IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, February 13, 2012

BukitTinggi Indonesia ~ Day 3

Morning!!!
jenuh nak abiskan pasal trip Padang ni..huhu

ok pagi2 da check out dari hotel kt BukitTinggi tu..
lepas bfast kt hotel teros menuju ke tempat Hajah Rosma...
kat sini mmg terkenal dgn hasil sulaman hajah Rosma ni..
sangat haluussssss...

bas xbleh masuk..so menapak la sket


kat sini ade kelas menyulam..dia ckp ade gak org dr malaysia belajar sini

fee dlm RM1000 kalo tak silap..belajar dlm 6 bulan gitu

mmg mesin sume, mesin lama..

student time ni xde kelas...tapi ade keje dorg terletak atas mesin tu

cantik kan????


antara yang dijual...


tapi harga sini mahal..mmg kena la dgn kualiti dia yg superb tu


aku ade la rembat 1 selendang..

cantik sangat2!!!!



ni la hajah rosma tu..da tua da makcik ni

dia ni ala2 legend la...


kawasan kedai & kelas..juga rumah beliau..



lepas tu kami pun meneruskan perjalanan yg jauhhhh lagi...

singgah kejap kt tempat buat kopi ni


di sini pun kami melontar :-)

ade banyak kepek2


pastu bleh minum sample kopi & teh


free jek sume air ni...


view pun lawa...segar jek...





aku try teh daun kacau dgn kayu manis..

teh tu tawar2 pahit xde gula..tp sedap sbb ade sket aroma kayu manis...


di jamu plak dgn pisang salai..

fuh!!! sedapppp


da org bg sample kopi & pisang salai..makan minum plak smp kenyang

reti2 la beli sket kan...


pastu teroskan jalan lagi...

letih tau jauh...aku smp tido bangun, pastu tido lagi..tak jugak smp..hahahaa

ok stop lunch kejap..

sangat best kt sini..damai jek...


ade jugak jual parang kerambit bagai

nyesal plak xbeli utk syarul :(

sbb asal raya korban jek sure membebel parang tumpul..huhu


tapi xbest sbb makan bersila..kalo mkn bersila, mmg xselasa la nk makan banyak ;p



tapi lauk sedap2...

keliling sume sawah...tenang jek






ade gak kolam ikan


da kenyang...jalan lagi...

Mas Joko tu cerita pasal kubur ni

aku lupa kubur sape..hehee
tp yg jd soal tu, ape la budak2 tu lepak kt kubur

xde port lain ke dek oiiii


Kebesaran kuasa Allah...

pokok kelapa yg sgt unik



ok sampai kat Istana Pagar Ruyong

posing2 dikala panas terik..terik gile ko!!!!


peace makngah!!!!


mmg tak menahan panas dia...sakit kepala aku


ambar beramai2...

best sgt aku rse trip ni :-)


pastu jalaaaannnnnnnn lagi....

ok stop jap kt tepi tasik ape ntah ni..time ni aku br bangun tido..

hajat hati nk beli air yg ade ais...sekali hampa ais batu xde :(
sentap kejap..ye la panas sgt ari tu...kering tekak


nasib la view cantik..sejuk ati


pastu jalan lagiii....


sejuk mata tgk view kat sana..

sawah gunung...sume cantik...







mmg jauh sgt perjalanan nk ke Padang ni


punya la jauh, sampai kt Padag kul 8malam..

pastu teros gi dinner..letih gile


dinner kali ni lain plak..xde lagi da lauk Padang :(

tp sambal hijau tetap ade


siap ade sesi nyanyi2...
caya lah makngah!!!


da siap2 makan baru check in bilik..

huhu mmg letih..tapi xbleh teros tido sbb nak packing beg

flight kami kul 8pagi the next morning..huhu

bilik kecik, tapi selesa la buat lelap mata


yang penting toilet bersih..

2 hotel yang stay kt sini, mmg 3 star
tapi, hotel dia bersih & selesa...

so kalo dtg sini, ko xyah amik hotel gempak2...


wake up call pagi tu kul 4.30..huhu mata mcm baru je lelap...
bangun siap solat segala..pastu kul 5 pagi bfast kt bawah


kul 5.30 da bertolak ke airport :(

mmg x sempat ronda area Padang...sempat singgah tido jek


trip yg best..padahal aku baru jek kenal makcik2 & adik2 tu sume..

tp sume pn sporting

gambar terakhir bersama Mas Joko...

ade kesempatan kite pegi trip sama2 lagi ok...


ok abis da pasal trip Indonesia :-)

fuh!!!!



10 comments:

mama tisya said...

pjg meja makanan tu...bgs la die wt bersila..tkmo bg ko mkn byk..kn sengkak perut...hehehe..teh ada kayu manis tu, kalo aku tkleh minum...hehehe

gee ryder said...

syoknye bejalan.
ko tak belajar menyulam sekali ke? hehe..
amboi sebatang kayu manis terus dalam cawan haha

POSH76 said...

mmg besslaa tengok...tapi kalu dpt pi lagi happening ni...santek sulaman tu

♥cikmOt♥ said...

bila agaknya aku nak sampai ke sana ek...hurmm

ALoNa CintamaniszLite said...

Mas joko tu apsal putih sgt?? huhu...

Syana, kalo beli kerambit tu...lepas ke kat airport?? ada x antara ahlil rombongan tu yg beli....dan kerambit tu orait jer leh lepas utk sampai ke Malaysia?? mm..

mama_umar_maryam said...

belah family apai ni ade sedare kt bukit tinggi & padang tu, klu dirog g sane mmg berplastik2 beli tudung sulam tuh..tp bkn dgn hajjah tulah..dgn sapetah aku dah lupe..
syok jugak kan pegi dgn ahli rombongan campur dgn org x kenal =)

qemaishak said...

Best kak, cantiknya sulam2 tu, sebut pisang salai tetiba terliur huhu

syanasaid said...

kak alona~ ade yg beli..bukan 1 tp rsenye 3 kot..ok je lepas..tp letak dlm luggage check in la..jgn plak bwk dlm hand carry tu..

~diAhOntHeblOg~ said...

wah..kalo karok tu mmg aku la org 1st nek pentas..hahahahah...xtau malu..

pastu kan perot cm haku ni pon mmg xselera la nk duk bwh makan...sbb ketat jd perot..hahahaha

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.