IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, August 30, 2010

Experince shopping

aku kan da abis pantang, so rabu lepas decide mau kuar soping ngan Iman & syarul
kitorg pegi time ari keje so tak la ramai sgt umat manusia

gerak lepas zohor ke Jusco Wangsa Maju.mula plan nk buke pose kt sana la
soping punye soping dapat byk la baju Iman
suke suke :-)
pastu mencari barang aku plak
pusing punya pusing tak jmp yg aku suke

last2 terus tuju ke Sogo.nasib la iman sgt behave
dok diam je dlm stroller dia.nangis pn sbb lapar je
lepas bg susu diam teros dlm tu
dalam kete pn diam dok elok je kt car seat dia.

elok sampai paking sogo, bleh plak dia dok meneran nk berak
hahahaa saje tau nk test kepakaran aku basuh montot dia
teros dgn terer menuju ke nursing room
terkial2 la aku basuh montot dia ngan baby wipes
aku biasa kt umah pakai kapas + air suam
mcm susah je pakai baby wipes tu
huhu nasib la bersih tu pn brape keping aku pakai

pastu dia pn selesa da, mulakan la misi mencari
ate, da nursing room tu kt children floor harus mata aku dok mengusha baju iman
hahahaa dapat lagiiii dia baju beberapa pasang
iskh iskhhhhh

pastu turun ke tempat ladies, baju yg aku suke takde
huhu aku tak tau la takde atau yg aku suke aku tak muat
hehehee sedey :-( badan menggemok tak tentu hala

pastu teros misi mencari tempat nk buke pose
time aku beratur nk beli makanan (syarul jaga iman)
aku dgr suara baby yg sgt kuat
hehehe rupenye anak aku wey nangis lapar
aku smp2 syarul tgh cuak sbb tak tau nk handle iman nangis
org kiri kanan depan blkg dok tgk siap sengih2 lagi
rupenye iman lapar.dia nk buke pose dulu
iskhh papa dia tak tau anak nangis sbb ape..aku da tau da, kalo pesyen dia nangis gitu sbb lapar, kalo gini sbb tak selesa nk suh kite angkat

last2 balik umah mmg sume baju iman jek.dr jusco ke sogo semata2 beli baju iman
btol la kan, bile ade anak ni, napsu nak beli brg sdiri kurang
(tipu :p sbb aku beli brg aku sabtu ari tu time kuar soping ngan adik ipar)

itu la kisah 1st experience aku berjalan ngan iman.seronok gile jalan ngan anak
:-) even kena pk keselesaan dia, tp aku hepi
yiipiieeeee

10 comments:

mama tisya said...

raya sakan iman thn ni ye..tkpe bj mak kurang yg penting bj ank kn..nasibaik iman boy,kalo gegurl lg bertmbh2 rambang mata ko..

thn ni byk la iman collect angpau...

iswatie "colours of life" said...

kekekeke.....mmg kalu guna baby wipes tuh mmg byk....dulu mmg stock byk2....beli yg brand tesco tuh murah ckit..kekekekeke

syana..hr tuh tgk romper tuh byk kat brand outlet...hah pi serbu lagik

SyaNa said...

erryn, btol wey nasib boy.aku tgk baju girl lawa gileeee..nasib nasib.kalo tak rabak poket
hehehe

wati, tu la misi mencari nk diteruskan rabu ni

Diarihatiku1976 said...

seronoknya syana melalui semua pengalaman tu...

gEe said...

kolo budak kecik lg mmg tkde masalah nk bw brjln..janji brg keperluan dia cukup..sbbnye dia tk reti nk mengarok..ate kolo bwk la budak beso ayyaz tu brjln nk p shopping..gamaknye terjerit2 ngalahkan tarza dh aku skg nih..hadehhh..

what eva it is..mmg sronok brshopping especially utk anak..pastinye blk dgn senyuman yg lebo...hehehe

gee ryder said...

bestnye raya ngn baby..dh abih pantang lak tu kan hehe..

kalo aqeel dlu masa baby asik meragam gak gi shopping tp gigih gak bwk tu haha

Nana said...

heheh aku ingt lg pengalaman ptama kuar soping bw anak mmg eksited gile nak2 tgk bj dia seme rs nk bli je

sall said...

walla....habis pantang sudah. Bayar hutang nampak. Jln sakan ko. Pengalaman pertama bershopping ngan bb. Best ek!...selamat bershopping n merdeka3.

mama_umar_maryam said...

tu diaaaa..mmg pasni baju2 anak je la kite sopping,hahaha

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????