IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, June 6, 2014

Aku & Pregnant

As salam

ni hot topik smlm kt FB aku... bila aku up pasal org dok tny bila nk ada 2nd anak..
boring kan isu ni
tapiiiiii org kat luar sana tak pernah boring

asyik la nk tanya benda sama kan
pastu jenuh la aku nk menjawab
huwaaaaa stress bukan sbb xde rezeki anak
stress sbb mulut2 org gini 
penat tau nk jawab



ok aku clear kan kat sini ek
kenapa aku smp Iman 4tahun ni tak ngandung2 lagi

ko ingat aku planning ke? TIDAK!!!! 
lagi2 dah jd housewife ni, mmg aku dok la doa rezeki tu ada

tapi, aku sedar diri kekurangan aku
DUA2 TIUB AKU TERSUMBAT
so kalo Allah nk bagi aku pregnant secara normal mmg 1 miracle la kan
sebab satu2 nye cara utk aku pregnant ada dgn IVF

dlu masa nk buat IVF Iman, korek perabih saving yg ada 
skrg ni kite x bleh selfish fikir pasal kite nak anak saja
sbb saving tu kena fikir pasal future Iman jugak ... tu yg dok tangguh nk buat
Dan 1 lagi, aku risau xdpt handle after procedure tu kan kena rest fizikal & mental kan

Setakat ni, aku bahagia begini
kami bertiga camni.. sbb da selesa camni kan
Allah tau apa terbaik utk kami :-)

10 comments:

Gieyana said...

X yah nk pikirkn perasaan org yg sibuk byanya tu beb...klau agak2 ko x dpt nk handle, ko sound jer...aku n

Gieyana said...

Cont: aku now org sibuk2 nk suh aku bust bb boy lak...bengong ka apa org ni! Lain la klau aku nk buat tu wku dh tau anak apa yg akan lahir...

eyza said...

Biasala tu mulut orang.. eyza yg dh kawen 7 tahun ni pun dah jadi mangli dah nak dgr cakap org..buat tak tahu je..paling2 tidak pun, nangis citer kat hubby jer.. :)

Mya said...

aku pun bebaru ni ada orang tanya 'bila nak tambah anak?'

bukan taknak lahh..
takdak rezeki. haihhh...

Falsya said...

Aku sebelum pregnant qisya jenuh nk menjawab soalan manusia yg xpenah abis..bile xde anak sebuk duk tanye anak, bila anak dh ade sebuk duk tanye no 2 no 3..haishhhhhhh...kadang semak ko tau nfan org2 mcm nie..sabo je lerrrr bebehhhh..

efi hepi said...

Nnt dh anak pompan,tny anak laki plak...nnt2 tny lg bila nk bermenantu bercucu...x penat ke bzbody psl org kan?

sakuraspicelife said...

relax la.brsyukur dgn rezeki Allah.sy nih dh 32 tak kawin lg kot.sekurang kurangnya anda dh kawin.cuba anda di tmpt sy.agak2 brp bnyk soalan cepuan emas yg sy dpt?siapa lg stress spatutnya,

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku pun selalu kena.. bila nak tambah girl plk.. waaaa kelasss kan .. igt nini mesin atm ker ..tekan2 pilih.. huwaaaaa

yusfa yusof said...

Asalam adik..akak mgalami situasi yg sama..yer betul kata adik anak adalah pinjaman dan amanah Allah kpd kita..akak bsyukur dikurnia anak..walaupun seorang amat2 la bmakna..boleh merasa detik mnjadi sorg ibu..Allah berikan yg terbaik buat hamba2 nya..Alhamdulillah

Myra Jay said...

Betul kan, kadang pedih telinga dengan pertanyaan yang tak kesudahan..
At least ada gak seorang tutup 'sikit' la mulut2 orang, mcm MJ takdak lagi ni.. tadah jela :)