IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, July 1, 2010

Lauk Berpantang: Sup Lobak Putih

Bahan2
500 ml air
1/2 batang lobak putih - kerat setebal 1/2cm
Sedikit lobak merah - hiris halus
Sikit daun kucai - potong pendek
Garam secukup rasa

Cara:
1. Didih air dlm periuk
2. Masuk lobak putih rebus smp empuk
3. Masuk lobak merah, daun kucai & garam.Biar jap b4 angkat.

*resepi ni baik utk bykkan susu badan



*sori ye kalo aku tak sempat singgah blog korg.ade tu yg aku singgah tp tak sempat mau komen.
agak bz skrg ni sbb nk settle keje yg tak abis2
rabu depan aku da start cuti :-)

7 comments:

Jiejah @ Iza said...

syana
mana dpt resepi tu ?
bagus gakkk untuk panduan masa pantang kan ?

rasp said...

wah, dah ada resepi dlm pantang tu...
bagus bagus...

fabulous.farah said...

bagus untuk tambah susu.hehe

Nana said...

aku bab2 resepi2 lain aku leh makan tp yg melibatkan spesis2 sayur mmg xbole masuk

NOOR AZURA MOHD JAAFAR said...

sayur ni mmg baguss... tp sayur ni pahit la... pahit lah ubat kan? kalau manisssssssssss je tu penyakit!

ko jangan tak makan lak syana lelauk pantang nih... hehehe

mama tisya said...

sharing is caring

sall said...

Sedap tu...yg penting aku nak “MAKAN MCDONALD FREE?????”