IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, February 9, 2012

Bukit Tinggi, Indonesia ~ Day 2

sini kan lambat sejam..so bile tgk jam malaysia aku rse lega la..
cth subuh kul 5.15am waktu bukit tinggi..tp jam aku da kul 6.15am kan..
lega sbb kt malaysia aku da bgn da time ni..hehee



bfast start kt hotel tu kul 7pagi..ok la sbb waktu jam aku kul 8
paham tak kelegaan aku tu camne?? hahhaa
kire xde la rugi time tido aku..hahahaa


ok ni hari ke2..kul 8 pagi da siap2 nk pegi jalan2..
ini la Mas Joko kitorg...
aku dok depan ok..semangat ni!!!



tu mereka2 kt belakang


1st stop kt tepi bukit ni...ni kire hentian terakhir b4 nk start kire Kelok2

ade 44 kelok ok..kelok tu jalan lekok2 la..




cantik sgt pemandangan blkg tu..

sejuk dari cameron ok..sbb xde pencemaran udara kan..

angin dia damai jek *ewahh*




yang cute pakai spek depan duduk tu la roomate aku

comel budak intan ni..







bersama Makngah & teman beliau



pakngah & makngah...

aku pegi sorg2 tau..Iman & syarul x ikut

so idok le ade gambar mereka..hehee



makngah pn pegi ber2 ngan pakngah jek

so idok le ade gambar anak2 meraka..hehee



bersama Ina..anak dato yg sgt2 sempoi..

:-)


ni da sampai kelok brape ntah..fening ok

dia kasi can tarik napas dulu...



tapi mmg berbaloi la pening2 gitu

sbb pemandangan sgt superb!!!


rindu nye udara segar gini..

xdapat ok kt malaysia..even kt kampung2 pun xdpt kot bau segar gini

*ok over*




gigih turun kelok2 smp Kelok 44 tu sbb nk pegi Rumah Hamka ni

ala2 muzium la..sume pasal Hamka ade kt sini
ok aku xberapa paham sgt pasal beliau ni..

tapi, buat2 paham la ape yg Mas Joko cerita tu..kekee


depan rumah hamka
da gaya amik gambar utk album lagu plak :p


ok Mas Joko sgt2 perasan ok

tgk kitorg amik gambar ber4, dan2 tu dia nyelit
katanye cukup la ni kuota..sekeh nak????

ingat kot kena lalu kelok2 tu da abis mencabar da

rupenye xabis adventure tu..

tgh syiok2 layan kelok2 tu, ngan perot lapar nye

sekali bas rosak ok!!!

sangat2 tak vogue, dok tepi jalan..haahaha
da la kete bas lori sume laju2 area situ
seram jek nk dok tepi corner tu

ok Nurul, kamu bleh hepi2 kan bas rosak..hahahaa

tp mmg kitorg sume gelak2 jek..

xde la plak feeling2 sentap bas rosak ke..hahaaa

ttibe rse hepi bas rosak *gile*

sampai sanggop tu turun 1 kelok sbb mmg b4 tu ade perasan 1 kedai makan ni

so gigih la turun bukit tu
kalo kena panjat bukit mungkin berfikir 100kali gak tu :p

sume tgh hepi2 gelak2 time ni..hahaaa
positif sungguh kami :p


sangat2 cantik view kt kedai tu


pastu dpt plak makan..harus la lebih ceria kan


tempat solat, toilet sume selesa..so mmg best gak la lepak situ

ade la dlm sejam lebih kot..sambil nk tggu van ganti dtg amik


ni tempat solat dia..mmg open air gitu
so angin sepoi2 datang menyapa muka..hahaaa

rse tenang jek kt situ..

lepas da settle tu, Van dtg kutip kami2 ni

bas still rosak :(

fuh!!! rupenye naik van lagi terok mabuknye

hahahaa ok aku mengaku, aku Muntah kt kelok tu
gile xtahan ok..surrender xmau pegi da kelok2 tu..hahaa

ok kite lunch sini ek...
nasib aku muntah..sbb kalo xkuar kan isi perot tu sure angin xhilang
maka kang aku xlalu makan..

bile da muntah, baru lega..so bleh polok2 makan dgn jayanye

hahahaa *jgn geli plak*

lauk ari kejadian :-)
aku tambah 2 kali..tak padan dgn pening..
org sure konpius, ingat kot aku xlalu makan
ye la, bau minyak angin da 1 badan..tp makan mcm org xsakit ape..hahaa




lepas makan teros menuju ke Pasar Attas..

tp xbest sbb kejep sgt pun kt sini..ni sume sbb bas rosak tu

huhu



Jam Gadang, mercu tanda Bukittinggi



kedai pun da byk yg nk tutup :(


tapi byk gak la sempat diborong..

sini kena pandai tawar..mula2 ko tawar teros separuh rege dia kasi

hahaha mmg gile..pastu nnt naik la sket2 ...


tak smp 3jam kt sini..so mmg sgt2 xpuas :(


pastu balik bilik mandi2..

teros kuar dinner jalan kaki kt kedai sebelah hotel..


letih da time ni...

tapi lepas makan, tgk ramai gile org menjual kt depan kedai makan tu

hahaa letih2 pn mari la kite melontar ye dok..kang rugi :p

bg aku, mmg baik ler aku melontar kt org2 yg jual dpn hotel, depan kedai makan ni..
lagi murah..cuma kt butik tu ade la kualiti2 tertentu yg mahal kan..


tp kt tepi2 jalan tu pn ok gak..kualiti pn xde la terok sgt


jubah aku beli tepi jalan tu RM35 jek..

nnt la kalo aku ingat, aku snap gambar full jubah tu ek..

segan aku nk posing2..hahhaa gemok da ni :p

16 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

bestnye weyhhh...

AdanyaKauUntukku said...

bukit tinggi ke...
akak ada adik ipar yang arrange pasal trip bukit tinggi nieh

ari tu siap dia nak sponsor tiket
tapi akak tak tahu naper akak rasa macam tak moh pegi...erk

Nana said...

makanan kt sana mmg pesen set2 mcm tu ek
lawa gile la kt sawah tu

Anonymous said...

hi syana,

kelok tu selekoh....sapa tak biasa mmg akan muntah n pening....saya selalu balik sana...sedara ramai kat situ....tapi sebenarnya bkt tinggi tu dah kurang sejuk dah....kalo kat kg tu org pun dah pakai baju lengan pendek....ni pasal global warming kot....kalo dulu nak mandi pun pikir 2-3 kali...lauk pauk tu berhari2 tak basi pun...tak yah letak dlm fridge pun...tapi gambar2 u mmg cantik...


nabila

POSH76 said...

bessnyer mmg santekla view kat situ...yg penting makanan halal sng dicari & bonus kalau sedap!!

Falsya said...

serious best gile nengok 1 whole family gie berjln sama2..;)

Dee said...

dee teringat dulu bos dee gi bukit tinggi..kain sulam ayak dia cantik2 kan sis...dee teringin gak nak tour indonesia satu2 tmpt popular mcm bukit tinggi ni..lgpun pemandangan dorang superb cantik kan sis..wah..tgk lauknya byk nasi padang..dee ok je..boleh sumbat..tp tang kelok2 tu sure peninglah gak..hehehe...

qemaishak said...

Baca cite ko ni kak, teruja pulak, terasa kenyamanan udara tu :)

ALoNa CintamaniszLite said...

Gambar suasana penjual yg menjual kat luar restoran tu hang tak amek ke, syana?? Ni mesti dok ralit memilih dan membeli brg2 ni..tu yg tak teringat nk snap2 gambar, kan?? hihi..

syanasaid said...

falsya~ ni bkn family aku..makngah tu je family..yg lain sume geng2 dia :-)

kak lona~ ya betol..sye terlupa mau snap..hehee

Iela Fazielah said...

bestnyer... ke Bukit tinggi..

dela said...

bestnya... belum pernah smpai sana.. :(

♥ Wina ♥ said...

beshnyeee!

ingat Msia je ade Bukit Tinggi hehehehee

rasp said...

eeee bestnya...
tengok pemandangan dia pun cantik...
dpt lak shopping murah2 gitu...
tapi tu laaa bila dgr mabuk2 jalan lekok2 tu...
pikir 10x lak nak gi situ :)

bada said...

diaorg tu padi bukit@huma ye...cantik nye...ayam kt sana kurus2 x??? hihi

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.