IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, February 13, 2012

Hafalan Shalat Delisa @ ASTRO FIRST

MORNING!!!!
weken aritu tergerak ati nk beli cerita ni kt astro 1st
cerita pasal tsunami kt Acheh
ape yang aku bleh cakap
, MEMANG TAK RUGI BELI
cerita ni sangat2 best...sangat memberi pengajaran





suke aku watak DELISA tu, seorg budak yg notty b4 kejadian tsunami tu..
tapi lepas tsunami, mak, kakak2 dia maut..lepas tu dia hilang kaki..

teros dia berubah jadi budak yg tabah...even dia mengalami banyak kehilangan dlm hidup dia, tapi dia cuba jadi positif...kagum gile!!!

watak UMI SALAMAH, iaitu mak DELISA pun aku suke..

sangat tabah jaga 3 anak perempuan, suami plak berlayar ikut kapal cari rezeki..


huhu dia xde pun ngomel2 laki xbalik umah..pastu sangat la lembutnye cara dia cakap dgn anak2....bleh ke aku jadi penyabar camtu..huhu
sape tak tgk lagi tu, try la tgk..mmg best sgt2

camne org2 kat kampung tu pandang serius pasal hafalan ayat2 dlm solat, bukan takat hafal, tapi paham maksud ayat2 tu sangat2 menginsafkan


aku rasa,pengarah2 penerbit2 kena start cari idea buat filem keagamaan gini la...
buang la screen2 yang "lagha" tu..filem gini baru la ade unsur2 agama tu..bukannye 1jam pertama tu ko buat cerita hero atau heroin sosial gile, pastu 30minit terakhir tu baru ko buat screen dia nangis2 dalam masjid..ce buat dari awal tu mmg unsur agama...think..think....think....

dua watak yang aku suka sangat: DELISA & UMI...
tu gambar atas tu...lawa jek umi dia kan..lembut jek..huhu



9 comments:

mama tisya said...

rmi yg ckp citer ni best

**wei naper entry ni font beso2 yg amat:-p

SyaNa said...

ntah wei..gile setting ni
stress aku

qemaishak said...

kak, qema tgk kat youtube full version, mmg nangis tgk cite ni..
ingat akak excited, font besar gitu ekeke

SyaNa said...

hahaaa..ok da adjust
kan qema, mmg sedih kan

ieda said...

ramai cakap best .. hurmm nanti akak nak tgk ;)

LYAfrina said...

lya pon dh tgk kat astro 1st..mmg mgalir gak air mata..penuh keinsafan..mmg x rugi langgan citer ni

adarnadzmie said...

nampak mcm menarik jer citer ni...

YaYaNsMuM said...

Tgk preview film ni pun dah rasa best...sure, nak g tgk citer nie...:)

rose77 said...

rose dah lebih dr 10x ulang tgk cerita nih....sgt2 best....mula2 tgk dkt youtube...x puas lps tu langgan astro first....