IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, May 19, 2011

Alhamdulillah settle 1 benda yang besar

morning!!!
eh blogspot ade prob lg ke???
lama tak bukak blog, dari ari jumaat lepas :(

alhamdulillah sesi pindah umah da settle :-)
sume berjalan lancar tapi sgt2 la penat nye
tapi syarul la yg banyak menumbang tenaga
sbb Iman xsehat sabtu lepas, so aku kemas2 pack2 barang pastu cabut gi umah mama
sbb takmo iman kena habuk

bile da settle sume barang syarul angkat kt umah baru hari ahad tu, isnin baru aku pegi umah baru bwk iman
so xde la aku merasa penat angkut perabot :p

tapi nk kembalikan barang kt tempat sepatutnye sgt2 la mencabar
aku buat sket2 janji dpt meneruskan kehidupan normal

letih sbb umah 2 tingkat..so kejap2 naik angkat brg, kejap2 turun susun kt bawah plak
otot kaki aku sakit mcm org buat senaman tu
hahaa tu la lama xbersenam kan..

gambar umah baru nnt2 la ye..
tgh kelam kibut lagi umah tu
rumah pn bukan rumah baru..beli atas org je pun
pastu reno2 sume tu later2 la..tggu cukup duit btol2 baru puas hati nk buat kan

tapi ni pn da syukur sgt2..sbb mmg bile Iman lahir dulu da simpan target akan cr umah atas tanah b4 umur dia setahun
so alhamdulillah target tu tercapai time iman 10bulan :-)
part lain2 tu kite buat slow2 la ye
eh tq kt syarul sbb merealisasikan sumenye...
aku tukang angguk2 geleng2 jek ;p

ooo ok ramai yg tanya kt mana aku pindah
aku pindah nun kt PUNCAK ALAM sana
jauh kan..hahaaa tu je pn yg mampu weiii
tempat2 lain aku da riiki mmg sume pn mahal2..
takpe la jauh sket janji puas hati bile balik umah

tadi bangun kul 5 pagi..siap2 masak bubur iman
masak nasi bagai..pastu siap2kan diri
kul 6.40 anta iman kt nursery belakang umah
sampai opis kul 7.40 pastu gi makan nasi lemak..hahaaa
awal gile plak sampainye..heheee
xpe la bangun awal sket, janji malam kena tido awal
ni balik kang xtau la smp umah kul brape..atee 1st time keje after pindah umah :-)

14 comments:

mama tisya said...

iman kt tmpt br la ye nursery...awl la ko kena bgn..tkpe tp kena tdo awl..hehehe

cikmOt said...

aler buka umah baru pun tapi janji umah sendiri weii...puas hati...nanti bila wat house warmingn jangan segan jemput aku...hahaha

qemaishak said...

Syukur kak..lega kan dapat duk & bayar umah sdiri..blog mmg bengong dua tiga menjak ni..

Jiejah @ Iza said...

tahniah syana.
nanti lama² bila dah biasa leh la bgn lmbt sket. pelan² ejas time kay.
kalau lalu rumah aku tu buat la lambaian cam ratu yer hahahah

Iela Fazielah said...

wah2... alhamdulillah dah pindah rmh baru.. kelainan masih terasa kan... ila dah tgk rmh u... skodeng blog jiran ko..hehe... tp xsabar nak tgk rmh korang real pnyer...

Pn. Zana said...

okey latuh. dpt umah atas tanah..:) Iman cm ne. okey tak die duk situ?

PUANSTOBERI said...

kalo buat house warming jgn lupa jomput yo.. teheheh :D

bes nya masuk umah baru. ai pun tak sabau gak ne.. walo umah nun di puncak awan :D

su su said...

syana......dah dekat la kito.....g keje mmg kena awal lambat 5 min ja abis..coz bila kuar awal x jame sgt......

Nana said...

mmg jauh tu puncak alam
aku pernah g sekali
rasanya umah diana pcm kat situ gak kan

mya said...

selamat berumah baru!

rasp said...

eeeeeee bestnya dah ada umah sendiri...
tak kisah le bangun awal ke apa...
asalkan hepi dgn umah sendiri kan...
best best best...tumpang gumbira!

POSH76 said...

bessnyer pindah rumah baru

adyna said...

PUNCAK ALAM TMPT AKU LALU SIGNBOARD DIA.. NAK P KL KALU DARI SG BESAR NIE.. APEPUN TAHNIAH N SYUKUR ADA GAK RUMAH SENDIRI KAN..

AdanyaKauUntukku said...

ramai skrang beli rumah kat Puncak Alam sana kan..

dulu masa blajar kat UiTM
ingat tempat tu jin bertendang...
yelah...PuncakkKKkkKKkk Alamkan....


tapi tak lah...
mana ada jin pun kan...

best tgk Syana dah pindah rumah

akak counting dayyyyysssssssss