IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, December 16, 2009

Abang jom naik pelamin!!

la ni mmg musim org kawen kan..sana sini kenduri..tapi aku tak la dpt byk nau jemputan..
aku nk story, skrg ni aku dok la tlg member aku usha pakej2 perkahwinan..gile best nye pakej2 skrg ni..janji duit nye ade la ye..

sambil dok tgk2 kan website2 pakej kahwin ni teringat zaman aku kawen dulu..time tu tahun 2005. umur kami baru 24 ko..gatal nak kawen kan..tak sempat2 org kampung tny soalan maut "syana ni bile nk kawen???.." tgk2 org kg da dpt kad jemputan :p

oh time kami kawen tu mmg zaman kejatuhan la..bukan nk bukak pekung di dada..tapi nk share la susah senang aku nk kawen dulu..

aku bertunang tak lama..bulan 10, 2004 bertunang, bulan 5 2005 settle kawen :)

ko bayang kan aku time tu keje part time jek..gaji ade la dlm 600..pastu syarul pn time tu tgh kesesakan wang sbb kena tipu dlm bisnes (malas mau ingat!!!)
dgn gaji 600 tu la sket2 aku beli hantaran kawen..tapi takmo kalah korg..hantaran nk gempak..ateeee kang org ngate plak brg hantaran aku kan..
susah hidup bermasyarakat neh..sume tak kena..

aku ingat lagi antara hantaran yg aku bg syarul:
kasot hush puppies
set perfume hugo boss
pastu jam guess (yg ni aku rse aku hutang duit syarul smp skrg tak byr..mokekekee halal ye :p)
yg lain lupe

nasib la time tu dok ngan mak pak kan..duit minyak makan sume takde prob..so sket2 aku beli brg2 sume..

pastu smp plak time nk nikah sanding kan..baju nikah aku tempah jek. pastu pening nk cari baju sanding..kak phira la dok usha website tgk butik2 yg ok..aku dulu buta internet ni :p

pastu pegi la butik kt setiawangsa..tp sebabkan mama yg akan sponser baju tu, aku tak bleh byk songeh..kena terima seadanye..
so takde la aku merasa nk amik pakej baju sekali pelamin sekali foto kan..hanya baju & mekap ok!! redha :o

part2 bunga telur kaler tema ape kejadah sume tu, mmg serah bulat2 kt mama..ateee kawen ditanggung..pelamin pn aku tak amik port camne rupenye..mmg part majlis aku tak tau ape2..

aku nikah 1minggu awal dr hari bersanding..nikah pn simple jek korg..jemputan hanya family terdekat sbb buat malam keje..kenapa?? sbb tarikh tu terbaekkk kata org tua2..i foloowwwww jek

smp hari bersanding, kami buat kt dewan org ramai..bukan dewan gempak ye..buat kt situ pn sbb sewa khemah time tu RM250/khemah..abis takkan nk amik 2 khemah je kan..so buat kt dewan sewa 400 sekali kusi meja..senang

mak andam dtg umah pagi tu mekapkan aku..nasib baju pun cantek even baju bajet..mekap pn ok..smp kt dewan tu terkejut aku tgk pelamin..tak sangka family aku ni kretip buat pelamin sdiri cantek plak tu..atas pentas ok..rasa terharu sgt time tu

kalo korg tny gambar kawen, mmg aku takde ye..takat album gambar senget2 ade lah..mmg takde bajet time tu..pastu takde plak member2 yg terer shoot kan..so berserah je la..

tapi sgt meriah wedding kami..ramai sgt yg dtg..smp kena msk 2nd round..tp tu la rezeki kami..tukang masak sgt baik hati..mmg dia tak berkira sgt part tu..

bile aku pegi wedding member2 skrg ni best je aku tgk..ye la masing2 da keje stabil kan..dgn album kawen besar2 lagi..ngan banner lagi..tu blom tgk pelamin, kek yg sgt cantek..huhu

tapi bukan kata aku tak bersyukur ye..syukur sgt2..sbb ape yg syarul janji ngan aku time baru2 kawen tu mmg dia penuhi..bg aku biar la duit hantaran aku sikit tak mcm org lain..tapi kepada syarul: "sile penuhkan ASB isterimu ye.." hahahhaa

ade gak aku kuar kan ayat gini "abanggg jom kite buat kenduri lagi nak..kite amik pakej cam org kawen..amik pakej photography pastu pelamin..siap ade bubble2 kt atas pelamin tu..pastu nak la merasa gaun2 ke.."
hahahaha buang tebiat ape kan..

tapi tu la..da tertulis aku kawen umur 24thn..mmg sume nye smooth jek even kekadang semput2 gak..tapi sume dpt di atasi dgn baik :)

tak terlewat aku nk ucapkan terima kasih kepada mama & babah yg banyaakkkk sgt tolong anaknye ini..kalo dorg tak support, mmg tak kawen la aku..
kak phira jugak :) & semua mak2 sedara aku, sepupu sepapat aku..juga family syarul..

wahhhh entry ape kah ini..lantak!!!

17 comments:

** atie + farid + aisyah ** said...

syana... baru aku nak mintak tgk gamba kawin ko.....

kalau ko wat kenduri lagi skali..gerenti ramai dtg.. ko kan glemer.. hehehe.. pe kate anniversary kawin ko bersanding ngan syahrul..mesti gempak beb!

psssttttt.. ko tgh tlg2 survey tuk Kim ek?

syana said...

hahahaa..nnt aku usulkan ngan ketua keluarga..

kim??? eh bukan..bukan...hehehee

ezzati said...

hehe..yg penting slamat jugak kawen tu..:) ..

bertuah dpt parents mcm parents awk tu :)

cintaKusayangMu said...

kak..qis sokong..wat la knduri kawin lg..kali ni naik pelamin ber 3 lak ye...

Diarihatiku1976 said...

sama kita... kalau ikutkan rasa mcm nak kahwin lagi ngan ngan En Hubby ...

helena's said...

adikmu ini tak kawen2..huhu

kak sde kan gambo kawen..yg gantung tu?hehe

mama_umar said...

weh,samelah kiter kawen umo 24,hahaha,tp ade je rejeki nk bina masjid ni kan?

SyaNa said...

adikku hel~ tu je la yg cun..pasal tu besar kan..huhu sedeyyy :(

zeti~ tu la..da jodoh kan sume senang jek..

kak ina~ ape lg kak..ajak la abg sanding lg..kekeke

qis~ tu la..tggu yg ke3 kuar la..kalo dia dok dlm camne nk pakai gaun :p

ezzati~ mmg terharu dpt makpak gitu..sama la belah syarul pn gitu gak..saling support "menyaport"

merah hijau said...

lucu la ko ni syana.. dari time ko bcinta sampai lah ko kawin ngan syarul menarik jer cite ko utk dibaca.. terselah keikhlasan dlm hidup korang berdua.. aku doakan korang bahagia selamanya, sampai lah keakhir hayat.. dan semoga sentiasa dlm redha Ilahi.. termasuklah 'org baru' yg akan tiba.. insyALLAH... amin...

Gieyana said...

betui tue..aku pon sama cam ko gak..kawin pon simple jer..x der amik photog..

so akibat nk balas dendam..aku jd partime photog..kahhhhh!

Nana said...

hehe,,panjang tol luahan hati ko aku baca sampai abes ok..hehe

aku pun sama..kawin muda lagi..time tu keje gaji murah je...amrul pun sama, dlm ramai2 batch dia 30 org askor tu dia org 1st yg kawen.ktorg sama2 kawin umur 23.mmg xde la grand gile, tapi aku sgt2 puas hati sebab apa yg aku nak semenye tercapai.banyak menda yg disponser abg& kakak2 aku. tu yg xterasa beban sgt.tapi segala hal ehwal pasal kawin dari A-Z seme ktorg handle sendiri.mak ayah aku langsung xmsk campur.itu yg wat aku rasa puas hati sgt2

mya said...

syanaaaa... apalah nasib wedding aku nanti oiii.. adehhh

syana said...

mya~ hehehee takpe beb..weken ni gi rinda2 cr butik..aku doakan sume ok :)

gee ryder said...

hehe aku pun ala kadar gak...sama gak cam ko bru start keje..tp nsb ada gak gambo keke..aku lgla makpak xtanggung ok, suma sndiri..tp takpe yg wajib tu penting & life lps kawin tu lg penting..kalo perabih kt kenduri suma, pastu msuk umh, ksg xde brg, buat ape...

wawa said...

Baju Hijau Pucuk Pisang aku tak jadi pakai ekkk...Lupa la plak...

Nana said...

bole je kalau ku rasa nk amek gmbr kawen lawa2 g studio mcm ada sorang blogger tu tiap2 kali annibersary dia g amek gmbr sutudio pkai baju kwen

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????

aku tlg tepuk kompangnye kepak4..kebung4 ulang lagi ye.