IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, February 16, 2012

Kat Malaysia kena ada benda ni..baru best!!!

sepanjang kat jalan, mmg banyak aku nampak benda ni kt umah2 org

ni satelit kot org panggil..hahaaa
lagi besar dr piring astro kite tu

kat sana mmg dorg amik benda gini jek buat ariel
harga plak sekali bayar jek
piring tu dlm rm500 kot..
tu mmg sekali bayar jek..bulan2 tak yah pk nk bayar bil siaran TV
jeles kan

tapi ratus2 ok channel dia..mmg xde tapisan mas joko kabo
so mak pak pandai2 la pantau...
dia ckp, kat sana bkn 1 kesalahan pakai benda ni..
kalo kt sini, mau kena saman kot...
aku rse kalo kt malaysia buat gini, mmg tapau abis la stesen kesayangan kite yg satu tu :p



12 comments:

YaYaNsMuM said...

A'ah...memang tapau habiss stesyen tu...bukan setakat tapau...tupperware skli kot...hahaha!

ALoNa CintamaniszLite said...

Mcm bahaye lah ada mende ni. Kalo rancangan biasa2 tu takpe ler lg. Tp kalo drama ada unsur2 sex, ganas terlampau (mcm filem Saw), jenoh kat Malaysia ni...sebab rancangan nya tak bertapis. Sdgkan bertapis pun..hancur lebur dh akhlak anak2 bangsa melayu. Yg mati kena kerat2 berpuluh2 pun kerap didengar. Kalo tak bertapis ni...lg teruk ler mak pak nk pantau, mmm..

Iela Fazielah said...

BESTNYER KALAU kat malaysia adakan.. jimat xyah byr bil smapai seratus lebih sebulan...

SURIA AMANDA said...

bab nak pantau tuh satu kelemahan la..hehehehe..

POSH76 said...

Ni bukan parabola ker......yess yg penting tak yah pakai asterokkkkk ut

PUANSTOBERI said...

Ha..kat Sawak ramai gak pakai ni. Retu ada masuk tibi, derang gi rush sapa yg buat mendalah ni.
Rasa kat Johor pun ada kot org buat, utk dptkan stesen tb Sgpore. Tp kalo JB tu, pakai ariel biasa dpt dah. Tk perlu satelit parabola ni kan. Hihikss.

syanasaid said...

haah nama dia parabola
hahaa aku blank td nk pk ape ke nama nye..hahaa
tq

yup bahaya bab pantau2 ni
abis sume kite bleh tgk

Afne said...

klu mcm ni mau hana kata kuali buat dodol hahahaa

AdanyaKauUntukku said...

macam kat johor kan
semua tiang aerial depa tinggi2..

pelik gak mulanya
rupa2nya nak dapatkan channel singapore juge...

tapi ni lagik dasat kannn
semua channel dapat....

Nana said...

tu dia xde tapis2 dah
bahaya utk budak2 ni
tp jimat kan
xyah bayar bil bulan2

~diAhOntHeblOg~ said...

umah makcik aku dlu ade ni..sorok dlm store..mmg berlambak cite leh tgk..tp da rosak kena makan tikus..hahahaha..pdn muke sorok lg dlm store..dah buang pon..ekekeke

mama_umar_maryam said...

ade pasan gak certain umah2 psg parabola besar nih..camnelah nk ajar astrok tu eh? hmmm