IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Monday, November 23, 2009

Kesah kami

Kisah ketabahan Syarul dan Syana


hari ini aku ingin menulis mengenai kisah pasangan suami isteri yang masih muda, Syarul dan Syana

Syarul dan Syana mendirikan rumah tangga pada usia baru mencecah 25 tahun setelah berkenalan dalam tempoh yang agak singkat

namun di sebalik keceriaan yang tergambar di wajah mereka berdua, tak siapa yang tahu kesedihan yang tersimpan di dalam hati masing-masing

mana tidaknya, dalam usia perkahwinan yang hampir mencecah lima tahun, pasangan ini masih tidak dikurniakan anak


nak baca lebih lanjut, sila click sini: http://syahrilkadir.wordpress.com/2009/11/17/kisah-ketabahan-syarul-dan-syana/



*ni cerita da lama..last week punya kesah tapi aku takde mood mau update blog..
pagi2 dlm kul 7pagi hp syarul bunyik ngan kuat..so harus la aku bz body mau check kan..

sms nye bunyi lebih kurang gini : "syarul, aku ade buat tribute entry utk hang ngan wife hang..selamat membaca.." (lebih kurang gitu la bunyi nye)
sender: syahril

aku da suspen..entry ape plak dia buat ni kan..teros cergas bangun bukak lappy

sekali, tu la entry nye..syahril ni wartawan..so dia sudah temuramah syarul pasal kami..hehehee aku tak kesah..tq sbb sudi share ngan sume :)

so korg sile la baca entry tu ye


Alhamdulillah

tq kepada suami sbb sanggop layankan wishlist isteri :)
smlm aku berjaya mendapat hadiah (tak tau hadiah sempena ape) notebook PINK
hahahaa aku ni tak kesah pun brand ape..janji bleh update blog, YM, berfarmville cukuppp
yg penting kaler harus comel :)

Pinkish dibeli di DIGITAL MALL, PJ
dipilih sdiri oleh suami sbb aku tak larat mau folow

Pinkish bersama barang2 free

yeahhhh lepas ni takyah berebut2 da ngan suami..


dan yang pasti harus lah suami tak kan pinjam pinkish aku sbb kaler PINK
hahahaha bagussss



Syukur Alhamdulillah...

Thursday, November 19, 2009

Si gempal kuat cemburu

baru2 ni aku tgk rancangan motivasi bersama Dato Dr Fadzilah Kamsah..
tajuknye "Kenali personaliti anda melalui tubuh badan" (ha gitu la lebih kurang tajuknye)
antara banyak2 tu ofcos ai focus utk yg berbadan gempal, chubby2 cute2 kan..hahahaa sedar diri ok..

dia kabo, org badan cam aku ni, penyayang, suke amik berat, bla..bla..pastu kuat cemburu ko..hehehe mmg tepat ok..aku mmg kuat cemburu..time baru kawen dulu lagi terok ok..
sian gak kkdg kt laki aku tu..

tapi la ni da kurang sket..masing2 da kenal diri masing2. so dia nk lepak mamak?? pegiiiii ko nk gi jalan2 ngan member?? pegiiiiiii
ko nk gi karaoke??? ha pegiiiiiii aku tak dak hal la..hehehee even jeles gak..bukan ape uolls, jeles sbb aku kena dok umah..huhu tak aci ok :p

syarul selalu suh aku tny kt blog ni: KORANG ADE CHECK HP SUAMI TAK???
hahahaa sbb ape?? sbb aku selalu check hp dia..aku rse normal jek..dia nk check hp aku pn ok jek amik la..lg pun aku tolong gak dia kkdg tu..bile baca2 sms dia ade hal2 penting member dia kabo, kalo dia lupe aku ingatkan la kan..

tapi ape2 pn aku trust suami aku tu..dia seorg lelaki yg baeekkkkk punyeeeee
kekekeee

*entry merepek je ni..

Monday, November 16, 2009

Big Plate

hi :)
mood slow la skrg ni..plus selalu sgt letih siang malam kalo bleh nk baring jek
nk on laptop update blog pun malas..Farmville pn syarul yg dok harvestkan
kalo tak kaku je la kebun aku tu

ok la..aku tau blog aku ni sunyi dgn gambar food kan..meh aku tayang sket utk korg cuci mata :p
ni kesah last week..lupa hari ape. aku & syarul kuar dinner kt BIG PLATE
bukan ape uols bosan la mkn nasi jek..hukhuk nk mkn lain la pulak kan

tq en. syarul: awk bz study pun bleh layan sye ngade lg ye :)

sumpah aku lupa ape menu kitorg..



order 2 atas tu plus air barli panas 1 cawan (share ber2) jimat..jimat...




aku tau ramai yg dok tggu result aku kan..yg boleh aku kabokan so far so good
lain2 aku tak bleh reveal lagi..tggu la bile aku da ready ye
tolong doakan aku ye :)

Wednesday, November 11, 2009

Rindu kamu!!!

Salam kawan2...lama kan aku tak update blog..bukan malas, tapi takde bahan..plus asyik kena berebot laptop ngan syarul..huhu
bukan takmo beli laptop or notebook yg murah2..tp aku rse blom smp masa kot..buat treatment ni je da brape ribu abis kan..
so biar la dulu ikot keperluan :)
ok..aku nk ucapkan tq sgt2 pada sume yg sudi tlg aku ari tu (mencari Yassin)..Alhamdullilah aku da jumpa da :)

Syarul beli kt Masjid India..sbb dia tak tau Setiawangsa celah mana kedai tu..



semalam suami saya baik ati bwk saya kuar amik angin segar...lega!!!!



setakat makan kt area umah jek..pegi Ani Sup Utara..lately ni asyikla suka makan sup2




dapat makan sup rse lega sgt!!!




lepas tu malam my bestfren ever (ilia) baik ati melayan tekak aku nk mkn kek..nak kek SR jek..hahahaa

sampai 2 ketol dia belikan..TQ ilia..sayang ko smp mati!!!!
sat lg nk sambung makan kek :)

ok..selamat cuci mata tgk kek2 tu ye..hehehee
ade yang tanya condition aku camne kan..aku skrg ni ok..takde ape nk share lagi..
result pun tak tau lagi..nnt2 la pegi scan :)

Friday, November 6, 2009

Nak mintak tolong

Salam Jumaat!!
korang aku nk mintak tlg 1 benda la..
time kt Kuantan umah uncle aku tu, aku ade pinjam Surah Yassin Bertajwid dorg punye..
setiap ayat tu ade kaler2
cth: kalo kaler merah kena 6 harkat kaler grey tak yah bunyikan huruf tu, kalo kaler kuning 2 harkat
paham ke?? so bile baca hok tu aku yakin la tajwid aku btol..ateee org lama tak gi kelas ngaji :(

so blk KL aku suh la syarul carikan camtu..tak jumpa uols..merata mencari..nyesal tak mintak Yassin tu kt mak uteh..huh

aku mintak jasa baik korg kalo terjumpa or tau kt mana btau aku ye..zasss aku suh syarul pegi..
kalo Yassin biasa tu mmg byk umah aku ni..gi Tahlil, tuan umah sedekah..

so aku mintak tlg ye..kot korg kuar lunch ari2 Jumaat ni, sile2 la bantu kawan mu yg mengharap sgt ni

Thursday, November 5, 2009

‘My Top 5 Treat List’

Get a load of the Inspiron 13 from Dell. It’s new. It’s sleek. It’s a delightful treat for netizens like you. Best of all, it could be yours if you talk about it on your blog.

Nuffnang in collaboration with Dell is giving away three Inspiron 13’s to Nuffnangers who take part in this contest!

Just share your Top 5 Treat List!!
ok lets check it out :)


1) let me start about our last vacation to Sabah..tq to my hubby for a wonderful treatment :)


weols stay kt hotel yg sangat2 gempak kt Sabah..to me, kalo really want a fantastic vacation hotelnye haruslah cantek menarik the bommmmm


















ok tu salah 1 antara my wish list yg sudah tercapai..to have a wonderful vacation..





2) shopping is a very good treatment..i really hope that one sweet day, i can shop till i drop..maybe someone can give me a lot of shopping voucher..no one??

i nak beli baju kerja banyak2 so that tak payah la melangut depan almari pagi2 tak tau nk pakai ape :p
yeah also shoes..nak wedges banyak2..hahaaa tamak..tamak...






3) i think i need more vacation..this time nak pegi island plak..Sipadan Island maybe..
oh chalet kt atas laut..bestnye kan..tenang sgt..

don't forget candlelight dinner..oh, how romantic...





4) tell me, who doesn't like Coach?? i wish a Coach bag for my becoming birthday..
oh i really adore this one..


ni pn ok kan..


this one also..omg tak tau nk pilih mana..hahahaa
tak kesah la mana 1 pn..as long COACH ye..

ok husband, please take note :p





5) really need laptop for my blogging job..susah la takde personal laptop..asyik pinjam org je tak cool la kan..kata nk jadi blogger tegar..harus ade 1 lappy..
sgt suka Dell Inspiron 13 laptop ni..
me bab2 technology specs ni mmg fail la kan..but the design and colours make me happy to have it..

actually i mmg suka design from Dell dgn warna2 yg pelbagai..oh sgt ceria ok!!!

Where Beauty Meets Brains. itu la yang dapat menerangkan Dell Inspiron 13 ni..
bukan hanya design yang cool..tapi i'm very sure spec nye pn gempak..
sangat suka kaler pink ok..Pink pleaseeeee :)


For all my beloved readers, please use below code for RM100 Instant Cash Redemtion on Dell Inspiron 13 (S510701MY)
code 7ZQVQF2RLZRKW3
This promotion is only available online or by calling us at 1800-88-0301. This coupon code expires on 10th Nov 2009. So hurry!!!


Wednesday, November 4, 2009

Aku sehat!!!

salam hari Rabu!!!!
amacam sume? sehat kah??? aku sehat2 je..takde la aku terlantar kan..aku amik leave pjg ni sbb nk tenang2 kan otak takmo stress..

cuti2 gini lg awal aku bgn..tido pn awal..saje nk hirup fresh air..
takde la aku tido melepek je atas katil di siang hari..mmg bosan siut..ye la terperuk je kan dlm umah..

ni ade laptop best gak..kang syarul bwk gi kelas sunyi blk aku..oh bile la aku nk dpt laptop sdiri kan..tak yah mintak2 org kan..kalo bleh nk notebook jek..kecik senang nk bwk :p

ko paham2 la kan kalo da terperuk dlm umah 24/7 mana ade cerita aku nk cover kan..
so ala2 bosan la blog aku dlm sebulan dua ni

tapi ape kata kalo tgk aku tak update ko pegi selak2 page belakang..byk interesting story yg aku da cerita..

ok selamat bekerja :)

Monday, November 2, 2009

Ikan Siakap Steam Resepi Mak Uteh

Salam Isnin!!! aku kt KL da..smp malam Jumaat ari tu..
nikmat dpt balik umah sdiri kan..even umah kecik, tapi "Rumah ku Sorga ku" :p

sementara aku cuti ni, Syarul rela hati upah helper utk tolong2 aku..bukan ape korg, aku ni kalo da dok umah 24/7 ade je yg tak kena ngan umah ni..kang mula la aku nk buang habuk kt almari la, nk kemas dapur la..

pastu Syarul pn tgh bz study nk final exam.makanye dia takmo semak kepala ngan benda2 kt umah ni..ye la mana nk layan kang aku suh basuh toilet..takat lipat baju, masak simple2 tu no hal la kan aku bleh buat..tp bab yg mop lantai, basuh toilet, aku mmg takot nk buat (bkn tak larat ye)..

aku kabo ngan kakak ni, stay ari isnin - jumaat jek..sabtu ahad bleh balik umah..dia ni wife pekerja Syarul (indon kontraktor)..keje pn bukan nye susah..da kemas2 lap2 habuk bleh la rehat kan..takat teman aku jek la..kot ade benda yg tak sedap di mata aku, bleh aku suh dia buat kan..

semalam aku masak Ikan Siakap Steam Resepi Mak Uteh..aku belajar time dok kt Kuantan ari tu..sgt sedap ok MakUteh masak..terngiang2 lg rasa dia kt tekak..tapi smlm aku buat, tak kick mcm dia buat la..tapi bleh diperbaiki lagi la..




Bahan2:
Ikan siakap
cili api
halia
serai
lemon
bawang putih + merah (patut digoreng asing dgn minyak smp garing, tai aku tak sempat smlm)
sayur2 kalo suka
sos tiram

Cara:
1) letak ikan dlm mangkuk
2) tabur hirisan serai, halia, cili api, bawang2
3) pastu perah lemon
4) taburkan sayur2
5) tuang sket sos tiram ikot selera korg
6) teros letak dlm steamer smp msk

ok settle pasal masak!!


jom tgk tetamu yg dtg visit aku petang smlm..dari jauh ok dtg nye..dari Sarawak nun..
tq ilia bawak Effa dtg umah aku..

dari kiri: Rina (adik Effa), Effa (member dr matrik UPM Tganu, pastu merebak smp ke UPM Serdang) & ilia My Very Bestfren

Effa dtg KL sbb Rina tu konvo kt sini..tak sangka nk jumpa dia..ye la org jauh kan..member2 yg dekat pn tak jumpa2 lagi (Marina Mansor, bile nk jumpa aku??? merajok kang :p)


selebet gile aku..dorg la paksa gak aku amik gambar..





Laptop Merah tuan nye da amk..huhu aku kesunyian la kt umah ni..sat lg syarul nk gi kelas bwk lappy dia..

sape2 yg nk join aku kt FaceBook, bleh la add aku: sharina niza

FB bleh la on pakai hp..kalo blog payah sket..slow benor..

ok. bye :)