IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, June 5, 2014

Syamil Iman sudah big boy..bila mau tambah anak??

hallloooo

ok nak cerita pasal Syamil Iman, sorg2 nye anak teruna aku
*buat setakat ni Allah br bagi sorg ni jek rezeki anak aku*

Isra' Mikraj aritu genap Iman 4tahun (kalo ikut kalendar Islam)
so da kata papa dia pn cuti, saja beli kek panggil cousin yg dok 1 taman ni
kasi dia hepi ramai2 dtg umah main

mmg delima anak tunggal ni = Kesunyian
aku tau dia sunyi... tp aku nk ngadap dia 24jam pn mana larat kan
tu yg dah anta dia pegi tadika.. at least xde la boring kan dok umah je

fuhhhh skrg ni mulut mcm org tua...  ko jgn la salah cakap atau salah ngumpat
mmg dia akan ingat wei

Insya Allah ada la plan nk tambah anak, tp bile pk procedure IVF tu aku jd down gak
dlu buat IVF anak pertama senang
kite pk diri kite je lps procedure tu

ni kang lps procedure bkn bleh dok terbaring jek.. mesti la kena buat keje gak kan
berat tak berat pun risau aku tak pandai urus stress
kena btol2 ready mental pn ye gak kalo nk IVF sekali lagi ni

nnt la kite tgk camne kan
ada rezeki Insya Allah adalah la tu

nak amik anak angkat pun syarul takut
hahaha dia takut aku dera anak org
adoiiiii brutal sgt umi ni

*Iman nak baby boy dia cakap*

4 comments:

My Love.. said...

hai syana..

mmg if nak mengandung memang kena IVF ke? korg dh try normal procedure n x berjaya ek?

aku pn nk start planning..n nak kasi masa n trial supaya x buang masa mencuba, kalau kena IVF pn xpe la...kalau dh usaha sndr x dpt kan..

Gieyana said...

Weh..aku diff 6 thn weh..ssh concieve mcm ko gk tp aku redha..igtkn Allah nk bg aku nureen jer..siap ckp ngn hb klau anak kita srg jer abg ok ker? Alhmdulillah suami memahami. Dia ckp bkn kerja kita nk pertikaikn urusan Allah pd kita. So ko keep cool jer beb..dh anak Iman dh syukur Alhmdulillah..:)

Nad MamaZN said...

xleh paksa-paksa.. rileks tenang.. usaha, usaha gak.. & redho dgn ketentuan Allah. in shaa Allah ada la rezkinya tu nnt... rileks k syana :)

Chekgu Azrine said...

InshaAllah sis..adala tu pecaturan Allah..doa bbyk ye..semoga dipermudshkan..