngee

Byr zakat fitrah pun utk 3 org dh ler, syarul kan?? Seronoknya..

Nana said...

hye iman..ni ibu damia...nanti kita jumpe ek ngan kakak damia hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestkan raya nanti iman kutip duit raya bebanyak ye sayang...heheheheh leh kongsi nan baby untie gak.. :P

sall said...

sonoknye dah ada baby. Raya kita jumpa ye. Nnti anti bg duit raya. Iman kena pose penuh. hihihihi...anty gurau je.

Puteri Satu said...

ada bukak-bukak jahitan pulak ke..? akak dulu c-ser gak.. tapi tak de pulak bukak2 jahitan...

Diarihatiku1976 said...

wan.. iman dah bertambah kuat ekk... pasni dah leh tolong mummy buat kuih raya ekkk

RaFFLeSiA MeRaH said...

sungguh bermakna raya tahun ni buat syana dan syarul kan...sbb ade baby raya...hehehe....sonoknyerrr....

MRS. K said...

syana dah kurus!!

ppb_ppkp said...

iman dah mcm baby 3 bln la.. bape kg iman ni.....so tomeiii..nak geget2 pipinya...
aku plak jadi x sabor nak tunggu januari 2011 ni..
doakan aku syana

ppb_ppkp said...

iman dah mcm baby 3 bln la.. bape kg iman ni.....so tomeiii..nak geget2 pipinya...
aku plak jadi x sabor nak tunggu januari 2011 ni..
doakan aku syana

dalila said...

apasal tgk syana cam dh kurus sgt ek?ke sbb tk pakai tudung..tp mmg nampak kecik muka..yela mkn pantang apalah sgt kann...

Jajagurl'z said...

Alhamdulillah dah lengkap hidup syana.. huhu saya masih menunggu agar dikurnikan zuriat macam syana.. :)

Kaklong @ Izan said...

Akak nmpak kurus...
Bgslah iman sihat...

Manjakusayang Collection said...

alamak...syana...nampak semakin kurus lah... Dan semakin ayu... Comel ler Iman nie... bila lah nak dukung Iman nie yer... huhuhu

M@L@ said...

ermmmm..wangiii nyer iman lps mandi..
wah tahun ni beraya bertiga lah yer..mesti meriahkan..iman leh kutip duit raya byk2 kat atok nenek..hehehe

Wak said...

Tahniah Syana.. jaga baby baik2, jaga makan dan jaga badan.. suami pun sayang.. Tahun nie ibu mertuaku dpt 3 org cucu baru.. bulan april my 3rd adik ipar aku-baby boy, june my wife-baby boy, july my 2nd adik ipar-baby girl.. meriah rasanya.. alhamdulillah semua selamat.. semua bersalin czer.. masa pantang akulah masak, semua menu org pantang.. maleh nak masak lain2.. anak2 pun makan sekali.. everyone enjoy pantang meal.. OKlah.. nak kata pandai masak tu taklah.. tapi bleh lah nak buka restoran.. dulu masa bujang adalah pengalaman buka kedai makan, tender kantin n catering kecil2an.. nak idup kenalah belajar ilmu ikthiar idup.. sampai bila nak duk bwh ketiak org tua.. hihihi.. enjoy your pantang honeymoon..

zaiyus said...

Shana dear,
Syukur alhamdulillah Shana and Iman dah sihat sekarang, dan Shana pun dah boleh handle Iman sendiri. Memang adat lah anak pertama memang kekok sikit, tapi lama2 oklah tu.
Mak Mok and family tumpang gembira Shana dah ok.
Anyway, Mak Mok sangat happy and honoured dapat berpeluang menjaga Shana and Iman di rumah Mak Mok hari tu walaupun dalam tempoh yang singkat. Harap-harap Shana puas hati dengan layanan Mak Mok and family dalam tempoh Shana berpantang di rumah Mak Mok. Terlebih terkurang harap dimaafkan.
Good luck and take care.

b.O.n.d.a said...

cOmelnye bby iman..
syana da kurus! jelez nih!!! =)

gee ryder said...

pandai ko mandi baby yer..aku pn xreti2 lg..kekok haha

julia said...

Allhamdullilah....2-2 sihat walafiat...

terror lah ko mandi baby, aku dulu awal2 mmg tak leh pegang langsung, tak reti wey....masuk bulan ke 3baru okem skit nak mandikan Danish..

tahun ni beraya ber3... :)

mama_umar_maryam said...

eeeii,sonoknye!!baju melayu iman dah siap??