IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, December 2, 2011

Cerita diet drastik aku

morning!!!

poyo jek buat entry ni mcm la da kurus gile kan
hahahha tp kan mmg ok la dr tak turun2 langsung kan :p

aku start diet ni 14/11
after 1week mmg turun 5kg ko
betol tak tipu...

aku just kurang kan makan kaw2 pny
bfast: mehun goreng + telor mata
lunch: rojak buah
pastu mmg xmakan langsung smp la aku tido
minum air masak mmg berbotol2

yang aku tau turun tu sbb, b4 tu aku ade anta tempah baju kenduri bob
time tu ukur2 pinggang aku 34 inci
pengsan dengar..hahaaa

sekali tu, mama amikkan baju tu, dia suh kak phira try
dorg ckp besar gile..ye la kan kak phira kurus kan
pastu aku pn gi umah mama try, sekali mmg besar gile

pastu gi kedai tu balik suh dia ukur balik badan aku
dia ckp mmg da turun..pinggang da jadi 31 inci
hepi gile!!!!

so ini la baju yg da selamat di alter :-)
pinggang dia kecikkan jadi 31 inci
tp time aku pakai ni still longgar
bleh lagi kecikkan dlm 2 inci aku rse :p *ok berangan*
hahahaaa


ni aku timbang pagi tadi :-)


dulu kalo aku timbang, guna penimbang aku ni, mmg akan capai smp 55KG


so skrg ni aku berhajat nk menten paling tinggi pn 50 kg la
tp kalo bleh aku nk try capai berat ideal aku = 45KG


sbb aku ni tinggi hanya la 149cm..so kalo berat aku 50kg mcm skrg ni pn tak nampak langsing pn...tggu la berat aku 45kg baru la mak nampak gojes :p


yang penting:


- bfas WAJIB


- say NO to nasi


- kurangkan benda2 manis...aku minum manis (teh tarik) time bfast jek


- ais pun jangan amik


- Dinner paling lewat pn kul 7 la..just amik yg lite mcm mehun sup / sup sayur


* tapi utk 2minggu tu mmg drastik aku buat..mehun goreng telor mata pastu lunch rojak buah


malam mmg aku skip dinner..sape yg nk try sile la..heehee jgn pengsan sbb lapar udah ;-)

20 comments:

mama tisya said...

mmg kalo tk mkn nasi bole turun..masalahnye tkleh tgal nasi aku ni..hehehehe...tahniah beb

qemaishak said...

Tahniah kak..sama cam kak eryn, xleh tgl nasi rasa lemah semacam jek hehe

♥cikmOt♥ said...

wahh...kalu aku tak makan nasi...camner weii...

syanasaid said...

beauty is pain..heehee

MRS. K said...

hohoho... aku ni nak diet tapi hangat2 taik ayam jek..

Mya said...

aku pun nak diet tapi asyik terbayang2 nasi setiap masa. how lah?

watyz said...

best nye dh 50kg jer. tp aku xble la kalo x makan nasi. hehhehe

Jiejah @ Iza said...

best syana 50kg ..ntah tahun bila aku nak capai sbb aku antu nasik huwaaaaaa . skrg ni aku cuba mkn nasi sekali sehari or 2hr sekali . tgk ler nanti mak langsing ke idak hahahaha *fitam*

AdanyaKauUntukku said...

akak punnn
tengah buat crash diet gak
alhamdulillah dah 4 kg turun...

nak turun sampai infitiniti kilo boleh.....ha ha ha

rasp said...

yang penting...
kena disiplin dan kuat iman....
byk tu turun...
akak mu ni ntah bila nak sedar diri hehhehehehe...

pnsusu said...

ooo..ini rahsianya,,,,

su su akan cuba tak mo nasi,,,,,
tabahkan diri

PUANSTOBERI said...

Syana,

rasanya kita ni sama je lebih kurang tang berat n tinggi.
Tp mmg btul, kurangkan makan nasik mmg bleh turun. Aku skang ni mmg kurang makan nasik dah. Perut pun kurang da buncit n smlm akak opis ni tegur da susut sket badan. hihi

Dee said...

dee pun pernah tak mkn nasi..mmg drastik turun..tp skrg sis badan dee gemuk..nak2 tang punggung ngan peha..berat dee 58kg..ketinggian 157cm..ideal bagi dee ialah 50kg..huhu..hrp2 lepas ni leh turun..opis baru dekat ngan umah..nak jalan kaki hari2 lah pergi balik keje..hehehe..

gee ryder said...

pergh! semangat2!!
aku pun berkobar2 dah baca entry ko ni beb. hehehhe

Afne said...

dh sama berat aku tu weehhh. aku klu blh nk 50-53 ok lah. sbb aku tinggi nmpk pipih bebeno hehe

Iela Fazielah said...

hmmm mkn meehoon goreng..kira still ada karbo n protien kat telur tu... tp mmg xcayalah.... giler seminggu 5kg.... kekalkan maintain!

POSH76 said...

takper pelan2 diet yang penting berkesan...bukan sng nak turun...naik laju jer

mak mok said...

shana, ada doa langsing badan ke masa makan wsr?

ieda said...

bagus dikk
suke semangat mcm nie
teruja akak
akak punn dah back to track :)

farah said...

wah..5kg lam 1 week..mmg drastik..tahniah ek,tp nk tya..ko ad wat exercise x.?ak pon ngah crash diet gak skg..tp still xley tggl nasik.paling koman pon sekali shri makan.tu pon lunch je..